ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:515/1234)

Ciasto budyniowo śliwkowe 58

Ciasto budyniowo śliwkowe Puszyste, delikatne ciasto z owocami, bez masy. Bardzo szybko, prosto się robi. Składniki: ·        200 g margaryny ·        1 szklanka cukru ·        5 całych jajek ·        2 opakowania budyniu śmietankowego(...)proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do ciasta cały czas miksując. 4.    Ciasto wylewamy do tortownicy 24 cm x 24 cm. 5.    Śliwki myjemy, wyjmujemy pestki i polówki utykamy w ciasto. 6.    Pieczemy 40 minut w 180 ° C. 7.    Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. 8.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Piernik kasztelański ze śliwką 87

przepis. Można go nazwać też murzynkiem. Fakt faktem, jest to ciemne ciasto z kakao. Nie jest trudny w wykonaniu, wręcz banalny. Wystarczy tylko wszystko zmiksować po kolei. Wersja ubogacona to z masą. Mój jest bez masy, ale ze śliwką. Fajnie pasuje do całości zwykła suszona śliwka. Ciasto samo w sobie jest wilgotne a śliwka jeszcze to podkreśla. Składniki(...)wbiłam jajka. Po kolei dżem, przesianą mąkę z sodą, kakao, przyprawę do piernika i mleko. Dodałam pokrojone śliwki. Jak już wszystko ładnie się połączyło piekłam w nagrzanym piekarniku do 180 stopni około 50 minut. Czyż nie jest banalne? O to czasami chodzi, żeby było szybko i smacznie. Zrobienie tego piernika jest o połowę krótsze niż samo pieczenie. Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Prosty Świąteczny Piernik z Miodem 105

dużych jajek 300g płynnego, naturalnego miodu 220g masła – roztopionego i ostygniętego 330g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku 1 łyżeczka sody 150g cukru pudru Diamant 2 łyżki kakao bez cukru 250g kwaśnej śmietany 12% 2 łyżeczki zmielonego cynamonu po 1 łyżeczce zmielonego imbiru, kardamonu po 3/4 łyżeczki zmielonych goździków, gałki muszkatołowej Krem czekoladowy: 400ml schłodzonej śmietanki kremówki(...)pomarańczowej draże i ciasteczka gwiazdki do ozdoby cukier puder Diamant do posypania Ciasto: 1. Do mąki dodać kakao, przyprawy, proszek od pieczenia, sodę, wymieszać łyżką. 2. Jajka wbić do czystej, suchej miski, dodać cukier puder i ubijać mikserem na wysokich obrotach przez około 5 minut. Następnie dodać miód, roztopione masło i krótko wymieszać mikserem na średnich obrotach, patrz FILM

Mała Cukierenka
Ciasto czekoladowe z owocami, marmoladą i galaretką 130

proszkiem do pieczenia do masy kakaowej, dodajemy żółtka i ekstrakt waniliowy i mieszamy składniki do połączenia. Białka ubijamy na sztywno pod koniec dodając 2 łyżki cukru (wcześniej odłożone). Piana z białek powinna być sztywna i lśniąca. Pianę przekładamy do reszty składników i delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do formy. Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku około 30-35 minut

Słodkie okruszki
Tort migdałowy z jagodami 369

gdyż tort był pieczony na jedną w rodzinnych uroczystości... Tort migdałowy z jagodami Składniki: biszkopt: 120g mąki migdałowej (mielonych migdałów bez łupinek) 120g mąki pszennej tortowej (typ 405) 10g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 jajek 120g cukru 1 łyżka oleju 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego Mąkę pszenną i migdałową, proszek i mąkę ziemniaczaną przesiać. Oddzielić białka(...)koniec ubijania wlać olej oraz ekstrakt migdałowy. Wsypać przesianą mąkę z migdałami, delikatnie wymieszać łyżką,  zgarniając ciasto z brzegów miski na środek. Dno tortownicy (średnica 21cm) wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 40 minut w temp. 170stC. (do suchego patyczka). Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika, ostudzić, gdy będzie lekko ciepły owinąć folią

Obiad gotowy
Babeczki kakaowe 90

nich kawę, wrzucić suszone posiekane owoce, udekorować puszystym kremem. Są pyszne! Z przepisu wyszło 16 babeczek. SKŁADNIKI: 140 g mąki pszennej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 3/4 szklanki mleka 90 ml oleju rzepakowego 3/4 szklanki cukru 1 łyżka pasty z wanilii lub aromatu duże opakowanie cukru z wanilią (32 g) Składniki mam w temp(...)mieszam do połączenia, tak by nie było żadnych grudek. Formę na muffiny wykładam papierowymi lub silikonowymi foremkami. Wykładam ciasto do 3/4 wysokości. Piekarnik nagrzewam do temp. 170 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Wstawiam babeczki na ok. 25 minut na środową półkę piekarnika. Gotowe posypuję cukrem pudrem i dekoruję dżemem brzoskwiniowym lub polewam polewą, lukrem. Smacznego! Przepis

Zasmakuj Kuchni
Ensaimada 95

zostawiamy z jednej strony margines bez masła. Ciasto zwijamy w luźną roladę, układamy je łączeniem do dołu. Powstałą roladę ponownie rozwałkowujemy na prostokąt o wymiarach 65 x 15cm. Wałkujemy ostrożnie aby nie wycisnąć masła z rolady. Powstały prostokąt ponownie zawijamy w roladę wzdłuż dłuższego boku i zakręcamy w spiralę. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej skręconą roladę i formujemy z niej luźnego ślimaka, ciasto urośnie. Przykrywamy lnianą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na dwie godziny w celu podwojenia objętości. Duża zawartość masła potrzebuje dłuższego wyrastania. Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni /grzanie góra-dół/, pieczemy 20-25 minut do ładnego zrumienienia. Podajemy posypane cukrem pudrem. Najlepsze na gorąco! Smacznego! piekli śniadaniowo

Stare Gary
Drożdżowiec z jabłkami 114

cytrynowy bez cukru - 2 łyżki cukru Przygotowanie: Drożdże rozcieramy z cukrem, aż się rozpuszczą. Następie dodajemy jogurt, jajko, mąkę i przestudzone masło. Wyrabiamy, aż ciasto będzie elastyczne. Formę o wymiarach 24 cm x 24 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej rozwałkowane ciasto. Blachę odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrasta możemy(...)Jabłka obieramy, kroimy w plasterki i mieszamy z kisielem oraz cukrem. Wszystkie składniki na kruszonkę łączymy i zagniatamy. Na wyrośnięte ciasto przekładamy przygotowane jabłka a na nie rozkruszamy przygotowaną kruszonkę. Ciasto pieczemy w 180 C przez około 50 minut

Zainspirowana w kuchni
piernik kasztelański ze śliwką 181

ciasto z kakao. Nie jest trudny w wykonaniu, wręcz banalny. Wystarczy tylko wszystko zmiksować po kolei. Wersja ubogacona to z masą. Mój jest bez masy, ale ze śliwką. Fajnie pasuje do całości zwykła suszona śliwka. Ciasto samo w sobie jest wilgotne a śliwka jeszcze to podkreśla. Składniki: * 3 szkl. mąki * 1 szkl. cukru * 1/2 kostki margaryny * 2 jajka * słoiczek(...)piernika i mleko. Dodałam pokrojone śliwki. Jak już wszystko ładnie się połączyło piekłam w nagrzanym piekarniku do 180 stopni około 50 minut. Czyż nie jest banalne? O to czasami chodzi, żeby było szybko i smacznie. Zrobienie tego piernika jest o połowę krótsze niż samo pieczenie. Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Mazurek z wiśniami i galaretką 220

składniki zaczną się łączyć. Ciasto przełożyć na blat zagnieść i uformować kulkę. Formę o wymiarach 24*24 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia. Ciastem wylepić dno i boki robiąc krawędź o wysokości około 1-1/5 cm. Formę włożyć na godzinę do lodówki. Po wyjęciu nakłuć na dnie widelcem. Na ciasto położyć papier wysypać suchy groch i włożyć(...)nagrzanego piekarnika na 200 stopni i piec około 10-12 minut. Wyjąć z pieca usunąć papier z grochem i ponownie włożyć do pieca. Zmniejszyć temperaturę na 180 stopni i piec kolejne 10-15 minut na złoto. Wyjąć i ostudzić. Wiśnie odsączyć z zalewy. Jeśli będzie mniej niż pół litra zalewy uzupełnić wodą. Zagotować zdjąć z ognia, rozmieszać galaretkę i odłożyć

Ala piecze i gotuje
DZIECINNIE ŁATWE CIASTO WEGAŃSKIE 137

pieczenia bez glutaminianu. Dodatkowo: Garść owoców świeżych lub mrożonych (maliny, porzeczki, truskawki, kawałki jabłek lub ananasa). Wykonanie: Piekarnik nastawiamy na temperaturę 180 stopni (funkcja: termoobieg). Ważne,  by odpowiednio wcześniej nastawić piekarnik. Ciasto nie może bowiem czekać zbyt długo na włożenie do piekarnika.  Mąkę mieszamy z cukrem, sodą i proszkiem do pieczenia. W osobnej misce mieszamy(...)suchych składników cały czas mieszając. Po połączeniu, na koniec dolewamy olej i dokładnie mieszamy.  Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto nie przekraczając 3/4 wysokości tortownicy (bowiem ciasto mocno wyrasta). Wykładamy na wierzch owoce. Pieczemy 30 minut. Studzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Smacznego!  Najlepsze życzenia dla wszystkich Babć

Jeść, by żyć w zdrowiu
CIASTO KAKAOWE Z FASOLI BEZ TŁUSZCZU 157

fasoli bez zalewy 1 dojrzały banan 2 średnie jajka 2 łyżki cukru trzcinowego 2-3 łyżki miodu 3 łyżki ciemnego kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia garść jagód goi lub żurawiny dodatkowo na polewę potrzebujemy 1 tabliczka gorzkiej czekolady 70% Wykonanie: do malaksera wkładamy : czerwoną fasolę, banan, jajka, cukier trzcinowy, miód, kakao oraz proszek do pieczenia(...)miksujemy aż uzyskamy gładką masę do której dodajemy garść jagód goi ,mieszamy ciasto przekładamy do   keksówki (24x15cm)   wyłożonej papierem do pieczenia ( warto posmarować go olejem, ponieważ ciasto nie ma tłuszczu i może być problem z odklejeniem go później od papieru) pieczemy około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C do suchego patyczka. gotowe ciasto polewamy roztopioną

Słodkie zapomnienie
Ciasto macadamia 77

Ciasto macadamia - raj na ziemi <3 Składniki: orzechy macadamia - 250gplastry kokosowe - 250golej kokosowy (nierafinowany, tłoczony na zimno) - 30gjajka - 2szt.białka jajek - 3szt.cynamonstewia (min. 95% glikozydy stewiolowe) - opcjonalne + ilość wg uznania proszek do pieczenia - opcjonalne + ilość wg uznania Sposób przygotowania: Nastaw piekarnik na 220 stopnii bez termoobiegu.Wymieszaj suche składniki (cynamon, stewię, plastry kokosowe i orzechy macadamia). W osobnym(...)kokosowy.Następnie wszystko dokładnie wymieszaj razem - nic trudnego, prawda? ;)Możesz wszystko przełożyć do keksówki, albo blaszki. Ja wylałam masę na blachę z papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadziłam. Wstaw do piekarnika na około 20 minut. Po tym czasie, zmniejsz temperaturę do 180 stopnii i piecz jeszcze przez około 20 minut.Wyjmij i poczekaj aż wystygnie

Keto Przepisy
Bułeczki śniadaniowe z masłem truskawkowym 148

suchymi drożdżami. Dodajemy resztę składników bez masła i wyrabiamy, pod koniec dodajemy roztopiony tłuszcz. Wyrabiamy ciasto, odpowiednio długo, by było miękkie i elastyczne. Formujemy z niego kulę, wkładamy do oprószonej mąką miski i odstawiamy w ciepłe miejsce, przykryte ręczniczkiem kuchennym, do podwojenia objętości (zajmie to około 1,5 godziny).  Po tym czasie ciasto ponownie krótko wyrabiamy. Dzielimy(...)tego, jak duże chcemy bułeczki) i formujemy okrągłe bułeczki. Bułeczki układamy na blaszce wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia, pozostawiając między nimi około 1 cm odstępy. Przykrywamy ręczniczkiem kuchennym, pozostawiamy ponownie do wyrośnięcia, na około 45 minut, aż się zetkną.  Wyrośnięte bułki smarujemy przygotowanym jajkiem, pieczemy około 20 - 25 minut w temperaturze 185ºC.  Masło truskawkowe Składniki

Kulinarne życie
Lekkie bezglutenowe ciasto z jabłkami 120

włoskie i proszek do pieczenia. Łączymy wszystkie składniki. Dodajemy ubite na sztywną pianę białka a następnie jabłka (mieszamy łyżką). Pozostałe 2 jabłka dokładnie myjemy i pozostawiając skórkę kroimy w plasterki. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Na górze układamy plasterki jabłek. Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni, wkładamy ciasto i pieczemy 45 minut.. Smacznego! Autor: Mama

Moja Mama Gotuje