ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:215/1234)

SERNIK Z KREMEM CZEKOLADOWYM, KARMELOWYMI ORZECHAMI I WŁOSKĄ BEZĄ 174

minut / 170C z termoobiegiem, pieczemy, studzimy. BEZA WŁOSKA: W rondelku zagotowujemy 130 g cukru z wodą, a następnie na wolnym ogniu podgrzewamy do 118C. W tym samym czasie ubijamy na sztywno białka, i kiedy cukier osiągnie już odpowiednią temperaturę , zdejmujemy z ognia i cieniutkim strumieniem wlewamy do białek – cały czas ubijamy na najwyższych obrotach – beza musi być sztywna(...)lśniąca i schłodzona. Gotową przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy wystudzone ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200C na ok. 5 minut w celu opalenia. Zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
Szybkie ciasteczka wg Aleex 167

cukrem utrzeć w misie miksera na najwyższych obrotach przez 2 minuty. 2. Dodać pozostałe składniki oprócz dodatków i zmiksować do połączenia składników. 3. Ciasto przełożyć do miski, szybko zagnieść. 4. Z ciasta uformować w rękach 20 kulek, lekko je spłaszczyć i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując między ciasteczkami odstępy. 5. W każde ciasteczko lekko wcisnąć wybrane(...)dodatki. U mnie to były kawałeczki czekolady deserowej. 6. Ciastka wstawić do piekarnika nagrzanego do 170oC w opcji termoobieg (jeśli pieczemy bez termoobiegu, wówczas należy ustawić piekarnik w opcjii góra-dół 180oC) i piec przez około 15 minut, aż lekko się przyrumienią. 7. Podawać z kawą lub mlekiem. Smacznego

W mojej kuchni
Bezglutenowe ciasteczka orzechowe 185

miksujemy do momentu uzyskania konsystencji mokrego piasku. Następnie wyrabiamy ciasto dłonią do całkowitego połączenia się. Formujemy kulki o średnicy około 2,5 cm i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczamy dłonią, wykonujemy wzorek przy pomocy widelca. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 7-10 minut. Studzimy na kratce. Bezglutenowe ciasteczka orzechowe Bezglutenowe ciasteczka orzechowe SMACZNEGO

peggiwkuchni
Kokosowe cudo 121

przez kilka minut i rozsmarowuję na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180'C na 15 min. Gdy ciasto jest już w piekarniku, ubijam białka  na sztywną pianę dodając po trochu cukier. Na koniec wsypuję wiórki kokosowe i wszystko mieszam delikatnie łyżką. Po 15 min pieczenia wyjmuję ciasto i wykładam(...)masę białkową. Ponownie wkładam do piekarnika na 10-15 min, aż beza się zrumieni. Po tym czasie zmniejszam temperaturę do 110'C, uchylam drzwiczki piekarnika blokując je drewnianą łyżką  i piekę a właściwie dosuszam bezę przez 20 min. Gotowe wyjmuję i przekładam na deseczkę

Ciasteczkowy Potwór
Tort batatowo-bananowy 143

amerykańskich ziemniaków nie mamy nigdy dosyć Dziś proponuję je w postaci tortu batatowo-bananowego. Kilka nieskomplikowanych składników, a efekt końcowy wspaniały. Polecam Składniki (na tortownicę o średnicy 16 cm): Ciasto: 1 duży batat (około 400 g) 2 dojrzałe banany (około 200 g) 2-4 łyżki syropu z agawy lub klonowego (opcjonalnie, do smaku) 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 1/2 puszki(...)syropem według uznania (mnie smakuje bez syropu, ale Mąż potrzebuje więcej słodyczy ). Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy olejem kokosowym. Wylewamy masę z blendera i wyrównujemy powierzchnię szpatułą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 50-55 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika odstawiamy ciasto na kilka godzin do całkowitego ostudzenia

Lamarida.pl
Brownie i Stout 94

komponuje się z czekoladą i owocami koniecznie spróbujcie! Do tej pory piekłam głównie brownie bezglutenowe , które jest obłędne w każdej wersji i z dowolnym dodatkiem. Dziś postanowiłam przygotować brownie z dodatkiem mąki, ale w wersji błyskawicznej bez ubijania białek. Przygotowanie dzisiejszego przepisu zajmie Wam dosłownie kilka minut. Zapewniam, że piekarnik będzie rozgrzewał się dłużej 😉 Do brawnie można dodać(...)kakao, po połączeniu się składników na jednolitą masę dodać umyte i osuszone wcześniej borówki. Masę przelać do formy o średnicy 23-25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Brownie pieczemy przez 30 minut bez termoobiegu. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, przestudzić. Brownie można podać z miodem i dodatkową porcją borówek, lodami i ciemnym piwem. Smacznego! Notes Jajka powinny być

SprawdzonaKuchnia.pl
Cytrynowe tartaletki pod pierzynką 196

przesiewamy na stolnice z sodą oczyszczoną. Dodajemy maślankę jajka oraz masło. Wszystko razem zgniatamy na jednolite ciasto. Układamy je w formach na tarteletki i wkładamy do nagrzanego pieca na 180 stopni na około 305 minut. Gdy spody się zarumienią wyciągamy je z pieca i studzimy Cytryny sparzymy wrzątkiem. Następnie na tarce ścieramy skórkę a sok wyciskamy do naczynia. Skórkę(...)razem mieszamy aż uzyskamy jednolitą gęstą masę. Nakładamy ją po łyżce na gotowe spody Białka ubijamy na sztywno mikserem i dodajemy cukier a na sam koniec mąkę ziemniaczaną. Gotową bezę układamy na tarteletkach w dowolny sposób, ja wycisnęłam je szprycą.  Gotowe ciastka wędrują jeszcze raz do pieca na 20 minut w temp. 200 stopni aby przypiec bezę. Gdy lekko

ciastkarnia na kruchym spodzie
Kruche ciasteczka z okienkiem, czyli druga część naszego menu na 1 czerwca + druga nominacja do Liebster Blog Award 206

wbijamy żółtka. Dodajemy pokrojone w kostkę, zimne masło i zaczynamy zagniatać ciasto, początkowo przecierając w palcach mąkę i cukier z masłem, a później ugniatając wszystko do uzyskania jednolitego i gładkiego ciasta. Z tak przygotowanej masy tworzymy kulę, którą owijamy folią spożywczą. Chłodzimy w lodówce ok. 1 godz. (Ciasto można przygotować dzień wcześniej i na noc włożyć do lodówki. Wtedy przed(...)kształcie serca. Wycięte kształty układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do lodówki jeszcze na ok. 10 min. Po tym czasie zimną blachę z ciasteczkami wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 12 min. Po upieczeniu ciacha zostawiamy na kilka minut na blasze, a do całkowitego wystygnięcia przekładamy je na kratkę. Na koniec całe

Ratunku obiad
Orkiszowe ciasto razowe z truskawkami (bez cukru) 251

jest łaciate ;) Orkiszowe ciasto razowe z truskawkami (bez cukru) 2/3 szklanki ksylitolu 3 jajka 250 g mąki orkiszowej razowej 1 łyżka budyniu z wanilią (proszku) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka karobu 80 ml oliwy/oleju rzepakowego 100 ml jogurtu wiórki kokosowe do posypania truskawki Truskawki umyć i odszypułkować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić(...)cukrem na puszystą, jasną masę (kilka minut do zwiększenia objętości), powoli dodawać oliwę lub olej. Na wolnych obrotach miksera dodawać na przemian mąkę i jogurt, ciągle miksując. Ciasto podzielić na dwie części - jedną wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, a do drugiej dosypać łyżkę karobu i dokładnie wymieszać. Przełożyć drugą część na jasne ciasto (najlepiej tworząc plamki), wyrównać

FitKot
Gofry orzechowe, bez mąki pszennej (Keto, Low Carb) 211

zmielonych migdałów (lub mąki migdałowej) łyżka dowolnego tłuszczu (u mnie olej kokosowy , 10 g) łyżeczka proszku do pieczenia (4 g) opcjonalnie 2 łyżki odżywki białkowej (15 g) 4 łyżki mleka lub wody (40 g) Czas przygotowania : 10 minut + 20 min pieczenia Liczba porcji : 8 gofrów Kalorie:  693 kcal całość/ 87 kcal gofr Białka:  34 g całość(...)miski dodajemy żółtka , masło orzechowe , zmielone migdały , olej kokosowy i proszek do pieczenia (opcjonalnie dodajemy również odżywkę białkową wraz z mlekiem ). Całość dokładnie mieszamy, jeśli ciasto jest zbyt gęste to dodajemy nieco mleka lub wody . Następnie do nagrzanej gofrownicy nalewamy porcję ciasta i pieczemy około 5 minut. Gotowe gofry orzechowe możemy przyozdobić bitą śmietaną , masłem orzechowym , orzechami , roztopioną czekoladą

WegePrzepis
Uczta mola książkowego: Ciasto piernikowe i "Szczygieł" Donny Tartt 157

Theo, jego próby normalnego życia po tragedii jaka go spotkała i towarzyszącym mu ciągłym stresem związanym z ukrywaniem obrazu.    A tym razem do przekąszenia podczas czytania polecam ciasto piernikowe, przełożone kwaśną konfiturą z czarnej porzeczki i polane rozpuszczoną gorzką czekoladą. Poza tym, że jest słodkie i aromatyczne to ma fajnie wilgotną i zwartą konsystencję. Swoim smakiem przypomina zwykły(...)mleko oraz jajka, dokładnie wymieszać.   Zawartość rondelka (bez studzenia) przelać do suchych składników w misce i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Przelać ją do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 180 stopni C, przez ok. 35-40 minut, aż do suchego patyczka. Powoli ostudzić, przeciąć ciasto na dwie połówki (mi się nie udało trafić

Simply Food
Kakaowe ciasto z orzechami, solonym popcornem i kokosowym karmelem (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegańskie) 129

spora łyżka śmietanki kokosowej (stałej części z mleka kokosowego) - ½ łyżeczki proszku do pieczenia na kamieniu winnym - ½ łyżeczki sody oczyszczonej Nadzienie orzechowo-popcornowe - masło orzechowe Vivio    ( recenzja ) - orzechy laskowe Vivio  - orzechy pekan Vivio  - orzechy nerkowca Vivio  -orzechy brazylijskie Vivio -kukurydza do popcornu (bez soli i tłuszczu) + olej kokosowy rafinowany Vivio   + odrobina soli(...)łyżeczek cukru kokosowego Polewa kakaowa -3 pełne łyżki oleju kokosowego nierafinowanego Vivio   -3-4 łyżki kakao -ksylitol WEGAŃSKIE CIASTO KAKAOWE Len wymieszać z wodą i zostawić na 5 minut.  Mąki, kakao, proszek do pieczenia i sodę wymieszać.  Olej kokosowy i ksylitol wymieszać w osobnej misce.  Do oleju z ksylitolem dodać lnianą mieszankę i ubić

Candy Pandas
Stefanka 167

Ciasto kruche: ·       300g mąki pszennej ·       150g zimnego masła ·       70g cukru ·       2 żółtka ·       1 łyżeczka proszku do pieczenia ·       2-3 łyżki śmietany Beza(...)około 30 minut aby zmiękły. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Wysypać na stolnicę lub blat, dodać cukier i masło. Wszystko posiekać nożem aby się składniki połączyły. Dodać jajka i śmietanę. Zagnieść ciasto. Gotowe ciasto włożyć do zamrażarki na około 15 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto podzielić na 2 części. Rozwałkować na dwie blaszki o wymiarach

Mania Gotowania
ciasto toffi z bezą 162

każdą rozwałkować na papierze do pieczenia wielkości blaszki.  Białka ubić na sztywno, wsypać cukier i ubić pianę. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec około 15 minut. Po tym czasie na jeden blat ciasta nałożyć pianę, posypać migdałami i piec jeszcze pół godziny w 140*C, pozostałe blaty ciasta wyjąć. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć(...)cytryny, Na końcu dodać wódkę. Podzielić krem na 3 części. Herbatniki rozłożyć na dnie blaszki. Posmarować częścią kremu. Delikatnie przykryć jednym ciastem i posmarować drugą częścią kremu. Przekładać w ten sposób tak, aby ostatnią warstwą była beza z migdałami. Poskładane ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania