ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:512/1234)

Ciasteczka marchewkowe 174

ciekawsze. Ciasta bez jajek, nabiału – typowo wegańskie, nie tylko dla alergików 5.0 from 1 reviews Ciasteczka marchewkowe   Drukuj Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 25 min Czas całkowity 35 min   Ilość porcji: 10 ciasteczek Składniki 1 ½ szklanki mieszanki mąki ( można pomieszać pełnoziarnistą z zwykłą pszenną) 3 łyżki cukru brązowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)szklanki rodzynek 4 łyżki rumu/amaretto 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki kardamonu Wykonanie Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni, termoobieg. Do rodzynek dodajemy rum i moczymy ok 10 minut. W jednej misce mieszamy składniki sypkie: mąkę, cukier i proszek do pieczenia, przyprawy. W drugiej misce mieszamy składniki mokre: marchewkę, olej, wodę, tahini. Mokre składniki dosypujemy do sypkich - mieszamy

Apetyt na Zielone
Izaura 274

takie połączenie brownie z sernikiem super sprawa. Przepis banalny choć przez moją inwencję wyszły aż 2 blachy Mimo wszystko zniknęły w dość szybkim tempie. Przepis na termomix choć i bez niego jak widać udało się ;). Składniki na polewę: 60 g wody 30 g cukru wanilinowego 70 g kakao ciemne 450 g cukru 350 g margaryny Do rondelka wlewamy wodę(...)gotujemy. Odlewamy pół szklani a resztę studzimy. Składniki na ciasto: 20 g proszku do pieczenia 300 g maki tortowej 6 jajek Do lekko ciepłej polewy dodać jajka, mąkę i proszek do pieczenia. (Jajek nie ubijać osobno bo wyjdzie tak jak u mnie druga blacha ). Ucierać razem około minutę. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. I przelewamy do niej

Mam apetyt na ...
Dieta okruszkowa 167

SOLONYM KARMELEM 40g masła 300g mąki 150g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 150ml jabłkowego musu (z naszych jabłek!- Golden Delicious obrany, bez gniazd nasiennych, zmiksowany) 100ml śmietany 12% 1 jajko masa karmelowa (u nas z wedlowskiego słoiczka) gruba sól (polecam Sal de fleur) Masło rozpuszczamy w rondelku. Przygotowujemy papilotki w formie(...)Łączymy suche i mokre składniki- grudki mile widziane.  Foremki wypełniamy ciastem do 1/3 wysokości, na cieście robimy ciapkę z 1/2 łyżeczki masy karmelowej. Solimy masę i przykrywamy ciastem (nie może być go zbyt dużo w poszczególnych foremkach, bo się rozleje przy pieczeniu). Pieczemy 20-25 minut. Wychodzą z tego fajne, pachnące i delikatne babeczki, przełamane bardziej intensywnym wnętrzem

les mirabelles
Sernik wiedeński z manną i białą czekoladą. 4953

cukru z prawdziwą wanilią Dodatkowo: Polewa z białej czekolady czekoladowe spagetti Jak wykonać ?  Ciasto: Mąkę mieszamy razem z proszkiem do pieczenia, dodajemy żółtka oraz masło i cukier, siekamy całość nożem aż powstaną grudki, wtedy zagniatamy ciasto szybko ręką.   Wylepiamy dno wyłożonej pergaminem blaszki.  Chłodzimy w lodówce na czas przygotowania serowej masy. Masa serowa: Wszystkie składniki muszą(...)całość miksujemy blenderem do uzyskania aksamitnej gładkiej masy bez grudek. Białą czekoladę rozpuszczamy w miseczce nad kąpielą wodną,płynną dodajemy do serowej masy, wsypujemy manną i mieszamy do połączenia łyżką. Wylewamy na kruchy spód, wygładzamy łyżką, wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180*c na grzaniu góra-dół, pieczemy 30 minut po tym czasie temp zmniejszamy

Wanilia i Kardamon
Miodownik przekładany kremem z kaszy manny 244

podzielić ciasto na 4 części,każdą cienko rozwałkować ułożyć na blaszce,którą należy starannie wysmarować masłem i oprószyć mąką. Upiec kolejno 4 jednakowej wielkości placki. Czas pieczenia każdego placka 15-20 minut w temp. 180*. W ganku zagotować mleko z cukrem i kaszą cały czas mieszając. Masa powinna wyraźnie zgęstnieć jak budyń. Ugotowaną kaszę wystudzić. Masło utrzeć z cukrem(...)przełożyć upieczone placki.  Składniki polewy roztopić i mieszając połączyć ze sobą. Polewę rozsmarować na wierzchu miodownika,dowolnie udekorować. Ciasto nadaje się do spożycia dopiero na następny dzień po zrobieniu,kiedy dobrze zmiękną wszystkie warstwy ciasta i będzie można bez problemu je pokroić

Kolorowa kuchnia Elki
Czekoladowe ciasteczka z kolorowymi drażetkami 205

pieczenia. Masę szybko zagnieść i połączyć z drażetkami. Z ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Kuleczki należy lekko spłaszczyć i ułożyć (zachowując odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. W każde ciastko delikatnie wcisnąć po kilka drażetek. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 15 minut w 170-180 stopniach. Po wyjęciu z piecyka - chwilę odczekać

Di gotuje
Jagodzianki 174

być rzadkie, ale powinno bez problemu odchodzić od ręki. Następnie przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia (około 1 godziny). Gdy ciasto podwoi swoją objętość przełożyć je na posypany mąką blat, uformować z niego wałek i podzielić na równe części. Jagody oczyścić i wymieszać z cukrem pudrem i mąką ziemniaczaną. Każdy kawałek ciasta uformować w kulę(...)ręce. Na środku nałożyć sporą porcję jagód i zlepić brzegi tak jak na pierogi. Uformować z ciasta podłużny kształt. Gotowe bułeczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia łączeniem do dołu zachowując odpowiednie odstępy. Pozostawić do podrośnięcia na 10 minut.  Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Jajko wymieszać z mlekiem i posmarować nim jagodzianki. Bułeczki piec około 20 minut

My simple kitchen
Torcik chałowy 102

cukier i wodę ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy po jednym żółtku oraz stopniowo mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Ciasto przelewamy do blachy o wymiarach 25 cm x 35 cm, pieczemy w 180 C przez około 50 minut. Masa chałwowa: Mleko zagotowujemy z cukrem, zdejmujemy z ognia dodajemy żółtka cały czas mieszając oraz mąkę. Masę ponownie nastawiamy(...)Zestawiamy z ognia i dodajemy kakao. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Masło ucieramy dodając rozpuszczoną czekoladę oraz masę jajeczną. Biszkopty przekrawamy na pół, nakładamy na niego masę chałwową, następnie bezy, masę czekoladową oraz drugą połowę biszkopta. Czynność powtarzamy a wierzch dekorujemy masą czekoladową i bezami

Zainspirowana w kuchni
Zebra budyniowo - krówkowa 182

końcu dodać proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać. Podzielić ciasto na połowę, do jednej części dodać kakao, ostrożnie wymieszać łyżką. Formę o boku 23 cm, wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą, wylewać ciasto na przemian, raz ciemne , raz jasne. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stop, piec przez ok.50 minut, tzw do suchego patyczka, ostudzić. Ciasto przekroić na połowę. Masa

Kuchnia Danusi
Kokosowy sernik wg siostry Anatazji 355

oleju 4 żółtka 2 jajka cukier waniliowy opakowanie budyniu śmietankowego beza kokosowa: 3/4 szklanki cukru 6 białek 20 dag wiórków kokosowych szczypta soli Sposób przygotowania: Przygotowujemy kruche ciasto. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, wsypujemy cukier oraz szczyptę soli. Dodajemy jajko i żółtko oraz posiekaną margarynę. Zagniatamy szybko ciasto, formujemy kulkę i zawijamy w folię spożywczą. Wkładamy do lodówki(...)czasie włączamy piekarnik na 180 stopni. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Na przygotowaną formę wykładamy rozwałkowane kruche ciasto. Jajka i żółtka zmiksować z cukrem. Dodać resztę składników i zmiksować wszystko dokładnie. Wylać masę na kruche ciasto i wstawić do piekarnika na około godzinę. Na 15 minut przed końcem pieczenia wyłożyć na upieczone ciasto masę bezową

na moim stole...
Dietetyczna śniadaniowa tortilla 152

Pomysł na placek/ tortillę znalazłam TUTAJ , w związku z tym, że dziś nie musiałam wcześnie wstawać, mogłam sobie pozwolić na miksowanie, bez obaw, że obudzę domowników ;) Składniki (placek): 1 jajko 1 łyżeczka serka homogenizowanego szczypta proszku do pieczenia przyprawy: sól, pieprz, papryka, oregano Co do środka (wg. upodobań), ja dałam: 1 jajko (ugotowane) biały twarożek (łatwy do rozsmarowania(...)przyprawami delikatnie mieszając łączymy białka z żółtkiem  talerz z mikrofalówki wykładamy papierem do pieczenia (wycinamy papier na kształt talerza) na papierze rozsmarowujemy nasze ciasto wstawiamy na około 3 minuty do mikrofali delikatnie odklejamy upieczony placek od papieru smarujemy tortillę twarożkiem (na całości),  na środku wykładamy pokrojonego w plastry pomidora, jajko

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Muffinki bezglutenowe. 174

przepisie zastąpiłam klasyczny proszek do pieczenia odrobiną sody i wystarczyło, by moje muffinki trochę urosły. A oto już przepis na słodziutkie muffinki pomarańczowe w wersji bezglutenowej Potrzebne nam będą : 2 jajka, 2 opakowanie jogurtu (może to być jogurt sojowy, w ten sposób mamy przepis na coś słodkiego bez glutenu i bez laktozy). Dalej opakowanie od jogurtu(...)miski włożyć 1 opakowanie jogurtu, cukier, jajka. Całość wymieszać. Dorzucić mąkę, wiórki kokosowe, sodę i sól. Dokładnie razem rozetrzeć. Na zakończenie dodać konfiturę pomarańczową. Rozłożyć ciasto do foremek. Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C. Po wyjęciu z piekarnika można polać jeszcze gorące muffinki sokiem jabłkowym. Następnie poczekać aż ostygną i delikatnie wyjąć z foremek. Smacznego Pozdrawiam serdecznie Beata

MODA NA BIO
Babka piaskowa dwukolorowa 189

łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli. dodatkowo: 100 g mlecznej czekolady, cukrowe perełki. Przygotowanie: Jajka miksujemy z cukrem na białą, puszystą masę (ok. 5 minut). Dodajemy stopniowe przesiane mąki z proszkiem do pieczenie i miksujemy na małych obrotach. Dodajemy szczyptę soli i wolnym strumieniem wlewamy roztopione, ostudzone masło (cały czas miksujemy). 2/3 ciasta przelewamy do foremki do babki

Aga w kuchni
Ciasto cytrynowe z makiem i wiśniami 273

zrobienia, bez użycia miksera ;) Miękkie, delikatne, długo zachowuje świeżość. Nam smakowało bardzo :) Polecam! Składniki: 325 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 110 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 50 g maku 3/4 szklanki mleka 1 jajko 1/4 szklanki oleju sok i skórka z 1 cytryny 200 wiśni Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać(...)składników wlać mleko i olej, dodać roztrzepane jajko, skórkę oraz sok z cytryny. Całość dokładnie połączyć. Wiśnie wydrylować, mrożone wcześniej rozmrozić. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Ciasto piec w temperaturze 180 stopni przez około 60 minut. Wystudzić. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Pełnoziarnisty chleb z płatkami 174

składniki, zalać mlekiem i wodą. Ciasto będzie miało konsystencję gęstej owsianki. Przełożyć ciasto do natłuszczonej formy "keksówki". Przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę do podrośnięcia.  Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Podrośnięte ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 60-70 minut, aż chlebek lekko się zrumieni. Wyjąć go z formy i lekko postukać

wyzwania kuchenne

Proponowane wyszukiwania