ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:299/1234)

Pizza pepperoni z oliwkami i kaparami 173

sypkie połącz w głębszej misce, dodaj olej i wodę, mieszaj łyżką (robię to łyżką drewnianą), potem rękoma wyrób elastyczne ciasto odchodzące od dłoni, ciut cierpliwości, a będzie idealne. Odstaw w ciepłe miejsce na 40 minut, niech wyrośnie. Potem podziel ciasto na dwie części, czyli dwie pizze. U mnie średnica blaszki do pizzy miała 32 cm. Dodatki: kilka plasterków pepperoni(...)grubość ciasta i brzegi. Na ciasto wykładaj: sos pomidorowy, tarty ser i resztę składników. Jak już ułożysz wszystkie składniki posyp jedną pizzę dodatkowo mieloną roztartą w dłoniach bazylią, a drugą ziołami prowansalskimi (opcjonalnie). Możesz upieczone posypać świeżymi liśćmi bazylii lub rukoli. Piecz na środkowej półce piekarnika w temp. 200C przez 20 minut (bez termoobiegu, grzaniem góra-dół). Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Odrywany chlebek z masłem ziołowym 160

się od dłoni) i bez grudek. Podsypać miskę mąką, uformować kule i pozostawić ciasto pod przykryciem do podwojenia objętości (około 40 minut). W czasie kiedy ciasto rośnie wkładamy do miseczki 3 łyżki masła, do którego wyciskamy przez praskę czosnek i wsypujemy zioła. Dokładanie je mieszamy. Keksówkę o wymiarach 28x8cm wykładamy papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto rozwałkujemy na długi

ChilliJemy
Ucierane ciasto z czerwoną porzeczką 116

też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! ------------------------------------------------------------- Ucierane ciasto z czerwoną porzeczką Czas przygotowania:  60 minut Proporcje  na tortownicę o średnicy 27 cm Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 60 g masła 1 jajko 1 szklanka kefiru 3/4 szklanki drobnego cukru 1 kopiasta łyżki kakao 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki kardamonu

Kulinarne przygody Gatity
Pizza pepperoni z oliwkami i kaparami 175

olej i wodę, mieszaj łyżką (robię to łyżką drewnianą), potem rękoma wyrób elastyczne ciasto odchodzące od dłoni, ciut cierpliwości, a będzie idealne. Odstaw w ciepłe miejsce na 40 minut, niech wyrośnie. U mnie tak było. Czas start:   ... a po 40 minutach:   Potem podziel ciasto na dwie części, czyli dwie pizze. U mnie średnica blaszki do pizzy miała(...)grubość ciasta i brzegi. Na ciasto wykładaj: sos pomidorowy, tarty ser i resztę składników. Jak już ułożysz wszystkie składniki posyp jedną pizzę dodatkowo mieloną roztartą w dłoniach bazylią, a drugą ziołami prowansalskimi (opcjonalnie). Możesz upieczone posypać świeżymi liśćmi bazylii lub rukoli. Piecz na środkowej półce piekarnika w temp. 200C przez 20 minut (bez termoobiegu, grzaniem góra-dół). Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Muffinki z marcepanem 89

pieczenia muffinek wyłóż papilotkami. Papierowe foremki napełnij ciastem do ¾ wysokości. Wierzch babeczek posyp płatkami migdałów. Formę wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200ºC i piecz przez mniej więcej 20 minut. *Ja do przygotowania takich babeczek użyłam gotowej masy marcepanowej. Masa była bardzo klejąca i plastyczna. Pewnie miałabym duży problem z jej starciem na tarce bez uprzedniego jej zamrożenia

blog.moje-pasje.info
ciasto orzechowe z brzoskwniami i chałwą 876

herbaty bez cukru  Białka ubić na pianę, Kiedy będzie sztywna  stopniowo dodawać cukier a następnie żółtka. Ubić na gęstą, puszystą masę. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy jajecznej. Dodać też orzechy i delikatnie wymieszać. Przełożyć ciasto do foremki wyścielonej papierem do pieczenia i piec w 175*C około 30 minut. Wystudzić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rogaliki drożdżowe z marmoladą 246

nadzienia.Zlepiając końce ciasta formujemy rogaliki. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy grubym cukrem jeśli mamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zostawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia na kolejne 15 minut. (Ja pomijam ten etap i od razu wkładam do piekarnika ) Pieczemy 10 minut do zarumienienia się rogalików w temp 180 stopni (bez termoobiegu) Studzimy

Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...
Rogaliki drożdżowe z marmoladą 246

nadzienia.Zlepiając końce ciasta formujemy rogaliki. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy grubym cukrem jeśli mamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zostawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia na kolejne 15 minut. (Ja pomijam ten etap i od razu wkładam do piekarnika ) Pieczemy 10 minut do zarumienienia się rogalików w temp 180 stopni (bez termoobiegu) Studzimy

Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...
Francuskie romby z pastą paprykową i serem 143

Przygotowanie: Na rozłożone ciasto nakładamy kilka łyżek ajwaru i rozsmarowujemy równomiernie. Układamy obok siebie plasterki żółtego sera, tak by przykryły pastę. Zwijamy wzdłuż dłuższej części w rulon, smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem, kroimy w romby. Układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy w temp. 180C na środkowej półce bez termoobiegu przez kilka minut aż zrobią się rumiane

Zasmakuj Kuchni
Zakręcone jagodzianki z cukrem pudrem 191

grubości około 1cm. Ciasto smarujemy konfiturą  zostawiając około 1 cm brzeg bez konfitur.  Zwijamy w rulon i kroimy w plastry, układamy na blaszce z niewielkimi odstępami i odstawiamy do wyrośnięcia aż jagodzianki się ze sobą połącza i wyrosną. Jagodzianki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 30 minut do zarumienienia . Studzimy na kratce

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pieguskowiec z truskawkami i lemon curd 107

żółtka + 1 jajko Dodatkowo: 3 suche bezy 5 kwiatów lawendy Przygotowanie: Suche składniki na ciasto wymieszać ze sobą. Białka ubić na sztywno, a pod koniec dodać do nich cukier. Do mąki wlać olej i wymieszać razem. Następnie dodać masę białkową i delikatnie połączyć. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30-45 minut. Ja użyłam tortownicy o średnicy

Karczma Honorietty
Brioche makowe na poczekaniu 142

rozciągnij lub lekko rozwałkuj ciasto i posyp częścią maku. Pokrój na 10-12 krążków i ułóż luźno na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Brioche lekko się zrośnie. Posmaruj rozmąconym jajkiem i posyp resztą maku. Przykryj folią i odstaw na 20 minut do ponownego wyrośnięcia. W międzyczasie nagrzej piekarnik na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu 10 stopni więcej

codojedzenia
Jak upiec buraki 156

chleba, do ciast, do koktajli, itd. Jak widać lista jest długa, dlatego gorąco polecam ten sposób przygotowania buraków. Pieczenie buraków: Buraki umyć bardzo dokładnie. Bez obierania każdy osobno zawinąć w folię aluminiową. ułożyć na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i w zależności od wielkości buraków piec 40-90 minut

kuchnia doski
Bułki mleczne - śniadaniowe 109

pieczenia. Wyrośnięte ciasto ugniatamy, formujemy wałek i kroimy go na kawałki. Każdą porcję ciasta wyrabiamy w dłoniach, formujemy kulkę i obtaczamy ją w mące. Odkładamy na blaszkę. Bułki lekko rozpłaszczamy na środku, przykrywamy, odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Jajko roztrzepujemy z mlekiem, każdą bułkę dokładnie smarujemy, na środku robimy delikatne nacięcie. Pieczemy przez 12-15 minut w temperaturze(...)bez termoobiegu na drugiej półce od dołu

Gotowanie i blogowanie
Bezglutenowe brownie 123

mieć gładką jednolitą masę bez żadnych grudek. Dodajemy jajka i miksujemy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Odstawiamy do przestudzenia. Do masy dodajemy sodę, cukier, kakao i rozpuszczoną czekoladę, mieszamy wszystko lub miksujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy bakalie i przelewamy ciasto do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 45 minut w piekarniku rozgrzanym

Ciastkozercy