ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:599/1234)

Chałwowiec z brzoskwiniami 123

dlatego podczas ubijania masy trzeba próbować :)) Blaszka 24x34 cm :) Składniki biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżka mąki pszennej 3 budynie czekoladowe (bez cukru) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 2 budynie waniliowe 200 g masła (miękkiego) 350 g chałwy (waniliowej u nas) 3 szklanki mleka Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe(...)mało wyczuwalny dodajemy po jednym żółtku. Mąkę i budynie przesiewamy, mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy stopniowo do masy. Miksujemy na wolniejszych obrotach do momentu połączenia się składników. Masę przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 160 stopniach około 30 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy upieczony ;) Studzimy i przekrawamy na dwa blaty. Masa: Budynie rozpuszczamy

kruche babeczki
Sernik z kaszą manną na biszkopcie. 711

Wykonanie: Przygotować biszkopt. Jajka ubić z cukrem, na puszystą masę. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować na najniższych obrotach, tylko do połączenia składników. Ciasto wylać na blaszkę, wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Piec w piekarniku, nagrzanym do 170 stopni, około 20 minut. Upieczony biszkopt, zostawiamy do wystudzenia. W tym czasie, przygotować masę serową. Masło utrzeć z cukrem(...)Gotową masę serową, wyłożyć na wystudzony biszkopt. Piec w temperaturze 160 stopni, około godzinę. Po tym czasie, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik na kolejną godzinę. Następnie uchylić drzwiczki i zostawić sernik, jeszcze na godzinę lub dwie. Kiedy piekę sernik wieczorem, to zostawiam go w piekarniku na całą noc. Bez uchylania drzwiczek

Agusiowe smakołyki
Wsyp, wymieszaj, upiecz! Czyli banalnie proste fit ciasto banananowe. Z marchewką. Dla leniuchów. 91

może smakować ciasto bananowo- marchewkowe bez cukru, tłuszczu i z pełnoziarnistej mąki. Chociaż osobiście uważam je za cudowny wypiek, mięciutki i w moim odczuciu słodki. I taki, który uważam, że super smakuje z syropem klonowym i owocami. Więc jeśli po kolacji walentynkowej macie ochotę na deser, ale wyrzut sumienia nie pozwala Wam na bezę, polecam to dietetyczne ciastko(...)miksuję za pomocą blendera. Mieszam startą marchew, mąkę, przyprawy, sodę i proszek do pieczenia, płatki owsiane, żurwinę i zblendowane składniki ze sobą. Kiedy struktura stanie się jednolita przekładam ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia forfmy (20 cm x 12 cm) i piekę 60 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Można wierzch udekorować cukrem pudrem.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Bułki z serem żółtym i cebulą 150

mikserem z hakami około 5 minut( aż będzie w miarę gładkie) Następnie wlewamy rozpuszczone, przestudzone masło i miksujemy jeszcze 5 minut. Ciasto przykrywamy, posypujemy mąką i  przykrywamy ściereczką Odstawiamy w cieple miejsce, bez przeciągów na godzinę. Gdy ciasto wyrośnie przekładamy je na stolnicę posypaną mąką Dodatkowo: 250 g sera żółtego 2 spore cebule olej do podsmażenia cebuli zioła(...)ciasta formujemy rulon, który dzielimy na 12 części   na 6 części wykładamy podsmażoną, doprawioną do smaku cebulkę i trochę żółtego sera   każdą część przykrywamy ciastem i dokładnie uciskamy brzegi   każdą bułeczkę skręcamy lekko w ręku jak spiralę   smarujemy jajem i posypujemy ziołami prowansalskimi i tartym żółtym serem   wykładamy na blachę i pieczemy

Domowe ciasta
Kopytka z dyni 109

praskę. Dynię dzielę na mniejsze kawałki. Usuwam pestki i luźne włókna. Kawałki dyni rozkładam miąższem do góry na płaskiej blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Dynię piekę w 200°C przez około 20 – 40 minut, aż miąższ będzie miękki. Po upieczeniu kawałki dyni studzę i obieram ze skóry. Miąższ przekładam do wysokiego pojemnika i rozdrabniam blenderem na gładką masę(...)stolnicę przesiewam około 2/3 mąki. Dodaję ziemniaki i dynię (muszą być dobrze wystudzone). Robię wgłębienie i wbijam jajko. Łączę wszystkie składniki. Jeśli trzeba, dodaję tyle mąki, aby ciasto nie lepiło się do dłoni i dało się kroić nożem. Ciasto dzielę na kilka części. Każdą z nich roluję tworząc wałek, który kroję nożem pod kątem 45° na kawałki o długości

I LOVE LIFE
TARTA Z MARCEPANEM I ŚLIWKAMI 128

typowo jesienne smaki, ale nic bardziej mylnego, ta tarta zachwyci Wasze podniebienia o każdej porze roku. SKŁADNIKI: ciasto 180 g mąki pszennej (dodatkowo do podsypywania) 50 g zmielonych migdałów bez skórki 30 g cukru pudru 100 g zimnego masła 1 jajko 1 łyżka kwaśnej śmietany szczypta soli nadzienie 200 g masy marcepanowej 2 jajka 90 g masła(...)Wszystkie składniki ciasta wyłożyć na blat, przesiekać nożem i zagnieść jak kruche. Z ciasta uformować kulkę, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce 30-45 minut. Formę do tarty natłuścić i oprószyć mąką. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować na grubość około 3 mm i wyłożyć nim przygotowana formę. Ciasto nakłuć widelcem, na wierzch położyć papier do pieczenia i obciążyć

Kuchnia w opałach
Migdałowe brownie (bez glutenu, bez laktozy) 146

gust. Fun gorzkiej czekolady będzie w raju już po pierwszym kęsie. W smaku da się dodatkowo wyczuć delikatną nutę orzechową, w tym wypadku migdałową. Ciasto jest także bezglutenowe i bez laktozy. Składniki na niewielką keksówkę 8 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego (ok. 45g stałego) 50g mąki migdałowej (ok. ½ szklanki) – można spróbować zastąpić mąką kokosową lub orzechową 2 jajka 80g erytrytolu(...)ekstrakt waniliowy. Zmiksować. Mąkę migdałową wymieszać z kakao, stopniowo dodawać do masy jajecznej do połączenia składników i uzyskania jednolitego ciasta. Przełożyć do silikonowej formy lub blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni ok. 30 minut. Smacznego Anulla

Fabryka pomysłów
Chlebek bananowy FIT 115

śniadanie lub podwieczorek np. z dodatkiem masła orzechowego lub domowej konfitury. Postanowiłam troszkę "odchudzić" tradycyjny przepis i upiec ten chlebek w wersji FIT z samych zdrowych składników bez mąki pszennej i białego cukru. Wyszło bardzo smacznie i muszę przyznać, że osobiście wolę tę lżejszą wersję. Składniki: 2 miękkie duże banany szklanka płatków owsianych jajko 3 łyżki oleju kokosowego(...)Banany rozdrobnić widelcem. Dodać jajko, cukier, roztopiony olej kokosowy i miód, wymieszać. Wsypać suche składniki i całość połączyć łyżką lub rózgą. Przelać ciasto do keksówki, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec do suchego patyczka około 35 minut. Wyjąć i wystudzić

wyzwania kuchenne
Ciasto drożdżowe z jagodami i budyniem 152

cukru Wykonanie: Rozczyn. Do mleka pokruszyć drożdże, dodać łyżkę cukru i mąkę. Wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić na 15 minut. Ciasto. Do dużej miski przesiać mąkę, dodać szczyptę soli, cukier, przestudzone masło, jajka i rozczyn. Ciasto urabiać ok 10 minut. Kiedy zacznie odklejać się od rąk, podsypać mąką, przykryć ściereczką i odstawić na 1 godzinę w ciepłe miejsce. Kruszonka. Wszystkie(...)sypką masę. Odstawić w chłodne miejsce. Nadzienie: Jagody opłukać i osuszyć. Szklankę mleka zagotować, resztę wymieszać z budyniem. Ugotować jak normalny budyń. Całość. Okrągłą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować tłuszczem i obsypać mąką. Blaszkę wylepić ciastem, łącznie z bokami. Do środka wlać jeszcze ciepły budyń, posypać obficie jagodami i na koniec kruszonką. Piec w piekarniku nagrzanym

Trufelkowo
Daktylowe ciasteczka z bakaliami i czekoladą 153

dyni, sezamu, żurawiny i czekolady. Chrupiemy zdrowo i bez cukru;)  Składniki: 120g daktyli bez pestek (miałam świeże) 2 łyżki miodu 100g masła 1 jajko 2/3 szklanki maki pszennej 1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej 1 łyżka kakao 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia garść żurawiny garść pestek słonecznika garść orzechów włoskich garść pestek dyni 2 łyżki sezamu(...)pozostawić na ok 15 minut, następnie wodę zlać. Masło z miodem podgrzać do rozpuszczenia. dodać pokrojone daktyle, zmiksować blenderem na jednolitą masę. Do masy daktylowej dodać jajko, wymieszać. Wsypać obie mąki z proszkiem i kakao, wymieszać. Orzechy i żurawinę posiekać. Pestki słonecznika podprażyć na suchej patelni. Wszystkie bakalie i czekoladę wsypać do ciasta, wymieszać. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha

Obiad gotowy
Kruche ciasto z malinami z budyniową pianką 863

proszku budyniowego waniliowego (bez cukru) 200 ml oleju rzepakowego Ponadto: 600 g mrożonych malin cukier puder do posypania ciasta świeże maliny do dekoracji Wykonanie: Najpierw zrobiłam kruche ciasto. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiałam do miski.   Wsypałam cukier, cukier waniliowy i dodałam pokrojone w kostkę masło. Wymieszałam i po kolei wbijałam żółtka. Ciasto szybko zarobiłam. Utworzyłam prostokątną(...)całą noc do zamrażarki. Foremkę do ciasta (25x36 cm) wyłożyłam papierem do pieczenia. Piekarnik włączyłam na 170 ° C (termoobieg) Zamrożone ciasto (większy kawałek) starłam na tace jarzynowej z dużymi otworkami wprost do przygotowanej foremki. Równo rozłożyłam i na końcu lekko uklepałam. Foremkę wstawiłam do nagrzanego piekarnika i piekłam około 30 minut. Wyjęłam kiedy się przyrumieniło. Zostawiłam foremce do wystudzenia

Kuchnia u Krysi
Wegańskie ciasto jaglane z orzeszkami ziemnymi i daktylami (bez glutenu i laktozy) bez pieczenia 400

gluten dla szukających ciasta bez pieczenia  Składniki na spód: pół szklanki daktyli 50g płatków migdałów 30g płatków owsianych 4 łyżki masła orzechowego Składniki na masę jaglaną: szklanka kaszy jaglanej (suchej) 2,5 szklanki mleka (w wersji wegańskiej mleko roślinne lub woda) 3 łyżki cukru (lub ksylitolu, erytrolu itd.) Składniki na wierzch ciasta: szklanka daktyli 4 łyżki masła(...)zblendować na gładko. Wyłożyć na blachę. Polecam tortownicę 22-25cm średnicy. Mocno docisnąć. Wykonanie masy jaglanej: Kaszę przelać wrzątkiem. Ugotować na mleku, dodać wybrane "słodzidło" (ok. 20 minut), gotować na małym ogniu, nie mieszać. Kaszę zblendować i wyłożyć na spód ciasta. Wykonanie wierzchu ciasta: Daktyle namoczyć we wrzątku. Odłożyć na pół godziny. Daktyle odsączyć, dodać do nich łyżeczkę kakao

Mania Wypiekania
PLACUSZKI Z JABŁKAMI 170

PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-9 Składniki: 1,5 k g kwaśnych jabłek (u mnie 9 średniej wielkości), 2 opakowania zsiadłego mleka (po 370 g), 200 g jogurtu naturalnego, 120 g śmietany, 2 jajka, łyżka oleju, około 500 g mąki, dwa cukry waniliowe, łyżeczka proszku do pieczenia, około 5 łyżek cukru(...)gniazda nasienne, kroję w plastry (każde jabłko pokroiłam na 5 części). Przygotowuję ciasto: wszystkie składniki dokładnie łączę. W razie potrzeby dodaję mąki - ciasto ma być gęstsze, niż na naleśniki, aby nie spływało z jabłek. Jabłka moczę w cieście i smażę na dobrze rozgrzanej patelni (smażyłam bez tłuszczu) na małym ogniu do momentu aż będą rumiane. Gotowe placuszki obsypuję cukrem

JejKuchnia