ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:309/1234)

Pełnozirniste calzone z pieczarkami i papryką 130

jest potrzebne, więc gotowe calzone wkładamy prosto do ciepłego piekarnika. Jeśli pieczemy na kamieniu, należy zacząć go nagrzewać już podczas wyrastania drożdżowego ciasta, a następnie piec na nim calzone około 10 minut. Jeśli zaś pieczemy je w formie standardowej, należy pierożki ułożyć na papierze do pieczenia i piec w temperaturze 200 stopni około 20 minut, aż będą rumiane

Kuchenna Kontrrewolucya
Bananowy Kuba 230

żółtku,wlewamy olej - w dalszym ciągu miksując. Wsypujemy do masy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia mieszając łyżką aby puszysta masa nam nie opadła.  Ciasto wylewamy do dużej wysmarowanej tłuszczem blachy i pieczemy w temp. 180*C przez 35 minut. Po upieczeniu studzimy biszkopt. W jednej szklance soku rozpuszczamy 3 budynie , a resztę soku zagotowujemy. Kiedy sok zacznie(...)galaretkę. Gdy uzyskamy jednolitą masę , wykładamy ja na górę ciasta. Na koniec gdy nam śmietankowa masa zastygnie układamy pokrojone w plastry banany . Rozpuszczamy dwie galaretki w szklance gorącej wody i wylewamy na samą górę. Całe ciasto wkładamy na parę godzin do lodówki. Ciasto można podawać z kleksem bitej śmietany bądź bez. W zależności jak kto lubi :) Banany można oczywiście

W Moim Magicznym Domu
Bułeczki z lilakiem vel bzem 134

kruszonki. Dodajemy kwiatki i mieszamy. Wlewamy maślankę i niedokładnie wyrabiamy do momentu aż z ciasta możemy otrzymać dużą kulę. Kulę wykładamy na stolnicę i formujemy okrągłe placuszki grubości 1-2 cm i średnicy 4-5cm- mi wyszło 12 sztuk. Bułeczki pieczemy po 16 minut- układając je na blasze pamiętamy, że muszą mieć miejsce, żeby wyrosnąć.  Surowe bułeczki też(...)zerwałam w ogrodzie rodziców, bo nasze krzewy są na razie w doniczkach i czekają na posadzenie.  Udało mi się zdążyć przed ulewą. Bzy w ogrodzie rodziców. Nasze bzy- czekają A dlaczego raz piszę 'bez' a raz 'lilak'? Bo jestem niechlujem:) Powinno być wszędzie lilak. Krzewy te pochodzą z krajów arabskich ale do Polski trafiły z Austrii

les mirabelles
Rolada z ciasta serowego z kurczakiem i pieczarkami 148

Rewelacyjna rolada. Po upieczeniu ciasto serowe, czyli wierzch rolady jest niezwykle chrupiący i nawet gdy jest jeszcze ciepła to kroi się bez problemu - nic się nie rozwala. Na zimno również jest wspaniała, jako przekąska lub obkład na pieczywo. Polecam. 35 dkg żółtego sera 30 dkg pieczarek 35 dkg piersi z kurczaka 1 cebula 3 jajka 1/2 szklanki majonezu sól(...)papierem do pieczenia i natłuszczoną foremką o wymiarach ok. 25x40 cm. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach.   Mięso kroimy na plasterki około 1 cm plasterki, dodatkowo lekko rozbijamy i przyprawiamy solą oraz pieprzem.   Pieczarki kroimy na cienkie plasterki i podsmażamy wraz z poszatkowaną cebulą na oleju, oczywiście doprawiamy solą i pieprzem.   Na ciepłe ciasto serowe układamy

Jadło i czytadło
Kostka alpejska 421

Całość mieszamy delikatnie łyżką – do połączenia się składników *** *** Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki – moja foremka ma wymiary 26×21 cm *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy ok 35 minut – do suchego patyczka *** *** Ciasto odkładamy do wystudzenia, a następnie nasączamy kawą *** *** Nasączony biszkopt smarujemy dżemem *** *** Miękkie masło miksujemy(...)ubijamy z śmietan-fix na sztywną masę i wykładamy na masie kajmakowej. Na wierzchu ciasto posypujemy startą czekoladą *** *** Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin *** *** SMACZNEGO ***         Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE

Blog z Apetytem
Muffinki czekoladowo-bananowe z konfiturą truskawkową 115

Tym razem znowu ja przygotowałam muffinki czekoladowe. Powstały one na specjalną okazję odwiedzin jednej miłej Asi przy akompaniamencie drugiej miłej Asi Rozsmakowałyśmy się w „mokrych” muffinkach

Ania i Marcin gotują
OLA LA KETO MUFFINKI (keto, LCHF, optymalne, paleo, bez glutenu, cukru i laktozy) 367

jajka o temperaturze pokojowej 45 g mąki kokosowej 60 g szklanki roztopionego oleju kokosowego (LCHF, keto, paleo) lub masła (LCHF, keto, optymalna) ½ łyżeczki sproszkowanej wanilii ½ łyżeczki proszku do pieczenia lub sody szczypta soli 4-6 łyżek wody 60 g owoców niskowęglowodanowych np. maliny, borówki, jagody, porzeczki opcjonalnie słodzik/cukier dla osób, które ich używają Przygotować silikonowe foremki na muffinki(...)wody ciągle mieszając. Mąka kokosowa wchłania wodę i należy ją dolewać do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji tak aby do ciasta łatwo było dodać owoce. Dodać owoce i delikatnie wymieszać. Następnie ciasto umieścić w 6 foremkach. Piec przez ok 15-20 minut w temperaturze 190° C aż uzyskają złoty kolor. Smacznego! — BTW całości z malinami: 345 g, 1023 kcal

Ola la LCHF
Biszkopt – prosty przepis 183

lubi tyle cukru, zawsze można dodać go mniej. Biszkopt ten stosujemy zarówno do tortów, jak i do szybkiego ciasta z owocami i galaretka. Możliwości są niczym nie ograniczone, a ciasto zawsze będzie pyszne. Przepis Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki cukru (dobrze żeby był jak najdrobniejszy) 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mączki ziemniaczanej To wszystko. Przygotowanie: Oddzielić białka od żółtek(...)średnicy 23 cm, wykładamy papierem do pieczenia. Żeby biszkopt miał ładny okrągły kształt, lepiej wyłożyć tylko spód, boki później bez problemu się odkroi. Pieczemy w temperaturze 160-170’C przez około 30-40 minut. Warto po około 30 minutach sprawdzić patyczkiem, czy biszkopt jest suchy. Wszystko zależy od pieca, więc metoda na suchy patyczek jest tutaj najlepsza

KasiaiKrzysiu.pl
Daktyle – ciągnące ciastka z daktylami 154

kawy. Lubicie daktyle? Słodkie i ciągnące ciastka są niesamowite. Zazwyczaj używam daktyle do wyrobu bars bez pieczenia. Świetnie łączą wszystkie składniki w jedną całość. Poza tym są bardzo słodkie, więc nie potrzeba dodawać aż tyle rafinowanego cukru. Piekłam kiedyś ciasto z daktylami . Mięciutkie ciastka z daktylowym nadzieniem to po prostu bajka. Dlatego ciastka z daktylami wydawały mi się(...)utartej gałki muszkatałowej sól morska do posypania Nastaw piekarnik na 175ºC bez termoobiegu. Wypestkowane daktyle pokrój na kawałki, a następnie wymieszaj z rumem. Odstaw na 10 minut. W między czasie zmiksuj jajko z cukrem. Miksując dodaj rozpuszczone masło. Używam na ogół solonego masła, więc dodatkowo nie solę ciasta. Jeśli używasz niesolonego masła dodaj sól na tym etapie. Przesiej mąkę

codojedzenia
Sernik jogurtowy z ricottą i malinami 275

Ponoć dziś o godzinie 16.21 rozpoczęła się astronomiczna jesień . A u mnie na przekór zagościło ciasto bardzo letnie  , delikatne . No i z moimi kochanymi malinami

Malinowa Kawiarenka
Ciasteczka marchewkowo-bananowe (paleo/AIP, bez jajek) 209

bananowo-marchewkowe są pyszne, a wszystkie składniki są dozwolone nawet na ścisłym protokole autoimmunologicznym! Tak, da się zrobić ciasteczka bez jajek 🙂 Pyszne i zdrowe ciasteczka marchewkowo-bananowe – bez glutenu, nabiału (laktozy i kazeiny), orzechów i jajek – dozwolone na protokole autoimmunologicznym – przepis: marchewka – 4 średnie banany – 3 mąka kokosowa – ¼ szklanki mąka/skrobia ziemniaczana(...)blenderem) z rozgniecionymi bananami i roztopionym olejem kokosowym. Dodawaj pozostałe składniki miksując – ciasto jest gotowe! Możesz teraz zacząć rozgrzewać piec na 180°C . Ciasteczka są łatwe do formowania – ulep w rękach małe kulki i rozpłaszcz je na tacce do pieczenia. Piecz około 20 minut . Z podanych powyżej ilości wychodzi nam najczęściej 30-35 ciasteczek . Nie bój się

PaleoSMAK
Kurabiedes – greckie ciasteczka migdałowe 261

wmieszania całej mąki, a jeśli pod koniec wsypywania mikser ciężko pracuje, bo ciasto jest zbyt gęste – ostatnią porcję mąki zagniećmy ręcznie (najlepiej jednak nie ogrzewać go zbyt długo ciepłem rąk). Ciasto powinno być lekko lepiące. Dodajemy migdały, mieszamy i chłodzimy masę w lodówce ok. 15-30 minut. Piekarnik nagrzewamy do 160-170°C. Ciastka można wałkować(...)dłoniach kulkę (wielkości ping-pongowej) i lekko spłaszczać, formując krążek. Pieczemy je przez ok. 25 minut. Jeszcze gorące smarujemy za pomocą pędzelka wodą różaną z obu stron (im więcej, tym ciasteczka będą bardziej intensywnie smakować) i obtaczamy w cukrze pudrze. Po wystygnięciu przechowujemy szczelnie zamknięte w temperaturze pokojowej. PS: Bez wody różanej ciasteczka także się udadzą, pozbawione jednak będą

Poezja smaku
Ciasto puszysta Hrabina 312

łyżeczka proszku do pieczenia 75 ml oleju słonecznikowego Ciasto jasne: 6 białek szczypta soli 20 dkg cukru pudru 3 dkg mąki ziemniaczanej 15 dkg mąki pszennej 1 łyżka octu 75 ml oleju słonecznikowego Masa budyniowa: 500 ml mleka 50 gr budyniu w proszku o smaku waniliowym 10 dkg cukru pudru 25 dkg masła bez soli 3 łyżki kawy(...)cukier puder do posypania ciasta. Jak przygotować ciasto z galaretką i masą budyniową . Ciasto ciemne : do miski wbić całe jajka oraz białka. Dodać szczyptę soli i ubić na puszystą masę. Powinno to zająć około 7 minut. Kiedy jajka są już ubite dodać cukier puder, w małych ilościach, cały czas ubijająć. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, sodą i przesiać

mecooks
Chleb orkiszowy z papryką 103

piekarnika i nastawiamy pieczenie na 200 stopni i 60 minut. Wspomnę też, że mój garnek rzymski jest od środka powlekany ceramiczną glazurą, nie wymaga więc natłuszczania. Ja jednak mam dość przykre doświadczenia z foremkami, do których to niby ciasto nie przywiera więc tak na wszelki wypadek natłuściłem garnek zanim włożyłem do niego ciasto chlebowe. A ciasto w drugiej foremce(...)wyjąłem chleb i zdjąłem przykrywkę to okazało się, że jest nieco blady więc włożyłem go jeszcze do piekarnika na kolejne 10 minut - już bez przykrywki. No i na koniec włożyłem do piekarnika ten drugi chleb i piekłem przez 40 minut. A jeszcze bardziej na koniec dodam, że finalnie okazało się, że (jak zwykle) miałem rację. Nieprzywieralna powłoka

Marder&Marder Manufacture
Sernik wiedeński 134

niż środkowa). Na dno postawić małą keksówkę i wlać do niej wrzącą wodę (do połowy). Piec 1godzinę i 5 minut. Sernik bardzo wyrośnie i zrumieni się, może miejscami popękać, ale wróci do poziomu wyjściowego i wszystkie nierówności się zniwelują. Po skończeniu pieczenia zostawić ciasto na 15 minut w zamkniętrym piekarniku. Następnie uchylić drzwiczki i zostawić na kolejne 15 minut

kuchnia doski