ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:239/1234)

Jubileuszowe ciasto 223

momentu połączenia się składników). Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec około 30 minut. Upieczony biszkopt przestudzić.Zimny przekroić na pół na dwa blaty. Masa serowa: 1,20 kg zmielonego białego sera; 400 g cukru pudru; 60 g budyniu śmietankowego lub waniliowego (bez cukru); 12 jaj; 2 płaskie(...)łyżeczki proszku do pieczenia; 300 g margaryny lub masła; Margarynę (masło) utrzeć z cukrem pudrem, dodając po jednym żółtku, następnie dodać ser i wymieszać. Dodać budyń w proszku i proszek do pieczenia i ponownie wymieszać. Na koniec dodać ubite na sztywną pianę białka i delikatnie wymieszać. Masę serową podzielić na dwie części i upiec dwa jednakowej wielkości serniki

In my kitchen
Orkiszowo-żytnie bułeczki pandy z czekoladowym nadzieniem (bez laktozy, cukru białego) 100

minutach) należy je zważyć na wadze kuchennej. Uzyskaną wagę (ciasta bez miski!) podzielić przez ilość bułeczek czyli 9 i tak podzielić ciasto. Czekoladowe kulki wyciągnąć z woreczków. Każdą porcję ciasta troszeczkę ugnieść z odrobiną mąki jeśli potrzeba i wkładając jedną kuleczkę czekoladową na środek zawinąć brzegi tworząc bułeczkę. Do formy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia wkładać bułeczki(...)czasie zagnieść czarne ciasto i lepiąc małe uszy, oczy i noski układać je na folii aluminiowej lub papierze do pieczenia (czarne części pandy muszą być dość cienkie bo one również trochę urosną) . Gdy bułki w formie wyrosną nakleić na nie czarne ulepki w odpowiednich miejscach za pomocą pozostałych jajek. Piec w 200’C ok 15 minut w trybie „góra

Candy Pandas
Tarta z lemon curd 186

wygniatamy formę ciastem i przykrywamy folią aluminiową. Ciasto nakłuwamy widelcem. Podpiekamy ciasto przez ok 20 min w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Po tym czasie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze kilka minut aż uzyska złoty kolor.Składniki do lemon curd oprócz oliwy zagotowujemy cały czas mieszając. Po 3 minutach dodajemy łyżkę oliwy i dalej chwilę mieszamy. Jeśli powstały grudki masę(...)należy zmiksować po zdjęciu z kuchenki.Masę wylewamy na spód i pieczemy kolejne 10 minut.W tym czasie przygotowujemy bezę. Najpierw ubijamy białka na sztywną pianę, potem dodajemy cukier puder oraz mąkę ziemniaczaną i delikatnie mieszamy by połączyć składniki. Bezę wylewamy na tartę i pieczemy aż będzie miała złoty kolor

Ze smakiem i z pasją
Chrupiące ciasto z nutellą i brzoskwiniami, bez pieczenia! 472

Chrupiące ciasto z nutellą i brzoskwiniami, bez pieczenia! Pyszne śmietankowo- czekoladowe ciasto dopełnione delikatnym brzoskwiniowym musem. Spód wykonany jest ze zmiksowanych sucharków zmieszanych z kremem nutella, co daje mu wspaniały smak i rewelacyjną chrupkość. Ciasto jest nieskomplikowane i nie wymaga pieczenia. Polecam! Niebo w ustach   Składniki: 1/2 opakowania sucharków – 150 gram 300 gram nutelli 400 gram(...)tuż nad masą serową i pomału wylewam na nią mus, który dzięki temu równo układa się na powierzchni *** *** Ciasto ponownie wkładamy do lodówki na kilka godzin, lub na noc *** *** Ciasto możemy udekorować bezami *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: Ciasto Filadelfia (bez pieczenia) Artykuł Chrupiące ciasto z nutellą i brzoskwiniami, bez pieczenia! pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Babeczki waniliowe 226

bez żadnych grudek.   Wkładamy ciasto do foremek- do wysokości max 2/3 foremki (nie więcej! Pamiętajcie, że z powyższej ilości ciasta wychodzi ok. 20-cia sztuk babeczek. Więc zamiast na siłę rozkładać całe ciasto do 12-to foremkowej blachy, zostawcie nadmiar i upieczcie je w drugiej turze). Pieczemy 15 do 20 minut, na środkowej półce piekarnika. Funkacja pieczenia(...)LUKROWA : 100 g. serka naturalnego np. philadelphia 50 g. masła (nie solonego) 300 g. cukru pudru Wszystkie składniki mieszamy ze sobą- za pomocą miksera- około 1 minuty, aż uzyskamy gładką, gęstą masę bez żadnych grudek. Gotową polewę, przed użyciem do dekorowania- warto wstawić na 20 min. do lodówki. Smacznego!!!   Artykuł Babeczki waniliowe pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Oponki bez smażenia z piekarnika – donaty z piekarnika - pyszne i puszyste 93

piekarnika do około 30°C. Po 30 minutach - odpowietrzanie ciasta: Ciasto po 30 minutach odpowietrzam, ugniatam je kilka razy w misce, nakrywam folią i ponownie odstawiam na 30 minut, w ciepłe miejsce. Po 30 minutach – wałkowanie: Wyrośnięte ciasto wykładam na blat i formuję kulę, nakrywam folią i pozostawiam na około 5 minut aby odpoczęło. Następnie wałkuję na grubość około(...)około 20 minut do wyrośnięcia. Skrawki ciasta ponownie zagniatam, wałkuję i wykrawam oponki. Pieczenie oponek: Blachę z oponkami wstawiam do nagrzanego piekarnika do 170°C, na środkową półkę i piekę około 18 minut, tak żeby ładnie się zrumieniły, długość pieczenia zależy od piekarnika i grubości oponek. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Upieczone

Uwaga Babcia Gotuje
Mini calzone pikantne i lekkie – z salami i z tuńczykiem 232

nadzienia i zlepiamy jak pierogi, szczelnie – kto umie, może zrobić i ozdobną falbankę. Gotowe calzone rozkładamy na papierze do pieczenia z zachowaniem odstępów (podrosną!). Smarujemy je oliwą z oliwek, posypujemy lekko startym parmezanem i ziołami. Pieczemy około 18 minut na środkowej półce piekarnika (do zrumienienia). Z tej porcji wyszło 6 calzone pikantnych wielkości kobiecej dłoni i 12 małych(...)wygodnie, albo wykorzystać nadzienie do zrobienia dwóch dużych pizzowych pierogów – wywałkujcie wtedy ciasto w okrąg i złóżcie z nadzieniem na pół, pamiętając o porządnym zamknięciu brzegów ciasta. SKŁADNIKI - DO WSZYSTKICH CALZONE 2 opakowania gotowego ciasta drożdżowego po 400g („spód do pizzy”) lub ciasto z TEGO PRZEPISU (na tą ilość nadzienia potrzebujecie 1,5 porcji) 1 kulka sera mozarella 125g 150g

Karo in the Kitchen
Malinowe ciasto z orzechami włoskimi 299

łyżek 50 g orzechów włoskich Sposób przygotowania ciasta czekoladowo malinowego. Do miski wbijamy jajka ubijamy. Gdy masa podwoi swoją objętość dodajemy stopniowo cukier (jak przy bezie ), pod koniec ubijania dodajemy golden syrop. Masło rozpuszczamy, jeszcze przestygnięte, ale mimo wszystko jeszcze ciepłe STOPNIOWO dodajemy do ubitej masy. Kakao, proszek do pieczenia i mąkę mieszamy i dodajemy do masy na przemian(...)przekładamy do dużej, prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego do 200`C piekarnika, zmniejszając po włożeniu do 180`C.  Pieczemy około 30 minut - do suchego patyczka. Ostudzone ciasto dzielimy na dwie części. Jedną z nich smarujemy połową masy czekoladowej i nakładamy na nią drugą część ciasta. Przyciskami, a następnie smarujemy pozostałą częścią masy. Wierzch

Słodkie Przyjemności
Pieczona owsianka z owocami – szybkie ciasto owsiane 255

zamienne składniki dla wegan i alergików – bo nic nie stoi na przeszkodzie żeby i oni cieszyli się tym smakiem. 5 minut pracy, 50 minut pieczenia i pyszna owsianka wjeżdża na stół! Kwadratową formę do pieczenia o wymiarach 24/24cm smarujemy olejem kokosowym. Jeśli chcecie użyć innej formy na taką ilość składników będzie pasować też okrągła, wysoka(...)prostu wcieknie – to nie jest ciasto sensu stricto, a bardzo rzadka i na początku wodnista masa. Rozgrzewamy piekarnik do 185⁰C – grzanie góra-dół, bez termoobiegu . Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do dużej miski wbijamy jajko, rozkłócamy je z solą, cukrem, wanilią, cynamonem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy starte jabłko i oba rodzaje płatków

Karo in the Kitchen
Ciasto kruche z rabarbarem, malinami i bezą 159

soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 żółtka Z podanych składników szybko zagniatamy kruche ciasto i wkładamy je do lodówki na co najmniej godzinę. Po tym czasie rozwałkowujemy na wielkość blaszki do pieczenia ( moja miała 23x33cm), wstawiamy do piekarnika i zapiekamy 20 minut w 170 st. C Rabarbar: 600 g rabarbaru 1 łyżeczka cynamonu 3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)nią wykładamy rabarbar. Beza: 8 białek 1 i 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli Białka ubijamy z solą, następnie dodajemy partiami cukier i ubijamy aż piana będzie gęsta i lśniąca, na koniec ostrożnie mieszamy z mąką ziemniaczaną. Bezę wykładamy na rabarbar i pieczmy w 170 st. C przez 20 minut bez termoobiegu. Następnie, zmniejszamy temperaturę

Cynamonowe szczęście
Jaglano–kakaowe drożdżówki z malinami i wiśniami 162

misce, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut (zalecane jest na 1,5 godziny przez autorkę przepisu).  Wyrośnięte ciasto wykładamy na stolnicę oprószoną mąką, rozwałkowujemy na placek o średnicy około 30 cm. Placek posypujemy płatkami migdałów, malinami i wiśniami bez pestek. Zwijamy ciasto w rulon, kroimy na poprzeczne 2,5 cm plastry, układamy(...)malin lubi wyciekać). Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na kolejne pól godziny.  Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Wierzch ciasta można posmarować żółtkiem wymieszanym z odrobiną mleka. Torownicę z ciastem wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 30-35 minut.  Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy do wystygnięcia.  Dekorujemy lukrem (cukier puder + sok z cytryny), malinami lub oprószamy cukrem

bistro mama
Brownie z cukinii z lodami kawowo-porzeczkowymi podane z angielskim porterem 141

ogóle wyczuwalna? A jednak, brownie ma idealną konsystencję a przy tym smaku cukinii w nim nie odczujecie. Nie muszę chyba dodawać, że jest to zdrowsza wersja klasycznego przepisu, bez tłuszczu i na mące orkiszowej. Do tego, biorąc pod uwagę połączenie z owym angielskim porterem, oczywisty wydał mi się dodatek lodów kawowych... z dodatkiem kwaśnej nuty czarnych porzeczek, które(...)się połączą. Formę wykładamy papierem do pieczenia (papier wypuszczamy na zewnątrz tortownicy) i przekładamy do niej ciasto. Całość umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni na 40 minut. Po tym czasie studzimy. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z masłem i tak przygotowaną polewą polewamy brownie. Składniki: Lody kawowe z czarną porzeczką bez maszyny (na 8-10 gałek

Mango Papaja
Brownie z cukinii z lodami kawowo-porzeczkowymi podane z angielskim porterem 218

ogóle wyczuwalna? A jednak, brownie ma idealną konsystencję a przy tym smaku cukinii w nim nie odczujecie. Nie muszę chyba dodawać, że jest to zdrowsza wersja klasycznego przepisu, bez tłuszczu i na mące orkiszowej. Do tego, biorąc pod uwagę połączenie z owym angielskim porterem, oczywisty wydał mi się dodatek lodów kawowych... z dodatkiem kwaśnej nuty czarnych porzeczek, które(...)się połączą. Formę wykładamy papierem do pieczenia (papier wypuszczamy na zewnątrz tortownicy) i przekładamy do niej ciasto. Całość umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni na 40 minut. Po tym czasie studzimy. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z masłem i tak przygotowaną polewą polewamy brownie. Składniki: Lody kawowe z czarną porzeczką bez maszyny (na 8-10 gałek

Mango Papaja
Rewelacyjne bułki pszenne jogurtowe 90

długość ok 55 cm a szerokość ok 8 cm. Ciasto podzielić nożem na 10 równych części. Bułki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Przykryć i odstawić na 15 minut. Po tym czasie bułki wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni na ok 15 minut. (góra- dół bez termoobiegu). Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego

Kulinarne przygody

Proponowane wyszukiwania