ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:304/1234)

KETO CHLEB Z PATELNI (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 460

płyny. Jeśli dacie jej zbyt dużo i będzie zbyt gęste ciasto to chlebki wyjdą zbite, ciężkie i suche. Ciasto podzielić na 2 części i na papierze do pieczenia uformować z nich 2 płaskie kromki. U mnie takie prostokątne. Następnie przełożyć chlebki na rozgrzaną patelnię i podpiekać przez kilka minut pilnując by się nie przypaliły. Kromeczki można też formować bezpośrednio(...)patelni można podawać jako tradycyjne kanapki posmarowane masłem, smalcem, serkiem, pastą w towarzystwie warzyw albo podczas pieczenia po przełożeniu na drugą stronę ułożyć na nich plasterki sera żółtego, boczku czy kiełbasy i zapiekać pod przykryciem by ser się rozpuścił. Smacznego! BTW całości bez dodatków (2 kromki): 145 g, 249 kcal

Ola la LCHF
Maślane ciasto z borówkami idealne na niedzielny deser 144

proszek do pieczenia, mieszamy, następnie dodajemy pokrojone zimne masło i zaczynamy zagniatać ciasto, dodając stopniowo po jednym żółtku (staramy się zagnieść ciasto jak najszybciej). Otrzymane ciasto dzielimy na 2 części w proporcji ¾ i ¼ (większa część ciasta powinna ważyć około 250 g), części ciasta owijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażalnika na 1,5/2 godziny (ciasto możemy również przygotować(...)przed planowanym pieczeniem). Do większej części ciasta przed zamrożeniem możemy dodać kakao, wówczas ponownie zagniatamy i umieszczamy kakaowe ciasto w zamrażalce. Po upływie 2 godzin rozgrzewamy piekarnik do temperatury 190 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, na tarce o dużych oczkach ścieramy większą część ciasta, delikatnie ugniatamy ciasto dłonią. Podpiekamy nasz spód przez około 15 minut, wyciągamy

KulinarneImpresje.pl
BROWNIE Z FASOLI 116

alternatywę. Może nie jest to w 100% ciasto bez dodatku cukru, ale idealne dla osób dbających o szczupłą sylwetkę. Zdrowa słodycz pachnąca kakaem i cynamonem. Bez glutenu i bardzo szybkie w przygotowaniu. Składniki: puszka czerwonej fasoli (400g) 3 duże jaja 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku ro pieczenia ½ szklanki kakao ½ szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3 łyżki(...)jajami, masłem, dżemem i suchymi składnikami. Wszystko razem dokładnie miksujemy. Całość wylewamy do kwadratowej formy o wymiarach ok 20cm. Wierzch posypujemy płatkami startej czekolady. Pieczemy ok 30 minut w 180 o C. Studzimy w formie. Ciasto dekorujemy truskawkową konfiturą. Smacznego! Jeżeli przygotowałaś/eś ciasto z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com. Fotografię opublikuję

Słodki Zakątek
Dziecinnie proste muffinki z czekoladą. Krok po kroku. 239

wysokości. Piecz w 180°C przez 25-30 minut. Tryb “góra – dół” Pod koniec pieczenia dobrze jest ukłuć drewnianym patyczkiem babeczkę, aby sprawdzić czy w środku nie ma surowego ciasta.   Dziecinnie proste muffinki z czekoladą podawaj z cukrem pudrem lub polne lukrem przepis znajdziesz TU (link(...)SIĘ WIĘCEJ . Bez nich nie polecam w ogóle zaczynać przygody z wypiekiem babeczek. Przydatnym gadżetem jest także forma, do której włożysz papilotki. Proponuję silikonową ZOBACZ TU lub bardziej tradycyjną ze stali węglowej SPRAWDŹ DOSTĘPNOŚĆ . Jeżeli masz akcesoria w domu to od razu możesz zabrać się pieczenia. Zosia

kuron.com.pl
Tarta z twarożkiem oberlandzkim i ananasem 179

całą formę). Ciasto nakłuwamy widelcem, schładzamy jeszcze z 3-4 minuty w lodówce. Podpiekamy około 12 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku na środkowym poziomie (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). W międzyczasie w misce miksujemy twarożek oberlandzki, jajko, cukier puder, mąkę ziemniaczaną i cukier wanilinowy. Masę przekładamy na podpieczony spód. Tartę wkładamy do piekarnika i pieczemy jeszcze około

Słodkie okruszki
Szybka bezmączna tarta z owocami 140

Dziś inna odsłona tarty. Bez mąki. Bez pieczenia. Bez cukru. Nie oznacza to jednak, że wybitnie dietetycznie będzie, ale smacznie i zdrowo na pewno. I szybko!!! Składniki na spód tarty (średnica formy 25 cm): 100 g płatków owsianych bezglutenowych 100 g wiórków kokosowych 150 g suszonych daktyli 80 g płatków migdałów 60 g nierafinowanego oleju kokosowego(...)wrzątkiem i odstawić na 15 minut. Odcedzić, osuszyć. Płatki owsiane, wiórki kokosowe drobno zmielić. Dodać rozpuszczony olej kokosowy i daktyle. Ponownie całość zmiksować. Płatki migdałów drobno pokruszyć bądź również zmiksować i dodać do masy. Wyrobić. Dodać zimną wodę. Najpierw 1 łyżkę, a jeśli stwierdzimy, że masa jest wciąż za sucha po wyrobieniu, kolejną. Ciasto powinno być zwarte i lekko wilgotne

gutfut
Zdrowe, aromatyczne brownie dyniowe 177

wtedy jednak nie będzie to już bezmleczne ciasto).  Składniki (około 12 porcji): 1 szklanka puree z dyni z tego przepisu 2 duże jajka 2 łyżki mleka kokosowego lub wody kokosowej 125 g posiekanej gorzkiej czekolady (lub chocolate chips), bez dodatku laktozy (można zastąpić czekoladą mleczną, lub deserową) 1 szklanka kakao bez cukru (typu DecoMorreno) 1/4 szklanki miodu(...)Wysmaruj masłem płytką formę do brownies o wymiarach 28/18 i wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż masę brownie do blachy i wyrównaj. Piecz w temperaturze 175 stopni przez około 25-30 minut, kontroluj patyczkiem. ( Na patyczku włożonym w brownie nie może być śladów surowego ciasta, ale może być nadal lepki od czekolady. Nie piec zbyt długo

Smiling Shrimp
Bananowa tarta z bezą 165

soli 4 żółtka 55 g zimnego masła 1 banan beza: 4 białka 170 g cukru dodatkowo: 2 banany Mąkę przesiać, wymieszać z solą. Dodać masło, posiekać, a następnie rozterzeć palcami. Na końcu wbić jajko, szybko zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na koło o średnicy nieco większej niż średnica formy. Wyłożyć ciastem foremkę. Schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. W tym czasie(...)całkowicie się rozpuści. Odstawić krem do wystudzenia. Po tym czasie ciasto nakłuć widelcem, przykryć papierem do pieczenia i wysypać kulkami do pieczenia. Piec w 180 st. C. przez 15 minut. Po tym czasie zdjąć obciążenie i papier. Piec w 180 st. C. przez 10 minut. Ostudzić. Na ostudzonym spodzie ułożyć pokrojone w grube plasterki banany. Na wierzch wyłożyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik na czekoladowym spodzie bez mąki. 151

twarogową,  pieczemy godzinę w 180 stopniach. Po około 10 minutach uchylamy lekko piekarnik, natomiast po godzinie wykładamy sernik ciemną warstwą do spodu. Ona będzie miała nie zbyt równy wierzch, ale to nic, nim ciasto dobrze stygnie wszystko się wyrówna. Za to masa serowa będzie idealnie równa i gładka. I tym sposobem mamy... smaczne, zdrowe ciasto, które dla osób niewtajemniczonych(...)będzie fajnym wypiekiem,a nie produktem bez mąki, cukru i innych obciążeń

Dieta moja pasja
Placek kokosowy (bez cukru, bez glutenu, bez laktozy) 151

wiórków kokosowych – 20g mąki ryżowej – 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia (w sklepach dostępny jest bezglutenowy proszek do pieczenia) – kostka gorzkiej czekolady Jajka delikatnie ubić, dodać śmietankę i wodę kokosową i jeszcze raz ubić. Dodać wiórki, mąkę i proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni na małym ogniu(...)zetnie odwrócić placek na druga stronę i smażyć przez kolejne 2 minuty. Gorący placek posypać posiekaną czekoladą, po chwili rozsmarować roztopioną czekoladę po całym placku. Jeśli lubicie słodkie placki polecam dodać jakieś ulubione słodziodło do ciasta lub gotowy placek polać miodem lub ulubionym syropem. Smacznego Placek kokosowy (bez cukru, bez glutenu) Placek kokosowy (bez cukru

Smaki Armine
Sernik japoński – najdelikatniejszy z serników 758

bardzo delikatnie mieszamy rózgą lub szpatułką. Formę o średnicy 20-22 cm wykładamy papierem do pieczenia – zarówno spód i boki (moja tortownica miała 21 cm). Boki warto wysmarować masłem i przyczepić dwa podłużne kawałki papieru – tak, aby wystawały ponad formę, bo ciasto bardzo rośnie. Tortownicę owijamy bardzo dokładnie folią aluminiową, aby nie dostała się do środka woda(...)wysokości formy (jest to tzw. “kąpiel wodna”). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200ºC (najlepiej na dolny poziom, bez termoobiegu i bez wiatraczka – sernik nie lubi przeciągów) i pieczemy przez 15 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 135ºC i pieczemy przez 30-35 minut. Przez cały ten czas nie otwieramy piekarnika. Po upieczeniu zostawiamy sernik

Poezja smaku
CIASTO "COMBER" Z ALKOHOLEM 237

łyżki kakao bez cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki wody Do nasączenia: 1 szklanka zaparzonej herbaty z dwóch torebek ½ szklanki mocnego alkoholu (np. brandy) Przesiewam mąkę i mieszam ją z proszkiem do pieczenia. Masło, cukier, cukier wanilinowy, kakao oraz wodę umieszczam w rondelku i rozpuszczam, gotuję masę przez około 5 minut, następnie odstawiam do ostudzenia(...)ubite białka, łączę delikatnie z pozostałymi składnikami. Przelewam do keksówki (najlepiej 25x12cm), którą uprzednio wykładam papierem do pieczenia. Wstawiam do rozgrzanego piekarnika, piekę w 180 stopniach przez około   45-55 minut, do tzw. „suchego patyczka”. Herbatę mieszam z alkoholem. Ciasto po upieczeniu całkowicie studzę, po czym nasączam ponczem herbacianym, zostawiając ¼ szklanki na przygotowanie lukru, którym polewam   wystudzone

W kuchni Karmel-itki
Szarlotka sypana z kaszą manną, czyli ciasto, które robi się samo ;p 151

Wymieszaj mąkę, kaszę manną, cukier, proszek do pieczenia i cynamon w misce. Podziel mieszankę na 3 równe części. Jabłka umyj, obierz (w wersji dla bardzo leniwych -bez obierania ;p), oczyść z gniazd nasiennych i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Podziel je na dwie części. Jak przy tradycyjnym, polskim cieście – blaszkę wysmaruj cienką warstwą masła, oprósz bułką(...)grubych oczkach i nad ciastem zetrzyj masło. Rozłóż je równomiernie. Teraz wystarczy ciasto wstawić do piekarnika na 60 minutpiec je w temperaturze 180 stopni. Składniki na małą blaszkę 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka kaszy manny 1 szklanka cukru do wypieków, czyli drobnego, najlepiej trzcinowego 1,5 czubatej łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 kg jabłek, najlepiej

Eat me! Fit me!
Sernik dyniowy 168

pieczenia tak by papier wystawał na zewnątrz - należy zamknąć arkusz papieru w obręczy. Dzięki temu zabiegowi jeśli z sernika wypłynie trochę płynu, nie pobrudzi się piekarnik. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ° C.  Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na dwie części. Większą część ciasta przeznaczyć na wylepienie cienko spodu tortownicy. Pozostałe ciasto zostawić na późniejsze wylepienie boków. Piec przez(...)łyżką do połączenia się wszystkich składników. Wsypać mąkę ziemniaczaną i przyprawy dokładnie ale niezbyt energicznie wymieszać.  Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastem.  Masę serową przełożyć do tortownicy. Piec 1,5 godziny. Upieczony sernik powinien mieć wyraźnie ścięty, sprężysty wierzch. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić sernik do ostygnięcia. Następnie

maniapieczenia