ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:230/1234)

Pomarańczowe muffinki 156

musi to trwać jak najkrócej (tylko do połączenia się składników). Ciasto nakładamy do papilotek do około 3/4 ich wysokości i każdą muffinkę posypujemy niewielką ilością brązowego cukru. Tak przygotowane muffiny wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 30 minut w 175 stopniach. Grzałka górna + grzałka dolna, bez termoobiegu.  Po tym czasie muffinki powinny ładnie się zarumienić

Smak mojego domu
Pizza Capriciosa 247

blachę, lub rozprowadzić bezpośrednio na blaszce rękoma.  Na cieście równomiernie rozprowadzamy sos pomidorowy. Następnie rozkładamy kolejno: ser, szynkę, pieczarki i na koniec pizzę posypujemy oregano. Tak przygotowaną pizzę wkładamy na dolną półkę nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 15 minut w 240 stopniach. Grzałka góra + dół, bez termoobiegu. Smacznego

Smak mojego domu
Pizza z salami i pieczarkami 290

blaszce, lub rozwałkować i dopiero przełożyć na blachę. Na ciasto wykładamy sos pomidorowy i go równomiernie rozprowadzamy.  Następnie rozkładamy kolejno: ser, salami, cebulę, pieczarki. Całość posypujemy oregano. Tak przygotowaną pizzę wkładamy na dolną półkę nagrzanego piekarnika. Pieczemy 14 minut w 240 stopniach. Grzałka góra + dół, bez termoobiegu. Po wyjęciu z piekarnika pizzę podajemy :) Smacznego

Smak mojego domu
Pierniczki na choinkę 197

Przykryć, schłodzić przez godzinę (lub dłużej - do dwóch tygodni). Ciasto rozwałkować cienko na 2-3 mm. Wykroić pierniczki. W każdym zrobić słomką lub wykałaczką dziurkę. Ciastka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i oprószonym mąką. Piec w 165°C z termoobiegiem (175°C bez) przez 8-10 minut. Żeby pierniczki były błyszczące tuż po upieczeniu można posmarować

Pełny talerz
Ciasto Czekoladowe z Masłem Orzechowym, Konfiturą i Bananami 161

połączenia. 3 formy o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, boki natłuszczamy. Jeśli nie posiadacie 3 form polecam upiec blaty ciasta pojedynczo. Rozkładamy ciasto po równo na 3 formy. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczmy około 25 – 30 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest w środku upieczone. Upieczone odstawiamy do ostygnięcia. Krem: 200 ml śmietany(...)kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 4-5 łyżek masła orzechowego, bez kawałków orzeszków Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i ubijamy na sztywno. Dodatkowo: pół słoiczka konfitury porzeczkowej 3 banany odrobina kakao Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta nakładamy połowę konfitury. Następnie pokrojone w paseczki banany. Wykładamy 1/3 kremu, rozsmarowujemy i przykrywamy drugim blatem. Powtarzamy

Made By Mom And Son
Zdrowe muffiny z wiśniami 179

płatków migdałów Suche składniki wymieszać w misce, w osobnej zmiksować mokre (bez płatków i wiśni). Do suchych wrzucić mokre składniki i wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać wiśnie i płatki i ponownie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 200 ⁰C. Foremki do muffinek wypełnić ciastem. Piec ok. 20-25 minut. Przepis bierze udział w akcjach: Muffinkowo 2012 oraz W wiśniowym sadzie

Corner With Recipes
Ciasteczka budyniowe kotki 187

ksylitolu 100 g masła 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru(u mnie śmietankowy) 2 żółtka 4 łyżki mleka(można dodać więcej, jeśli ciasto nie nadaje się do wałkowania) Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Formować ciasteczka, najlepiej rożki i piec w 180 stopniach koło 12 minut. inspirowane tym przepisem

FitKot
MAKOWIEC 162

makowej na każdą część zostawiając wzdłuż 3 boków pas bez masy szerokości ok.3 cm. - -mak po wierzchu też smaruje białkiem ,aby nie odstawał od ciasta . Zwijamy makowiec .Zawinięte w papier do pieczenia makowce nakłuwamy cienkim szpikulcem Wkładam do zimnego piekarnika włączając go na 175 stopni. Pieczemy ok.40-50 minut,aż makowce wyrosną i przypieką się z wierzchu. Jeszcze ciepłe

w mojej kuchni
Ślimaczki z ciasta francuskiego 169

ciasta. Posypujemy ziołami, a na wierzchu ścieramy żółty ser. Ciasto zwijamy dość ściśle, a potem kroimy około centymetrowe krążki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odległości ok 2 cm. Ślimaczki pieczemy ok 10-15 minut w temperaturze 220 stopni.Wskazówki:Te przekąski można podawać bez niczego, ale doskonale smakują z sosem czosnkowym. Super przekąska

upichcic
TARTA Z GROSZKIEM I POMIDORAMI 178

miski wrzucamy mąkę, proszek do pieczenia, 1 jajko i wyrabiamy ciasto do uzyskania jednolitej masy bez grudek. Formę do tarty smarujemy masłem, na całości rozciągamy dokładnie przygotowane wcześniej ciasto, pamiętają o przygotowaniu wyższych brzegów nakłutych od dołu widelcem i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika. Pieczemy przez ok. 20 minut. W misce mieszamy śmietanę z pozostały

Mentor Smaku
Jabłecznik ze śmietankową pianką 170

szklanki oleju Dodatkowo: 6-7 jabłek (średnich) 1 budyń śmietankowy bez cukru 40 g 1. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, przesiewamy, dodajemy do niej cukier puder, mieszamy, a potem resztę składników i zagniatamy ciasto. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, a na papier nasze rozwałkowane ciasto. Odstawiamy.  2. Jabłka obieramy, wydrążamy środki i kroimy w większą(...)ciasto. 3. W misie miksera ubijamy białka na sztywną piane, następnie stopniowo dodajmy cukier, po cukrze wsypujemy budynie, miksujemy i na końcu delikatnie wlewamy olej. Miksujemy do połączenia się składników. 4. Piankę wykładamy na jabłka. Pieczemy w 180 stopniach około 50 minut. Po upieczeniu studzimy, górę możemy posypać cukrem pudrem. Ja nie posypywałam, bo taka wersja bez bardziej

kruche babeczki
ŚWIĄTECZNE CIASTECZKA MIGDAŁOWE 337

wodę), aromat migdałowy i zagnieść kruche ciasto (przy użyciu haka). Można również zagnieść ciasto ręcznie. Z ciasta uformować 2 kule, każdą zawinąć w folię spożywczą i umieścić na ok.30 minut w lodówce.Po tym czasie jedną kulę wyjmujemy i rozwałkowujemy na blacie (ja do wilgotnego blatu przyklejam folię spożywczą i na niej rozwałkowuję ciasto, na koniec folię zwijam, wyrzucam(...)kilka minut, by ciasto stężało. W tym czasie przygotowuję drugą blaszkę z ciachami. Gdy ta druga blaszka jest już zapełniona, wkładam ją do lodówki a tę poprzednią przekładam do nagrzanego do 180*C piekarnika i piekę ok.8-12 minut, na termoobiegu do lekkiego zrumienienia. Czas zależny jest od grubości ciastek.Temu aromatowi trudno się oprzeć, proponuję nie piec ich w nocy

Smaczne Zdrowe
Przepis na szybki chleb 189

sobotę rano poświęcam mu następne kilka minut, zostawiam do wyrośnięcia a potem piekę i już! Świeży domowy chlebek na wyciągnięcie ręki:)! Robię chleb raz w tygodniu, bo ogólnie staramy się ograniczać spożywanie węglowodanów i słodyczy ale w końcu nie dajmy się zwariować… coś się człowiekowi w życiu należy:)! A zresztą gotowanie i pieczenie na potrzeby bloga kulinarnego jest(...)godzin.3. Przekładam ciasto do keksówki wysmarowanej olejem i wysypanej otrębami lub płatkami owsianymi, obsypuję mąką i odstawiam pod przykryciem do wyrośnięcia na ok. godzinę.4. Wstawiam do nagrzanego do 230 stopni piekarnika na 10 minut i po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 210 stopni i piec kolejne 30-40 min. Ja ok 15 min. przed końcem pieczenia wyrzucam chlebek

UgotujmyTo.pl
Ciastka limonkowo-cukrowe 99

czas, kiedy pieczemy więcej ciasteczek i to nie tylko tych rozgrzewających z dodatkiem cynamonu, imbiru . Fantastycznie jest poczuć zapach lata, aromatycznej limonki, kiedy na zewnątrz jest szaro i zimno. Aromat ciastek roznosi się po całym domu, wszędzie pachnie limonką! Trudno wytrzymać wąchając takie wspaniałe aromaty i czekać spokojnie na ich przestudzenie. Przygotowanie ciasta zajmuje dosłownie dziesięć minut, wszystkie składniki łączymy(...)skórkę z limonki, wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.  Porcję ciasta odmierzać przy pomocy łyżki do nakładania lodów, każdą kulkę ciasta obtoczyć w cukrze, a następnie położyć na blachę zachowując odstępy między ciastkami - powiększają znacznie swoją średnicę. Ciastka piec przez 10 - 15 minut - na złoty kolor. Ciastka studzić na kratce, (delikatnie przenieść je na kratkę z całym

SprawdzonaKuchnia.pl
Strucla drożdżowa z makiem 193

przez około 10-15 minut (aż ciasto będzie gładkie, elastyczne i nie będzie się kleiło do rąk). Ciasto przełóż do miski, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce, aż podwoi swoją objętość (na około 1 godzinę). Nadzienie: Masę makową wymieszaj z 2 łyżkami kaszy manny. Dodatkowo możesz dodać posiekane orzechy oraz bakalie. Wykonanie: Gdy ciasto podwoi objętość, podziel(...)roladę, a końce bez masy podwiń. Przetnij ciasto wzdłuż i spleć masą do góry. Analogicznie przygotuj struclę z drugiej części ciasta. Odstaw do ponownego wyrośnięcia przykryte ściereczką, w ciepłe miejsce na około godzinę. Piekarnik nastaw na 170 stopni . Wyrośnięte strucle posmaruj roztrzepanym jajkiem z 1 łyżeczką wody (ewentualnie mlekiem, bądź wodą). Piecz około 40 minut , do zarumienienia. Wystudzoną strucle

Kulinarna (nie)codzienność