ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:288/1234)

Chleb z soczewicą na zakwasie 179

minut. Wystudzić. Wyjąć z keksówki. Kroić po całkowitym wystudzeniu. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 900 g bochenek chleba. Jest to przepis na keksówkę o wymiarach 30 x 14 cm. Przed rozpoczęciem pieczenia na dno piekarnika można wstawić naczynie żaroodporne wypełnione zimną wodą i pozostawić je na czas pieczenia chleba (czyli piec z tzw. parą(...)Zapobiegnie to zbytniemu spieczeniu się chleba. Ja piekłam bez pary. W celu sparwdzenia czy ciasto chlebowe jest dobrze wyrośnięte, należy je delikatnie nacisnąć palcem. Jeśli po naciśnięciu wraca natychmiast do swojego pierwotnego kształtu, to potrzebuje jeszcze czasu. Natomiast jeśli potrzebuje trochę czasu zanim się odkształci - jest gotowe do pieczenia. Owinięcie/włożenie ciasta chlebowowego do worka foliowego skutecznie

Gospodyni Miejska
Ciasto czekoladowe z kremem 7208

pieczenia: 2 tortownice o średnicy 23 cm lub jedna blaszka 35×28 cm lub jedna blaszka 23×23 cm-ale jeśli pieczemy w jednej, małej blaszce to musimy wydłużyć czas pieczenia do około 50 minutKrem czekoladowy (krem ganache):200g gorzkiej czekolady250ml śmietany kremówkiDodatkowo:śmietana kremówkaok 1 łyżki cukru pudru( do smaku)wiórki czekoladowe1. Do miski przesiać(...)pieczenia: 2 tortownice o średnicy 23 cm lub jedna blaszka 35×28 cm lub jedna blaszka 23×23 cm-ale jeśli pieczemy w jednej, małej blaszce to musimy wydłużyć czas pieczenia do około 50 minut. Jeśli pieczemy w dwóch małych formach lub jednej większej to czas pieczenia wynosi około 30-35 minut w temp

UgotujmyTo.pl
Focaccia z cukinią, czerwoną cebulą i rozmarynem 172

minut). Przed samym pieczeniem nakładamy na ciasto top z cukinii, cebuli, itd. przygotowany wcześniej. Można też wszystko posypać niewielką ilością parmezanu czy innego tartego sera. Focaccię piekłem ok. 15-17 minut na grubej stali (7 mm), nagrzanej wcześniej 40-50 minut do temperatury 250°C. Można piec również na kamieniu lub blasze piekarnika. Piekłem bez pary. Smacznego

Przepisy na domowy ser i chleb
JOGURTOWE CIASTO Z TRUSKAWKAMI 89

plus dół, bez termoobiegu. W misce łącze rózgą kuchenną wszystkie suche składniki. Dodaję mokre, mieszam do połączenia. Papier do pieczenia gniotę i moczę w zimnej wodzie. Rozkładam. Formę wykładam papierem do pieczenia. Ciasto wlewam, na wierzch układam mrożone truskawki lekko wtykając je w ciasto. Ciasto piekę na środkowej półce piekarnika przez ok. 60 minut

Zasmakuj Kuchni
Biszkopt Brzoskwinek 113

uznania) 2 budynie śmietankowe bez cukru 2 galaretki brzoskwiniowe sok wyciśnięty z 1/2 pomarańczy 1 kostka Kasi Wykonanie: Biszkopt: Białka ubiłam na sztywno ze szczyptą soli. Dodałam   cukier i żółtka i ubiłam na puszystą masę. Wmieszałam przesianą z proszkiem mąkę. Ciasto przelałam do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Piekłam ok. 40 minut w temp. 180*C. Masa

Co w garnkach piszczy
Chrupiące gofry 131

silikonowym) 5. Wlewamy chochlą porcje ciasta, lekko rozprowadzamy, zamykamy i smażymy gofry około 5-7 minut. U mnie gofrownica na duże gofry i idealny czas to było 6 minut. Gofrownicy nie otwieramy podczas pieczenia, dopiero po upływie czasu. Najlepiej przy pierwszych gofrach obczaić sobie czas w jakim się upieką i potem już bez otwierania smażyć kolejne

kruche babeczki
Ciasto marchewkowe z jogurtową pianką 106

budyniu waniliowego bez cukru Wszystkie składniki na spód ciasta łączymy ze sobą mieszając do czasu uzyskania jednolitej masy. Masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem formy. Jogurt mieszamy z mokrymi składnikami i słodziwem. Dodajemy budyń i mieszamy dokładnie. Masę wykładamy na wyłożoną wcześniej warstwę ciasta marchewkowego. Ciasto pieczemy ok. 40-50 minut w 180 st. C. W trakcie pieczenia sprawdzamy

Kucharzyca
Świąteczny piernik z buraka (bez mleka) 208

wodą). Dodajemy zaparzoną kawę (bez fusów), olej i miód. Wszystko razem mieszamy. Mokre składniki mieszamy dokładnie z suchymi. Na koniec dodajemy przetarte buraki (powinno ich być około szklanki) i łączymy z ciastem. Masę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Całość wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy przez 40 minut. Gotowe

Dieta bez mleka
Muffiny z kawałkami czekolady z chili 64

Piekarnik nagrzewam do temp. 180 C (bez termoobiegu). W większej misce mieszam wszystkie mokre składniki, robię to rózgą kuchenną. Dodaję przesianą mąkę z sodą. Mieszam. Dodaję małe kawałki czekolady. Formę na muffinki wykładam papilotkami, nakładam łyżką porcje ciasta do 3/4 wysokości foremek. Postępuję tak z 12 foremkami. Piekę muffinki ok. 20 minut na środkowej półce piekarnika. Gotowe muffinki można

Zasmakuj Kuchni
Pieguski – pyszne domowe ciasteczka! 271

minut – do mocnego zrumienienia. Podczas pieczenia ciasteczka „rozleją się”, urosną i staną się bardziej płaskie, dlatego ważne aby zachować między nimi odstęp. Piekłam z termoobiegiem, dwie blachy jednocześnie *** *** Po przestudzeniu ciasteczka stają się kruche i pyszne *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY

Blog z Apetytem
Pani Walewska 467

rozsmarowujemy je na obu ciastach. Beza: Do białek dodajemy cukier i mąkę i ubijamy na sztywną pianę.  // Pamiętajcie aby do białek nie wpadło Wam ani odrobiny żółtka bo się białko nie ubije. Pianę dzielimy na pół i również równomiernie rozprowadzamy ją na obu ciastach po równo. Oba ciasta pieczemy po 40 minut w temperaturze 175oC Krem: Z dwóch szklanek

Mechanik w kuchni
KRUCHE CIASTECZKA WIELKANOCNE 496

godziny. Stolnicę podsypać mąką, rozwałkować ciasto na grubość 5 mm. Wycinać foremką ciasteczka. Jedną połowę ciastek układać na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Na drugiej połowie wyciętych jajek wykroić na środku niewielkie kółko. Ciastka piec w piekarniku nagrzanym do 170'C około 15 minut (aż brzegi ciastek zaczną się rumienić). Na ciastkach bez dziurek posmarować cienką warstwę dżemu

Zrób to smacznie
Piernik z kawą last minute 349

końcu napar z kawy bez fusów.  Zmniejszyć obroty miksera na najwolniejsze i wsypywać porcjami suche składniki. Można również wymieszać silikonową łopatką. Formę o wymiarach 24*24 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia. Przelać ciasto równomiernie rozprowadzić. Włożyć do nagrzanego piekarnika z termoobiegiem na 170 stopni i piec około 60-70 minut. Do tzw suchego patyczka

Ala piecze i gotuje
Cantuccini 143

upływie tego czasu ostrożnie przekładamy ciasto na deskę do pokrojenia. Używamy do tego bardzo ostrego noża. Kroimy plastry na grubość ok. 1,5 cm. Układamy je na blaszce i ponownie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C (z termoobiegiem) lub 170 -180 stopni C (bez termoobiegu). Pieczemy przez 10-12 minut, po czym przewracamy ciasteczka na drugą stronę

I LOVE LIFE
Krucha tarta z budyniem i rabarbarem. 144

wykładamy go na budyń. 4. Pieczenie: Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35 - 40 minut do zrumienienia. Upieczone ciasto studzimy. 5. Podanie: Gdy tarta będzie zimna kroimy i podajemy. 6. Życzę smacznego. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Forma na tartę o średnicy około 25 cm. Budynie bez cukru i na pół litra

Izabelawkuchni
Chleb orkiszowo-pszenno-kasztanowy na zakwasie w sierpniowej piekarni 147

godzin przed mieszaniem ciasta. Wtedy zakwas będzie odpowiednio aktywny. ** Po 10 minutach pieczenia skórka chleba mocno zbrązowiała, więc obniżyłam temperaturę do 200 stopni i piekłam chleb 55 minut. W tym czasie wyparowała cała woda. Gdybym miała kolejny raz piec ten chleb, piekłabym go standardowo w temperaturze 190 stopni przez ok. 70 minut i zdecydowanie bez pary. Chleb orkiszowo

Weekendy w domu i ogrodzie
połówki jabłek pieczone w cieście francuskim... 160

potrzeba duża blacha z piekarnika wyłożona papierem do pieczenia, ciasto francuskie rozwinąć z rulonu, pokroić na 12 porcji, na każdej porcji położyć połówkę jabłka bez skórki i bez pestek, skropić sokiem z cytryny, posypać cukrem Polski Cukier biały , po 1/2 łyżeczki cynamonu na jabłko, nałożyć brzegi ciasta na jabłka i posmarować je wodą piekarnik nagrzany(...)grzanie góra/dół, wstawić blachę na drugi poziom i piec około 35-40 minut, zostawić do wystudzenia w chłodnym miejscu przed podaniem posypać dość obficie pudrem cukrem, cukru pudru nie miałam gotowego więc w młynku do kawy przeznaczonym do takich celów zmieliłam Cukier Polski biały i tyle, ile potrzebowałam - asortyment Cukier Polski "zobacz TUTAJ" bardzo smaczne, aromatyczne jabłka pieczone

W Mojej Kuchni Lubię
Tarta cytrynowa z bezą 265

skórka otarta z dwóch cytryn  Beza: 4 białka 200g cukru pudru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej  Składniki na spód mieszamy ze sobą, zagniatamy gładkie ciasto. Chłodzimy w lodówce ok. 1 godzinę. Następnie rozwałkowujemy i wykładamy na wysmarowanej masłem formie o średnicy 24cm. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut. W rondelku umieszczamy sok z cytryny

Czerwona Porzeczka
piersi pieczone w cieście francuskim z czarnuszką... 155

natrzeć wymieszanymi przyprawami bez czarnuszki, ciasto francuskie podzielić na cztery porcje, dać na blachę z papierem do pieczenia i na każdej porcji ciasta położyć pierś brzegi ciasta nałożyć na piersi, posmarować pędzelkiem maczanym w roztrzepanym jajku, posypać ciasto i piersi czarnuszką piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 40 minut, wyjąć z piekarnika

W Mojej Kuchni Lubię
Chleb 164

sól, ocet i wodę Ciasto wyrabiamy około 5 minut. Formujemy... ... i przekładamy do ciepłego naczynia.  Odstawiamy do wyrośnięcia na około 15-20 minut Następnie wyjmujemy, smarujemy naczynie tłuszczem i wysypujemy mąką. Chlebek przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia i nacinamy go z wierzchu Piec 30 minut pod folią aluminiową, a kolejne 30 minut bez folii Smacznego

Szczęśliwa kuchnia
Chleb pszenny na zakwasie 107

masę). Ciasto wyrasta w temp ok 40 stopni przez 2,5-3h (najlepiej w piekarniku). Warto „popsikać” wierzch wodą żeby nie było skorupki. Jeżeli chodzi o pieczenie – pierwsze 10 minut w wilgotnej atmosferze (kostki lodu, woda na blasze). Pieczenie – pierwsze 10 minut w wilgotnej atmosferze (różne sposoby). Co ważne pieczemy BEZ termoobiegu

Szybko Tanio Smacznie
Malinowa chmurka 1098

tematyce ciast poruszamy się zawsze z ostrożnością, miewaliśmy swoje wzloty i upadki, i przyznajemy bez zażenowania, że są w tej dziedzinie znacznie lepsi specjaliści niż my;) Tym niemniej jest kilka takich ciast, które możemy uznać za nasze ulubione, a wręcz za swoiste "specialite de la maison". Kiedy moja żona zdecyduje się na ich upieczenie, muszę zmobilizować całą swoją silną(...)mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie równe części. Rozłożyć na dwie blaszki. Beza:  6 białek  1 szklanka cukru  2 paczki migdałów w płatkach Białka ubić z cukrem, c iasto posmarować tak otrzymaną bezą i posypać płatkami migdałowymi. Upiec na złoty kolor w 160 stopniach przez ok 25 minut.  Masa

Aromatyczne Podróże
Dietetyczne chrupki śniadaniowe z czekoladą 100

gorzkiej czekolady bez cukru 1/2 łyżeczki sody 1/2 szklanki wody lub mleka Maki i sodę wymieszać. Dodać jajko, miód i wodę. Zagnieść ciasto. Czekoladę posiekać drobno i wmieszać do ciasta. Łyżeczką nabierać ciasto i formować kuleczkę wielkości orzecha laskowego. Spłaszczyć i układać na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 10-15 minut

Chocolate Muffin Blog
Chleb z papryką i suszonymi pomidorami 123

iedniej konsystencji . Jeśli mikser nie będzie dawał rady, można dokończyć wyrabianie rękoma. Wyrobione ciasto przełożyć do miski, przykryć ściereczką kuchenną i zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na 1 godzinę. W tym czasie powinno 2-3 razy zwiększyć swoją objętość.  Po tym czasie uderzyć w ciasto kilka razy pięścią żeby je odpowietrzyć. Foremkę keksową wysmarować masłem i obsypać kaszą(...)przypala. Włożyć do niej ciasto, opruszyć lekko mąką, naciąć na skos kilka razy ostrym nożem i ponownie zostawić na 1 godzinę do wyrośnięcia - aż mniej więcej podwoi swoją objętość . Chleb piec ok. 35-40 minut w nagrzanym do 200C piekarniku - u mnie 1/3 wysokości piekarnika, grzałka góra-dół, bez termoobiegu . Czas pieczenia zależy mocno od piekarnika - trzeba obserwować

Grunt to przepis!
Kremówka z truskawkami i bezą kokosową 171

owocami. Ciasto: Biszkopt kakaowy z 4-5 jajek upieczony według dowolnego przepisu, (blaszka 26x34). Beza kokosowa: 4 białka 1 i 1/4 szklanki cukru 20 dag kokosu          Białka ubić na sztywno z cukrem, wymieszać z kokosem. Piec w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w temperaturze 140 stopni przez 45 minut. W razie

Praktyczna pl
Puszyste pancakes z płatkami ryżowymi 270

mąkę, mleko oraz proszek do pieczenia. Całość łączymy mikserem. Dodajemy miód i płatki ryżowe, po czym nadal miksujemy. Ciasto powinno dość gęste, ale nie za bardzo :) Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni, najlepiej BEZ TŁUSZCZU! :) Dla przygotowania jednego pancakes wystarczą 2-3 łyżki ciasta, które delikatnie łyżką rozlewamy tworząc kółka. Smażymy po kilka minut z każdej strony. Najlepiej smakują

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Pomarańczowe ciasteczka digestive 152

minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 4-5 mm i wykrawać z niego dowolne kształty. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w nagrzanym piekarniku) około 15 minut w temperaturze 180°C.   (Ciasteczka powinny być zarumienione.) Upieczone ciastka można posypać cukrem pudrem, posmarować czekoladą lub zostawić bez żadnych dodatków. Mogą być

Di gotuje
Polewa czekoladowa 142

więc okres  w którym pieczemy ciasta, ciasteczka i pierniki. Zachęcam Was do robienia domowej polewy czekoladowej. Polewy na bazie naturalnego kakao. Jej przygotowanie nie jest wcale skomplikowane, a jej zrobienie trwa parę minut. W zamian otrzymamy naturalną polewę z produktów, które z reguły  zawsze mamy w domu pod ręką. Bez zbędnych dodatków ani polepszaczy, które znajdują się

Kulinarne przygody Gatity
orzechowiec z masą na gorąco 208

Podzielić je na połowę i każdą część rozwałkować na papierze do pieczenia. Masło, cukier i miód zagotować w rondelku, dodać orzechy, wymieszać. Masę orzechową wyłożyć na jedną część ciasta. Obie blaszki z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C z termoobiegiem i piec około 20 minut. Wystudzić.  Budynie  i cukier rozmieszać w połowie mleka, resztę zagotować(...)się mleko wylać rozrobione budynie i ugotować na gęsto. Nie zdejmować z ognia, dodać masło i mieszają gotować powoli aż budyń wciągnie cały tłuszcz. Gorącą masę wyłożyć na ciasto bez orzechów i przykryć blatem z orzechami. Odstawić na kilka godzin, najlepiej kroić dopiero następnego dnia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Łatwa karpatka ;) 138

szklanki cukru 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 250 g masła 1 łyżka mąki Wykonanie: Margarynę zagotować z wodą. Dosypać mąkę i gotować na bardzo małym ogniu ok 2 minut cały czas energicznie mieszając. Odstawić do ostygnięcia. Następnie dodawać po jednym jajku i miksować. Ciasto podzielić na 2 równe części, każdą piec na wysmarowanej masłem blaszce (24x35

The Sweet Damsel
Kruche ciasto z jabłkami. 162

koniec łyżkę mąki ziemniaczanej, beza nam, wtedy nie opadnie. Na wyłożoną blaszkę papierem do pieczenia rozkładamy większą kulę ciasta. Można spokojnie odrywać kawałkami i tak wyłożyć cały spod, na, to nakładamy jabłka naszą błyszczącą beze z białek oraz teraz mniejszą część ciasta, ja trę ją na tarce do warzyw.  Pieczemy ok 40 minut w 180 stopniach

Basia w kuchni
Kebab z kurczaka w wersji domowej 170

równe, możecie rozwałkować je wałkiem do ciasta. Uformowane bułki na kebab układamy na blaszce wyłożonej pergaminem i pozostawiamy na około 15 – 20 minut, by lekko wyrosły. Następnie bułki wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy około 15 – 20 minut. Filet z kurczaka kroimy w podłużne paski i smaży na oleju bez przypraw, do czasu gdy mięso zmięknie

Smakowy Raj
Chleb 166

Drożdże przelewamy do mąki Ciasto wyrabiamy około 5 minut. Formujemy... ... i przekładamy do ciepłego naczynia.  Odstawiamy do wyrośnięcia na około 15-20 minut Następnie wyjmujemy, smarujemy naczynie tłuszczem i wysypujemy mąką. Chlebek przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia i nacinamy go z wierzchu Piec 30 minut pod folią aluminiową, a kolejne 30 minut bez folii Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania