ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:272/1234)

KRUCHE CIASTECZKA ORKISZOWE Z PESTKAMI DYNI 186

zagnieść kruche ciasto. Można również zagnieść ciasto ręcznie. Z powstałej masy odrywamy male kawałki i toczymy kulki wielkości orzecha włoskiego. Następnie spłaszczamy je dłońmi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i widelcem odduszamy ślady. Powstanie fajny wzorek. U mnie część była z wzorkiem część bez. Gotową blaszkę wstawiłam na ok.10 minut do lodówki, W tym czasie nagrzał się

Smaczne Zdrowe
Urodzinowe ciasto z serem i jabłkami 149

się nie rozpadły (5-10 minut max). Ciasto: zblendować banany, utrzeć razem z cukrem i olejem, połączyć z mąką i proszkiem do pieczenia. Masa serowa: zblendowac banana i wymieszać razem z pozostałymi składnikami. Formę do pieczenia wyłożyć papierem lun nasmarowac olejem, na dno wyłożyć połowę ciasta, na to wyłożyć równomiernie jabłka (bez soku), na jabłka wylać masę

greenscarf
Pizza z bekonem i oliwkami. 179

serem żółtym i skleić boki. Ciasto posmarować po całości olejem z czosnkiem.  Następnie posmarować przecierem - sam środek, bez obrzeży.   Posypać większą częścią sera żółtego.   Poukładać cebulę.   Dodać resztę składników. Na koniec posypać resztą sera żółtego. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 220 stopni i piec od 15 do 25 minut (u mnie to było tym razem

W kuchni u Moniki
Szwajcarska tarta z orzechami (Engadiner Nusstorte) 126

okrąg ciasta i zlep brzegi, a wierzch ciasta ponakłuwaj widelcem i posmaruj rozbełtanym jajkiem.  Piecz ok. 30 minut w temperaturze 210 stopni. Blacha: Tortownica o średnicy 25-26cm Po upieczeniu dobrze jest odczekać, nawet 12 godzin przed pierwszym ukrojeniem. Kroić najlepiej nożem z ząbkami. Można przechowywać kilka dni - bez lodówki.  Przepis jest lekko zmodyfikowaną wersją przepisu

Mania Wypiekania
Chleb na żurku 96

łyżki siemienia lnianego 330 ml żurku I bez zbędnej filozofii: wszystkie składniki do dużej miski i wyrabiamy ciasto. Mieszamy, mieszamy, aż zamieszamy, czyli 15 minut. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na godzinę. A jak wyrośnie to prze kilka sekund znów wyrabiamy i przekładamy ciasto do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. I znów przykrywamy i zostawiamy

Marder&Marder Manufacture
Ciasteczka kwiatki z marmoladą 104

inny dowolny) Z podanych składników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy je na grubość około 3-5 mm i wykrawamy dowolne kształty (u mnie kwiatki). Następnie w połowie ciastek zrobić mniejszą wykrawaczką otwory (powinno być tyle samo ciastek z otworami jak i bez). Ciastka układamy na blasze i pieczemy około 10-15 minut w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Gdy ciastka

My simple kitchen
Piernik staropolski + przepis na idealną polewę czekoladową 174

kamionkowego garnka (szklanego lub emaliowanego bez oprysków), przykryć ściereczką i umieścić w chłodnym miejscu, by powoli dojrzało. ********************************************************************************* PIECZENIE Dojrzałe ciasto podzielić na trzy części i każdą część rozwałkować na wielkość blachy, w której będzie pieczony piernik, na grubość ok 5mm. Piec w piekarniku nagrzanym do 170C, przez ok 15-20 minut. Zaraz po upieczeniu placki są twarde, lecz

CookYourself
tartaletki ze szparagami, kozim serem i pieczoną cebulą - Majowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 144

wyłożyć nimi posmarowane masłem foremki. Na ciasto położyć formę  wyciętą z papieru do pieczenia, wysypać np suchym grochem lub fasolą i tak obciążone foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st. C , na 10 minut. Po tym czasie zdjąć papier z fasolą i dopiekać tarty przez kolejne 10 minut już bez obciążenia.Wypełnić tarty

Stare Gary
PYCHOTKA 143

małej formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180*C około 35-40 minut. Po przestudzeniu kroimy ciasto na 2 placki.Składniki na krem: 3 opakowania budyniu śmietankowego 2 galaretki agrestowe 1 kostka margaryny (u mnie Kasia) Wykonanie:Budynie rozrabiamy w 1 szklance wody. Jeśli korzystamy z budyni bez cukru dodajemy cukier wg przepisu na opakowaniu, jeśli

Walijskie Pichcenie
Wiatraki półfrancuskie, drożdżowe z musem morelowym 145

znowu rozwałkować. Czynność tę powtórzyć 4 razy bez odstępów czasowych. Ostatni raz wywałkować ciasto na grubość 4-5 mm i pokroić w duże kwadraty. Na środku każdego położyć łyżeczkę musu morelowego, naciąć rogi ciasta i złożyć wiatraczek. Ułożyć na blasze i odstawić, aby podrosły. Posmarować białkiem i piec 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Gorące oprószyć cukrem pudrem

Kulinarny karnet Christophera
Pierożki ze szpinakiem 158

wyciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku. Z ciasta francuskiego wycinamy szklanką kółka (parzystą liczbę). Na połowę kółek nakładamy łyżeczką farsz szpinakowym, przykrywamy drugim kółeczkiem (tym bez farszu) i widelcem zlepiamy brzegi. Pierożki smarujemy żółtkiem i posypujemy ziołami prowansalskimi. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy ok. 15-20 minut

Aga w kuchni
Chleb czosnkowy z tymiankiem, rozmarynem i kroplą oleju rzepakowego 303

bułki.  Do foremki włożyć ciasto i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 1 godz. do wyrośnięcia. Tuż przed pieczeniem wierzch chleba posmarować olejem rzepakowym i posypać solą gruboziarnistą. Wstawić do nagrzanego do 200C piekarnika i piec ok. 40-45 minut. Piec na dolnym poziomie w opcji gora-dół (bez termoobiegu) - jeśli chleb od góry zbyt mocno

Grunt to przepis!
Owsianek mak beza-cytryna 143

Wilgotne ciasto bez dodatku mąki pszennej. Ciasto owsiane o wyrazistym smaku cytryny, beza makowa i bita śmietana okraszona wiórkami czekolady deserowej. Same pyszności. Składniki: (na blachę o wymiarach: 12 na 36 cm) Ciasto owsiane: 220  g płatków owsianych zmielonych na mączkę- ja użyłam młynka do kawy 80 ml oleju słonecznikowego sok z jednej całej cytryny skórka z połowy(...)Przekładać masę bezową do brytfanny o takich samych wymiarach co pieczony uprzednio spód. Piec: 2 h w temperaturze 110 stopni, po czym studzić w piekarniku aż do całkowitego ostygnięcia piekarnika. Beza powinna być chrupka z zewnątrz i miękka w środku, mocno makowa. Ostudzić. Bezę makową nakładać na ciasto owsiane posmarowane powidłami śliwkowymi Bita śmietana: 1. Śmietanę ubić na sztywno

KreatywnePiny
Tarta cytrynowa z bezą (Lemon Meringue Pie) 148

szkl. cukru 80 g masła 3 żółtka jajko beza: 4 białka szklanka drobnego cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Mąkę przesiać do miski, dodać cukier i pokrojone w kostkę zimne masło. Szybko wyrobić gładkie ciasto, dodając pod koniec wyrabiana żółtko.  Uformować ciasto w kulę, owinąć folią spożywczą i schłodzić przez godzinę. Ciasto rozwałkować i wylepić nim dno i boki formy(...)średnicy około 24 cm), ponakłuwać widelcem. Włożyć ponownie do lodówki na 15 minut. Piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Wstawić formę z ciastem i piec około 20 minut, aż się lekko zarumieni. Wyjąć i wystudzić. Do rondla wlać sok z cytryny, dodać skórę z cytryny, wodę, cukier i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać i zagotować, aż masa zgęstnieje. Zdjąć z ognia

wyzwania kuchenne
Tarta jagodowa z budyniem 104

budyniem: - czas przygotowania: 20 minut Składniki: - 200g masła; - 2 szklanki mąki żytniej; - 1 łyżka mąki kokosowej; - 1 łyżka wiórków kokosowych (opcjonalnie); - 1/4 szklanki cukru pudru lub ksylitolu; - szczypta soli; - 1 jajo; - 3 szklanki jagód; - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia; - budyń 80g waniliowy. Sposób przygotowania: - mąkę żytnią wsypać do miski razem z proszkiem do pieczenia i solą, następnie(...)spód (powinien lekko się podpiec), następnie wysypujemy całość jagód, na to wlewamy masę budyniową, a na samą górę (wierzch) ścieramy na tarce ciasto z zamrażarki, aby powstała smakowita kruszonka; - na koniec włożyć do piekarnika i piec 40 minut, aż tarta się zarumieni. SMACZNEGO

MintTaste

Proponowane wyszukiwania