ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:225/1234)

Chleb z nerkowcami i masłem orzechowym 159

powstanie wilgotne ciasto. W razie potrzeby można dolać kilka łyżek ciepłej wody - gdyby konsystencja ciasta chlebowego była zbyt zwarta. Z racji, iż robot nie da rady dokładnie wyrobić ciasta, pougniatać je przez co najmniej 5 minut ręką - j a to robię w lekko opruszonej mąką misce, w której mieszałam składniki, ale można się posłużyć również stolnicą . Wyrobione ciasto uformować(...)ciasto w misce zbić kilka razy pięścią - w celu odgazowania . Dosypać posiekane orzechy i wgnieść je w ciasto. Uformować okrągły bochenek i ułożyć go na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia i obsypanej lekko mąką. Chleb z wierzchu również opruszyć mąką. Przykryć ściereczka kuchenna i odstawić na 45 minut do wyrośnięcia. Blachę wstawić do nagrzanego do 200C piekarnika - bez

Grunt to przepis!
W marcu jak w garncu. I wiosenny sernik z marchewką 140

nadchodzącą wielkimi krokami wiosnę, czekam na słoneczne popołudnia, porankami zagryzając zęby. W międzyczasie piekę sernik - może nie typowo wiosenny, ale za to optymistycznie pomarańczowy. I z marchewką! Przepis na blogu Ala piecze i gotuje po raz pierwszy zobaczyłam, ekhm ... Ponad trzy lata temu. Wtedy ciągle jeszcze ciasto marchewkowe wydawało mi się trochę niemożliwe , więc sernik z marchewkową wkładką przyciągnął moją(...)pozostała masę, wyrównać wierzch. Piec w 180 st. C. przez 10 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 140 st. C. i piec jeszcze 50-60 minut. Wystudzić w zamkniętym piekarniku. Całkowicie ostudzony sernik schłodzić w lodówce minimum 3-4 godziny przed podaniem. Mascarpone, cukier puder i sok z pomarańczy utrzeć na gładki lukier, posmarować nim wierzch ciasta. 1/4 marcepanu zabarwić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kruche rurki z kremem czekoladowym (na szybko) 191

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Dlaczego na szybko? Dlatego, że pieczone są z gotowego ciasta kruchego. Osobiście nie lubię "gotowców" i nie wiem jakim cudem znalazło się ono w mojej lodówce, ale zostało spożytkowane z rewelacyjnym efektem. Po za tym jest to doskonałe rozwiązanie dla osób początkujących, niecierpliwych i dla tych, którzy nie dysponują długim(...)każdą nawinąć pasek tak, aby ciasto nachodziło na siebie i z obu stron była odrobina wolnego miejsca. (Bez różnicy, z której strony zaczniemy. Osobiście wolę od strony grubszej.) Nawinięte rurki schłodzić w lodówce (około 10 minut). Po tym czasie dokładnie obtoczyć w cukrze i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około

Di gotuje
Tarta z cukinią i twarogiem bez laktozy 123

proszku do pieczenia masło bez laktozy Mlekovita do wysmarowania formy Farsz: 1 cukinia 230g twarogu półtłustego bez laktozy Mlekovita 5 łyżek śmietany 18% bez laktozy Mlekovita 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki szczypiorku 1 łyżka masła bez laktozy Mlekovita szczypta ziół prowansalskich sól pieprz Wykonanie: 1. Ciasto: Wszystkie składniki ciasta przełożyć do dużej(...)posypać ziołami prowansalskimi. 5. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec jeszcze przez około 25-30 minut. Owsianka, naleśniki, sernik... czy coś łączy te dania? Na pozór punktem spójnym jest tylko doskonały, tradycyjny smak. Wystarczy jednak zerknąć w przepis i zagadka rozwiązana – produkty mleczne. Bez nich trudno wyobrazić sobie domową kuchnię. Nie wszyscy mogą się jednak cieszyć

Szalona Kuchnia Eweliny
wykwintny tort czekoladowo-orzechowy 215

Delikatnie "zeskrobać" odrobinę ciasta ze środka do dekoracji boków. beza: Orzechy zmielić dość drobno. Białka ubić (dodałam szczyptę soli) na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier puder i sok z cytryny. Delikatnie wymieszać z orzechami. Masę wylać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, po 10 minutach obniżyć temperaturę do 140 stopni, piec(...)puch, dodawać po odrobinie masy żółtkowej. Na końcu delikatnie, wciąż miksując wlać spirytus. Z kremu odłożyć dwie łyżki, pozostały podzielić na pół. poncz: Kawę osłodzić, dodać spirytus. składanie ciasta: Pierwszy blat biszkopta ułożyć na paterze, naponczować, wyłożyć pierwszą część kremu. Położyć blat orzechowo-bezowy, delikatnie rozsmarować resztę kremu, przykryć drugim biszkoptem, delikatnie naponczować wierzch. Boki posmarować odłożonym kremem, obsypać okruszkami

6niebo
Obłędne ucierane ciasto z rabarbarem i kruszonką 124

Temp. pieczenia : 185 st. C Czas pieczenia : ok. 60 minut Składniki: 200 g miękkiego masła 150 g cukru szczypta soli i mielonej kurkumy skórka starta z cytryny ( opcjonalnie może zostać użyty aromat cytrynowy) 3 jajka 3 żółtka 200 g mąki pszennej budyń śmietankowy bądź waniliowy bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 400 - 500 g rabarbaru(...)ciasta i miksujemy na gładką masę. Foremkę wyściełamy papierem do pieczenia i wylewamy przygotowane ciasto. Rabarbar myjemy, oczyszczamy z liści i z bulwiastej końcówki. Łodygi kroimy na kilkucentymetrowe kawałki i układamy na cieście. Składniki na kruszonkę mieszamy ze sobą. palcami rozkruszamy i posypujemy nią całe ciasto. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 185 st. C i pieczemy ok. 60 minut. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Dietetyczny chleb bez mąki 164

można z niego przygotować grzanki do kremowych zup warzywnych, wystarczy go pokroić w kostkę i podsmażyć na patelnibez tłuszczu. Jak przygotować zdrowy chleb bez mąki, bez jajek, bez sera? Przepis jest banalnie prosty, wymyśliłam go sama, wystarczy do jego zrobienia miska, łyżka i wybrane składniki. Z tego przepisu wychodzi płaski chlebek, który kroimy na niezbyt grube kromki(...)stopni C. Formę kekskową wykładamy papierem do pieczenia. Wszystkie suche składniki wsypujemy do miski, mieszamy łyżką, wlewamy kefir i jeśli jest potrzeba to wodę, mieszamy dokładnie łyżką aż powstanie kleista masa. Ciasto przekładamy do keksówki, ugniatamy lekko łyżką. Posypujemy powierzchnię pieczywa płatkami górskimi i słonecznikiem. Pieczemy ok 60 minut. Po upieczeniu wyjmujemy chleb z formy, studzimy na kratce

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mazurek z zieloną herbatą 167

białe pokruszone bezy do dekoracji Sposób przygotowania Ciasto: Wszystkie składniki siekamy ze sobą, a następnie zagniatamy gładkie ciasto. Owijamy w folię spożywczą i chowamy do zamrażalnika na ok 45 minut. Po tym czasie wałkujemy na prostokąt odrobinę większy od blaszki, tak by ciasto naszło na boki formy. Nakłuwamy, obciążamy fasolą wysypaną na papier do pieczenia i wkładamy do piekarnika(...)białą czekoladę, łyżkę herbaty i przykrywamy. Po ok 3 minutach intensywnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji i koloru. Studzimy, schłodzoną ubijamy z dodatkiem serka mascarpone, a następnie galaretkę. Wylewamy od razu na upieczony spód. Dekorujemy pestkami granatu i (lub) truskawkami. Przed podaniem mazurek posypujemy pokruszonymi bezikami (nie wcześniej, gdyż bezy rozpuszczą się pod wpływem masy

Kuchnia w czekoladzie
Kruche babeczki z kremem mascarpone i owocami 1100

babeczek, wówczas nie ma potrzeby ich natłuszczać gdyż upieczone ciasto ładnie z nich „wychodzi” *** *** Foremki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200′ C i pieczemy około 15 minut, pilnując aby ciasto się nie przypaliło *** *** Kremówkę ubijamy mikserem a następnie stopniowo dodajemy serek mascarpone i cukry, cały czas mieszając aż powstanie jednolita masa. Gotowy krem wykładamy do wystudzonych babeczek(...)owoce, u mnie są to: borówki, czereśnie, morele, winogrona, maliny i porzeczki *** *** Do czasu podania babeczki przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: KRUCHE ROGALIKI Z CIASTA SEROWEGO PRZEPIS TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY

Blog z Apetytem
Bagietki na płynym zakwasie 100

szklanki mąki. Mieszaj aż ciasto będzie odchodziło od ścianek, dodając tylko tyle dodatkowej mąki ile to konieczne; luzne (lepkie) ciasto da lekki miąższ. 3) Mieszaj ciasto przez 7 minut mikserem; lub 8 do 10 minut ręcznie, na lekko natłuszczonej powierzchni. Ciasto można również zagnieść w automcie do chleba nastawiając na odpowiedni cykl. Po zakończeniu, przenieś ciasto do miski by rosło(...)klasyczny wygląd bagietek, naciąć je trzy razy na 1 cm. 9) Piecz bagietki przez około 25 minut lub do uzyskania złoto-brązowego koloru. Wyjmij chleb z pieca. Wyłącz piekarnik, lekko uchyl drzwiczki na kilka centymetrów, wsuń ponownie chleb do pieca i zostaw aż do schłodzenia pieca bez blaszek. W ten sposób chleb zachowuje chrupiącą skórkę. Moje uwagi: * wykorzystałam mąkę

Pieguskowa Kuchnia
Mini mazurki orzechowe z solonym karmelem 106

powodu tak czekam na ich pieczenie i mazurkowe smaki, a ich jedzenie daje mi jeszcze więcej przyjemności. Tym razem mam dla Ciebie pomysł na mini mazurki, małe okrągłe ciasta, idealne na jedną lub dwie porcje. Mój nowy przepis, który przeczytacie poniżej ma kilka pysznych warstw – orzechy i suszone żurawiny, lekko ciągnącą bezę oraz słony karmel w formie pysznej(...)dania z dodatkiem mąki, odwiedź stronę internetową mąki Basia. MAZURKI ORZECHOWE PRZYGOTOWANIE: 50 minut + przygotowanie solonego karmelu Składniki:   – 1 puszka skondensowanego mleka słodzonego lub gotowej masy kajmakowej – 250 g mąki Basia Extra Wypiek – 130 g cukru pudru – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 150 g zimnego masła – 3 jajka rozmiar L + 1 białko

nietylkopasta.pl
Ciasto Pijana Chmurka 738

pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubijamy na bardzo sztywno z dodatkiem cukru pudru. Gdy są ubite, dodajemy mąkę ziemniaczaną. Bezę pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez 50 minut w 140 stopniach.  Składniki na galaretkę: 2 galaretki o smaku malinowym kubek malin (mogą być mrożone) 3 szklanki gorącej wody Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i dodajemy(...)krem wykładamy nasączone alkoholem biszkopciki. Na biszkopciki wylewamy tężejącą galaretkę z dodatkiem malin. Całość przykrywamy blatem bezowym i lekko przyciskamy.  Ciasto wstawiamy na całą noc do lodówki. Jest to ważne, jeżeli chcemy, by beza kroiła się bez kruszenia.  Ogromnie polecam i życzę smacznego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Tort czekoladowo-żurawinowy z bezą 105

skromny, bez zbędnych ozdób i szczegółów. Oczywiście numer jeden ma u mnie czekoladowy, a po sukcesie tortu szwarcwaldzkiego każdy ciemny blat piekę z tego właśnie przepisu. Biszkopt jest mocno kakaowy i mokry, a więc nie wymaga nasączania, krem śmietanowy nie jest za słodki, a kwaskowości dodaje dżem żurawinowy. Natomiast beza(...)st.C. Ciasto wylać do 3 małych tortownic wyłożonych papierem do pieczenia. Piec każde po 20 minut. • Sprawdzić patyczkiem, jeśli będzie mokry,  to piec jeszcze po 5-10 minut. Krem śmietankowy • Serek mascarpone rozmiksować na gładką masę. • Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno. • Połączyć mascarpone ze śmietaną bez

To co kocham
Tarteletki z kremem budyniowym i owocami 99

wysypania foremek) Przygotowanie ciasta: Zagniatamy ciasto z podanych wyżej składników. Wyklejamy foremki wysmarowane masłem i oprószone bułką tartą i wstawiamy do lodówki na około 15 minut. Po tym czasie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy do zarumienienia. Składniki na krem: - 500 mililitrów mleka - 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (waga opakowania 40 g) - 3,5 łyżki(...)kożuch). Masło ucieramy mikserem na puszystą masę. Partiami dodajemy do niego chłodny budyń, cały czas miksując. Składniki do wykończenia: - dowolne owoce - syrop cukrowy Przygotowanie wykończenia: Na wypełnione kremem kruche ciasto wykładamy wybrane owoce. Całość smarujemy syropem cukrowym (można zrobić w domu z wody i cukru) dla zwiększenia wizualnej atrakcyjności i przedłużenia świeżości owoców.  Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
WIELKANOCNA BABA PUCHOWA - DROŻDŻOWA 201

końcu dodajemy rodzynki i całość mieszamy do połączenia składników. Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą lub mielonymi migdałami formy. Wygładzić łyżką maczaną w letniej wodzie i odstawić w ciepłe miejsce do wyrastania (pod przykryciem), na ok.30-60 minut. Piec w nagrzanym do 175*C piekarniku (bez termoobiegu tylko góra-dół) ok.45-50 minut. Gdy lekko przestygnie (po ok.10-15

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania