ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:263/1234)

Chleb biały bez zaczynu 170

wchłonie wodę ciasto przełożyć na stolnicę posypaną mąką. Wyrabiać ciasto przez około 5 minut do momentu aż ciasto ukształtuje się w kulę. Następnie dłonie obsypać mąką i usunąć resztki ciasta. Ciasto wyrabiać przez kolejne 5 minut aż będzie gładkie i sprężyste. Fermentacja wstępna. 3,5 godziny w temperaturze około 24 ºC. Naczynie, w którym znajduje się ciasto powinno być przykryte(...)folią spożywczą. Składanie. Ciasto należy składać trzykrotnie w odstępach 50 minutowych. Pierwsze składnie ciasta powinno mieć miejsce po 50 minutach od rozpoczęcia fermentacji wstępnej. Dzielenie i formowanie. Ciasto podzielić na dwie równe porcje i uformować bochenki. Fermentacja końcowa. 60-90 minut w temperaturze około 24 ºC pod przykryciem z folii spożywczej lub ściereczki kuchennej. Pieczenie. Wykonać nacięcia na powierzchni

Chlebki.pl
CIASTO ORZECHOWO-KARMELOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 281

odstawić aż wiórki wchłoną śmietankę i masa zgęstnieje. Przygotować dużą, prostokątną silikonową formę lub posmarować tłuszczem metalową formą. Ciasto można piec z całości składników i gotowe przekroić wzdłuż dzieląc na 2 blaty lub podzielić składniki na pół i piec osobno każdy blat. Wbić jajka do miski a następnie zmiksować. Dodać rozpuszczony, letni olej kokosowy. W drugim naczyniu wymieszać sól, sproszkowaną(...)wyjdzie suche. Ciasto umieścić w formie i wstawić do piekarnika. Piec przez ok 25-30 minut w temperaturze 190° C. Gotowe ciasto wystudzić i ewentualnie przekroić na 2 blaty jeśli było pieczone w całości. Przygotować karmel podgrzewając wszystkie składniki w rondelku. Gotować od czasu do czasu mieszając aż zgęstnieje czyli ok 30-40 minut. Wystudzony blat ciasta przełożyć kremem

Ola la LCHF
Tort migdałowy z malinami i mango 431

mogel. Jaja powinny potroić objętość. Wymieszać delikatnie szpatułką z wymieszanymi mąkami: orkiszową i ziemniaczaną. Do foremki o średnicy 20 cm wylożonej papierem do pieczenia wylać ciasto. Piec w 160`-180`C około 30-35 minut - do suchego patyczka. Góra powinna się lekko zrumienić. Do wystudzenia pozostawić w foremce mango obrać ze skóry, odkroić miąższ od pestki, następnie z dodatkiem(...)dodawać porcjami śmietanę kremówkę i ubijać kilka minut, aż krem zwiększy objętość i stanie się puszysty. Na koniec dodać rum i wmieszać mus z mango biszkopt przeciąć na 3 blaty. Kruchy spód posmarować dżemem i ułożyć pierwszy blat biszkoptu, następnie nasączyć ponczem. Posmarować go kremem i rozłożyć maliny. Nałożyć drugą część ciasta, naponczować, posmarować kremem i rozłożyć maliny. Przykryć torcik

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rabarbarowiec z kremem 108

mieszam mikserem chwilę. Mąki przesiewam i dodaję , delikatnie mieszam od spodu łezką drewnianą. Dno formy o wymiarach 24x24 cm wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni góra dół i piekę 15 minut. Biszkopt po wyjęciu studzę. Galaretka: Rabarbar, kroję, myję, przekładam do garnka, dodaję sok z cytryny, cukier i gotuję na wolnym ogniu(...)sztywno, dodaję lekko ciepłą galaretkę i mieszam mikserem. Wylewam na rabarbar połowę śmietany, układam jedno ciastko obok drugiego, i wylewam na nie pozostałą śmietanę. Wstawiam ciasto do lodówki. Przed podaniem dekoruję startą czekoladą i bezami

wesoła kuchnia
Tarta z rabarbarem i bezą 113

ładnie odeszło od brzegu. Łyżka wchodzi w nie bez problemu. Zawsze podpiekam tartę przed położeniem nadzienia. Miękki, przesiąknięty sokiem spód do tarty nie już taki apetyczny. Koroną tarty jest włoska beza, czyli zaparzone z cukrem białka, które po ubiciu dają wyśmienitą bezę. Uwielbiam bezę, oblizałam wszystko co się dało! Bezę opaliłam delikatnie palnikiem. Zawsze czekam na ten moment(...)folię i włóż do lodówki na godzinę. Rozgrzej piekarnik na 200ºC. Rozwałkuj schłodzone ciasto i wyłóż nim dno formy o średnicy 25 cm. Nakłuj spód widelcem, brzegi obłóż aluminiową folią, lekko je podpierając. Podczas pieczenia brzegi nie obsuną się. Piecz spód przez 10 minut. Obierz rabarbar ze skórki i pokrój w kostkę. Przełóż do rondla, wsyp cukier i smaż

codojedzenia
Atak cukrzycy - tarta truskawkowa pod bezą 187

żółtek, cukru oraz mąki Zimne masło kroimy na kawałki i łączymy z cukrem i żółtkami oraz mąką. Ciasta nie należy wyrabiać zbyt długo ponieważ podwyższymy jego temperaturę. Ciastem wykładamy naszą formę i pieczemy w temperaturze 180 stopni. Składniki 100 g. masła 100 g. mąki 100 g. cukru 3 żółtka Masa na tarte : Żółtka mieszamy z cukrem i sokiem z limonki(...)masę z żółtek i śmietany, a na to całe truskawki. Gdy truskawki są już na tarcie ma górę dajemy bezę 3 białka jaj miksujemy na sztywną masę z 200 g. cukru. Całość pieczemy jeszcze w temperaturze 140 stopni przez 40 minut

Full Smaku
SERNIK WIEDEŃSKI (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu i cukru) 537

Znakomity przepis na klasyczny sernik wiedeński, czyli bez jakiegokolwiek spodu. Puszysty, bardzo delikatny, wilgotny o wyraźnym smaku pieczonego sera. Zdecydowanie jest to ulubiony sernik mojej rodziny i znajomych, którzy niejednokrotnie mieli okazję go próbować Ja wybieram wersję klasyczną z nutką wanilii, ale można do niego dodać także otartą skórkę z cytryny lub pomarańczy albo rodzynki, co oczywiście wpływa(...)wylać masę serową. Piec przez 50-60 minut w temperaturze 170 (góra-dół). Jeśli wierzch jest zbyt przypieczony przełączyć grzałki tylko na dół (można połączyć z termoobiegiem). Po upływie godziny sprawdzać patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Ewentualnie piec przez kolejne 10-15 minut. Po upieczeniu ciasto zostawić na chwilę w lekko uchylonym piekarniku do wystygnięcia. Wystudzone ciasto można posypać słodzikiem

Ola la LCHF
Ciasto w 5 minut z mikrofali 261

może bardziej ciasto z mlecznej kanapki dostępnej w sklepach.   Składniki: 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao (zamiast kakao można dodać 3 łyżki budyniu bez cukru, będzie jasne i lżejsze) 3 łyżki mleka 1 łyżka jogurtu greckiego 3 łyżki oleju rzepakowego lub kokosowego (z kokosowym jest bardziej wilgotne(...)litra (mogą być mniejsze). Ciasta nałożyć nie więcej niż do 1/2 wysokości naczynia. Ciasto wstawić do mikrofali, ustawiając na najwyższą moc (u mnie 750) i 2 minuty. Obserwować, gdy ciasto urośnie trzymać w mikrofali jeszcze chwilę (1 minutę). Powinno mieć suchą powierzchnię. jeśli jest wilgotna dodać jeszcze z 30 sekund. Zbyt długie pieczenie może spowodować to, że ciasto będzie

Kuchcik gotuje
Ciasto biszkoptowe z jabłkami 1025

rumieńcami. Winne i soczyste. Na wyciągnięcie ręki… Ciasto biszkoptowe Składniki: okrągła forma o średnicy 28 cm 3 jajka 250 g cukru 200 g pszennej mąki szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml wrzątku 3 duże soczyste jabłka cukier puder do posypania Nastaw piekarnik na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu 175ºC). Zmiksuj jajka z cukrem(...)tartą bułką. Przekrój jabłka na pół, wydrąż gniazdka i pokrój na cienkie plasterki. Ułóż plasterki jabłka w wieniec, lekko dociskając. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 45-50 minut. Upieczone i ostygnięte ciasto posyp cukrem pudrem. The post Ciasto biszkoptowe z jabłkami appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Staropolski piernik świąteczny cz.2 160

polania ciasta 2-4 dni przed Wigilią dojrzałe ciasto piernikowe wyjąć z lodówki i podzielić na 3 części. Każdą z części rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm. Dociąć do wymiarów blachy.* Formę najlepiej wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w 160-170°C przez ok. 15-20 minut - do suchego patyczka. Wystudzone blaty przełożyć podgrzanymi powidłami śliwkowymi lub masą(...)czekoladą lub polukrować, ale dobrze smakuje i bez tego. Piernik bardzo długo zachowuje świeżość przechowywany w chłodnym miejscu. *Jeżeli po dopasowaniu 3 blatów do formy zostanie Wam trochę ciasta, to polecam przeznaczyć je na pierniczki. Są pyszne. Smacznego

Pełny talerz
Ekspresowy serniczek waniliowo kokosowy 83

Szybki sernik niewymagający większego wkładu finansowego ani pracy.  Przygotowanie: 25 minut Koszt: tanie Napadła mnie ochota na sernik, ale nie chciało mi się wykonywać wersji

zdrowo i aktywnie
Ekspresowy serniczek waniliowo kokosowy 97

Szybki sernik niewymagający większego wkładu finansowego ani pracy.  Przygotowanie: 25 minut Koszt: tanie Napadła mnie ochota na sernik, ale nie chciało mi się wykonywać wersji

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto Orzechowe z Karmelem i Bezami 480

słodko. Bardzo Wam polecam. Ciasto ładnie się kroi, prezentuje i na pewno zaskoczy Was smakiem.                Składniki:   8 jaj 250 g cukru 4 łyżki wody 150 g mielonych orzechów 160 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia   Jajka ubijamy na puszystą pianę, stopniowo dodając cukier. Ubijamy, dodajemy delikatnie wodę. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i orzechami(...)stopniowo dodajemy do masy, ucierając na niskich obrotach miksera. Formę prostokątna o wymiarach 36 x 25 wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 40 minut, do tzw. suchego patyczka. Ciasto odkładamy do ostygnięcia a następnie przekrawamy wzdłuż, uzyskując dwa blaty.     Krem:   300 g masła 200 g cukru pudru 4 łyżki

Made By Mom And Son
Sernik dyniowy z figami 152

prażonych orzechów laskowych i wykwintny smak pieczonych fig idealnie wpisują się w jesienne klimaty. Gdy masz upieczoną dynię przygotowanie sernika nie zajmie Ci wiele czasu. Jest bardzo łatwy. Stosunkowo niski i upieczony w  foremce o średnicy 24 cm, dlatego wystarczy 30 minut pobytu w piekarniku, by był gotowy. Składniki na spód ciasta: 8 sucharków pełnoziarnistych 2 łyżki masła(...)tylko do połączenia składników masę serową wyłożyć na przygotowany spód orzechowy, wyrównać szpatułką. W masie serowej ułożyć 1-cm grubości plasterki fig, następnie lekko je wcisnąć sernik piec w 180`C 30 minut. Początkowo studzić w uchylonym piekarniku, następnie na kratce. Podawać schłodzony, najlepiej przez całą noc w lodówce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ekspresowe francuskie cebularze 115

zrobić w 20 minut. Doskonale sprawdza się jako przekąska na przyjęcia i imprezy. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 duże czerwone cebule olej do smażenia 15dag żółtego sera sól, czarny pieprz jajko mak do posypania Sposób przygotowania: Cebule siekamy w piórka. Na patelni rozgrzewamy nieco oleju i szklimy cebulkę. Studzimy. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ciasto rozwijamy i wykładamy(...)cebulki (zostawiając krótszy bok na szerokość około 5cm bez nadzienia. Na cebulce równa warstwą wysypujemy start ser. Całość solimy i pieprzymy. Zawijamy wzdłuż krótszego boku w rulon. Ostrym nożem kroimy na kawałki o szerokości około 2cm. Jajko roztrzepujemy i pędzelkiem smarujemy wierzch i boki każdego kawałka. Wierzch posypujemy makiem. Pieczemy w 210 stopniach C przez około 12-15 minut

Pyry na Gaz

Proponowane wyszukiwania