ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:510/1234)

Wegańskie ciasteczka warszawskie – słoneczka 184

bez problemów. Największym kłopotem oczywiście była beza – próbowałam na wiele sposobów, aby ubita woda po cieciorce zastąpiła bezę na ciasteczkach, jednak niestety efekt nie był zadowalający. Dlatego moja wegańska wersja ciasteczek warszawskich różni się od tradycyjnych jedynie brakiem bezy, a poza tym smakują identycznie! Ciasteczka zrobiłam w dwóch wersjach – z orzechami i z kokosem. PS Brak bezy(...)sztuk Czas przygotowania: 1,5 godziny Czas pieczenia/gotowania: 15 minut Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos/y ) składniki Ciasto: 275 g mąki pszennej 100 ml oleju (użyłam rzepakowego) 50 g cukru 50 ml mleka roślinnego 1 łyżka płatków owsianych + 3 łyżki gorącej wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego szczypta kurkumy Krem: 300 ml mleka roślinnego

Via Gusto
Sernik pina colada z ananasem i kokosem 477

Wspaniały w smaku sernik z dodatkiem orzeźwiającego ananasa i kokosowej bezy. Moim gościom bardzo posmakował i każdy prosił o dokładkę :)  Będzie jak znalazł do weekendowej kawki. Polecam :) Spód: 3 szkl mąki 250 g zimnego masła/ margaryny 3 łyżki cukru pudru szczypta soli 5 żółtek łyżeczka proszku do pieczenia Sernik: 125g masła 3 jajka 1 szkl cukru łyżeczka ekstraktu(...)szkl cukru 100g wiórków kokosowych  puszka ananasa Spód: składniki posiekać i zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. 2/3 ciasta schłodzić w lodówce, resztę włożyć do zamrażalnika na godzinę. Schłodzonym ciastem wylepić spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuć widelcem i podpiec 10 minut w 180 stopniach. Przygotować masę serową: Składniki w temp. pokojowej. Miękkie masło utrzeć z cukrem. Cały

Smakołyki Asi
Rajska Fantazja 456

żółtka 1 łyżka ekstraktu waniliowego 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 25 dkg masła bez soli Bita śmietana: 1 galaretka cytrynowa (75 gr) 200 ml wody 500 ml smietany kremówki (36%) 20 dkg podłużnych biszkoptów Dodatkowo: czekolada do posypania ciasta. Jak przygotować Rajską Fantazję . Biszkopt : do miski włożyć białka jajek, dodać szczyptę soli i ubić na sztywno(...)Mąkę pszesiać przez sitko, połączyć z proszkiem do pieczenia. Żółtka jajek rozmieszać łyżką. Do ubitych białek dodawać na przemian mąkę z proszkiem oraz żółtka. Mieszać delikatnie drewnianą łyżką. Ciasto wyłożyć na formę wyłożoną papieprem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piec przez 40 minut. Po upieczeniu wystudzić i przekroić raz wzdłuż. Brzoskwinie : brzoskwinie

mecooks
NUMBER CAKE - TORT Z KRUCHEGO CIASTA 524

się z termoobiegiem - ja piekłam bez. 6. Cyfry należy wycinać z ciasta bezpośrednio na blasze. 7. Do wycinania cyfr polecam użyć noża/radełka do pizzy. 8. Z przepisu pozostaje sporo kruchego ciasta - można z niego upiec pyszne ciasteczka lub dodatkowe blaty. WYKONANE: CIASTO: Blachę z wyposażenie piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temperatury(...)masło pokrojone w kostkę. Posiekaj całość nożem, by przypominało kruszonkę. Dodaj jajko, cukier, sól, ekstrakt i zagnieć ciasto. Ja zrobiłam to w mikserze. Można również zagnieść ciasto w malakserze. Ciasto uformuj w kulę i owiń folią spożywczą, schowaj do lodówki na 60 minut. Po tym czasie ciasto podziel na 4 części . Pierwszą część rozwałkuj na grubość około

Słodko-Słony Świat Ilony
Tort eklerkowy z kremem rabarbarowym 151

duże jajka Krem rabarbarowy: 40 dkg rabarbaru 100 ml wody 1 budyń waniliowy 25 dkg masła bez soli 10 dkg + 3 łyżki cukru kryształu 1 łyżka żelatyny Dodatkowo: cukier puder do posypania ciasta. Tort eklerkowy z kremem rabarbarowym Jak przygotować ciasto eklerkowe. Tort eklerkowy: Do garnka włożyć masło, sól oraz wodę. Zagotować i po zagotowaniu gotować do momentu(...)Bardzo dobrze wymieszać. Wstawić z powrotem na ogień i gotować przez minutę. Wystudzić. Masa powinna być letnia a nie zimna. Do letniej masy dodać jajka, po jednym na raz. Bardzo dokładnie wymieszać łyżką lub mikserem. Gotową masę podzielić na pół. Pierwszą połowę przełożyć do formy do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 220 stopni Celsjusza. Włożyć ciasto. Piec przez 15 minut

mecooks
mazurek z masłem orzechowym 165

wyobrażam sobie bez niego świątecznej kawy. Ten rodzaj ciasta jest bardzo prostu- klasyczne kruche i cienka warstwa czegoś słodkiego na wierzchu.  Składniki: na ciasto: 150 g mąki 100 g masła 50 g cukru pudru 1 żółtko szczypta soli dodatkowo: 2 łyżki masła orzechowego 2 łyżki dżemu wiśniowego 3 łyżki rozpuszczonej czekolady Składniki ciasta zagnieść(...)Owinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto podzielić na dwie części- mniejszą i większą. Większą rozwałkować na kształt jajka. Z mniejszej utoczyć wałeczki i zrobić z nich brzeg ciasta oraz kilka kratek na środku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 20 minut, aż będzie złote. Wyjąc i wystudzić. Kratki na wierzchu napełnić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ekspresowe ciasto bananowe z suszonymi figami (bez miksera) 137

Koniecznie spróbujcie! (Keksówka o długości około 27 cm) 400g dojrzałych bananów (waga bez skórki; około 4-5 sztuk) 150g mąki pszennej (1 szklanka o pojemności 250 ml) 150g cukru (około 3/4 szklanki) 50 ml oleju 1 jajko 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli Dodatkowo: około 1/2 szklanki posiekanych suszonych fig Ponadto: cukier(...)tłuczkiem do ziemniaków. Dodać cukier, mąkę, jajko, olej oraz sodę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Całość dokładnie połączyć za pomocą łyżki i na końcu wymieszać z kawałkami fig. Ciasto przelać do keksówki wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 50 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. (Posiadam piekarnik gazowy

Di gotuje
Choinka - Wyśmienita przekąska na Święta Bożego Narodzenia 452

ciasto odpoczęło. Po 10 minutach ciasto wałkuję na grubość około 2 milimetrów i wykrawam krążki foremką o średnicy 8 centymetrów. Na środek krążka nakładam kopiastą łyżeczkę farszu i zbieram brzegi do środka tak jak sakiewkę, mocno ściskam i formuję kulkę. Tak uformowane kulki układam w kształcie choinki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Z jednego większego krążka formuję pieniek(...)choinkę nakrywam ściereczką i pozostawiam na około 10 minut do wyrośnięcia. Pieczenie: Blachę z choinką wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę i piekę około 25 minut. Długość pieczenia zależy od piekarnika i może się nieznacznie różnić. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Gdy choinka się piecze przygotuję masło: Masło

Uwaga Babcia Gotuje
Orzechowe ciasteczka z pestkami dyni - bez glutenu, cukru i jajek 193

SAMA :) Ciasto jest bardzo bezpieczne i spokojnie można jeść wszystkie składniki na surowo, więc kosztowania nie było końca i nawet zastanawiałam się nad tym by zjeść je bez pieczenia. Składniki: - 3 bardzo dojrzałe banany - 1 szklanka prażonych orzechów arachidowych - 1 szklanka pestek dyni - 8 daktyli ( polecam  daktyle tej firmy  za 1 kg zapłaciłam ostatnio niecałej(...)uzyskania gładkiej masy. Dodajemy pestki dyni i mąkę jaglaną. Dobrze mieszamy. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia formujemy łyżką ciasteczka, by było łatwiej można przed każdym nabieraniem ciasta zamoczyć łyżkę w wodzie. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni - termoobieg. Pieczemy 20 minut. Najlepiej smakują zostawione na kilka godzin w temperaturze pokojowej

Szkrab Je Sam
Placki z ricotty z bananami 245

proszek do pieczenia i sól. Wymieszać. W drugiej misce wymieszać serek ricotta z jajkami, roztopionym masłem lub olejem i mlekiem (na początek wlać 1/4 szklanki mleka, a resztę wlać tylko wtedy, jeżeli ciasto będzie zbyt gęste). Połączyć składniki z dwóch misek w gęstą jednolitą masę. Rozgrzać patelnię (z nieprzywierającą powłoką), nakładać po 1 pełnej łyżce ciasta na jednego placka(...)wyrównać powierzchnię i smażyć na średnim ogniu, do czasu aż urosną i będą ładnie zrumienione przez około 2,5 minuty. Gdy placki trochę podrosną (mniej więcej w połowie smażenia) wcisnąć w ciasto po 2-3 plasterki banana. Przewrócić na drugą stronę i smażyć do zrumienienia, tak jak poprzednio lub trochę krócej. Źródło: kwestiasmaku.com linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy

Świat Domowej Kuchni
Ciasto budyniowe z rabarbarem 184

rabarbar 2 op. budyń waniliowy bez cukru 875 ml mleko może być roślinne 5 łyżka ksylitol lub inne słodziwo Sposób przygotowania Masło posiekać, przełożyć do miski. Dodać suche składniki i rozetrzeć z masłem. Dodać żółtka i zagnieść na gładkie ciasto. Wyrobione ciasto podzielić na dwie części - jedną częścią wyłożyć blachę do pieczenia, a drugą część schować do lodówki(...)Pozostałą część mleka zagotować z ksylitolem. Rabarbar oczyścić. Połowę ułożyć na cieście wyłożonym w blasze do pieczenia. Wyłożyć na rabarbar część masy budyniowej. Ułożyć kolejną warstwę rabarbaru i masy budyniowej. Ciasto schłodzone w lodówce zetrzeć na wierzch przygotowanego ciasta. Piec w 180 st. C przez ok. 40 minut

Kucharzyca
Idealny biszkopt – przepis 191

wychodzi. Taki jest ten przepis. Biszkopt rośnie jak szalony i jest wspaniałą bazą do tortów i innych fantastycznych ciast. Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy(...)puszysta dodajemy przesiane przez sito mąki i proszek do pieczenia (można bez proszku, ale z nim biszkopt wychodzi wspaniały). Mieszamy powoli by nie stracić napowietrzenia białek. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Zakładamy obręcz i wykładamy masę. Pieczemy w 170 stopniach przez około 30 minut (do suchego patyczka).   Artykuł Idealny biszkopt – przepis

MojaQchnia.pl
Ciasto bananowe bez cukru. 399

przejrzałe banany piekę to pyszne ciasto bananowo – czekoladowe bez cukru .Polecam ,zawsze wychodzi. Składniki: na małą keksówkę 3 bardzo dojrzałe banany, skórka może być czarna Sok z cytryny 125 g masła ,roztopić ,przestudzić 1 szklanka migdałów mielonych O,5 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki dobrego kakao(...)roztrzepane jajko i rozpuszczone masło ,mieszamy .Dodajemy suche składniki – mąkę, mielone migdały ,sodę ,proszek do pieczenia i kakao i mieszamy do połączenia się składników.Masę Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 175 stopniach przez około 40 minut

Ladylaura.
Ciasto bananowe z mąką kokosową i orzeszkami (bezglutenowe, bez cukru) 242

mąką kokosową i orzeszkami (bezglutenowe, bez cukru) 1/4 szklanki mąki kokosowej 1/2 szklanki mąki gryczanej 3/4 szklanki mąki kukurydzianej 2 jajka  2 dojrzałe banany  1 łyżka ksylitolu 1 łyżka erytrolu 1/2 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze 2 łyżki syropu daktylowego  2 łyżki oliwy 1 łyżeczka proszku do pieczenia  szczypta soli  skórka(...)syrop daktylowy. Następnie dodać oliwę i zmiksować, dodać rozgniecione banany. W osobnej misce połączyć suche składniki wraz z orzechami. Dobrze wymieszać. Wyłożyć foremkę papierem do pieczenia, wylać ciastoPiec około 50-60 minut w 180 stopniach

FitKot
Proste ciasto bananowe 180

takie ciacho ? 😊 Natomiast dla tych co na diecie mam  razowy chlebek bananowy w wersji light , można go jeść zupełnie bez grzechu ! Proste ciasto bananowe Proporcje na keksówkę 20 x 12 cm Czas przygotowania: 80 minut Składniki: 3 bardzo dojrzałe banany 1 jajko 50 g rozpuszczonego masła 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 0,5 szklanki(...)blendujemy banany, jajko, cukier i masło. Następnie dodajemy przesianą z sodą i przyprawami mąkę. Dokładnie mieszamy łyżką i dodajemy lekko przesiekane orzechy i rodzynki.  Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około  70 minut.  Przed wyjęciem go z piekarnika sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Jeśli

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania