ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:250/1234)

Kluski serowe z truskawkami + trochę o mnie 131

łyżka ksylitolu firmy Oleofarm 1 łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru (proszek) 7 truskawek średniej wielkości porcja = 1 kluska Sposób przygotowania: Ser rozduszamy widelcem, dodajemy białko, budyń, ksylitol, siemię lniane i wszystko dokładnie ugniatamy, aż stworzy jednolitą masę (ciasto ma się zlepić w zwartą kulkę) z tak przygotowanego ciasta lepimy kluski wsadzając do środka po jednej truskawce (technika lepienia(...)wrzucamy do lekko wrzącej (bulgocącej wody) gotujemy na małym ogniu przez około 5 minut od wypłynięcia klusek delikatnie wyciągamy z wody nie jemy klusek zaraz po wyciągnięciu, bo wtedy ciasto jest rozlazłe i zbyt miękkie, najlepiej poczekać około 5 minut, żeby kluski lekko przestygły wtedy ciasto robi się zwarte, a kluski pyszne ;) SMACZNEGO ! ! ! :) Pytania od Ania-gotuje

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
SERNIK Z SERKIEM MASCARPONE NA KRUCHYM CIEŚCIE Z KONFITURĄ PORZECZKOWĄ I KRUSZONKĄ 138

pół łyżeczki proszku do pieczenia * 1/4 szklanki cukru Masa serowa: * 500 g twarogu sernikowego * 250 g serka mascarpone * 1 budyń śmietankowy bez cukru * 1/2 szklanki cukru * 2 łyżeczki cukru waniliowego * 1 jajko Dodatkowo: *  konfitura z czarnej porzeczki  (użyłam  Stovit ) * cukier puder do posypania Wykonanie: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić je na 2 kawałki(...)jeden większy, drugi mniejszy), owinąć folią i włożyć do zamrażalnika na około 20 minut. W między czasie przygotować masę serową. W misce umieścić twaróg sernikowy, serek mascarpone, wsypać budyń w proszku i cukier, wymieszać masę mikserem na najniższych obrotach. Na końcu dodać jajko i wymieszać ponownie tylko tyle, by wszystko się połączyło. Okrągłą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Większą

Zrób to smacznie
BISZKOPTY WANILIOWO-CZEKOLADOWE, NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ CUKRU 249

woli. Nic prostszego i szybszego, kilknaście minut i mamy zdrową słodycz dla najmłodszych, można je również wykorzystać jako spód do sernika na zimno. Z podanych składników wyszły mi 2 blaszki ciasteczek. Co najistotniejsze (przynajmniej dla mnie), te są bez cukru, bez mleka, bez proszku do pieczenia i bez pszenicy (orkisz jest niemodyfikowany(...)delikatnie mieszamy. Część ciasta wykładamy łyżeczką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, tworząc małe kleksiki. Do części ciasta dodać łyżeczkę kakao i dokładnie wymieszać. Następnie na każdy kleksik nałożyć mniejszy kleksik czekoladowy i zamieszać delikatnie wykałaczką, by masy się lekko przemieszały. Ja zrobiłam część waniliowo-czekoladową i odwrotnie czekoladowo-waniliową (masa czekoladowa była od spodu). Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Smaczne Zdrowe
Ciasto ptysiowe – ptysie, eklerki i churros 310

ciasto ma wielkość okrągłego kosmetycznego wacika) pieczemy ptysie ok. 30-35 minut. Piekarnika przez pierwsze 20 minut pieczenia BEZWZGLĘDNIE NIE WOLNO OTWIERAĆ! Wypuścicie całe powietrze które zgromadziło się pod ptysiowymi skorupkami i ptysie poopadają, zasklepią się z wierzchu a w środku zostaną surowe. Jeśli po 20 minutach robią się bardzo ciemne i mocno się przypiekają, zmniejszcie temperaturę pieczenia(...)powinny przemakać. Ptysie bez nadzienia, zaraz po upieczeniu i wystudzeniu, bez problemu można zamrozić. Odmrażamy je w lodówce, a potem dodatkowo na 8-10 minut wkładamy do piekarnika ustawionego na 180⁰C żeby odparować z nich resztę wody pozostałą po mrożeniu. Smakują tak samo dobrze jak świeże.   CHURROS Możecie z tego ciasta usmażyć też churros, czyli hiszpańskie

Karo in the Kitchen
Babka piaskowa budyniowo biszkoptowa 416

grzanie góra – dół, bez włączonego termoobiegu i pieczemy ok. 45 minut (do suchego patyczka). Gotową babkę studzimy na kratce i oprószamy cukrem pudrem. U W A G A: * Do przygotowania formy tym razem użyłam „czegoś magicznego”, ale jeszcze jestem na etapie testowania tej „magii”, więc musicie się uzbroić w cierpliwość. Już podczas pieczenia ciasto „zachowuje się” inaczej

mojewypiekiinietylko
CIASTO KINDER COUNRTY 123

Ciasto nieziemsko słodkie, pyszne, puszyste, delikatne. Przyrządzisz je bez pieczenia. Jest bardzo proste w przyrządzeniu. Polecam wszystkim smakoszom słodkości. Składniki 400ml 30% śmietanki 250g serka mascarpone 250g herbatników 2 białe czekolady 2 mleczne czekolady 3 szklanki płatków Nestle Kangus dodatkowo jedna szklanka płatków na wierzch 300ml śmietanki podgrzać (nie gotować), następnie dodać połamaną białą czekoladę. Pozostawić(...)śmietany dodać mascarpone i ubić na puszystą masę. Wsypać płatki i wymieszać łyżką. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, a na nim ułożyć herbatniki, które przykryć białą masą. Na tej masie ułożyć herbatniki, na niej ciemną maseę i udekorować płatkami Kangus. Ciasto należy schłodzić przed podaniem. SMACZNEGO

Słodki Zakątek
Cinnamon & Choco Snails 161

wyjęciu 10 minut, aby znikły :D Polecam gorąco :D) Składniki na ciasto: 100 g mąki ziemniaczanej 65 g mąki owsianej (bezglutenowej) 65 g mąki ryżowej 50 g mielonego siemienia złocistego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki gumy ksantan 50 g cukru trzcinowego lub muscovado 200 ml ciepłej wody 60 g margaryny bez laktozy (Benecol Classic) 1 łyżeczka(...)szklance wymieszaj cynamon, cukier i posyp mieszanką paski ciasta. Zroluj tworząc ślimaka. Bułeczki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  Pokryj białkiem jeśli  możesz, jeśli nie siemieniem lnianym zalanym gorącą wodą.  Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C.  Piecz 20 minut. Pod koniec pieczenia przygotuj lukier.  Wymieszaj cukier z wodą tworząc pastę

Lajtkraft food intolerance
Pełnoziarnista szarlotka bez tłuszczu 227

wykładamy papierem do pieczenia. Jajka miksujemy na puszystą masę wraz z cukrem / ksylitolem. Dodajemy skórkę otartą z przelanej wrzątkiem cytryny oraz mleko. Dodajemy mąkę i cynamon. Miksujemy. Do kubeczka wlewamy łyżkę soku z cytryny – dodajemy sodę i mieszamy. Spienioną miksturę dodajemy do ciasta i miksujemy po raz ostatni. Ciasto powinno być dość rzadkie. Wsypujemy do masy jabłka (kilka(...)łopatką, aż jabłka oblepią się ciastem. Przekładamy całość do przygotowanej wcześniej tortownicy. Na wierzchu układamy odłożone jabłka. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C (góra-dół) lub 170°C (termoobieg) i pieczemy ok. 35-45 minut (najlepiej do suchego patyczka). Podajemy z lodami – na zimno lub na ciepło. Post Pełnoziarnista szarlotka bez tłuszczu pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Ciasteczka mega kokosowe 149

oleju kokosowego 1/2 puszki mleczka kokosowego 1 szklanka wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru trzcinowego Przygotowanie: Miksując jajka powoli wlewać olej i mleczko kokosowe. Gdy będzie jednolita płynna konsystencja miksując, stopniowo dosypywać mąkę wymieszaną z cukrem i proszkiem do pieczenia. Miksować do czasu, aż znikną wszelkie grudki. Dodać wiórki kokosowe, ich ilość może być(...)łyżeczką ciasto, robić kulki wielkości orzecha włoskiego. Wykładać na formę wyłożoną papierem do pieczenia, kulki z góry spłaszczać, nadając kształt ciasteczek. Piec w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku 15 - 20 minut. Studzić na kratce. Ciasteczka najlepsze są na drugi dzień, jeśli oczywiście zostaną. Zaraz po wystudzeniu są lekko miękkie. W przepisie można pominąć proszek do pieczenia

Kuchcik gotuje
Śliwkowiec z budyniem 124

posypania ciasta Sposób przygotowania: Śliwki, umyć, wypestkować, osączyć na sicie.  Kruche ciasto  Mąkę przesiać z proszkiem do miski.  Do mąki dodać posiekaną margarynę i pozostałe składniki, zagnieść kruche ciasto.  Podzielić ciasto na 2 części, włożyć do lodówki na 60 minut.  Blachę o wymiarach 40x26 wysmarować tłuszczem, wylepić ciastem dno blachy.  Na cieście ułożyć śliwki(...)wlać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia budyniu.  Wylać gorący budyń na śliwki.  Drugą część ciasta zetrzeć na tarce.  Wstawić blachę z ciastem do nagrzanego piekarnika do 180 stop.  Piec przez 40 minut.  Upieczone i ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
Florentynki 150

nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 10 minut . Następnie wyciągamy i zostawiamy do wystudzenia, a kiedy wystygną drobno siekamy. Kolejnym krokiem jest sparzenie pomarańczy, starcie skórki i wyciśnięcie z niej soku. Wyciśnięty sok wlewamy do garnka i do niego wrzucamy cukier, miód i masło. Gotujemy na małym ogniu ok. 15 minut (czas od momentu zagotowania). Zdejmujemy z gazu(...)łyżeczką nakładamy ciasto na blachę wyłożoną papierem tworząc okrągłe, spłaszczone ciasteczka o średnicy gdzieś 4-5cm. Ważne jest aby ciasteczka były wykładane na blasze w odległości od siebie ok. 7 cm gdyż podczas pieczenia masa się będzie troszkę „rozlewać”. Ciasteczka pieczemy 12-13 minut w temperaturze 170 stopni z termoobiegiem (185 stopni bez termoobiegu

Kuchenne Wariacje
Pizza ze szpinakiem i trzema serami 137

łyżki oleju i wyrobić elastyczne i gładkie ciasto (około 5 minut). W czasie wyrabiania zwilżać dłonie pozostałą częścią oleju, wówczas idealnie odchodzi od dłoni. Na koniec obsypać mąką i pozostawić przykryte ściereczką na 20 minut. Przygotować sos. Masło stopić w rondelku, dodać mąkę, i mieszając, wlewać wodę. Mieszać aż sos będzie gładki, bez grudek. Wlać słodką śmietankę, a następnie(...)przykryć folią, by nie zrobił się kożuch. Dłońmi oprószonymi mąką uformować cienki placek, rozkładając na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i podsypanej mąką (ja użyłam teflonowej, więc ten etap pominęłam). Poczekać kilkanaście minut, by ciasto na blasze nieco podrosło. Można włożyć do piekarnika nagrzanego do 40 oC. W tym czasie przygotować dodatki. Zetrzeć ser. Szpinak umyć

Czerwień i błękit
Sernik krakowski 2811

razie schować ponownie do lodówki. W tym momencie ja ze swojej strony polecam zapieczenie spodu w temperaturze 180˚C (z termoobiegiem) przez około 10-12 minut. Niestety przy pierwszej próbie pieczenia tego sernika, zrobiłam tak jak zalecała autorka przepisu - czyli nie podpiekłam spodu - i po upieczeniu całości okazało się, że spód był surowy :(. Odstawić do ostudzenia. Teraz czas(...)reszty ciasta (które przechowywaliśmy w lodówce) uformować wałeczki o średnicy około 1 cm, obtaczając je w mące. Na podpieczony kruchy spód, wyłożyć masę serową  (fot.3) , a na wierzchu, na ukos położyć wałeczki tworząc kratkę  (fot.4) . Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180˚C (góra i dół bez termoobiegu) i piec przez ok. 50 - 55 minut na złoty

Świat Ciasta
Chleb paleo bananowo-gryczany 135

każdego chleba bananowego, słowo „chleb” jest lekkim nadużyciem, bo bardziej on przypomina słodkie ciasto. No ale w niektórych zastosowaniach może zastąpić chleb, więc tego się trzymajmy 🙂 Chleb paleo bananowo-gryczany – bezglutenowy, bez nabiału (laktozy i kazeiny), bez jajek, bez cukru – sprawdzony przepis: mąka gryczana – 1 szklanka banany – 1,5 szklanki rozgniecionych(...)pieca. Możesz do całości dodać kakao i miód, ale ja podzieliłem ciasto na pół. Jedna połowa została jasna, a do drugiej dałem kakao z miodem. Na samym końcu, tuż przed wylaniem ciasta do foremki, dodaj do obu porcji po połowie łyżki octu i wymieszaj. Z podanych powyżej ilości wychodzi mi duża chlebowa foremka. Piecz w 180° przez 45-50 minut

PaleoSMAK
Ekspresowe mini ciasto piernikowe (w filiżance) 178

Kilka składników, chwila mieszania, 3 minuty oczekiwania i… można jeść pyszne ciasto o wspaniałym piernikowym aromacie. Ja swoje podałam z ulubioną konfiturą z wiśni. Doskonały duet Oczywiście taki rodzaj przygotowania ciasta ma tyle samo zwolenników co przeciwników, ale… najważniejszy jest smak i własny gust. Mi i moim znajomym, takie ekspresowe mini ciasto piernikowe bardzo smakuje. Doskonała alternatywa(...)cukier, proszek do pieczenia, kakao i czubatą łyżeczkę przyprawy korzennej, mieszamy. Następnie dodajemy mleko, olej i wbijamy całe jajko, mieszamy całość do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec dodajemy czubatą łyżkę konfitury z wiśni, krótko mieszamy. Ciasto przekładamy do dwóch małych filiżanek (około 3/4 wysokości, ciasto bardzo rośnie). Filiżanki wkładamy pojedynczo do mikrofalówki na 21/2-3 minuty (u mnie 3 minuty

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania