ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:305/1234)

SAŁATKA Z POMIDORAMI I SZPINAKIEM 113

Prosta sałatka z pomidorów i szpinaku z dodatkiem sera sałatkowego typu feta oraz czerwonej cebuli, podana z sosem czosnkowym na bazie kefiru i jogurtu naturalnego. Gotowa

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto Usta Grażyny 233

Ciasto Usta Grażyny to bardzo smaczne ciasto bez pieczenia , które jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się dla osób, które nie mają piekarnika, choć sądzę, że raczej każdy go posiada w dzisiejszych czasach. Mimo wszystko do przygotowania tego smakołyku będzie on zbędny. Ciasto Usta Grażyny to deser, który można przygotować w dosłownie 20 minut. Jedynym

Przepiski.pl
Ciasto Usta Grażyny 302

Ciasto Usta Grażyny to bardzo smaczne ciasto bez pieczenia , które jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się dla osób, które nie mają piekarnika, choć sądzę, że raczej każdy go posiada w dzisiejszych czasach. Mimo wszystko do przygotowania tego smakołyku będzie on zbędny. Ciasto Usta Grażyny to deser, który można przygotować w dosłownie 20 minut. Jedynym

Przepiski.pl
Ekspresowe ciasto kakaowe z dżemem 227

Ekspresowe ciasto kakaowe z dżemem Szukacie szybkiego przepisu na ciasto? Polecam Wam ekspresowe ciasto kakaowe z dżemem. Przygotujecie je dosłownie w kilka chwil. Wszystkie składniki wystarczy tylko wymieszać łyżką Ciasto jest naprawdę pyszne i mięciutkie. My je uwielbiamy. To mój ekspresowy sposób na pyszny wypiek w kilka chwil. Spróbujcie, polecam Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody 2 jajka(...)grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Blaszkę do pieczenia (u mnie keksówka 250x110x75) smarujemy masłem i obsypujemy kaszą manną lub mąką. Do miski wsypujemy mąkę, sodę i kakao. Mieszamy składniki łyżką. Następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy wszystko do połączenia składników. Masę wylewamy do keksówki. Ciasto pieczemy na środkowym poziomie piekarnika około 40-45 minut do tzw. suchego patyczka

Słodkie okruszki
ciasto ucierane z porzeczką czarna i czerwoną 145

Delikatnie wymieszać(już bez miksera). I wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia(lub wysmarowaną masłem i obsypaną tartą bułką).Ciasto posypać odrobiną mąki(owoce nie zapadną się) i na nim ułożyć owoce. Połączyć wszystkie składniki na kruszonkę, ja robię ręką i rozłożyć na owocach. Piec w nagrzanym piekarniku 180° ok. 45-50 minut- zależy to od piekarnika

w mojej kuchni
Chleb żytni na zakwasie z liściem chrzanu / Sourdough rye bread with horseradish leaf 114

boki formy). Z ciasta uformuj podłużny chlebek i włóż do blaszki. Przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce bez przeciągów, na 5-6 godzin. Do piekarnika wstaw metalowy kubek z wodą (pieczenie z parą). Rozgrzej piekarnik do 250°C. Wyrośnięty chleb zwilż lekko z wierzchu wodą i posyp mąką. Piecz przez 10 minut (grzanie góra-dół

Delicious Place
Torcik z kremem jogurtowym dla Gosi 121

uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. 6. Część masy na biszkopt odłożyć do innej miski i do niej przesiać kakao. Jeśli podczas mieszania masa będzie zbyt sucha, dołóż jeszcze trochę masy jasnej. 7. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. 8. Łyżkami wykładać na przemian masę białą i kakaową. 9. Piec przez około 30 minut w temperaturze

Candy Pandas
ŚWIĄTECZNA BABA DROŻDŻOWA – najlepszy przepis! 115

Wszystko razem mieszamy, wyrabiamy gładkie ciasto ( uwaga jest klejące! ). Pod koniec dodajemy namoczone ( i dokładnie odciśnięte! ) rodzynki i żurawinę. Przykrywamy szczelnie folią i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu ponownie wyrabiamy i wkładamy do natłuszczonej i wysypanej kaszą manną formy. Odstawiamy ponownie do wyrośnięcia. Pieczmy ok. 30-35 minut w 170C bez termoobiegu ( sprawdzamy patyczkiem ). Po wystudzeniu

Ostra na Słodko
Placek ze śliwkami 94

800g śliwek bez pestek Wykonanie Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Tluszcz roztopić ,przestudzić . Ubić białka z cukrem, dodać żółtka i dalej ubijać. Dodać wystudzony tłuszcz porcjami, następnie śmietanę, mąkę i proszek do pieczenia. Całość dobrze wymieszać i gotowe ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Na wierzch ułożyć owoce . Piec około 40- 45 minut

mojej kuchni
Placek ze śliwkami 138

800g śliwek bez pestek Wykonanie Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Tluszcz roztopić ,przestudzić . Ubić białka z cukrem, dodać żółtka i dalej ubijać. Dodać wystudzony tłuszcz porcjami, następnie śmietanę, mąkę i proszek do pieczenia. Całość dobrze wymieszać i gotowe ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Na wierzch ułożyć owoce . Piec około 40- 45 minut

w mojej kuchni
NUMBER CAKE 186

Szablon Cyfr/liter SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ciasto Wszystkie składniki ciasta zagniatamy na gładkie ciasto, i najlepiej schłodzić w lodówce godzinę.   – Nie jest to konieczne, ale po schłodzeniu cyfry bez problemu można wyciąć. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i ciasto najlepiej po wałkowaniu przełożyć na blachę wyłożoną papierem dopieczenia w której piec będziemy cyfry i dopiero(...)blaszce przykładamy do niego szablon cyfry i wycinamy za pomocą ostrego noża. (każdą cyfrę wycinamy dwukrotnie) Pieczemy 13-15 minut, w zależności od piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Masa Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem oraz fixem. Bitą śmietanę przekładamy do szprycy z okrągłą końcówką. Dekorujemy pierwszą cyfrę, którą   przykrywamy drugim kawałkiem ciasta na który również wyciskamy

RAROSSA
Sernik cytrynowy z karmelem i prażonymi orzeszkami ziemnymi 173

pieczenia. Tortownicę umieszczamy w lodówce. Twaróg mielimy, przekładamy do misy miksera. Wsypujemy cukier i miksujemy. W trakcie miksowania dodajemy po jajku, następnie ziarenka wanilii i sok z cytryny, skórkę z niej, śmietankę i na samym końcu budyń. Gotową masę serową przekładamy do tortownicy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C. Sernik pieczemy w opcji góra-dół, bez termoobiegu(...)pieczemy sernik przez ok. 1h bez otwierania piekarnika. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Wierzch sernika dekorujemy po całkowitym przestudzeniu ciasta. Masę krówkową podgrzewamy lekko ze śmietanką w małym rondelku, ciągle mieszając. Ciepłą wykładamy na wierzch sernika. Orzechy i płatki migdałowe wrzucamy na suchą patelnię i podprażamy przez kilka minut. Prażone orzechy i płatki od razu wykładamy na polewę

Raj dla Podniebienia
Ciasto czekoladowe fit. 114

zmiękną odcedzamy, bez dokładnego odsączana. To nam ułatwi miksowanie. Gdy powstanie gładki krem, dodajemy żółtka, resztę mokrych składników, a  na końcu to co suche.  Białka ubijamy na sztywno z solą,  delikatnie, łopatką, partiami łączymy z ciastem. Tortownicę wykładamy papierem, wylewamy ciasto, wkładamy do nagrzanego piekarnika ( 180 stopni) i pieczemy 45 -50 minut. Ja wysypałam spód wiórkami

Dieta moja pasja
Bułki z grahamką i żurawiną 164

czasie podziel ciasto na 15 równych porcji, około 125 gram każda. Zrób z nich okrągłe bułki lub zachowaj ich rustykalny kształt po odkrojeniu. Układaj bułki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 30 minut. W międzyczasie nastaw piekarnik na 250ºC, u mnie dodatkowo na termoobieg (bez termoobiegu według możliwości piekarnika). Wyrośnięte bułki

codojedzenia
Muffinki waniliowe z kremem orzechowym 116

dodawać po jednym jajku – bez pośpiechu, proszę. Cały czas mieszając stopniowo wsypywać mąkę z proszkiem. Gotową masę przełożyć do foremek, do połowy wysokości. Na to chlapnąć po niepełnej łyżce kremu czekoladowego, a kolejno przykryć warstewką ciasta. Nie musi być to dokładne przykrycie. Piec w temperaturze 160-170°C przez ok. 15-20 minut. Chciałam je udekorować czekoladą

Kocham Czekoladę