ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:291/1234)

Sticky buns z bananem i masłem orzechowym 184

przekonaniu. Zatem zabieramy się do pieczenia! Od razu uprzedzam, że bułeczki mają silne działanie uzależniające :D.Składniki na ciasto drożdżowe:4 szklanki mąki pszennej1/4 szklanki cukru30 g świeżych drożdży3/4 szklanki ciepłego mleka (dałem całą)2 żółtka50 g masła2/3 łyżeczki soliPrzygotować zaczyn z letniego mleka, drożdży i cukru. Odstawić na 10 minut. Mąkę przesiać i połączyć z solą. Masło rozpuścić(...)następnie podgrzewać przez około 5 minut aż sos zgęstnieje. Dużą blachę na ciasto wysmarować masłem i wylać nań glazurę.Nadzienie:3-4 banany200 g mieszanki orzechów (włoskie, arachidowe, brazylijskie, laskowe, nerkowca)50 g suszonej żurawiny lub rodzynek100 g masła orzechowego z kawałkami orzechów1/2 szklanki brązowego cukru2 łyżeczki cynamonu (opcjonalnie, ja przygotowałem wersję bez)Przygotowanie:Ciasto drożdżowe rozwałkować na prostokąt

Food Square
Proste ciasto z bananami bez glutenu i laktozy – przepis krok po kroku 219

ciastem, delikatnie przekładamy pokrojone banany i powoli mieszamy. 8. Tak przygotowane ciasto, przekładamy do natłuszczonej oraz wyłożonej papierem do pieczenia formy, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 40 minut. 9. Po tym czasie wyjmujemy ciasto, pozwalamy mu nieco przestygnąć i lekko opaść, po czym wysypujemy je z formy i przekładamy na talerz. I to już wszystko. Nasze ciasto(...)herbaty i oczywiście w dobrym towarzystwie A Wy pieczecie ciasta w domu, czy wolicie je kupować? Smacznego!     A jeśli szukacie pomysłu na inne ciasta z bananami polecam moje przepisy: Bananowe muffinki z karmelową niespodzianką Ciasteczka z ciecierzycy, bananów i masła orzechowego   Artykuł Proste ciasto z bananami bez glutenu i laktozy – przepis krok po kroku pochodzi

Okiem Blondynki by McBlondi
Proste ciasto z bananami bez glutenu i laktozy – przepis krok po kroku 164

ciastem, delikatnie przekładamy pokrojone banany i powoli mieszamy. 8. Tak przygotowane ciasto, przekładamy do natłuszczonej oraz wyłożonej papierem do pieczenia formy, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 40 minut. 9. Po tym czasie wyjmujemy ciasto, pozwalamy mu nieco przestygnąć i lekko opaść, po czym wysypujemy je z formy i przekładamy na talerz. I to już wszystko. Nasze ciasto(...)herbaty i oczywiście w dobrym towarzystwie A Wy pieczecie ciasta w domu, czy wolicie je kupować? Smacznego!     A jeśli szukacie pomysłu na inne ciasta z bananami polecam moje przepisy: Bananowe muffinki z karmelową niespodzianką Ciasteczka z ciecierzycy, bananów i masła orzechowego   Artykuł Proste ciasto z bananami bez glutenu i laktozy – przepis krok po kroku pochodzi

Okiem Blondynki by McBlondi
Zjadłabm porzeczki... Pavlova 146

lśniąca dodaję łyżkę mąki i ocet. Ubijam do połączenia składników. Pianę wykładam na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Formuję z niej tort i szpatułką lekko unoszę brzegi ku górze. Wkłądam do piekarnika nagrzanego do 120 stopni, piekę 40 minut, następnie obniżam temperaturę do 100 stopni i suszę przez 3 godziny.   350ml mleka doprowadzam do wrzenia, wlewam do niego(...)mąki i cukru z pozostałym mlekiem. Gotuję jak budyń i odstawiam do ostygnięcia. Masło ucieram na puch dodając po łyżce zimny budyń. Bezę delikatnie przekrawam  połowie wysokości, wypełniam połową masy. Pozostałą połowę masy wykładam na wierzch ciasta. Dekoruję dużą ilością owoców- najlepiej kwaśnymi owocami sezonowymi, które będą stanowiły doskonały kontrapunkt dla słodkiej bezy

Zapiski Młodej Żony
Pyszny sernik z musem jagodowym 440

łyżką *** *** Masę wylewamy na spód z herbatników i wyrównujemy *** *** Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C (góra-dół) i pieczemy przez 15 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 120’C i pieczemy jeszcze przez 90 minut . Po upieczeniu ciasto zostawiamy do wystudzenia w lekko uchylonym piekarniku. Po całkowitym wystudzeniu wstawiamy do lodówki *** *** Przygotowujemy mus: owoce przekładamy do garnka, dodajemy(...)wykonałam ozdobny wzorek za pomocą wykałaczki *** *** Sernik z musem wkładamy do lodówki na kilka godzin *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ Artykuł

Blog z Apetytem
Odwrócona pychotka 198

tabliczka mlecznej czekolady Sposób przygotowania Ciasto: Wszystkie składniki siekamy ze sobą, następnie zagniatamy. Dzielimy na dwie części i przekładamy na blaszki wyłożone papierem do pieczenia. Dziurkujemy widelcem, smarujemy powidłami i posypujemy posiekanymi orzechami.  Beza: Białka ubijamy. Do lekko spienionych dodajemy szczyptę soli, a następnie, do ubitych już białek powoli dodajemy cukier. Gotową bezę rozdzielamy i smarujemy nią przygotowane(...)kremu. Masło ucieramy przez kilka minut, a następnie powoli dodajemy po łyżce budyniu, aż do jego wykorzystania. Krem wykładamy na pierwszy placek, po czym przykrywamy drugim- odwróconym. Delikatnie dociskamy.  Polewa: Śmietankę podgrzewamy. Do gorącej wrzucamy posiekaną czekoladę i pozostawiamy na 3 minutki pod przykryciem. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji i smarujemy wierzch ciasta. Schładzamy

Kuchnia w czekoladzie
Ciasteczka cytrynowo – czekoladowe 187

ciasteczek zbyt blisko, ponieważ lekko ” rozlewają się” w trakcie pieczenia i wszystkie wam się połączą, tak jak moje na zdjęciu poniżej z lewej strony. Kolejną partię piekłam w odległościach większych (zdjęcie na dole z prawej) i była to odległość optymalna. Ciasteczka przed i w trakcie pieczenia Pewnie zastanawiacie się, czemu część moich ciasteczek nie jest obtoczona(...)Pieczemy ciastka w 170 stopniach około 10-12 minut. Pod koniec pieczenia obserwujemy je żeby się nie przypaliły. Proste ciasteczka cytrynowe Mam dla was jeszcze jedną ciekawostkę. Pierwszy raz korzystałam z silikonowej maty do pieczenia. Pierwsza partia pieczona na papierze do pieczenia, bardzo szybko się zarumieniła i spody delikatnie mi się przypaliły. Natomiast kolejną partię piekłam

Relaxtime
Puszyste ciasto ucierane nadziane śliwkami 240

ciasto  4 jajka (rozmiar L)  150 g miękkiego masła (lub margaryny)  3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków (150 g)  1 i 1/3 szklanki mąki pszennej (200 g) 3 łyżki śmietany 18% (90 g) 3 łyżeczki cukru wanilinowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia do nadziania około 0,5 kg śliwek,np. węgierek (waga bez(...)zajmie Wam około kilkanaście minut). Następnie do masy dodawać po jednym żółtku. Cały czas miksować. Na sam koniec dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i śmietanę. Całość delikatnie ze sobą połączyć. Na sam koniec dodać ubite białka i ponownie delikatnie wymieszać (NIE mikserem!) . Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Wylać i rozsmarować przygotowane ciasto, a na wierzchu ułożyć połówki

Ugotować
Scones 148

chlebek bananowy , piekę takie babeczki by podać jako przekąskę dla dziecka. Bez cukru, proste, szybkie i bardzo smaczne. Z tej porcji wychodzi mi 6 małych bułeczek, które pakuje na spacer z synkiem. Gdy podwoimy składniki możemy uformować większe, przekroić i posmarować masełkiem na śniadanie. Bardzo popularne tutaj w UK, dlatego nazwę podaję angielską:) Polecam! Składniki: 100 g mąki(...)jogurtu naturalnego 70 g rodzynek 1. Mąkę przesiewamy, dodajemy pokrojone w kostkę masło i kilka minut ugniatamy w misce do połączenia składników. 2. Dodajemy jogurt i rodzynki i zagniatamy ciasto. W razie potrzeby podsypujemy mąką. 3. Formujemy kuleczki, spłaszczamy lub odciskamy foremką. 4. Pieczemy 10 minut w 200 stopniach. Mmm Pycha

Na moim talerzu
Scones 136

chlebek bananowy , piekę takie babeczki by podać jako przekąskę dla dziecka. Bez cukru, proste, szybkie i bardzo smaczne. Z tej porcji wychodzi mi 6 małych bułeczek, które pakuje na spacer z synkiem. Gdy podwoimy składniki możemy uformować większe, przekroić i posmarować masełkiem na śniadanie. Bardzo popularne tutaj w UK, dlatego nazwę podaję angielską:) Polecam! Składniki: 100 g mąki(...)jogurtu naturalnego 70 g rodzynek 1. Mąkę przesiewamy, dodajemy pokrojone w kostkę masło i kilka minut ugniatamy w misce do połączenia składników. 2. Dodajemy jogurt i rodzynki i zagniatamy ciasto. W razie potrzeby podsypujemy mąką. 3. Formujemy kuleczki, spłaszczamy lub odciskamy foremką. 4. Pieczemy 10 minut w 200 stopniach. Mmm Pycha

NA MOIM TALERZU
🎄 Ciasteczka świąteczne renifery 🎄 77

posypujemy odrobiną mąki, ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 3mm. Za pomocą wykrawacza lub małej szklanki wycinamy kółka i odstawiamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Z podanej porcji wyszły dwie blachy z piekarnika.  Ciastka wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy góra dół bez termo obiegu przez ok. 10 minut. Gdy zaczną się

Kulinarne przygody
Pierniczki 116

mogą się obejść bez pierniczków. Pieczenie pierniczków jest bardzo łatwe a zarazem świetna zabawa w kuchni do której warto zaprosić najmłodszych. 100 gramów masła 250 gramów płynnego miodu 500 gramów mąki 120 gramów cukru 2 łyżki przyprawy do piernika 1 jajko 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki(...)zagnieść ciasto aż będzie gładkie bez grudek. Ciasto na pierniczki należy przed wałkowaniem schłodzić w lodówce przez kilka godzin. A najlepiej zostawić na noc. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około pół centymetra, Wycinać foremkami kształty. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Pierniczki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach. Pieczemy około 7-8 minut. Upieczone pierniczki

Andzia Pichci
Bułki wrocławskie. Bułki z przedziałkiem 966

zagniatamy gładkie ciasto, ja wyrabiam hakiem około 5 minut. Aby przyspieszyć proces wyrastania polecam ciasto wstawić na 30 minut do piekarnika nastawionego na 30 stopni z termoobiegiem, do podwojenia objętości. Po tym czasie ciasto krótko wyrabiamy na lekko posypanej mąką stolnicy, robimy wałek i kroimy na 12 kawałków. Formujemy bułeczki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, robimy przez(...)środek tzw. przedziałek za pomocą tępej strony noża. Odstawiamy ponownie do piekarnika na 30 minut.. Bułki pieczemy w temperaturze 200 º C (bez termoobiegu) przez około 15 – 20 minut do zrumienienia. Studzimy na kratce. Jednak najlepsze są jeszcze ciepłe z chrupiącą skórką i miękkim środkiem. Na zdjęciu bułki wrocławskie są z rogalikami z parówką i serem i czarnuszką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Paszteciki z kapustą i grzybami 101

zawinięciu odetnij od reszty ciasta (patrz zdjęcie poniżej). Każdy rulon pokrój na małe kawałki, które układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Żółtko wymieszaj z łyżką mleka. Za pomocą pędzelka posmaruj każdy pasztecik, a następnie posyp sezamem. Włóż blaszkę do nagrzanego piekarnika i piecz 15 minut w temperaturze 200 stopni C (góra dół, bez termoobiegu). Paszteciki podawaj

Przepisy na widelcu