orzechowiec z masą na gorąco

orzechowiec z masą na gorąco

orzechowiec z masą na gorąco

To ciasto kiedyś często pieczone było przez moją mamę, ale ostatnio nieco o nim zapomnieliśmy. Postanowiłam odświeżyć przepis i upiekłam je na urodziny córeczki. Na przyjęciach zawsze się sprawdza, bo jest proste ale ponadczasowe i zawsze smakuje.  *foremka 27*40 cm Składniki: na ciasto: 500 g mąki 200 g cukru 200 g masła 2 jajka 2 łyżeczki sody 2 łyżki letniego mleka na orzechy: 125 g masła 300 g orzechów włoskich 2 łyżeczki miodu 100 g cukru na masę: 750 ml mleka 2 opakowania budyniu 200 g masła 3 łyżk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.