ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:254/1234)

Francuskie kwadraciki z makiem i siemieniem lnianym 128

siemię lniane do posypania Przygotowanie: Ciasto kroimy na małe kwadraty – urosną jeszcze nieco w piekarniku. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem ze szczyptą soli. Posypujemy makiem i siemieniem lnianym. Pieczemy bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika w temp. 180C do złocistego koloru – kilka minut. Maczajcie je w dipach, chrupcie do ulubionego filmu

Zasmakuj Kuchni
Babka makowa z suszonymi śliwkami na kremówce 214

ostatecznie wypiek się udał. Ciasto jest bardzo delikatne, dlatego przy jego wyjmowaniu z formy należy uważać, aby pozostało w jednym kawałku. Ważne, aby natłuścić dobrze formę, wówczas powinna wyjść bez problemu. Babka nie tylko w swojej strukturze jest delikatna, ale również w smaku. Jest słodka, puszysta a śliwki dobrze się w niej komponują. Składniki: 250 ml śmietany kremówki(...)gładkie ciasto. Białka ubijamy na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe 100 g cukru i ubijamy na gładką bezę. Dodajemy ją do ciasta i ostrożnie mieszamy. Na koniec dodajemy suszone śliwki i delikatnie ze sobą mieszamy. Gotowe ciasto przelewamy do wysmarowanej masłem i wysypanej kaszą manną foremki. Pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 45 minut* (do suchego patyczka

My simple kitchen
Aromatyczny chleb z podsmażaną cebulką 185

ciasto wyrasta. Dobrze jest w trakcie wyrastania odgazować ciasto, uderzając w nie kilkukrotnie pięścią. Po wyrośnięciu zagnieść je rękami, złożyć kilka razy i uformować w podłużny bochenek oprószając go mąką i umieszczając na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na 40-60 minut do napuszenia w ciepłe miejsce bez przeciągów. Spryskać bochenek wodą i piec w piekarniku nagrzanym

Nastoletnie Wypiekanie
Kruszonka z malinową pianką budyniową 146

szkl cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie malinowe bez cukru 1/2 szkl oleju Dodatkowo: borówki lub maliny cukier puder Wykonanie: Masło posiekać nożem, dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, skórkę z cytryny, cukier puder, żółtka. Zagnieść porządnie ciasto podzielić na dwie części. Schłodzić w zamrażarce co najmniej 30 minut. Wysmarować blaszkę i oprószyć mąką. Zetrzeć pierwszą część ciasta

Trufelkowo
Babeczki marchewkowe na wzór szwajcarskiego Rueblitorte 138

delikatnie. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, przesiewamy. Dodajemy po odrobinie do ciasta cały czas mieszając. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Pianę delikatnie przekładamy do reszty, mieszamy łyżką tylko do połączenia składników i przekładamy do papierowych papilotek (mniej więcej do ⅔ wysokości). Pieczemy ok 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180⁰C, bez termoobiegu. Jeszcze ciepłe babeczki dekorujemy przygotowanym

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką 173

góra i dół bez termoobiegu. Wykorzystuję do pieczenia ciast i biszkoptów silikonową tortownicę ze szklanym dnem, która nie wymaga natłuszczania, ani wykładania papierem do pieczenia. Zwykłą tortownicę polecam wyłożyć papierem do pieczenia. Mąkę przesiewamy do miski razem z proszkiem do pieczenia, mieszamy. W drugiej misce ubijamy (ok. 6-7 minut) 2 jajka z cukrem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto z rabarbarem (bez glutenu, cukru, paleo) 179

blendera. Przygotowane ciasto wylewamy na rabarbar i truskawki, pieczemy przez około 45-50 minut, aż góra będzie złocista. Odstawiamy do ostygnięcia na 15 minut. Przed podaniem wyjmujemy ciasto z foremki obracając je do góry nogami, dzięki temu uzyskamy dobrze wyrośnięte ciasto z pięknym rabarbarowym wierzchem. Smacznego! Artykuł Ciasto z rabarbarem (bez glutenu, cukru, paleo) pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Ciasto jogurtowe z galaretką i brzoskwinią 122

wstawiamy do nagrzanego piekarnika i piec ok. 40 minut . Brzoskwinie kroimy na małe kawałki i układamy na wierzchu ostudzonego ciasta .Polewamy tężejącą galaretką. Można na końcu na każdym kawałeczku ciasta zrobić wzorek z bitej śmietany , tak jak ja to uczyniłam.:) Ciasto to również bardzo dobrze smakuje bez galaretki i posypane tylko cukrem pudrem. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Pizza "na bogato" z pomidorami, mozzarellą, wędliną i szpinakiem 130

zmielonym pieprzem oraz lekko roztartym w dłoniach cząbrem. 3. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim blachę (ja użyłam i uformowałam okrągłą), posmarować sosem pomidorowym, posypać zeszklonymi piórkami cebuli oraz udekorować równomiernie plastrami mozzarelli, świeżych pomidorów, tartego sera, szpinaku i wędliny. Posypać bazylią i majerankiem. Piec 20 minut w temp. 200C bez włączonego termoobiegu na środkowej półce piekarnika.   Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Francuskie kwadraciki z makiem i siemieniem lnianym 128

siemię lniane do posypania Przygotowanie: Ciasto kroimy na małe kwadraty - urosną jeszcze nieco w piekarniku. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem ze szczyptą soli. Posypujemy makiem i siemieniem lnianym. Pieczemy bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika w temp. 180C do złocistego koloru - kilka minut. Maczajacie je w dipach, chrupcie do filmu;) Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Kakaowo-kawowe ciastka z dżemem 112

masy.   Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego bez końcówki. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wycisnąć okrągłe porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego. Odległości między ciastkami nie muszą być duże- ciasteczka się nie rozlewają, a jedynie lekko rosną.   Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez ok. 7-10 minut. Z piekarnika powinien wydobywać się głęboki zapach

Nastoletnie Wypiekanie
Diabelsko czekoladowe ciasto 97

bułką tartą, wiórkami kokosowymi (do wyboru). Piec ok. 20 minut, do suchego patyczka, ale jednak starać się nie przesuszyć ciasta. Jeśli mamy 1 tortownicę (jak ja), ciasto podzielić na dwie części i pieczemy placki jeden po drugim. A w zasadzie (pomyślałam o tym dopiero teraz, brawo ja), można je bez problemu potraktować jak biszkopt i upiec w całości

gutfut
KRUCHE CIASTECZKA MIGDAŁOWO - CYNAMONOWE 108

przepisu wychodzi około 50 sztuk ciasteczek. Piec w temperaturze 200 stopni C około 15 - 20  minut. Rada: Pamiętajmy o zasadzie, aby ciasto było kruchutkie należy wyrabiać ciasto szybko, by nie zdążyło się ogrzać od rąk.   Jak zrobić mączkę migdałową, gdy nie możemy kupić gotowej - wystarczy migdały bez skórki (powstanie jasna) jeśli ze skórką (powstanie ciemniejsza

Ciastka - domowe słodkości
Sernik z rosą 1839

szkl cukru 1 całe jajko 5 żółtek Beza 5 białek 0,5 szkl cukru  Przygotowanie: Kruche ciasto: zimną margarynę, mąkę, cukry, jajko i proszek do pieczenia zagnieść. Przełożyć i równomiernie rozprowadzić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Blacha o wymiarach 35*27 cm. Spód podpiec w 180 stopniach 20 minut. Ja piekłam z termoobiegiem. Masa serowa: Składniki

Ala piecze i gotuje
MURZYNEK Z WIŚNIAMI 172

rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piekłam przez około 40 minut.   Polałam ciasto odlaną wcześniej polewą. Można ale nie trzeba do niej dodać roztopioną czekoladę. Ja posypałam jeszcze na wierzch wiórki kokosowe. Smacznego! Polecam przepisy dla lubiących podobne ciasta: MURZYNEK    CIASTO CZEKOLADOWE ZE ŚLIWKAMI CIASTO CZEKOLADOWE Z MIGDAŁAMI BEZ MĄKI MUFFINY CZEKOLADOWE Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY CIASTO CZEKOLADOWE

potrawyregionalne
Otrębowe babeczki z kremem 141

krem: 3/4 szklanki mleka 2 łyżki budyniu waniliowego bez dodatku cukru 3 łyżki sera białego Emilka fruktoza wg. smaku Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na babeczki mieszamy przekładamy ciasto do KONIECZNIE silikonowych papilotek na muffinki, układamy je na talerz, następnie do mikrofalówki "pieczemy" w mikrofali przez około 4 minut (każda mikrofalówka jest inna dlatego trzeba kontrolować sytuację

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ciasteczka kisielowe 212

waniliowy - 1 łyżeczka skórki cytrynowej - 3 kisiele truskawkowe bez cukru - 20 łyżek mąki pszennej - ulubiony dżem (ja użyłam pomarańczowego) Przygotowanie: Margarynę ucieramy z cukrami, dodajemy kisiel, mąkę oraz skórkę cytrynową. Całość zagniatamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Z ciasta formujemy kulki, lekko je spłaszczamy i pieczemy około 20 minut w 180 C. Przestudzone ciasteczka smarujemy

Zainspirowana w kuchni
Sernik brzoskwiniowy 530

mąkę z proszkiem do pieczenia (przesiane przez sito) i lekko wymieszać. Wyłożyć ciasto do formy o wymiarach 25x35 cm i piec w temperaturze 175 0 C około 15-20 minut.  Składniki na masę serową: 1,5 kg zmielonego sera białego; 30 dkg cukru kryształu; 12 jaj; 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (bez cukru); 1 łyżka mąki ziemniaczanej

In my kitchen
Chleb ziołowy ze szczypiorkiem, czosnkiem i suszonymi pomidorami 126

przeciwieństwie do bułki.   Do formy włożyć ciasto i ponownie odstawić w ciepłe miejsce na ok. 1 godz. do wyrośnięcia.  Tuż przed pieczeniem wierzch chleba posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do nagrzanego do 180C piekarnika i piec ok. 50-60 minut. Piec na dolnym poziomie w opcji gora-dół (bez termoobiegu) - jeśli chleb od góry zbyt mocno się

Grunt to przepis!
Drożdżowe ślimaczki z Nutellą 183

papierowej papilotki na muffinki (można też piec je bez, ale w papilotce łatwiej włożyć ciasto do blaszki) i wkładamy do blaszki na babeczki. Jeśli mamy na tyle czasu zawinięte ślimaczki odstawiamy jeszcze raz do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni około 20 minut, aż będą rumiane. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Donaty z piekarnika. Pączki z dziurką. 214

Następnie na podsypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy ciasto (grubość ok 1,5 cm) i wycinamy kółka szklanką, a kieliszkiem wycinam dziurki w pączkach. Pączki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy ponownie do wyrośnięcia. Przed pieczenie smarujemy donaty roztrzepanym jajkiem i pieczemy ok. 15 minut w 180 stopniach bez termoobiegu. Po ostudzeniu rozpuszczamy gorzką czekoladę

Aga w kuchni
Pikantne ciasteczka serowe. I Egon 190

lodówki na co najmniej 1 godzinę. Schłodzone ciasto cienko rozwałkować, wykrawać niewielkie koła, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarować roztrzepanym białkiem, posypywać kminkiem, papryką lub rozmarynem. Piec w 180 st. C. 10-15 minut. Smacznego! Nie zważając na pogodowe przeciwności, jadę kupić kłódkę. Bo jak tu bez kłódki nowy rok szkolny rozpocząć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto jogurtowe z galaretką i brzoskwinią 202

wstawic do nagrzanego piekarnika i piec ok. 40 minut .Brzoskwinie pokroic na małe kawałki i poukładac na wierzchu ostudzonego ciasta .Polac tężejącą galaretką.Można na końcu na każdym kawałeczku ciasta zrobic wzorek z bitej śmietany , tak jak ja to uczyniłam.:)Ciasto to również bardzo dobrze smakuje bez galaretki i posypane tylko cukrem pudrem.Smacznego

Słodkości i nie tylko
Cykoria z pomidorami cherry 141

Pomidory koktajlowe  PrzygotowanieRozgrzewamy piekarnik do 200C. Formę wykładamy ciastem i wkładamy do lodówki, cykorie gotujemy 3 minuty i dokładnie odsączamy . Jajka wraz z przyprawami i śmietaną mieszamy, dokładamy do tego połowę sera. Na formie układamy przekrojone cykorie bez twardego środka. Polewamy masą układamy połówki pomidorów i posypujemy serem. Pieczemy 40 min .Smacznego

cookpl
Proziaki 1958

także występują w postaci rombów. Proziaki standardowo pieczone są na blasze przy tradycyjnych kuchniach kaflowych opalanych drewnem. Jednak we współczesnych czasach mało gdzie można spotkać takie piece, więc równie dobrze można je przygotować na patelni lub w piekarniku. @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both(...)sól i roztrzepane za pomocą trzepaczki jajko, wymieszać razem. Następnie przelać do miski z mąką i sodą, wyrobić jednolite ciasto (zagniatać przez ok. 5 minutciasto będzie gładkie i elastyczne) – w razie potrzeby podsypać blat mąką. Kolejno rozwałkować ciasto na placek (o grubość około 1-1,5 cm) i za pomocą krążka (ja używam okrągłej foremki do wykrawania

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania