ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:275/1234)

Tarta z rabarbarem i bezą 153

powstaną drobne okruszki. Dodać cukier i jajko zmieszane z wodą. Zagnieść jednolite ciasto. Zawinąć ciasto w folię i zostawić w lodówce na 30 minut. 2. Ciasto rozwałkować na lekko oprószonym mąką blacie lub pomiędzy dwoma kawałkami folii aż będzie miało średnicę około 25 cm. Ciastem wyłożyć formę do tarty (forma o średnicy 23 cm) spód i brzegi, dobrze docisnąć(...)Całość przykryć folią aluminiową i wysypać kulkami do pieczenia lub suchym grochem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni na 15 minut. Następnie wyjąć foremkę, usunąć folię i kulki lub groch (uwaga bardzo gorące!!!), posmarować wierzch roztrzepanym żółtkiem i ponownie wstawić do piekarnika na kolejne 15 minutciasto będzie złote. Zostawić do ostudzenia. 3. Umyty i pokrojony

UgotujmyTo.pl
Ciasto Maltikeks 78

Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu ciasto maltikeks bez pieczenia. To jego wykonania potrzeba zaledwie kilku składników: sera z wiaderka, śmietany kremówki i galaretek krystalicznych. Spód ciasta stanowią ciemne herbatniki, a wierzch chrupiące i zapewne każdemu dobrze znane kuleczki maltikeks. Ciasto jest lekkie i delikatne, a zarazem słodkie i chrupiące. Wszystko dzięki czekoladowym kuleczkom, które(...)smaku. Do przygotowania tego ciasta namówiła mnie moja bratanica, nie mogłam jej odmówić. Sama uwielbiam te czekoladowe kuleczki. Jak zacznę je jeść, to nie mogę przestać. Podobnie jest z tym ciastem maltikeks, ciężko skończyć na jednym kawałku. PRZEPIS NA CIASTO MALTIKEKS Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na pyszne ciasto maltikeks bez pieczenia. Szybkie, łatwe, smaczne

Alle Dobre!
Sernik z truskawkami, lekką pianką i kruszonką (bez cukru) 190

zagnieść ciasto ręcznie lub przy pomocy robota kuchennego. Podzielić na pół. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić dno jedną częścią ciasta. Drugą owinąć folią i schłodzić najlepiej w zamrażarce). Warstwa serowa: 500 g sera twarogowego 3 jajka 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 0,5 szklanki ksylitolu/erytrolu 0,5 szklanki mleka 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego świeże(...)stopni na 30 minut. Pianka: 3 białka 4 łyżki erytrolu Białka ubić na sztywną pianę. Erytrol zmielić w blenderze na puder, dodać do białek i ubijać jeszcze przez chwilę, aż do uzyskania puszystej, bezowej pianki. Wyłożyć na podpieczony sernik, wygładzić. Mocno schłodzoną drugą część ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posypać kruszonką piankę. Piec jeszcze około 30 minut

FitKot
BROWNIE Z CZERWONEJ FASOLI 164

Kolejne brownie tym razem dietetyczne. Bez cukru, bez glutenu z dużą ilością kakaa.  Składniki: puszka czerwonej fasoli (400g) 3 duże jaja 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ szklanki kakao ½ szklanki miodu 50g topionego masła Ponadto: łyżka tartej deserowej czekolady orzechy laskowe Fasolę należy dobrze osączyć na sitku. Wrzucamy ją do malaksera razem(...)jajami, masłem, miodem i suchymi składnikami. Wszystko razem dokładnie miksujemy. Całość wylewamy do kwadratowej formy o wymiarach ok 20cm. Wierzch posypujemy płatkami startej czekolady. Pieczemy ok 30 minut w 180 o C. Studzimy w formie. Ciasto dekorujemy orzechami. Smacznego! Jeżeli przygotowałaś/eś ciasto z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com. Fotografię opublikuję

Słodki Zakątek
BROWNIE Z CZERWONEJ FASOLI 150

Kolejne brownie tym razem dietetyczne. Bez cukru, bez glutenu z dużą ilością kakaa.  Składniki: puszka czerwonej fasoli (400g) 3 duże jaja 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ szklanki kakao ½ szklanki miodu 50g topionego masła Ponadto: łyżka tartej deserowej czekolady orzechy laskowe Fasolę należy dobrze osączyć na sitku. Wrzucamy ją do malaksera razem(...)jajami, masłem, miodem i suchymi składnikami. Wszystko razem dokładnie miksujemy. Całość wylewamy do kwadratowej formy o wymiarach ok 20cm. Wierzch posypujemy płatkami startej czekolady. Pieczemy ok 30 minut w 180 o C. Studzimy w formie. Ciasto dekorujemy orzechami. Smacznego! Jeżeli przygotowałaś/eś ciasto z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com. Fotografię opublikuję

Słodki Zakątek
Ciasteczka z ziarenkami dla dzieci i całej rodziny 157

coś słodkiego do kawy. I to bez tłuszczu palmowego i spulchniaczy. Ja bardzo lubię piec. Wręcz bym powiedziała, że uwielbiam to robić. Mogłabym być cukiernikiem. Pewnie dlatego, że moja mama bardzo dużo piekła w domu, i zawsze mnie goniła do pomocy. Moja siostra, wolała gotować i sprzątać w domu. A ja właśnie piec, no i nie ma co ukrywać(...)jajo rozmiar L - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - mąka do podsypywania przy rozwałkowywaniu - pistacje posiekane, pestki dyni, siemie lniane  ponadto: 1 jajko do smarowania, 1 łyżka miodu Mąkę, proszek do pieczenia, jajko, miód i masło zagniatamy w jednolite i elastyczne ciasto. Owijamy folią i wstawiamy na 15 minut do zamrażalnika. Po tym czasie wałkujemy na grubość

SMYKWKUCHNI
Chleb z twarogiem i jogurtem 116

ciasto przez ok 10 minut, do dokładnego połączenia składników i uzyskania gładkiego oraz elastycznego ciasta - leniwiec kuchenny może tu użyć miksera z mieszadłami hakowymi (nie trzepakami). Gdy mikser będzie się już buntował (bo ciasto chlebowe będzie raczej mocno zwarte), dokończyć wyrabianie ręcznie. Odstawić je w misce przykrytej ściereczka kuchenną na ok. 1 godz. do wyrośnięcia - podwojenia objętości . Wyrośnięte ciasto chlebowe(...)wyrośnięcia - pod przykryciem ze ściereczki kuchennej.  Tuż przed pieczeniem wierzch chleba ponacinać na skos ostrym nożem - im głębsze nacięcia, tym bardziej "uśmiechnie" się chleb przy pieczeniu. Wstawić do nagrzanego do 180C piekarnika i piec ok. 35-40 minut (w połowie wysokości, w opcji góra-dół, bez termoobiegu) - sprawdziłam metodą prób i błędów, że czas pieczenia

Grunt to przepis!
Zawijane bułeczki ze szpinakiem - kwietniowa piekarnia 183

ciasto ręką lub mikserem przez ok. 3-4 minuty. Ciasto powinno być elastyczne i lepiące, ale nie lejące. Dzielimy ciasto na dwie części, jedną z nich przekładamy do misy, przykrywamy ściereczką lub folią spożywczą i stawiamy w ciepłym miejscu. Do drugiej części dodajemy szpinak i 100 g mąki. Wyrabiamy przez kolejne 2-3 minuty, aż osiągniemy elastyczne zielone ciasto. Przykrywamy(...)zostawiamy w miejscu bez przeciągów na 3-4 h. Wyrośnięte białe ciasto kładziemy na oprószonym mąką blacie. Wałkujemy na prostokąt o grubości 0,5 cm (u mnie wymiary ok. 36×24 cm). W razie potrzeby podsypujemy mąką. Następnie wałkujemy zielone ciasto na prostokąt o ok. 1-2 cm krótsze. Kładziemy zielony prostokąt z ciasta na białym i zawijamy

Stare Gary
Chleb pszenny z siemieniem lnianym na drożdżach 475

minut w temperaturze pokojowej do "ruszenia drożdży". Więcej przeczytasz tutaj .   Po tym czasie do wyrośniętych drożdży dodać pozostałe składniki i dobrze wyrobić rękami lub mikserem z końcówkami do ciasta drożdżowego. Ręcznie trwa to o wiele dłużej. Dobrze wyrobione ciasto nie klei się do rąk, jest sprężyste i jednolite. W razie potrzeby dosypać mąki lub dolać wody.   Przełożyć ciasto(...)temperaturze pokojowej na 2-3 godziny do wyrośnięcia (ciasto powinno podwoić, a nawet potroić swoją objętość).     Po tym czasie ciasto krótko wyrobić rękami i uformować w podłużny bochenek. Umieścić go w małej formie keksówce o wymiarach 10x20 cm, uprzednio wysmarowanej masłem i oprószonej mąką i/lub wyłożonej papierem do pieczenia . Odstawić na kolejne 1,5 godziny

Nastoletnie Wypiekanie
Proste ciasto jogurtowe mieszane łyżką 70

kawałeczkiem jogurtowego ciasta, na pewno nie pogardzi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Proste ciasto jogurtowe mieszane łyżką 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Desery i wypieki Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 12 porcji Przygotowanie 10 min. Pieczenie 35 min. Kalorie 210 kcal Proste ciasto jogurtowe bez masy i bez konieczności użycia miksera. Ciasto z jogurtem naturalnym(...)/ciasto-lyzka-mieszane-480x270.jpg"],"description":"Proste ciasto jogurtowe bez masy i bez konieczno\u015bci u\u017cycia miksera. Ciasto z jogurtem naturalnym do popo\u0142udniowej kawy.","keywords":["jaja","jogurt naturalny","m\u0105ka pszenna","proste ciasto","ciasto jogurtowe","suche ciasto z cukrem pudrem","ciasto bez masy","ciasto z jogurtem naturalnym","wilgotne ciasto","ciasto bez miksera","ciasto \u0142y\u017ck\u0105 mieszane"],"author

ProstePesto.pl
Kruche babeczki z serem i borówkami-mini serniczki-pyszne 229

jajka -1 budyń śmietankowy bez cukru 40g -150g masła lub margaryny -3/4 szkl cukru -1 łyżka cukru waniliowego LUKIER -sok z połowy cytryny -cukier puder DODATKOWO -trochę mrożonych borówek Z podanych składników zagniatamy ciasto, wstawiamy je na 30 minut do lodówki. Następnie foremki smarujemy lekko tłuszczem i wyklejamy je ciastem. MASA SEROWA Ser mielimy. Masło w temp(...)pianę i dodajemy do masy serowej. Całość delikatnie mieszamy. Masą serową zapełniamy foremki wyłożone ciastem, można to zrobić np rękawem cukierniczym-wtedy babeczki ładnie wyglądają.  Na górę każdej babeczki dajemy kilka borówek. Babeczki pieczemy około 30 minut w temp 180 stopni. Ja pod koniec pieczenia włączyłam tylko górne grzanie, by babeczki zbytnio mi się nie przypiekły. Babeczki studzimy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Cynamonowe ciasto z mikrofali 146

Ciasto z kubka w 5 minut? Czy tylko ja podchodze do takich szybkich przepisow sceptycznie? Dodatkowo wiekszosc przepisow bazuje na bananie który moim zdaniem kradnie inne smaki. Jednak zdecydowałam się spróbować poszukać jakieś ciekawej wersji bez banana. I tak oto powstała lekko zmodyfikowana wersja cynamonowa z mąką migdałową. Dzięki czemu jest to także przepis bezglutenowy. Pomysł zainspirowany z matinspo.se(...)Muszę przyznać jest to ciekawy zamiennik ciasta, zwłaszcza jeżeli nie mamy ochoty na pieczenie całej blachy bo obawiamy się że ją zjemy Składniki: 1 jajko 25g mąki migdałowej 1 płaska łyżeczka cynamonu 0,5 łyżeczki kardamonu 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mleka 3 łyżeczki ksylitolu lub cukru Odrobina oleju kokosowego lub rzepakowego do posmarowania foremki

Mohiella
Drożdżowa gwiazda z makiem 160

dodać ostudzone masło, wyrobić gładkie i lekko klejące ciasto - miskę z ciastem przykryć ściereczką, pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości - wyrośnięte ciasto krótko wyrobić, podzielić na trzy równe części - każdą z części podsypać mąką i rozwałkować na placek o średnicy około 25cm - pierwszy placek umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia - na placku rozsmarować połowę masy makowej, przykryć(...)okrąg bez nacinania - rozpocząć zawijanie gwiazdy, począwszy od dwóch naciętych kawałków obok siebie i postępując dalej tak samo z pozostałymi kawałkami: oba kawałki przekręcić 2-3 razy do wewnątrz i skleić ze sobą końcami - tak przygotowaną gwiazdę przykryć ściereczką i pozostawić do napuszenia - wyrośnięte ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, piec przez 25-30 minut do zrumienienia

Smakołyki Bereniki
Napoleonka z winogronami 128

ciasta, których po zrobieniu jest „za mało”. Są tak dobre, że znikają dosłownie w mgnieniu oka. Do listy takich ciast z pewnością można dopisać napoleonkę. Szybkie ciasto, przygotowane z wykorzystaniem gotowego ciasta francuskiego, z masą budyniową i bezpestkowymi winogronami, które nie są tutaj punktem obowiązkowym, a jedynie nadają całości pewnego orzeźwienia. Jak dla mnie najlepsze jest na drugi(...)ciasto francuskie lekko zmięknie, a masa budyniowa smakuje budyniem, a nie masłem;) Polecam. około 400 g ciasta francuskiego 500 ml mleka 4-5 łyżek cukru 2 op. budyniu waniliowego bez cukru (80g) 1-2 łyżki rumu 150 g masła 250 g jasnych, bezpestkowych winogron Ciasto rozwijamy, dzielimy na pół. Przenosimy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, nakłuwamy widelcem

Smaki Na Talerzu
Bułki z nadzieniem ruskim 66

przed formowaniem natrzecie ręce oliwą z oliwek, ciasto nie będzie się do nich lepić . Po tym czasie bułki powinny podwoić swoją objętość . Nagrzewamy piekarnik do 200 C i do gorącego wstawiamy bułki . Pieczemy do momentu aż będą miały złoty kol ( około 20 minut w zależności od wielkości ) Na środkowej półce bez termoobiegu . Gotowe . Serwujemy ja wystygną Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania