ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:305/1234)

Placek ze śliwkami 145

800g śliwek bez pestek Wykonanie Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Tluszcz roztopić ,przestudzić . Ubić białka z cukrem, dodać żółtka i dalej ubijać. Dodać wystudzony tłuszcz porcjami, następnie śmietanę, mąkę i proszek do pieczenia. Całość dobrze wymieszać i gotowe ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Na wierzch ułożyć owoce . Piec około 40- 45 minut

w mojej kuchni
NUMBER CAKE 190

Szablon Cyfr/liter SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ciasto Wszystkie składniki ciasta zagniatamy na gładkie ciasto, i najlepiej schłodzić w lodówce godzinę.   – Nie jest to konieczne, ale po schłodzeniu cyfry bez problemu można wyciąć. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i ciasto najlepiej po wałkowaniu przełożyć na blachę wyłożoną papierem dopieczenia w której piec będziemy cyfry i dopiero(...)blaszce przykładamy do niego szablon cyfry i wycinamy za pomocą ostrego noża. (każdą cyfrę wycinamy dwukrotnie) Pieczemy 13-15 minut, w zależności od piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Masa Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem oraz fixem. Bitą śmietanę przekładamy do szprycy z okrągłą końcówką. Dekorujemy pierwszą cyfrę, którą   przykrywamy drugim kawałkiem ciasta na który również wyciskamy

RAROSSA
Sernik cytrynowy z karmelem i prażonymi orzeszkami ziemnymi 178

pieczenia. Tortownicę umieszczamy w lodówce. Twaróg mielimy, przekładamy do misy miksera. Wsypujemy cukier i miksujemy. W trakcie miksowania dodajemy po jajku, następnie ziarenka wanilii i sok z cytryny, skórkę z niej, śmietankę i na samym końcu budyń. Gotową masę serową przekładamy do tortownicy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C. Sernik pieczemy w opcji góra-dół, bez termoobiegu(...)pieczemy sernik przez ok. 1h bez otwierania piekarnika. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Wierzch sernika dekorujemy po całkowitym przestudzeniu ciasta. Masę krówkową podgrzewamy lekko ze śmietanką w małym rondelku, ciągle mieszając. Ciepłą wykładamy na wierzch sernika. Orzechy i płatki migdałowe wrzucamy na suchą patelnię i podprażamy przez kilka minut. Prażone orzechy i płatki od razu wykładamy na polewę

Raj dla Podniebienia
Ciasto czekoladowe fit. 118

zmiękną odcedzamy, bez dokładnego odsączana. To nam ułatwi miksowanie. Gdy powstanie gładki krem, dodajemy żółtka, resztę mokrych składników, a  na końcu to co suche.  Białka ubijamy na sztywno z solą,  delikatnie, łopatką, partiami łączymy z ciastem. Tortownicę wykładamy papierem, wylewamy ciasto, wkładamy do nagrzanego piekarnika ( 180 stopni) i pieczemy 45 -50 minut. Ja wysypałam spód wiórkami

Dieta moja pasja
Bułki z grahamką i żurawiną 177

czasie podziel ciasto na 15 równych porcji, około 125 gram każda. Zrób z nich okrągłe bułki lub zachowaj ich rustykalny kształt po odkrojeniu. Układaj bułki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 30 minut. W międzyczasie nastaw piekarnik na 250ºC, u mnie dodatkowo na termoobieg (bez termoobiegu według możliwości piekarnika). Wyrośnięte bułki

codojedzenia
Muffinki waniliowe z kremem orzechowym 125

dodawać po jednym jajku – bez pośpiechu, proszę. Cały czas mieszając stopniowo wsypywać mąkę z proszkiem. Gotową masę przełożyć do foremek, do połowy wysokości. Na to chlapnąć po niepełnej łyżce kremu czekoladowego, a kolejno przykryć warstewką ciasta. Nie musi być to dokładne przykrycie. Piec w temperaturze 160-170°C przez ok. 15-20 minut. Chciałam je udekorować czekoladą

Kocham Czekoladę
śliwki we francuskim cieście... 164

połowę, bez pestek ciasto francuskie rozwinąć i podzielić ostrym nożem na osiem porcji na każdą porcję nałożyć 1,5 śliwki, posypać cukrem, cynamonem, wolne ciasto nałożyć na śliwki układać na blaszce z papierem do pieczenia, pędzelkiem maczanym w wodzie posmarować ciasto piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 40 minut, zostawić na blaszce

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z masą kajmakową 166

zrobiłam bez tego dodatku. Zamiast niego do mleka dodałam i wymieszałam z mlekiem cały budyń waniliowy. Może nie wyszło do końca tak jak miało wyjść , mianowicie powinny być 2 oddzielne paski z warstwą białą i kajmakową ;) Wymiary tortownicy : średnica 23 cm Czas pieczenia : 45 - 50 minut Temp. pieczenia : 180 C Składniki : Na ciasto: 100 g margaryny szklanka

Różne smaki w kuchni
Chleb na sodzie z tropikalnymi bakaliami 203

nich ciasta - i ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia - który najlepiej dodatkowo trochę opruszyć mąką . Chlebek obsypać mąką i ostrym nożem naciąć z wierzchu na krzyż. Następnie od razu włożyć do nagrzanego piekarnika.   Piec 40 minut, aż skórka ładnie się zarumieni - u mnie środkowy poziom piekarnika, grzałka góra-dół, bez termoobiegu . Studzić

Grunt to przepis!
Roladki serowo-ziołowe z ciasta francuskiego 184

wierzch). Ciasto zwijać wzdłuż dłuższych stron ku sobie, do środka, równo, powstaną na końcu dwa rulony obok siebie. Roztrzepać w miseczce jajko, rozsmarować na roladkach, posypać ostrą papryką. Kroić na nieduże kawałki. Układać na papierze do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200C bez termoobiegu grzaniem góra-dół przez około 20 minut do zrumienienia się. Gotowe

Zasmakuj Kuchni
Pikantna pizza z anchois, oliwkami z czosnkiem i kozim serem 172

boki tworząc kształt pizzy. Na ciasto wykładaj: sos pomidorowy, tarty ser i resztę składników. Jak już ułożysz wszystkie składniki posyp jedną pizzę dodatkowo mieloną roztartą w dłoniach bazylią, a drugą oregano i ziołami prowansalskimi. Możesz upieczone posypać świeżymi liśćmi bazylii lub rukoli. Piecz na środkowej półce piekarnika w temp. 200C przez 20 minut (bez termoobiegu, grzaniem góra-dół

Zasmakuj Kuchni
Lodowe pucharki Lusette 134

czemu będą bardziej puszyste i bez wyczuwalnych kryształków lodu. Przed nałożeniem do pucharków wyciągamy je ok 30 minut wcześniej z zamrażarki. Nakładamy moczoną w ciepłej wodzie gałkownicą. 3. Kruszonka: Masło siekamy z cukrem i mąką, a następnie dodajemy aromat i zagniatamy w całość. "Skubiemy" po odrobinie ciasta i rozkładamy na wyłożonej papierem blaszce. Pieczemy na rumiany kolor

Kuchnia w czekoladzie
Tartaletki migdałowe z jabłkiem 105

pieczenia Jabłka • 5 jabłek • 3 łyżki cukru • 1 łyżeczka cynamonu Masa migdałowa • 100 g mielonych migdałów – 1/2 szklanki • 100 g cukru pudru – 1/2 szklanki • 2 jajka Wykonanie: • Do miski wsypać mąkę z cukrem i proszkiem, zatrzeć na tarce masło i lekko zagnieść – powstanie kruszonka. • Wbić żółtka i szybko zagnieść ciasto(...)nakłuć widelcem. • Nałożyć na ciasto przesmażone jabłka. • Jabłka zalać masą migdałową. • Z reszty ciasta kruchego wyciąć ozdoby (u mnie gwiazdki) i położyć na tartach lub zatrzeć ciasto na tarce i posypać po wierzchu. • Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 st.C przez 15-20 minut. • Można posypać cynamonem. Ja pędzelkiem

To co kocham
PIERNIK Z MASĄ GRYSIKOWĄ 166

Masa Grysikowa: ******************************** 1 szkl.mleka bez laktozowego 20 dag.masła 4-5 łyżek kaszy manny 2 łyżki cukru   Polewa: ******************************** 1 szkl.cukru 12.5 dag. masła 3 łyżki wody 3 łyżki kakao Dodatkowo: ******************************* tłuszcz do blaszki papier pergaminowy *********************************  Ciasto-Wszystkie składniki ze sobą wymieszać.Ciasto wylać na na wysmarowaną i wyłożoną papierem blaszkę.Pieczemy 60 minut w temp.160-180 stopni. Masa

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Szybki ucierany placek z jabłkami a' la szarlotka z kokosową nutą 508

wyjść kremowe. To bez znaczenia, ważne by dało się rozprowadzić na jabłkach i już. Blachę wyłóżcie papierem do pieczenia, na dnie rozłóżcie pierniki lub herbatniki tak, aby stykały się ze sobą i utworzyły warstwę ciasteczkową. Na to wysypcie jabłka i wyrównajcie. Następnie wyłóżcie i wyrównajcie ciasto. Włóżcie do piekarnika i pieczcie około 50 minut. To zależy od piekarnika

Z Kuchni Do Kuchni