ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:218/1234)

Placek na maślance ze śliwkami 117

nagrzanego do 175° C i pieczemy przez 1 godzinę i 25 minut (jeżeli ciasto z wierzchu zacznie się za bardzo przypiekać należy je przykryć papierem do pieczenia lub folią aluminiową). Gotowe, po lekkim przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Placek na maślance ze śliwkami to ciasto, które zrobimy bez użycia robota. Samo przygotowanie też nie wymaga żadnych zdolności – wsyp, wymieszaj

mojewypiekiinietylko
Pieczarki o smaku Cappucino orzechowym . 116

wielkości orzecha włoskiego, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Szyjkę butelki (bez zakrętki) lub taki przyrząd jak ja mam    zanurzamy w kakao i wciskamy kolejno w kulki ciasta tworząc kapelusze z korzonkami pieczarek.  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° C na 16  minut.  Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasteczka kwiatuszki z bezą 131

kulę. Schłodzić w lodówce przez 1,5 h. Po tym czasie ciasto rozwałkować. Wykrawać ulubione kształty. Białka ubić na sztywną pianę. Potem powoli łyżka po łyżce dodawać cukier.  Podzielić bezę na części i zabawić barwnikami. Na ciasteczkach ułożyc bezę. Piec w 180 stopniach przez 20 minut. Smacznego

Moja Galeria Smaku
Kolorowe muffiny 160

oprócz sody! Nagrzać piekarnik do temperatury 200 stopni, program góra/dół, bez termoobiegu.  Formę do muffin wyłożyć papilotkami. Wymieszać suche i mokre składniki, na sam koniec dodać do całości sodę, wymieszać i natychmiast nakładać ciasto do papilotek.  Wstawić do piekarnika i piec przez 20 minut.  Bon appetit!  Dodatki: Jakie tylko podpowiada Wam wyobraźnia, np. czekolada(...)krem, jak u mnie.  Czekolada: 3/4 szklanki posiekanej czekolady + 1/4 do posypania muffin (3/4 dodać do suchych składników, resztą posypać muffiny przed pieczeniem). Krem: Najbardziej popularny krem do muffin robi się na bazie masła i barwników. Jest to krem, który ładnie się trzyma, jednak mi nie odpowiada zarówno smakiem jak i swoją "ciężkością."  Polecam Wam mój

Garniec Magalie
Pączko-babeczki 131

pszennych firmy Kupiec 2 jajka 4 łyżki budyniu waniliowego bez cukru 4 łyżki sera białego Emilka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki stewii 0,5 łyżeczki suszonych drożdży Sposób przygotowania: Miksujemy wszystkie składniki przekładamy ciasto do silikonowej formy na muffinku  pieczemy około 20 minut w temp. 180 stopni gotowe babeczki/pączki możemy posypać odrobią

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Biała czekolada + truskawki = szalenie prosty TORT wiosenno-letni 199

silikonowe, posmaruj je dodatkowo tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia). Piecz w 180 stopniach Celsjusza ok. 40 min do 1 h. Sprawdź, czy patyczek wetknięty w ciasto jest suchy, wtedy biszkopt jest gotowy. Ostudź kilka minut w foremce, później odstaw do całkowitego ostygnięcia bez foremki.  Na średnim gazie, w rondelku, podgrzej śmietankę, aż zacznie delikatnie bąbelkować przy

Gotowanie to kochanie
Owsiane dietetyczne racuchy z jabłkiem! ŚNIADANIE FIT! 190

mleka - wrzątek do zalania płatków - łyżka mąki pełnoziarnistej - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Płatki owsiane zalej wrzątkiem i odstaw na 15 -20 minut. Po tym czasie zmiksuj blenderem z pozostałymi składnikami. Jabłka kroimy na grube plastry. Maczamy w cieście i smażymy na patelni teflonowej najlepiej bez dodatku tłuszczu lub na minimalnej ilości oleju rzepakowego! Podajemy gorące! DZIEŃ DOBRY

SMYKWKUCHNI
Kleryżki 293

posiekaną margarynę. Wszystko razem siekamy, a na koniec wyrabiamy ręką. Ciasto będzie lepkie i tłuste. Lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego, w każdym robimy dziurkę. Można ją wypełnić dżemem, wisienką lub zostawić je bez nadzienia. Formę wykładamy papierem do pieczenia i w temperaturze 180 stopni, pieczemy 25 minut. Ciasteczka po wyciągnięciu będą bardzo miękkie, ale po wystudzeniu stwardnieją

Lawendowe Niebo
Sernik piernikowy 224

twarogiem, cukrem, przyprawą do piernika i mąką aż do uzyskania gładkiej konsystencji bez grudek. Jajka rozbełtujemy w oddzielnej miseczce i dodajemy do masy serowej. Całość mieszamy dokładnie, wylewamy na wcześniej przygotowany spód i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni. Ciasto pieczemy 50-60 minut, studzimy przy otwartych drzwiczkach.      Masę cukrową ugniatamy przez chwilę(...)zrobiła się bardziej miękka i  plastyczna. Podsypując cukrem pudrem rozwałkowujemy na blacie spory okrąg na grubość około 2-3 mm. Przykładamy spód wykorzystanej do pieczenia sernika blaszki i nożem odcinamy zbędne okrawki. Wycięty okrąg delikatnie transportujemy na wałku na wierzch ciasta, wyrównujemy powierzchnię. Pozostałą masę zagniatamy z odrobiną barwnika spożywczego, rozwałkowujemy i foremkami do ciasta wycinamy ozdoby. Przyklejamy

sama złodycz
Bułki nadziewane dżemem mandarynkowym 79

masła 1 łyżeczka soli marmolada mandarynkowa do nadzienia I bez zbędnych podchodów i zastanawiania się wszystkie składniki (oprócz marmolady oczywiście) lądują w dużej misce. I przez 20 minut wyrabiamy ciasto. Ma być idealnie sprężyste, w ogóle nie przylegające do dłoni. Potem przykrywamy miskę ściereczką i zostawiamy ciasto do wyrośnięcia na 1 godzinę. Po tym czasie dzielimy(...)ciasto. Musimy dokładnie zlepić żeby marmolada nam nie wypłynęła. Kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia sklejeniem ku dołowi i ponownie przykrywamy i zostawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Smarujemy po wierzchu mlekiem i pieczemy około 20 minut (do zrumienienia) w temperaturze 180 stopni. Prawdę mówiąc mi na 2 bułki zabrakło już dżemiku i zrobiłem je bez żadnego

Marder&Marder Manufacture
CIABATTA 153

bez termoobiegu. Dużą blachę do pieczenia ( z wyposażenia piekarnika) wykładamy papierem do pieczenia i lekko obsypujemy mąką pełnoziarnistą lub otrębami. Wyrośnięte ciasto delkatnie przelewamy na blachę i podnosząc  boki papieru turlamy ciabattę nadając jej owalny kształt. Ciasto oprószamy mąką i naoliwionymi palcami, unikając ugniatania, raczej rozciągając formujemy 1 długi bochenek lub dzielimy ciasto(...)mniejsze bochenki ( w razie potrzeby podsypujemy mąką). Nadmiar mąki usuwamy łyżeczką lub pędzelkiem. Uformowaną ciabattę luźno przykrywamy folią spożywczą i zostawiamy na 20-30 minut do podrośnięcia.  Przed samym pieczeniem zaparowujemy piekarnik wrzucając na spód kilka kostek lodu lub spryskując wnętrze zimną wodą. Ciabattę pieczemy około 15 minut. Wyjmujemy, gdy będzie rumiana na zewnątrz

cool and minty
Obłędne ucierane ciasto z rabarbarem i kruszonką 276

ciasto i znalazłam cudowny przepis w jednej z gazet dla kobiet :) Jestem zachwycona smakiem :) Użyłam rabarbaru  ale będą równie dobrze pasowały truskawki, jagody. Bardzo polecam ! Smak cytrynowo - słodkawy a to za sprawą dodanej skórki z cytryny i szczypty mielonej kurkumy . Wymiary blaszki : 24 x 29 cm Temp. pieczenia : 185 st. C Czas pieczenia : ok. 60 minut(...)ciasta i miksujemy na gładką masę. Foremkę wyściełamy papierem do pieczenia i wylewamy przygotowane ciasto. Rabarbar myjemy, oczyszczamy z liści i z bulwiastej końcówki. Łodygi kroimy na kilkucentymetrowe kawałki i układamy na cieście. Składniki na kruszonkę mieszamy ze sobą. palcami rozkruszamy i posypujemy nią całe ciasto. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 185 st. C i pieczemy ok. 60 minut. Smacznego

Słodkości i nie tylko
CHLEB BEZGLUTENOWY LOW FODMAP, ŁATWY 278

wart rozpowszechniania. Jest nie tylko bezglutenowy, on jest jak najbardziej dozwolony także przy zespole jelita drażliwego, jest bowiem Low FODMAP. Domowy chlebek bez zbędnych dodatków: bez konserwantów, bez ulepszaczy, itp., tylko to co zdrowe i niezbędne. Na przepis natknęłam się na tej stronie . Nie wprowadzałam żadnych zmian, z wyjątkiem pominięcia cukru, wiem bowiem iż drożdże do wzrostu(...)odstawić na ok.30-40 minut, w dość ciepłe miejsce, do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto przekładamy do formy przesmarowanej delikatnie olejem (metalową najlepiej wyłożyć papierem do pieczenia) i odstawiamy pod przykryciem na ok.30 minut, aż wypełni formę (lub zdecydowanie urośnie). Wstawiamy formę do piekarnika nagrzanego do 200*C i pieczemy na programie góra-dół, bez termoobiegu ok.50-60 minut. Ja piekłam

Smaczne Zdrowe
Ciasto z owocami 189

cytrynowego do bezy-2 szklanki mąki-kostka margaryny-2 łyżki kakao-2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia-aromat śmietankowy-owoce ( drylowane wiśnie, jabłka z syropu, ananasy lub brzoskwinie, truskawki z kompotu, itp )   Margarynę z cukrem i aromatem ucieramy w makutrze.   Stopniowo dodajemy żółtka i nadal ucieramy.Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ucieramy.Na(...)mieszamy łyżką.   Połowę ciasta przekładamy do blaszki z papierem do pieczeniaa do reszty dodajemy kakao, mieszamy i wykładamy na jasne ciasto.   Układamy owoce lekko je dociskając.   Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 35 minut.   Ciasto jest upieczone.   Przygotowujemy bezę  - do ubitych białek dodajemy cukier

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania