ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:518/1234)

Chałka z mlekiem w proszku 183

Ostatnio najlepiej piecze mi się drożdżowe. Choć przy ciepłej, słonecznej pogodzie wyrastają najlepiej, to teraz wspaniale poprawiają humor. Bo czyż można być nieszczęśliwym, gdy z piekarnika

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Serniko makowiec. Wegański jagielniczek 163

pomarańczy 50 ml soku pomarańczowego 2 łyżki oleju kokosowego agawa Składniki na część jaglaną: 400 g maku 10 daktyli bez pestek agawa Składniki na polewę czekoladową: 10 daktyli bez pestek 1 szklanka mleka ryżowego 1 łyżka masła kokosowego 2 łyżki kakao Część jaglana Kaszę dokładnie wypłukałam, zalałam wodą, a następnie ugotowałam do miękkości. Do ugotowanej i lekko przestudzonej(...)wstawiłam do piekarnika na 30 min, temp. 180°C. Polewa Daktyle zalałam mlekiem i dusiłam na wolnym ogniu ok 10 minut. Do lekko rozgotowanych daktyli dodałam kakao, masło kokosowe i wszystkie składniki zblendowałam na gładko. Czekoladę przełożyła na ciasto i gotowe:) Ciasto najlepiej smakuje po wstawieniu uprzednio do lodówki ale nie zawsze się to udaje

nietadieta
WEGAŃSKA SZARLOTKA SYPANA (bezglutenowa, bez rafinowanego cukru) 195

bez rafinowanego cukru, glutenu, tłuszczów trans, itp., należy jeść sporadycznie.  Przy okazji jej wykonywania przypomniała mi się pewna historia. Otóż będąc w ciąży umieściłam na moim profilu facebookowym zdjęcie owego jabłecznika. Kilka znajomych mam skomentowało, bym piekła póki mam czas, bo przy dziecku już nie będę zaglądać do piekarnika. Oooooj, jak bardzo się myliły. Nigdy nie gotowałam, piekłam(...)Dzielimy na 3 części. Jabłka ścieramy na tarce, a rabarbar kroimy na małe kawałki. Mieszamy, dodajemy wanilię i cynamon. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy olejem kokosowym. Do formy wykładamy pierwszą część ciasta. Na ciasto nakładamy połowę jabłek i 1/2 rabarbaru. Następnie nakładamy drugą część ciasta. Wykładamy pozostałe jabłka. Przykrywamy ostatnią warstwą ciasta. Równomiernie polewamy

Jeść, by żyć w zdrowiu
Tarta bez pieczenia z kremem mleczno- krówkowo-migdałowym 144

Dzień dobry :) Mam dzisiaj dla Was pyszną tartę bez pieczenia z kremem mleczno krówkowym na ciasteczkowym spodzie. Prosta i szybka w przygotowaniu. Zapraszam :) Składniki na spód : 200 g  herbatników regionalnych Cukry Nyskie 110 g masła  100 g czekolady mlecznej Milka Krem : 250 ml mleka 250 g masła 110 g cukru 1 cukier waniliowy 220 ml kremówki(...)ciasteczek i zagniatamy.   Formę do tarty wykładamy folią, następnie przekładamy masę z ciasteczek i równomiernie ja rozprowadzamy tworząc brzeg, dobrze dociskamy i wkładamy do lodówki na 10 minut. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy masło, cukier i cukier waniliowy, rozpuszczamy na małym ogniu, jednak mleko nie może się zagotować.Odstawiamy do przestygnięcia. Żelatynę wsypujemy do wody tak jak podane

Sama słodycz i szczypta chili
Kostka karpatkowo- kawowa 95

świąteczne ciasta : ) Dzisiejszy przekładaniec to wariacja na temat Karpatki, mianowicie : karpatka w biszkopcie z nasączeniem kawowym. Bardzo przyjemne, zapewne lżejsze od pierwowzoru, i przede wszystkim dobrze zrównoważone smakowo. Blaszka 22 x 25 cm.     Składniki na biszkopt : 4 jaja ¾ szklanki cukru 3 łyżki przegotowanej wody ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka(...)ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier- ubijamy na sztywną bezę. Następnie dodajemy żółtka , przegotowaną wodę i miksujemy na najniższych obrotach. Na końcu do całości przesiewamy mąki z proszkiem do pieczenia i lekko, ale dokładnie mieszamy. Wykładamy do blaszki wyłożonej ( samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy 35 minut w temp. 180 stopni. Po ostygnięciu kroimy na 2 równe

Domowe ciasta
Uśmiech Carycy 122

łyżki mąki ziemniaczanej ·        2 łyżeczki proszku do pieczenia ·        2 łyżki kakao ·        180 g biszkoptów okrągłych ·        200 g dżemu z czarnego bzu Składnik na masę budyniową: ·        2 budynie wiśniowe(...)żółtka. 2.    Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz kakaem i wsypujemy do masy jajecznej, mieszając łyżką. 3.    Połowę ciasta wylewamy do formy i układamy biszkopty przełożone dżemem ( ciastko smarujemy dżemem i sklejamy  po dwa), zalewamy pozostałym ciastem i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 ° C. 4.    Galaretkę zieloną rozpuszczamy

Kulinarna Chwila
Ciasto Ptasie Mleczko 148

pszennej 2 budynie czekoladowe bez cukru szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 2 galaretki cytrynowe 1 szklanka wrzątku 600 ml śmietanki 30% 600 g serka homogenizowanego u mnie Danio Polewa: 1/2 kostki masła 1 szklanka śmietany 18% 1/2 szklanki cukru 4 łyżki kakao 1 niepełna łyżka żelatyny 1/4 szklanki gorącej wody Ciasto: 1. Białka ubijamy(...)Następnie dodajemy po jednym żółtku i jeszcze chwilkę ubijamy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i budyniami. Stopniowo dodajemy do masy. Delikatnie mieszamy mikserem na najniższych obrotach.  2. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy ciasto, wyrównujemy. Pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Do tzw."suchego patyczka" studzimy. Masa: 1. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i studzimy

kruche babeczki
Sernik 144

szkl oliwy 3 budynie śmietankowe po 40g bez cukru 1,5 szkl mleka 1 cukier waniliowy 6 żółt ek [ białka odłożyć do masy serowej] PIANA 10 białek (4 z ciasta, 6 z masy ) 1,5 szklanki cukru Wszystkie składniki na ciasto zagnieść. Blaszkę posmarować tłuszczem[ u mnie magiczną pastą ] i wyłożyć ciasto . Żółtka utrzeć wraz z cukrem waniliowym .Następnie(...)szczyptą soli, dodać cukier i ubijać  do rozpuszczenia cukru, Pianę dodać do masy serowej i dokładnie ale delikatne wymieszać. Wylać na ciasto. Masa serowa jest dość  luźna. Sernik piec około 45-55 minut w temp 180 stopni.Zostawić w piekarniku do wystudzenia. Źródło - klik

Moje domowe kucharzenie
Czekoladowe ciasto na oranżadzie 151

mleczną, gorzką lub wykorzystać mieszankę różnych cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Keksówkę (u mnie o wymiarach 25x12x8) smarujemy tłuszczem i obsypujemy kaszą manną lub wykładamy papierem do pieczenia. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sodę, cukier i kakao. Mieszamy składniki łyżką. Następnie wbijamy jajka, dodajemy olej, oranżadę(...)upodobań (u mnie dwie garście, widoczne na zdjęciu w miseczce). Część mojej się lekko rozpuściła, część widać w niektórych kawałkach. Wykładamy ciasto do przygotowanej keksówki. Ciasto wkładamy na środkowy poziom nagrzanego piekarnika i pieczemy około 50 minut. Stan pieczenia możemy być różny w zależności od piekarnika, dlatego stosujemy zasadę tzw. suchego patyczka wbitego w ciasto. Upieczone ciasto studzimy, następnie

Słodkie okruszki
Sernik na zimno na kruchym czekoladowym spodzie oblany wiśniową frużeliną 116

Tyle smaku w jednym kawałku ciasta i to takiego bez pieczenia. Chrupiący czekoladowy spód, kremowa warstwa sernikowa i kropka nad i - wiśniowa frużelina. Pyszne i bardzo efektowne letnie ciasto, robiłam je już kilkukrotnie i zawsze znikało błyskawicznie. Spód : 150g płatków kukurydzianych 150g czekolady 100g masła Masło roztapiamy razem z czekoladą w kąpieli wodnej i mieszamy z płatkami kukurydzianymi(...)zastygnięciu się nie rozpadały. Masa serowa: 0,5 l śmietany 30% 1 kg zmielonego twarogu (użyłam gotowego z wiaderka) 5 łyżek cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny Po ok 10 minutach rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej lub mikrofali.  Ubijamy śmietanę, dodajemy cukier puder (do smaku, jeśli ktoś woli bardziej słodkie może dodać więcej). Następnie dodajemy po łyżce sera

Cynamonowe szczęście
Szybkie ciasteczka z białą czekoladą 203

góra-dół, bez termoobiegu). Do miski przekładamy posiekane masło (wyjęte wcześniej z lodówki), wsypujemy oba rodzaje cukieru i dokładnie ucieramy. Następnie wbijamy 1 jajko i chwilę miksujemy. Kolejno wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy wstępnie składniki, następnie wyrabiamy całość ręcznie do połączenia składników. Pod koniec dodajemy naszą białą czekoladę i chwilę mieszamy. Z ciasta w dłoniach formujemy(...)ciasteczka (kulka, spłaszczamy ją), układamy je w odstępach na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Można też nakładać małą łyżeczką masę na blaszkę. Wówczas wyjdzie nam więcej ciasteczek, ale będą mniej kształtne. Blachę z ciasteczkami wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 12-15 minut. Czas pieczenia zależy od piekarnika i wielkości ciasteczek. Ciastka powinny być ładnie zarumienione

Słodkie okruszki
Ciasto kawowo- serowe z truskawkami 142

Truskawki, truskawki...- już kolejny wypiek  ich głównym udziałem- niestety z mrożonymi. To wersja ciasta a’la sernik bez sera tym razem na czekoladowym biszkopcie z kawowym nasączeniem. Bardzo lekki i delikatny- nie zapycha, warstwa sernikowa idealnie przylega do biszkopta i nie odpada mimo różnych struktur. Truskawki nadają wypiekowi letniego akcentu i soczystości, której często brakuje tradycyjnym, zbitym sernikom(...)mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Jaja ubijamy z cukrem na gładką masę. Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodajemy do masy jajecznej. Dokładnie mieszamy lub miksujemy mikserem na najniższych obrotach. Wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 35-40 minut w temperaturze 180 stopni. Składniki na nasączenie

Domowe ciasta
Kruche ciasto z truskawkami i budyniową pianką 88

ciasto : Masło pokroić w kostkę i szybko zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta. Podzielić na 2 części - około 60% i 40%, każdą zawinąć w folię spożywczą, zamrozić. Blachę  wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć na tarce większą część ciasta. Podpiec na złoty kolor w temperaturze 160ºC (termoobieg) przez około 20 minut. Odstawić

cucinare
Snikers 356

mąki ziemniaczanej 2 łyżki budyniu waniliowego 25 dkg masła bez soli Polewa czekoladowa: 10 dkg mlecznej czekolady 3 łyżka masła bez soli 3 łyżki wody 3 łyżki cukru kryształu 3 łyżki kakao Jak przygotować ciasto Snikers . Ciasto ciemne: jajka rozbić. Do plastikowego garnka włożyć białka jajek wraz ze szczyptą soli. Ubić na sztywno. Kiedy piana z białek jest(...)przesianą przez sitko mąkę, przesiane kakao oraz proszek do pieczenia. Żółtka roztrzepać widelcem. Do ubitych białek dodawać na przemiennie raz suche składniki raz żółtka. Mieszać drewnianą łyżką, bardzo delikatnie zataczając duże koła. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez 35 minut. Wystudzić Ciasto orzechowe : orzechy posiekać bardzo drobno. Do miski

mecooks

Proponowane wyszukiwania