ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:514/1234)

Croissanty 152

minut. W misce miksujemy na wolnych obrotach przez 2 minuty zaczyn z mąką, solą, cukrem  i roztopionym masłem (85 g). Dodajemy drożdże i wyrabiamy przez koleje 10 minut. Miskę z ciastem przykrywamy folią spożywczą i zostawiamy w temperaturze pokojowej na 30 minut, ciasto powinno podwoić swoją objętość. Po czym z ciasta formujemy kulę, zawijamy(...)mniejszy z każdej strony niż powierzchnia ciasta. Ciasto wyjmujemy z zamrażarki, układamy na nim masło (bez folii) i składamy ciasto na 3 (jak urzędowy list). Ciasto wałkujemy na prostokąt, ponownie składamy na 3, obracamy o 90 stopni i ponownie wałkujemy na prostokąt. Czynność wałkowania i składania należy powtórzyć czterokrotnie.Złożone ciasto zawijamy w folię spożywcza i wkładamy na godzinę

Kulinarne przygody Gatity
Przepis #51 Lekka dietetyczna pianka z truskawkami na biszkopcie kokosowym - bez glutenu 111

wiele ma z nim wspólnego:) Ciasto jest bez glutenu i laktozy! Jest bardzo lekkie i na prawdę zawiera bardzo mało kalorii. Jedna porcja to: 65 kcal w tym: W: 7,67 g; B: 4,5 g; T: 1,76 g. Składniki: Spód - 40 mąki kokosowej - 4 jajka - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 łyżeczki słodzika lub cukru(...)dalej miksujemy. Następnie wlewamy po jednym żółtku cały czas ubijając. Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Energicznie i szybko mieszamy. Przekłada my masę do okrągłej foremki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 20-25 minut. Po tym czasie wyciągamy i zostawiamy do wystygnięcia. Pianka Żelatynę łączymy z wodą i pozostawiamy na 5 min aby spęczniała

Health-Fit-Life
Tort orzechowo- kajmakowy bez pieczenia 186

środowe przedpołudnie zapraszam na pyszny tort urodzinowo- imieninowy. Pierwotnie miał to być tort orzechowy, ale ze względu na zepsuty piekarnik musiałam przygotować wersję bez pieczenia. Mimo to tort wyszedł bardzo smaczny i jestem zadowolona z ostatecznego rezultatu. Spróbujcie go przygotować, bo naprawdę warto.  SKŁADNIKI: 1 opakowanie okrągłych wafli, 3/4 szklanki mleka, 1 szklanka cukru, 200g orzechów włoskich(...)ażurki do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Orzechy włoskie mielę. Mleko przelewam do garnka. Wsypuję cukier i gotuję. Do gotującego się mleka wsypuję mielone orzechy włoskie. Mieszam i gotuję około 5 minut, aż masa zgęstnieje. Odstawiam do przestudzenia. 2. Masło ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję zimną masę orzechową. Na końcu wlewam spirytus. Ucieram. 3. Jeden z wafli smaruję masą kajmakową. Przykrywam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik z dwukolorowym kruchym ciastem 167

kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo do smarowania formy: tłuszcz 3 łyżki bułki tartej Sposób wykonania kruchego ciasta: Z podanych składników ( bez dodatku kakao) zagnieść ciasto. Gotowe ciasto podzielić na części w proporcjach 2/3 i 1/3. Do mniejszej części ciasta dodać kakao i ponownie zagnieść do połączenia się składników. Każdy kawałek ciasta zawinąć w folię włożyć(...)bułką tartą. Na natłuszczoną blachę zetrzeć na tarce jasną część schłodzonego ciasta na tarce. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i podpiec jasne ciasto około 12 minut. Na podpieczone ciasto wylać masę serową a na wierzch zetrzeć na tarce schłodzone ciasto ciemne. Całość wstawić do piekarnika i piec około 50 minut w temperaturze 190 stopni C. Po upieczeniu i wyłączeniu

Na słodko lub wytrawnie
Wegańskie ciasto jaglane z truskawkami 192

delektujemy się wegańskim ciastem z kaszy jaglanej nadziewanym truskawkami. Jest to takie zwykłe, a jednocześnie niezwykłe ciasto Proste w składzie i wykonaniu, ma tylko kilka składników, ale nie ma w nim w ogóle oleju. Próbowałam je z olejem kokosowym, zrobiłam też i bez i, jak dla mnie, w ogóle go nie potrzeba. A zawsze to mniej kalorii do spalenia(...)jajka na kilka minut. Ugotowaną kaszę jaglaną przekładamy do blendera, dodajemy wanilię, zamiennik jajka i słodzącą substancję i miksujemy na gładką masę. Przekładamy ją do wyłożonej papierem lub folią tortownicy (u mnie 24 cm średnicy), na wierzchu układamy truskawki pokrojone w ćwiartki delikatnie wciskając do środka. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 50-60 minut – sprawdzamy, żeby

Lamarida.pl
Kremowy sernik z Podzamcza 109

pomiędzy masą serową, a warstwą ciasta spotkamy delikatną piankę. Wszystko pysznie uzupełniają kawałeczki brzoskwiń. To wszystko sprawia, że trudno się oprzeć kolejnej porcji. Ciasto doskonale sprawdzi się na święta i rodzinne uroczystości. Będzie bez wątpienia idealnym dodatkiem do kawy i herbaty. Zapraszamy więc na przepis! KREMOWY SERNIK Z PODZAMCZA Składniki: Na ciasto kruche: mąka : 2,5 szklanki żółtka(...)pieczenia: 1/2 łyżeczki Masa twarogowa: twaróg: 1 kg cukier do smaku cukier waniliowy: 1 op. jajka: 4 szt. mąka ziemniaczana: 1 łyżka z brzuszkiem Pianka: białka: 5 szt. cukier: 3 łyżki brzoskwinie: 2 szt. KREMOWY SERNIK Z PODZAMCZA Wykonanie: 1. Ze składników zagniatamy ciasto, dzielimy na pół, wkładamy do woreczków i umieszczamy w zamrażalniku na co najmniej 30 minut

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto budyniowo śliwkowe 62

Ciasto budyniowo śliwkowe Puszyste, delikatne ciasto z owocami, bez masy. Bardzo szybko, prosto się robi. Składniki: ·        200 g margaryny ·        1 szklanka cukru ·        5 całych jajek ·        2 opakowania budyniu śmietankowego(...)proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do ciasta cały czas miksując. 4.    Ciasto wylewamy do tortownicy 24 cm x 24 cm. 5.    Śliwki myjemy, wyjmujemy pestki i polówki utykamy w ciasto. 6.    Pieczemy 40 minut w 180 ° C. 7.    Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. 8.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Piernik kasztelański ze śliwką 92

przepis. Można go nazwać też murzynkiem. Fakt faktem, jest to ciemne ciasto z kakao. Nie jest trudny w wykonaniu, wręcz banalny. Wystarczy tylko wszystko zmiksować po kolei. Wersja ubogacona to z masą. Mój jest bez masy, ale ze śliwką. Fajnie pasuje do całości zwykła suszona śliwka. Ciasto samo w sobie jest wilgotne a śliwka jeszcze to podkreśla. Składniki(...)wbiłam jajka. Po kolei dżem, przesianą mąkę z sodą, kakao, przyprawę do piernika i mleko. Dodałam pokrojone śliwki. Jak już wszystko ładnie się połączyło piekłam w nagrzanym piekarniku do 180 stopni około 50 minut. Czyż nie jest banalne? O to czasami chodzi, żeby było szybko i smacznie. Zrobienie tego piernika jest o połowę krótsze niż samo pieczenie. Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Prosty Świąteczny Piernik z Miodem 111

dużych jajek 300g płynnego, naturalnego miodu 220g masła – roztopionego i ostygniętego 330g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku 1 łyżeczka sody 150g cukru pudru Diamant 2 łyżki kakao bez cukru 250g kwaśnej śmietany 12% 2 łyżeczki zmielonego cynamonu po 1 łyżeczce zmielonego imbiru, kardamonu po 3/4 łyżeczki zmielonych goździków, gałki muszkatołowej Krem czekoladowy: 400ml schłodzonej śmietanki kremówki(...)pomarańczowej draże i ciasteczka gwiazdki do ozdoby cukier puder Diamant do posypania Ciasto: 1. Do mąki dodać kakao, przyprawy, proszek od pieczenia, sodę, wymieszać łyżką. 2. Jajka wbić do czystej, suchej miski, dodać cukier puder i ubijać mikserem na wysokich obrotach przez około 5 minut. Następnie dodać miód, roztopione masło i krótko wymieszać mikserem na średnich obrotach, patrz FILM

Mała Cukierenka
Ciasto czekoladowe z owocami, marmoladą i galaretką 139

proszkiem do pieczenia do masy kakaowej, dodajemy żółtka i ekstrakt waniliowy i mieszamy składniki do połączenia. Białka ubijamy na sztywno pod koniec dodając 2 łyżki cukru (wcześniej odłożone). Piana z białek powinna być sztywna i lśniąca. Pianę przekładamy do reszty składników i delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do formy. Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku około 30-35 minut

Słodkie okruszki
Tort migdałowy z jagodami 373

gdyż tort był pieczony na jedną w rodzinnych uroczystości... Tort migdałowy z jagodami Składniki: biszkopt: 120g mąki migdałowej (mielonych migdałów bez łupinek) 120g mąki pszennej tortowej (typ 405) 10g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 jajek 120g cukru 1 łyżka oleju 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego Mąkę pszenną i migdałową, proszek i mąkę ziemniaczaną przesiać. Oddzielić białka(...)koniec ubijania wlać olej oraz ekstrakt migdałowy. Wsypać przesianą mąkę z migdałami, delikatnie wymieszać łyżką,  zgarniając ciasto z brzegów miski na środek. Dno tortownicy (średnica 21cm) wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 40 minut w temp. 170stC. (do suchego patyczka). Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika, ostudzić, gdy będzie lekko ciepły owinąć folią

Obiad gotowy
Babeczki kakaowe 98

nich kawę, wrzucić suszone posiekane owoce, udekorować puszystym kremem. Są pyszne! Z przepisu wyszło 16 babeczek. SKŁADNIKI: 140 g mąki pszennej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 3/4 szklanki mleka 90 ml oleju rzepakowego 3/4 szklanki cukru 1 łyżka pasty z wanilii lub aromatu duże opakowanie cukru z wanilią (32 g) Składniki mam w temp(...)mieszam do połączenia, tak by nie było żadnych grudek. Formę na muffiny wykładam papierowymi lub silikonowymi foremkami. Wykładam ciasto do 3/4 wysokości. Piekarnik nagrzewam do temp. 170 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Wstawiam babeczki na ok. 25 minut na środową półkę piekarnika. Gotowe posypuję cukrem pudrem i dekoruję dżemem brzoskwiniowym lub polewam polewą, lukrem. Smacznego! Przepis

Zasmakuj Kuchni
Ensaimada 103

zostawiamy z jednej strony margines bez masła. Ciasto zwijamy w luźną roladę, układamy je łączeniem do dołu. Powstałą roladę ponownie rozwałkowujemy na prostokąt o wymiarach 65 x 15cm. Wałkujemy ostrożnie aby nie wycisnąć masła z rolady. Powstały prostokąt ponownie zawijamy w roladę wzdłuż dłuższego boku i zakręcamy w spiralę. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej skręconą roladę i formujemy z niej luźnego ślimaka, ciasto urośnie. Przykrywamy lnianą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na dwie godziny w celu podwojenia objętości. Duża zawartość masła potrzebuje dłuższego wyrastania. Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni /grzanie góra-dół/, pieczemy 20-25 minut do ładnego zrumienienia. Podajemy posypane cukrem pudrem. Najlepsze na gorąco! Smacznego! piekli śniadaniowo

Stare Gary
Drożdżowiec z jabłkami 117

cytrynowy bez cukru - 2 łyżki cukru Przygotowanie: Drożdże rozcieramy z cukrem, aż się rozpuszczą. Następie dodajemy jogurt, jajko, mąkę i przestudzone masło. Wyrabiamy, aż ciasto będzie elastyczne. Formę o wymiarach 24 cm x 24 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej rozwałkowane ciasto. Blachę odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrasta możemy(...)Jabłka obieramy, kroimy w plasterki i mieszamy z kisielem oraz cukrem. Wszystkie składniki na kruszonkę łączymy i zagniatamy. Na wyrośnięte ciasto przekładamy przygotowane jabłka a na nie rozkruszamy przygotowaną kruszonkę. Ciasto pieczemy w 180 C przez około 50 minut

Zainspirowana w kuchni
piernik kasztelański ze śliwką 188

ciasto z kakao. Nie jest trudny w wykonaniu, wręcz banalny. Wystarczy tylko wszystko zmiksować po kolei. Wersja ubogacona to z masą. Mój jest bez masy, ale ze śliwką. Fajnie pasuje do całości zwykła suszona śliwka. Ciasto samo w sobie jest wilgotne a śliwka jeszcze to podkreśla. Składniki: * 3 szkl. mąki * 1 szkl. cukru * 1/2 kostki margaryny * 2 jajka * słoiczek(...)piernika i mleko. Dodałam pokrojone śliwki. Jak już wszystko ładnie się połączyło piekłam w nagrzanym piekarniku do 180 stopni około 50 minut. Czyż nie jest banalne? O to czasami chodzi, żeby było szybko i smacznie. Zrobienie tego piernika jest o połowę krótsze niż samo pieczenie. Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją