ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:283/1234)

Figi i kawa. Muffinki 204

Emilii . Koniecznie sprawdźcie, co pysznego przygotowały dziewczyny! Kawowe mini muffinki z kremem kawowym i figami Składniki: (na 24 sztuki) 170 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/8 łyżeczka soli 100 g ciemnego cukru muscovado 1 łyżka kakao 1 jajko 150 ml maślanki 50 ml oleju 2 łyżki mocnej kawy 1,5 figi kawowy(...)tylko do ich połączenia. Formę na mini muffinki wyłożyć papilotkami. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego, odciąć końcówkę i wyciskać do formy. Figi pokroić w ósemki, a następnie w poprzek na pół. Ułożyć kawałki owoców na cieście, delikatnie je w nie wciskając. Piec w 180 st. C. przez 20-25 minut, aż do suchego patyczka. Ostudzić. Przygotować krem maślany: Białko

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Słodkie pierożki z ciasta francuskiego 170

pieroga, tak postępuj z każdym kawałkiem ciasta aż się skończy. Jeśli Ci coś zostanie powycinaj małe fantazyjne kawałeczki i wrzuć z pierożkami do piekarnika, gdy będą złote wyjmij. Gotowe pierogi posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp cukrem. Piecz w temp. 210C bez termoobiegu na środkowej półce w piekarniku przez około 10-15 minut. Sami zobaczycie, gdy ciasteczka będą złote(...)kończymy (każdy piekarnik jest inny, więc kolor złota i to, by cukier się nie przypalił należy do Was). Może się zdarzyć, że trochę konfitury wypłynie podczas pieczenia, nie przejmujcie się tym, gdy ciasteczka przestygną, lekko ją odsuńcie od ciasteczka i smacznego

Zasmakuj Kuchni
Chleb migdałowo marchewkowy z pestkami dyni 125

sól wymieszać szpatułką. Dodać pozostałe składniki (bez marchewki), połączyć mikserem. Na koniec w dwóch turach dodać marchewkę, dokładnie wmieszać mikserem. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce na ok 30 minut. Wyrośnięte ciasto ponownie zmiksować, ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem lub silikonowej formie na pieczywo. Pozostawić w ciepłym miejscu na kolejne 30 minut. Piec w 190 stopniach termoobieg

coolinarny
Ciasto z marcepanem 154

ciastem i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ciasto przez 20-25 minut. Ciasto powinno być na środku jakby lekko niedopieczone. Wyjmij z piekarnika i ostudź. Ubij śmietanę. Napełnij cukierniczy rękaw bitą śmietaną i wyciśnij rozetki. Ułóż maliny na środku i posyp cukrem pudrem. Smacznego! Przy takiej ilości cukru w cieście ubijam śmietankę bez cukru. Kremówka i tak sama

codojedzenia
Sernik ze śliwkami 153

jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (40 g) 2/3 szklanki drobnego cukru 500 g śliwek węgierek, odpestkowanych Przygotowanie: Wszystkie składniki na kruchy spód wyrobić między palcami do momentu kiedy ciasto zacznie się formować kruszonkę. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Połowę kruszonki wysypać do tortownicy, wylepić spód ciasta. Podpiec przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Wszystkie składniki

Fabryka pomysłów
Biszkopt 104

proszek do pieczenia. Wszystko dodaję drobnymi partiami. Kiedy ciasto jest już dobrze wymieszane, piekę przez 20 minut w temp. 160'C (grzałki  góra/dół ). Biszkopt można wykorzystać do zrobienia tortu z czerwoną porzeczką (link)  czy np. tortu w wiśniami i whisky (link) . Po przekrojeniu najczęściej nasączam go syropem z kwiatów czarnego bzu . SMACZNEGO

Wielopokoleniowo
Bułeczki z makiem 187

czasie z ciasta wyrób kulki wielkości klasycznej bułeczki. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, pamiętaj o odstępie bo urosną. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem, posyp makiem i zrób nożem klasyczne nacięcie plusa +. Poczekaj 15 minut, bułeczki urosną. Piecz 20 minut w temp. 190 stopni C na środkowej półce bez termoobiegu. Tak wyglądają po przekrojeniu:   Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Bułki pszenne 108

pieczenia. Wyrośnięte ciasto ugniatamy, formujemy wałek i kroimy go na kawałki. Każdą porcję ciasta wyrabiamy w dłoniach, formujemy kulkę, odkładamy na blaszkę. Bułki lekko rozpłaszczamy na środku, przykrywamy, odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Jajko roztrzepujemy z wodą, każdą bułkę dokładnie smarujemy, na środku robimy delikatne nacięcie, posypujemy mąką. Pieczemy przez 12-15 minut w temperaturze 185*C, bez

Gotowanie i blogowanie
Ciasto Barbie 189

długo, aż powstanie gęsta i lśniąca beza. Wówczas dodajemy po jednym żółtku. Zmniejszamy obroty miksera i partiami wsypujemy mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Całość mieszamy delikatnie,ale dokładnie. Gotowe ciasto wylewamy na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem blachę. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 25 - 30 minut. Gdy ciasto lekko przestygnie wyjmujemy

My simple kitchen
Pełnoziarniste pierniki 160

wszystkie pierniki i poszło bez problemu ;) tym razem wałkowałam bardzo cienkie ciasto na jakieś 2-3 mm, chciałam żeby wyszło jak najwięcej pierników, a do tego miałam czas i ochotę, żeby się tak bawić w ciągłe wałkowanie;) wykrawamy pierniki wykładamy je na wyłożoną papierem do pieczenia blachę pieczemy około 10 minut w temp. 150 stopni (przypominam, że moje

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Chleb dyniowy 154

godzin do lodówki (zawinęłam naczynie z ciastem w reklamówkę żeby nie wysychało). Wyjąć z lodówki i zostawić w temperaturze pokojowej na około 2-3 godzin. Bochenek przełożyć na łopatę, naciąć i wyłożyć na gorący kamień/nagrzaną blaszkę. Piec 10 minut z parą w temperaturze 240 stopni i potem jeszcze bez pary 25 minut w temperaturze 220 stopni.Smacznego Przepis

UgotujmyTo.pl
Drożdżowy placek z rabarbarem i truskawkami 177

posypać cukrem. Na tak przygotowane ciasto posypać kruszonkę (którą przygotowujemy w bardzo prosty sposób, a mianowicie wszystkie składniki na kruszonkę wymieszać i zagnieść, rozcierając palcami na drobne kawałeczki) oraz płatki migdałów. Całość ponownie odstawić na 20-30 minut do wyrośnięcia. Piec w temperaturze około 190°C przez 20-30 minut bez termoobiegu lub 180-185°C przez

Świat Ciasta
sernik "capri" z rodzynkami bez ubitej piany pieczony... 201

jogurt grecki - jak lubisz sernik bez grudek to zmiel albo w rozdrabniaczu razem z jogurtem serki zmiksuj - my lubimy nie za gładki i w robocie na dużych obrotach ucieram z 5 minut sparzone rodzynki odsączyć na sicie i wymieszać je z budyniem, proszkiem do pieczenia i kaszką manną - wsypać do ciasta i krótką chwilę w robocie zamieszać ciasto

W Mojej Kuchni Lubię
Strucla z ciasta półfrancuskiego, drożdżowego z serem i żurawiną 159

rozwałkować. Czynność tę powtórzyć 4 razy bez odstępów czasowych.Ostatni raz wywałkować ciasto w prostokąt, na grubość 4-5 mm. Na połowie ciasta rozsmarować nadzienie i zwinąć w rulon zaczynając od strony nadzienia.. Ułożyć w foremce i odstawić do wyrośnięcia. Kiedy podrośnie posmarować białkiem, posypać cukrem i piec około 35-40 minut w temp.180 stopni

Kulinarny karnet Christophera
Poziomkowa tarta 191

skórki pomarańczowejna krem- 1 budyń waniliowy bez cukru- 1 i 2/3 szklanki mleka- 2 łyżki cukru- 100 g masłaoraz- 500 g poziomek- 1 galaretka poziomkowaPrzygotowanie:Z podanych składników zagniatamy ciasto i odstawiamy je do lodówki na 30 minut. Następnie wylepiamy formę na tartę, nakłuwamy ją widelcem i wykładamy papierem do pieczenia, który obciążamy np. grochem pieczemy

Zainspirowana w kuchni

Proponowane wyszukiwania