ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:263/1234)

Ciasteczka owsiane jeżyki bez pieczenia 660

nabieramy po łyżce "ciasta" i w dłoniach formujemy okrągłe spłaszczone ciasteczka jeżyki. Talerzyk ciasteczek owsianych Owsiane ciasteczka bez pieczenia układamy na blaszce, albo czymkolwiek innym co będziemy mogli umieścić w lodówce. Jeżyki niewymagające pieczenia Przygotowane ciasteczka jeżyki niewymagające pieczenia wkładamy do lodówki, aby się schłodziły i zrobiły bardzo zwarte. Po około 30 minutach są gotowe

MamaOskarka
Szarlotka sypana 152

około 10 minut! Bez jajek, bez zagniatania i bez użycia miksera. Czy to możliwe? Oczywiście. Właśnie tak łatwo i szybko robi się znaną i lubianą szarlotkę sypaną, czyli ciasto które zawsze wychodzi. Bardzo polecam!     Składniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka kaszki manny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Blog z Apetytem
Wegański snickers – bez pieczenia, bez nabiału 397

Zagotowujemy. Gotujemy przez ok. 1-2 minuty mieszając, aż daktyle zaczną się rozpadać. Blendujemy wtedy na gładko. Gdy ciasto w lodówce zastygnie na wierzchu, wykładamy delikatnie karmel daktylowy i rozprowadzamy równo po całej powierzchni. Posypujemy orzeszkami ziemnymi (arachidowymi). Wkładamy jeszcze całość na dwie godziny do lodówki. Post Wegański snickers – bez pieczenia, bez nabiału pochodzi z bloga

Poezja smaku
Śmietankowe ciasto z truskawkami, rabarbarem i migdałową kruszonką 238

Wychodzi ono bardzo gęste ale bez obaw - takie ma być. Ciasto rozsmarować w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście (lekko je wciskając) rozłożyć truskawki i rabarbar. Na wierzchu rozłożyć równomiernie kruszonkę, którą również na końcu lekko należy docisnąć. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 40-50 minut (aż do suchego patyczka). Przed podaniem

My simple kitchen
Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami banana 181

muffinek wyłożyć papilotkami, a następnie wypełnić ciastem do 4/5 ich wysokości.  Muffinki piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Przechowywać pod przykryciem w temperaturze pokojowej.   (*) Masło orzechowe powinno być 100% i bez zbędnych dodatków - u mnie

Di gotuje
Ciasto "Styropian" 198

budyń waniliowy lub śmietankowy (bez cukru) ok. 180-200 g wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Wszystkie składniki na ciasto wrzucić do miski, wyrobić rękoma na kruszonkę, a z kruszonki wyrobić gładkie ciasto. Ciasto podzielić na dwie równe części, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na ok. 30 minut.   Białka ze szczyptą soli ubić

Simply Food
Chleb wieloziarnisty (bezglutenowy i wegański) 275

termoobiegiem nagrzewamy do 180 stopni, bez termoobiegu do 200 stopni. * teraz. gdy jestem weganką, nie ma miejsca na masło w mojej kuchni - blachę wykładam papierem do pieczenia lub smaruję olejem kokosowym. 6. Wkładamy ciasto do piekarnika na najniższy poziom i ustawiamy czas pieczenia na półtorej godziny. 7. Po upływie około 30 minut, gdy ciasto zaczyna się

Kawa z mlekiem
śliwki cynamonowe w cieście francuskim ze słonecznikiem... 205

blaszce na papierze do pieczenia umyte śliwki bez pestek ułożyć na środku, posypać cynamonem, cukrem brzegi ciasta ponacinać nożyczkami na paski z 2 cm szerokości, nakładać na śliwki pędzelkiem maczanym w zimnej wodzie posmarować ciasto i obficie posypać słonecznikiem piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 40 minut, wystudzone przed podaniem posypać pudrem

W Mojej Kuchni Lubię
Grahamowe ciasteczka z dżemem. 156

posypania stolnicy pół słoiczka dżemu z czarnego bzu od ŁOWICZ pół słoiczka dżemu z rokitnika od ŁOWICZ Wykonanie: 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie odrywamy kawałki ciasta, formujemy kulki i lekko spłaszczamy formując ciasteczka. 2. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut do zrumieniania. 3. Upieczone ciasteczka studzimy, nakładamy porcje

Izabelawkuchni
Pasztet drobiowy z grzybami 204

stopniach - ostatnie 10-15 minut bez folii.    (*) Piekłam w keksówce i w foremce aluminiowej Stella (długość - 31 cm, szerokość - 10 cm, wysokość - 5,5 cm). Dużym plusem foremki Stella jest to, że nie musimy używać tłuszczu, jest wysłana papierem do pieczenia. Ładnie formuje każdy wypiek i równomiernie rozprowadza ciepło. Wszelkie ciasta, czy pasztety idealnie odchodzą

Di gotuje
Pieczone buraki - dodatek do koktajli, obiadu, sałatek jak i ciast 217

buraki, tym dłuższy czas pieczenia). Buraki przygotowane w poniższy sposób idealnie się obiera :) Ponadto pieczone buraki to baza idealna do koktajli, ciast, surówek jak i sałatek.  Składniki: buraki o podobnej wielkości naczynie żaroodporne Buraki umyć, odciąć końcówki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec pod przykryciem w 180 ºC  przez około 70-90 minut (wszystko zależy od wielkości buraków(...)Najlepiej w upieczonego buraka wbić widelec - jeżeli bez problemów można wbić widelec, to buraki są idealnie upieczone. Gotowe buraki ostudzić i obrać ze skórki. Do tych przepisów możecie wykorzystać pieczone buraki: 1. Sałatka z mieszanką sałat, pieczony burakami, czerwoną cebulką i gotowanymi jajkami. Całość posypana ziarnami słonecznika i polana sosem winegret wraz z dodatkiem musztardy sarepskiej   (przepis

Ugotować
Brownie jaglane z truskawkową polewą 183

płaska łyżeczka proszku do pieczenia bez fosforanów lub sody oczyszczonej 1/3 łyżeczki soli Przygotowanie: Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Tortownicę o średnicy 18 cm (można użyć foremki kwadratowej ) wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy do niej ciasto. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 40-50 minut. Zostawiamy w formie do całkowitego wystudzenia

Moja Mama Gotuje
Snikers 305

Równomiernie rozkładamy na jednej części ciasta. Obie pieczemy około 20 minut w 200 stopniach. Studzimy. 4. Z podanej porcji mleka odlewamy szklankę. Dodajemy do niej żółtka oraz obie mąki. Mieszamy. 5. Pozostałe mleko gotujemy z cukrami i masłem. Do wrzącego wlewamy mieszankę. 6. Tak powstały, gorący budyń wylewamy na ciasto bez dodatków. Przykrywamy drugą częścią, orzechami do góry

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Paluchy z ciasta francuskiego z szynką i pesto 248

długość plasterka szynki. Jeżeli używacie, ciasto posmarować pesto (ja robię połowę z pesto, połowę bez). Na wierzchu ułożyć obok siebie plasterki szynki. Nożem oprószonym mąką pociąć na paski. Chwycić za końce i skręcać w przeciwne strony. Świderki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 200°C przez 15-20 minut.* W połowie pieczenia można posmarować

Pełny talerz
ze śliwkami, budyniem francuskie ciasto na deser... 179

ciasta, nałożyć nie gorący budyń, połówki śliwek bez pestek, posypać przyprawą korzenną wystające ciasto naciąć na paski i nakładać na śliwki, dwa paski zbędne odciąć i nałożyć na środek, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem brązowym piekarnik elektryczny nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 35-40 minut, zostawić do wystudzenia przy uchylonych drzwiczkach - ciasto

W Mojej Kuchni Lubię