ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:515/1234)

GÓRKA WIŚNIOWO - CZEKOLADOWA 126

proszkiem do pieczenia, przesiać. Ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Następnie dodać przestudzoną margarynę - lekko wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną z budyniem wiśniowym i proszkiem do pieczenia - dokładnie wymieszać. Do tortownicy o średnicy 24 cm wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tarta wlać ciastoPiec 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni

Ciastka - domowe słodkości
Wielkanocna baba drożdżowa na żółtkach 204

sernik na zimno z musem z białej porzeczki Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki Jogurtowy sernik jagodowy na zimno Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik czarno-biały Kolorowy sernik Sernik dyniowy Sernik dyniowy z karmelem Sernik pomarańczowy Wielkanocna baba drożdżowa na żółtkach Proporcje(...)cukru waniliowego 50 g drożdży 250 ml mleka 150 g masła cukier puder do posypania ciasta Wykonanie: Mleko lekko podgrzewamy (ma być letnie), dodajemy rozkruszone drożdże i odrobinę cukru oraz tyle mąki, aby uzyskać konsystencję śmietany. Odstawiamy na 10 - 15 minut do wyrośnięcia. Żółtka miksujemy z cukrem tak długo, aż uzyskamy jednolitą puszystą masę. Masło rozpuszczamy do płynnej konsystencji

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto "Tropiki pod kokosowym obłokiem". 103

Pyszne, lekkie i delikatne ciasto. :) Składniki: I. Biszkopt: 4 jaja w temp. pokojowej szczypta soli 4 łyżki cukru  4 łyżki mąki 1,5 łyżki budyniu waniliowego (bez cukru) kilka kropel aromatu pomarańczowego II. Warstwa owocowa: 1 puszka ananasa 1 puszka mieszanki egzotycznych owoców 1 puszka mandarynek 400 ml syropu po owocach z puszki (według uznania) 1 budyń bananowy(...)szczypta soli 5 łyżek cukru pudru 150 g wiórków kokosowych Sposób przygotowania: Jajka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem przez około 10 minut. Do masy przesiewamy mąkę i budyń. Całość krótko mieszamy ręką. Przelewamy do tortownicy i pieczemy ok. 35 minut. Pozostawiamy do ostygnięcia, a następnie zeskrobujemy "skórkę" z wierzchu. Z 400 ml syropu gotujemy budyń bananowy. Studzimy. Odcedzone owoce

DominikaDolci
Ciasto kakaowe z cukinią i kremem mascarpone 176

zrobić bez kremu, tylko polać rozpuszczoną czekoladą i posypać płatkami migdałów. Przygotowanie cukinii – cukinię obrać, za pomocą łyżki wydrążyć gniazdo nasienne. Zetrzeć cukinię na tarce z dużymi oczkami. położyć cukinię na sitku i zostawić do odsączenia. Następnie jeszcze wydusić nadmiar wody. Wykonanie ciasta jest bardzo proste – mąkę przesiać do miski, dodać migdały, proszek do pieczenia, sodę(...)cukinię. Za pomocą miksera wymieszać wszystko na gładką masę. Wszystkie składniki muszą się połączyć. Pieczenie – formę o wymiarach 23 cm x 30 wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 35-40 minut. Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia. Jak po wyjęciu patyczka z ciasta patyczek jest suchy

Kuchnia Pokoleń
BROWNIE Z PIECZONYMI ŚLIWKAMI 182

Upieczone najlepiej odstawić do przestygnięcia i dopiero wówczas pokroić na porcje. Inaczej można odnieść wrażenie, że ciasto jest niedopieczone. Pamiętajcie, że w większej blaszce ciasto powinno piec się krócej. Najlepsze jeszcze lekko ciepłe, polane sosem z pieczonych śliwek i podane z porcją domowej bitej śmietany. SKŁADNIKI  200 g masła 200 g gorzkiej czekolady 3 jajka 250 g drobnego cukru (można(...)Piekarnik rozgrzewamy do 160℃ (góra/dół bez termoobiegu). Formę o średnicy 17x24 cm natłuszczamy masłem i wykładamy papierem do pieczenia.  Śliwki myjemy, osuszamy, kroimy na połówki i usuwamy pestki. Układamy (skórką do dołu) na dużej blaszce z wyposażenia piekarnika, oprószamy cukrem pudrem i pieczemy około 20-40 minut (w zależności od wielkości), aż będą miękkie

cool and minty
Jogurtowe z czekoladą 207

łatwe i szybkie ciasto, bez żadnych mas i  skomplikowanych warstw. I nie wiem jak to się dzieje, że takie właśnie zawsze znikają w tempie ekspresowym. Skusicie się i Wy? Składniki: 1 masło 3/4 szklanki cukru szczypta soli mały jogurt naturalny (200 g) 3 szklanki mąki pszennej 4 jajka 1 budyń waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia tabliczka gorzkiej(...)solą. Nadal ucierając dodajemy na przemian jajka i jogurt. Następnie wsypujemy mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia oraz posiekaną na duże kawałki czekoladę i dokładnie mieszamy. Przelewamy do foremki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 50 minut

Cynamonowe szczęście
Delikatny sernik na czekoladowym spodzie. 123

wylewamy masę twarogową,  a wierzch równo pokrywamy kruszonką. Pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach, a następne 70 minut w temperaturze 150 stopni. Wyłączamy piekarnik, po 15 minutach lekko uchylamy i zostawiamy ciasto na dobrą godzinę. Po dwóch godzinach od wyłączenia, wyciągamy z formy. Za pomocą noża oddzielamy brzegi ciasta od tortownicy, przykrywamy talerzem i obracamy. Po zdjęciu obręczy(...)usunięcia spód formy. Można to zrobić nożem, to jednak ryzykowne, można pozacinać ciasto, a to nie wygląda zbyt estetycznie. Dlatego ja używam do tego zwykłej nitki. Dostatecznie długi kawałek nitki przeciągam między ciastem a spodem blaszki, delikatnie naciągając końce ku górze. Tak uzyskujemy gładką, równą i bez zacięż powierzchnię ciasta. Dekoracja dowolna, u mnie to był winogron, każdy może

Dieta moja pasja
WILGOTNA BABKA SEROWO-CYTRYNOWA 161

śmietankowy bez cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200g margaryny o temp. pokojowej 150 g rodzynek (namoczonych i odciśniętych) Wykonanie:  Miękką margarynę (najlepiej wyjąć poprzedniego dnia z lodówki) ucieramy z cukrem na puszystą masę, a następnie dodajemy po 1 jajku. Nie przerywając ubijania dodajemy kolejno po łyżce  serek homogenizowany, mąkę, proszek budyniowy, proszek do pieczenia(...)odciśnięciu i wysuszeniu na ręczniczku papierowym, posypujemy je odrobiną mąki) i całość mieszamy łyżką.  Formę do pieczenia smarujemy tłuszczem i obsypujemy  odrobiną mąki. Ciasto wlewamy do foremki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 45 minut. Po wystudzeniu lukrujemy

Walijskie Pichcenie
TARTA LCHF (keto, LCHF, optymalna, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 197

tylko przyprawami i dodatkami, które dobieramy w zależności od rodzaju przygotowywanej tarty Składniki: 100 g mąki kokosowej 30 g mąki migdałowej 80 g oleju kokosowego (keto, LCHF, paleo, bez laktozy) lub masła (LCHF, optymalna) 3 jajka przyprawy i dodatki: „na słodko”: opcjonalnie stewia/erytrytol (keto, LCHF), ksylitol, cukier (optymalna), wanilia sproszkowana, cynamon, aromat waniliowy/migdałowy, cytrynowy itp. wytrawne(...)użyć blendera lub miksera. Formę dokładnie wylepić gotowym ciastem dociskając je do spodu oraz brzegów. Sekretem ciasta kruchego jest jego nakłucie widelcem. Dzięki temu podczas pieczenia spod ciasta wydostaje się para i nie powstają wybrzuszenia. Polecam docisnąć widelcem również brzegi ciasta. Wylepioną formę umieścić w lodówce na 20-30 minut. Schłodzone ciasto piec w temperaturze 180°C przez

Ola la LCHF
Super chrupiące ciastka owsiano-ryżowe z czekoladą 138

tempie.   (około 12 sztuk) 100g masła/margaryny 50g cukru (używam ksylitolu) 1 jajko   100g płatków owsianych (u mnie pełnoziarniste ) 60g kleiku ryżowego (bez dodatków)   3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 50g czekolady gorzkiej/mlecznej (wg gustu)  Płatki owsiane należy zmielić - np. młynkiem do kawy, a czekoladę posiekać na mniejsze kawałki. Masło/margaryn(...)najlepiej za pomocą dłoni). Na końcu wmieszać czekoladę. Z ciasta uformować kulki o wielkości większego orzecha włoskiego i każdą z nich dość mocno spłaszczyć (na grubość 6-7 mm). Ciasteczka ułożyć (zachowując niewielkie odstępy, ponieważ odrobinę podrosną) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) 20-23 minut w 180 stopniach.  (Ciastka powinny być odrobinę zarumienione

Di gotuje
Sernik imbirowo-piernikowy 220

śmietanki kremowej 2 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania: Ciasto:  Mąkę mieszamy razem z przyprawą do piernika i  proszkiem do pieczenia, dodajemy żółtka oraz masło i cukier, siekamy całość nożem aż powstaną grudki, wtedy zagniatamy ciasto szybko ręką. Wylepiamy dno wyłożonej pergaminem blaszki o wym 25/30 cm. Chłodzimy w lodówce na czas przygotowania serowej masy. Masa serowa: Wszystkie(...)dodajemy miękkie masło, całość miksujemy  krótko tylko do uzyskania aksamitnej gładkiej masy bez grudek. Na sam koniec dodajemy starty na tarce imbir, mieszamy. Masę serową wylewamy na kruchy spód, wygładzamy łyżką, wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180*c na grzaniu góra-dół, pieczemy 30 minut po tym czasie temp zmniejszamy do 160*c i pieczemy 20 minut. Studzimy

Wanilia i Kardamon
Ciasto marchewkowe z powidłami. Biszkopt marchewkowy 196

dodajemy przesianą mąkę z łyżeczką proszku do pieczenia, mieszamy całość . Wlewamy ok. 1/4 szklanki wody, wsypujemy startą marchewkę, posiekane orzechy, suszone wiśnie i wszystko mieszamy łyżką. Tak przygotowane ciasto marchewkowe przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy blachę do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 20-30 minut. Marchewkowy biszkopt studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Kroimy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bułeczki z dziurką czyli bajgle 134

wysmarowanej olejem miski na dobrą godzinę. Po tym czasie jeszcze raz wyrobić ciasto, uformować z niego wałek i podzielić na 8-10 części. Z każdego kawałka uformować kulkę, w której palcem zrobić dziurkę. Ułożyć wszystkie na papierze do pieczenia i pozostawić do napuszenia na 40 minut. Po tym czasie kolejno każdą   bułeczkę   wrzucać do posłodzonej 2 łyżkami(...)łatwo było je odwracać i wyjmować.   Gotować je po ok 1 minucie z każdej strony po czym wykładać na blachę wyłożoną czystym, suchym papierem, posmarować rozmąconym jajkiem i posypać ulubionymi ziarnami. Piec na rumiano w 200 stopniach ok 25-30 minut.  Następnym razem spróbuję bez gotowania aby zobaczyć różnice

W garach u Gosi
Poziomkowa Pokusa 178

ciacho właściwie to biszkopt z poziomkami, galaretkami, kisielem i  śmietaną. Ciasto przepyszne zapraszam na skosztowane. Mąż i  jego pytania bezbłędne" To na dole to Kubuś" Pada moja odpowiedz- To kisiel poziomkowy.Mina męża bez cenna :)   Składniki  na biszkopt: jajka  5 szt L ksylitol 100 g mąka pszenna(...)Krok 1 Jaja ubijamy z ksylitolem na puch. Mąkę przesiewamy i dodajemy do ubitych jaj, mieszamy delikatnie w jedną stronę. Przekładamy do formy prostokątnej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w 170 stopniach Po upieczeniu i przestudzaniu kroimy w poprzek. Krok 2 Do garnka wlewamy 2 szklanki wody i doprowadzamy do wrzenia.Do 3 szklanki z wodą wsypujemy kisiel

Różowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania