ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:510/1234)

Chleb gryczany bezglutenowy 158

przyjemnością zjadam więc normalną kanapkę, bez wyrzutów sumienia, bez bóli brzucha i złego samopoczucia. Jako następny upiekę chleb jaglany, ale najpierw muszę zjeść gryczany. Zamroziłam sobie po dwie kromeczki i wyciągam po trochu, gdy mam na niego ochotę, bo chleb bez glutenu lubi wysychać i robi się wtedy niesmaczny(...)wolnych obrotach. • Ciasto na chleb wlać do dwóch małych keksówek napełniając je do połowy. Przykryć drugą keksówką i wstawić w ciepłe miejsce na 40 minut. Ja wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 30 st.C. • Po tym czasie nastawić piekarnik na 180 st.C i piec przez 50 minut przykryty drugą keksówką

To co kocham
Tort orzechowo - czekoladowy bez mąki 385

Do zrobienia tortu złożyły się aż 3 ważne powody : rocznica ślubu ,urodziny i 1 rocznica powstania bloga :) . Orzechy i czekolada to świetne połączenie , stąd mój wybór

Słodkości i nie tylko
Domowe nachos 98

Nachos dla Muchachos, czyli domowa zagrycha dla tych, którzy lubią chipsy i nie tylko Składniki: – 200g mąki pszennej – 200g mąki kukurydzianej – 120g masła

Smaki Armine
Pora na ciasto dyniowe 106

dynia. Mam sentyment do dyniowych ciast i piekę je często. Jeśli nie mam dyni to używam dyni piżmowej, która u nas jest dostępna przez cały rok. W sezonie wolę jednak dynię. Najbardziej lubią hokkaido i z niej przygotowałam dzisiejsze ciasto. Dyniowe ciasto jest w dynię! Uwielbiam ja piękny kolor, smak i łatwość w przyrządzeniu. Ciasto z dynią jest również bardzo(...)masą. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Najlepiej zwilż lekko papier, zgnieć i wyprostuj. W ten sposób papier nie będzie uciekać z foremki. Napełnij foremkę ciastem. Wymieszaj cukier z cynamonem i posyp wierzch ciasta. Następnie końcem łyżki lekko przemieszaj posypkę z ciastem. Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 50 minut. Upieczone ciasto ostudź w foremce. Ciasto utrzymuje

codojedzenia
Pianka 120

Dzisiejsze ciasto oprócz dziwnego składnika, masła roślinnego, którego jeszcze nigdy nie używałam do pieczenia, posiada jeszcze bardziej tajemniczą nazwę, która generalnie nic nie mówi tylko

PatiGotuje
Przepis #134 Tort Kinder Country + I urodziny bloga! 328

Gotowanie i pieczenie to moja pasja - to fascynujące jak z kilku składników można wyczarować pyszne i zdrowe dania oraz ciasta.   Aby uczcić pierwsze urodziny nie może zabraknąć tortu:) Dlatego przygotowałam tort podobny do batonika Kinder Country - bez białej mąki i białego cukru! Przepis znajdziecie poniżej:) Wartości odżywcze na 100 g: 214 kcal(...)słodzidło. Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z sodą i całość mieszamy za pomocą łyżki. Tak przygotowaną masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut (do suchego patyczka). Masa Jogurt grecki dzień wcześniej wykładamy na sito, na którym układamy ręcznik papierowy (sito umieszczamy nad miską). Dzięki temu zabiegowi cała

Health-Fit-Life
Ciasto "Ale bomba!" 140

proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek i miksujemy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier i miksujemy do uzyskania sztywnej „bezy”. Dodajemy po jednym żółtku i miksujemy na najniższych obrotach. Następnie wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Wylewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 40 minut w temp(...)wykładamy folią spożywczą i   biszkoptem( zostawiamy ½ połówki blatu na „zamknięcie” bomby) 😊     polewamy ostudzoną galaretką (boki i dno) i wstawiamy na 10 minut do lodówki wykładamy masę serową       zamykamy pozostawionym ciastem biszkoptowym wstawiamy do lodówki na 15 minut     wyjmujemy   ostrożnie z miski , wywracając „do góry dnem”   polewamy polewą i dekorujemy kolorowymi

Domowe ciasta
Ciasto makowo-kokosowe 265

piekno tego ciasta tkwi w jego prostocie :) pyszne, rozpływające się ustach i pozostające na długo  w pamięci  BISZKOPT KOKOS I CZEKOLADA <3 Składniki: Biszkopt (wszystkie składniki w temperaturze pokojowej)(22x30): 6 jajek szczypta soli 125g drobnego cukru 150g całego maku 150g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem + dekoracja (bez dekoracji): 700ml mleka kokosowego(...)ubijać. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać po jednym żółtku. Następnie dodać mak, a końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką. Masę przełożyć do blaszki i piec przez w temp. 180*C przez 25-30 minut do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Krem: Żółtka i jajka utrzeć z cukrem na jasną i puszystą masę. Dodać 1/2 szklanki

Malinowo w kuchni
SPIRALKI CZEKOLADOWO-WANILIOWE NA MĄCE ORKISZOWEJ 179

Z okazji jutrzejszego dnia babci, córki postanowiły upiec ciastka. Długo szukały i wybierały ten jeden jedyny przepis wśród 1000 tak samo smakowicie wyglądających ciastek. Ostatecznie padło

Smaczne Zdrowe
Sernik z polewą czekoladową i daktylami 145

będzie równy. Jeśli nie macie suszonych daktyli, możecie zrobić bez ich dodatku. Przygotowując sernik bez daktyli, do masy serowej dodajcie zamiast 2 to 3 łyżki kaszy manny. Mam nadzieję, że sernik będzie smakować tak samo, jak wszystkim moim domownikom. Ilość porcji: 12 Czas przygotowania: 80 minut Forma o średnicy 28 cm Składniki na sernik z polewą czekoladową(...)formy wyłożonej masą z herbatników. Pozostałą masę zmiksować z kaszą manną i rozdrobnionymi daktylami. Masę z daktylami delikatnie rozłożyć na powierzchni serowej i wyrównać. Sernik piec w 170 stopniach C przez 60 minut. Po upieczeniu sernik najpierw studzić w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami. Następnie wyjąć z piekarnika i po całkowitym wystudzeniu polać polewą czekoladową. Sernik wstawić do lodówki najlepiej

Kuchcik gotuje
Cytrynowo-kokosowa babka z jagodami 127

suche, przyjemnie słodkie i rozpływające się w ustach, przez co znika w okamgnieniu. I choć na zdjęciu kawałki ciasta z zatopionymi owocami zaaranżowałam na sposób elegancki, w rzeczywistości najlepiej smakować będzie, kiedy chwytając kawałek po kawałku napychać będziesz sobie usta bez użycia widelca, pozwalając okruchom lecieć gdzie popadnie. Sezon jagodowy jeszcze przed nami, jednak ja nie mogłam już dłużej(...)dużej miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier oraz wiórki kokosowe, zamieszaj. Do osobnego naczynia wlej mleko sojowe, dodaj do niego sok z cytryny, zamieszaj i odczekaj 2-3 minuty, po czym dodaj skórkę otartą z cytryny oraz olej. Mokre składniki przelej do suchych i zamieszaj, aż uzyskasz gładkie ciasto. Na koniec w słodką cytrynowo-kokosową masę wmieszaj

Roślinna - blog wegański
Mazurek na mące kokosowej z czekośliwką i białą czekoladą z kokosa 186

się nie liczy! Dlatego tradycyjnie, jak co roku, prezentuję Wam nowy przepis na to tradycyjne świąteczne ciacho. Tym razem w wersji fit: bez glutenu, bez laktozy i bez cukru! To prosty przepis na mazurka na spodzie z mąki kokosowej z kakaową masą z suszonych śliwek (czekośliwką), kokosową polewą, przypominającą w smaku białą czekoladę, migdałami i lawendą. Bardzo(...)płynnym olejem kokosowym i jajkami. Masę wymieszaj najpierw za pomocą łyżki, a następnie odstaw na 5 minut. Powinna stać się po tym czasie bardzo gęsta i plastyczna. Uformuj z niej mazurek o wybranym kształcie bezpośrednio na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 20 minut. Następnie wyjmij i wystudź. Czekośliwka Śliwki zalej

Food Square
KEKS 155

pełnię smaku, a po tygodniu będzie równie pyszny. Idealny do popołudniowej herbatki zimową porą i do koszyka na wiosenny piknik.  Przygotowuje się go bez konieczności ubijania piany z białek, jednak, jak każde ciasto ucierane jest obciążony ryzykiem zakalca. Trzeba bardzo dokładnie utrzeć masło na puszysty, lekki i jasny krem. Stopniowo dodawać jajka i przesianą mąkę. Na koniec delikatnie(...)BAKALIE : W rondelku podgrzewamy lemoniadę z brandy. Nie zagotowujemy. Dodajemy wszystkie bakalie z wyjątkiem orzechów. Mieszamy, odstawiamy na 20-30 minut do napęcznienia. Od czasu do czasu mieszamy. KEKS : Piekarnik rozgrzewamy do 170℃ z włączoną funkcją góra/dół bez termoobiegu. Formę keksową o wymiarach 12x25 cm dokładnie natłuszczamy masłem i oprószamy mąką. Do miski wkładamy miękkie masło

cool and minty
Tarta malinowa chmurka 141

stopni pieczemy na złoty kolor ok. 30 minut. Na przestudzone ciasto wylać lekko tężejąca galaretą z malinami i wstawiamy do lodówki aby całkowicie stężało.  Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę następnie dodajemy sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną delikatnie mieszamy. Na papierze do pieczenia rysujemy kółko o średnicy takiej jak naczynie do tarty, przekładamy masę bezową można(...)pomocą rękawa cukierniczego. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 130 stopni i pieczemy ok 45 minut. W między czasie ubijamy śmietankę z cukrem gdy zacznie gęstnieć dodajemy stopniowo łyżka po łyżce serek mascarpone. Ubity krem wykładamy równomiernie na stężałą galaretkę z malinami. Na wierzch wykładamy upieczoną bezę. Wkładamy jeszcze na ok. godzinkę do lodówki. Smacznego

Andzia Pichci

Proponowane wyszukiwania