ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:243/1234)

Walentynkowe kruche mini torciki 122

zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy na stolnicy lekko oprószonej mąką pszenną i wykrawamy ciasteczka w kształcie serduszek. Ja robiłam to taką większą foremką, ale jeśli nie mamy możemy wyciąć szablon z kartki. 2. Pieczenie ciasteczek: Następnie wykrojone ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15-20 minut do ładnego zrumienienia(...)się. Upieczone studzimy. 3. Bezy: Zimne białka ubijamy na sztywno, następnie stopniowo wsypujemy cukier, dodajemy barwnik według uznania i ubijamy aż cukier całkowicie się rozpuści. Pianę z białek przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i na blaszkę wyłożoną papierem wyciskamy małe beziki. Następnie wkładamy je do nagrzanego piekarnika, temperatura 120 stopni i pieczemy 10 minut, po czym temperaturę zmniejszamy

Izabelawkuchni
Bułki do hot dogów. 180

minut. RESZTA SKŁADNIKÓW: 350 g mąki pszennej (dobrej jakości tortowej) 1/2 łyżeczki soli 25 g roztopionego masła 75 ml ciepłego mleka 1 łyżka oleju do posmarowania jajko sezam      Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól, masło, mleko, wyrośnięty rozczyn, mieszamy łyżką, a następnie dokładnie wyrabiamy (ręcznie lub mikserem), nie krócej jednak niż 7 minut. Gładkie, elastyczne ciasto smarujemy(...)odstawiamy na 45-60 minut do wyrośnięcia. Gotowe ciasto przekładamy na oprószony mąką blat lub stolnicę, chwilkę wyrabiamy i dzielimy na 7 równych kawałków. Każdy z nich formujemy w podłużną bułkę długości kiełbasek, układamy na blasze wyłożonej papierem (można je teraz delikatnie ponacinać) i odkładamy do wyrośnięcia na kolejne 30 minut. Na 10 minut przed końcem wyrastania nagrzewamy piekarnik

Rozpustne gotowanie
Prosta tarta z jabłkami 168

zagniatamy ciasto kruche i odkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy okrągły placek i przekładamy do formy do tarty (moja ma 24 cm). Nakłuwamy ciasto widelcem i pieczemy do zarumienienia,  ok 15 minut w 180 st. C Ja piekłam na papierze do pieczenia, ale tak naprawdę w tym przypadku jest on zbędny. Jabłka(...)manny Jabłka obieramy kroimy w kostkę przekładamy do garnka , dodajemy odrobinę wody i dusimy aż jabłka się lekko rozgotują. Podpieczony spód posypujemy kaszą manną a na nią wykładamy jabłka. Beza: 3 białka 1/2 szklanki cukru szczypta soli Białka ubijamy z sola, a gdy piana będzie gęsta dodajemy stopniowo cukier. Tak przygotowaną pianę wykładamy na jabłka i pieczemy ok 10 minut

Cynamonowe szczęście
Pełnoziarniste placki jabłkowe 147

przygotowanie trwa ledwie kilkanaście minut, więc możesz je także zjeść w tygodniu lub zabrać ze sobą na wynos. Dodając do ciasta odrobinę cynamonu wyjdą w jeszcze bardziej jesiennej odsłonie. Składniki na ok. 11 sztuk: 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 1/2 szklanki mleka lub napoju roślinnego* 1 jajko 1 jabłko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki ksylitolu lub erytrytolu(...)cukru Olej do smażenia *w przypadku nietolerancji laktozy użyj napoju roślinnego lub mleka bez laktozy Przygotowanie: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i słodzidłem. Dodać mleko i jajko. Wymieszać ciasto na jednolitą masę. Do ciasta dodać jabłko starte na grubych oczkach lub pokrojone w bardzo drobną kostkę (dałam jabłko starte). Patelnię posmarować olejem za pomocą pędzla. Łyżką nakładać

Fabryka pomysłów
Ciasto jogurtowe z rabarbarem 103

tortownicę 24 cm (jeśli chcecie upiec ciasto w wersji rodzinnej zróbcie ziasto z podwójnej porcji w blaszce 40x30 cm) : • 2 duże jaja • 1 szklanka cukru • 1 - 2 łyżki cukru wanilinowego • 2 szklanki mąki pszennej • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 50 g roztopionego masła(...)bez termoobiegu).  Jajka wbić do dużej miski, dodać cukier i cukier wanilinowy, ubić na puszystą masę (około 7 minut). Dodać jogurt, roztopione masło oraz mąkę (przesiać ją wcześniej razem z proszkiem do pieczenia i wymieszać). Składniki krótko zmiksować do połączenia się składników w jednolitą masę. Masę wyłożyć łyżkąna blachę, delikatnie rozsmarować ciasto

cucinare
Ciasto jogurtowe z rabarbarem 141

tortownicę 24 cm (jeśli chcecie upiec ciasto w wersji rodzinnej zróbcie ziasto z podwójnej porcji w blaszce 40x30 cm) : • 2 duże jaja • 1 szklanka cukru • 1 - 2 łyżki cukru wanilinowego • 2 szklanki mąki pszennej • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 50 g roztopionego masła(...)bez termoobiegu).  Jajka wbić do dużej miski, dodać cukier i cukier wanilinowy, ubić na puszystą masę (około 7 minut). Dodać jogurt, roztopione masło oraz mąkę (przesiać ją wcześniej razem z proszkiem do pieczenia i wymieszać). Składniki krótko zmiksować do połączenia się składników w jednolitą masę. Masę wyłożyć łyżkąna blachę, delikatnie rozsmarować ciasto

cucinare
Beziki 156

przepisu korzystałam już niejednokrotnie i śmiało mogę Wam go polecić. Bezy są pyszne i doskonale nadaję się do przełożenia kremem. U mnie znikają bez dodatków, ale jak zdążę - robię z nimi lody, różne desery i ciasta.   2 białka (z dużych jajek) 1/2 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 szczypta soli   Białka (*) ubić na sztywno(...)rękawa cukierniczego przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. (Między bezikami powinny być odstępy.) Piec (w rozgrzanym piekarniku ) 60-100 minut w 110 stopniach. (****) Bezy ostudzić w piecyku przy uchylonych drzwiczkach. (Czas pieczenia/suszenia zależy od piekarnika. W między czasie można sprawdzać stopień zapieczenia bez.)   (*) Białka, które posiadają temperaturę pokojową sprawią, że piany będzie więcej (objętościowo).  (**) Należy

Di gotuje
Piernik świąteczny z mascarpone 124

szklanka cukru 5 jajek 250 g miodu naturalnego (6 łyżek) 1 szklanka oleju 1 szklanka mocnej herbaty (wystudzić) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki przyprawy do piernika bez mąki 1 łyżka kakao naturalnego Krem z mascarpone: 500 g serka mascarpone 6 łyżek cukru pudru 1 łyżka ekstraktu waniliowego Dodatkowo: 300 g suszonych daktyli(...)małych obrotach miksera tylko do połączenia się składników, nie powinno być widocznych grudek mąki. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.  Piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez około 35 - 40 minut, do suchego patyczka. Po wystudzeniu przekroić na 3 części i przełożyć kremem z mascarpone

Kuchcik gotuje
Tort Ferrero Rocher 138

dobrze wymieszanego ciasta przesiewamy przez sitko mąkę, proszek do pieczenia, kakao i mieszamy mikserem na najniższych obrotach nie za długo, tylko do momentu połączenia składników. Ciasto wylewamy do formy i pieczemy w 180° z termoobiegiem do tzn. suchego patyczka. Biszkopt powinien być gotowy po około 15-20 minutach, ale wszystko zależy od mocy piekarnika. Po upieczeniu, aby biszkopt(...)koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną i miksujemy. Do tak przygotowanej bezy dodajemy pokruszone wafelki, czekoladę i płatki migdałowe. Całość delikatnie mieszamy za pomocą szpatułki/łyżki. Masę bezową przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Pieczemy ją w 150°C przez około godzinę. Powinna być przyrumieniona i krucha. Upieczoną bezę pozostawiamy do wystygnięcia. Serki mascarpone muszą być dobrze schłodzone przed rozpoczęciem

PatiGotuje
CIASTO CZEKOLADOWE Z CHAŁWĄ I BEZAMI 162

łyżki kakao 5 dag masła łyżeczka żelatyny WYKONANIE CIASTA: Piekarnik nagrzewany na 170- 180 st. C ustawienie góra dół. Spód blachy wykładamy papierem do pieczenia. Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do dużej miski. Miksujemy do połączenia składników. Wlewamy do blaszki, wygładzamy i pieczemy ok. 50 minut do suchego patyczka. KREM: 1,5 szklanki mleka gotujemy razem z cukrem(...)żeby trochę przestygła. Wlewamy partiami do drugiej części odłożonego kremu i również miksujemy. SKŁADANIE: Ciasto czekoladowe wyciągamy z blachy, delikatnie obkrawamy boki (są cienkie i lekko spieczone) Ścinamy brzuszek ciasta, przekrawamy na pół. Na 1 blat ciasta smarujemy masę czekoladową i wyrównujemy. Bezy lekko kruszymy i wsypujemy na krem. 2 część ciasta smarujemy masą chałwową, odwracamy i przykrywamy masą

Pani na deser
Sambousa - czyli pierogi po saudyjsku 251

wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać sól oraz olej i stopniowo dodając wody wyrobić miękkie, elastyczne ciasto (w razie potrzeby dodawać wody). Przełożyć ciasto na podsypaną mąką stolnicę i zagniatać przez kilka minut, a następnie przełożyć do miski, przykryć pokrywką i odstawić w ciepłe miejsce na około godzinę. Przygotowanie farszu Na suchej patelni (bez oleju) podsmażyć przez kilka(...)rozmieszanej w niewielkiej ilości wody). Smażyć około 4-8 minut  w głębokim naczyniu do czasu aż nabiorą złotego koloru. Usmażone samosa przełożyć na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.  *** Sambousa można też piec w nagrzanym do temperatury 200 stopni piekarniku, blachę trzeba wówczas wyłożyć papierem do pieczenia. Piec do czasu aż nabiorą złotego koloru

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto jogurtowe na mące pełnoziarnistej ze śliwkami 177

ciasto ze śliwkami to przepis dla Was. Poza tym ma on jeszcze jeden ogromny plus. Wszystkie składniki miesza się widelcem (bez miksera, podobnie jak w muffinkach) więc spokojnie można piec nocą, kiedy maluchy śpią :)   Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten Ilość porcji: Duża okrągła blacha ( można również robić w prostokątnej) Czas przygotowania: 10 minut + 50 minut pieczenia(...)rodzaje mąk, dorzucić cukier, proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną. Do dużej miski wlewamy miód, jogurt, olej oraz wbijamy jajka. Całość mieszamy. Wsypujemy suche składniki i mieszamy widelcem (kręcąc w jedną stronę), aż do połączenia składników. Dno formy wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy masłem. Wykładamy i wyrównujemy ciasto. Na to układamy przekrojone i odpestkowane śliwki. Wstawiamy

Kolizje Smaków
Sylwestrowe menu - 8 smacznych przekąsek na imprezę 142

ciasta 1 bakłażan 3 - 4 pieczarki 2 plastry szynki włoskiej tarta mozarella lub ser żółty sos pomidorowy sól ziołowa Bakłażana myjemy i kroimy w plastry o grubości 0,5 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko solimy. Odstawiamy na kilka minut. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wstawiamy bakłażana i pieczemy 5 minut. Pieczarki myjemy, obieramy(...)wyjmujemy z piekarnika. Każdy plaster smarujemy sosem pomidorowym. Następnie nakładamy szynkę i pieczarki. Wszystkie plastry posypujemy tartą mozarellą lub serem żółtym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Pieczemy 12 - 15 minut aż ser się rozpuści i ładnie zrumieni. Sałatka z serem pleśniowym i awokado 100 g roszponki 100 g sera pleśniowego 1 awokado 60 g pistacji oliwa z oliwek

My Chcemy Jeść
Ciasto Marlenka – czyli pyszny ale niełatwy przekładaniec 1700

same blaty pieczemy tylko 7 minut to jednak trzeba wykonać tą czynność 6 razy. Za każdym razem wałkując kolejny blat, które były dość cienkie więc chętnie się rwały. Całe szczęście można pojedyncze kawałki „doklejać” do ciast już w foremce i nie stracimy przy tym na wyglądzie ciasta. Jak już pisałam na początku, ciasto jest naprawdę pyszne, chociaż(...)dodajemy jajka i mąkę. Dokładnie mieszamy, a następnie zagniatamy jednolite, gładkie ciasto. Ciasto dzielimy na 6 części. Każdą wałkujemy na blacie podsypanym mąką i na wałku przenosimy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Gdyby ciasto się rwało, doklejamy kawałki już w foremce. Każdy blat pieczemy 7 minut w 170 stopniach. Gdy blaty ostygną przekładamy je masą. Warstwy masy będą

Relaxtime
Jogurtowo-kokosowe ciasto a'la sernik (bez cukru) 298

jest bez spodu, ale jednocześnie wychodzi puszyste i piankowe, bardzo zbliżone do sernika. Ciasto jest bez cukru i sera, na jogurcie naturalnym :) Jogurtowo-kokosowe ciasto a'la sernik (bez cukru) 400 g jogurtu naturalnego 2 łyżki erytrolu 2 łyżki ksylitolu 40 g mąki kokosowej 4 jajka  1 opakowanie (64 g) budyniu śmietankowego  Jajka ubić(...)dodawać jogurt, mieszając na wolnych obrotach miksera.  Wsypać suche składniki i delikatnie wmieszać do masy. Wylać na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 45 minut w 180 stopniach (w połowie pieczenia przykryć wierzch ciasta folią

FitKot

Proponowane wyszukiwania