ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:217/1234)

ciasto francuskie z czekośliwką i jabłkiem... 157

mnie w przepisach "zobacz TUTAJ" wsypać cukier, cynamon, kisiel bez cukru i wszystko dobrze wymieszać ciasto francuskie rozwinąć na papierze do pieczenia, na środku rozłożyć nadzienie, brzegi nałożyć do środka, wodą posmarować ciasto piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 45 minut, zostawić na blaszce w chłodnym miejscu do wystudzenia aby kisiel stężał

W Mojej Kuchni Lubię
Babeczki z truskawkami i ziarnami kakao 124

drewnianą łyżką do ponownego połączenia składników. Formę do babeczek wyłożyć papilotkami. Nałożyć ciasto, powinno wyjść 12 dużych babeczek.  Do każdej babeczki wcisnąć pokrojone na mniejsze kawałki truskawki, a następnie wszystkie posypać ziarnami kakao. Pieczemy w temperaturze 175 º C, góra-dół bez termoobiegu przez 25 minut. Studzimy na kratce

Życie zaczyna się w kuchni
Chleb z garnka z kurkumą i serem 179

dwoiło objętość prze d wyłożeniem do formy. Piekarnik rozgrzać do 240 stopni (bez termoobiegu) z postawionym na niskiej półce garnkiem z pokrywką (lub naczyniem żaroo dpornym). Kie dy piekarnik się rozgrzeje, wyjąć gorące naczynie i zsunąć do niego ciasto. Przykryć pokrywka i piec przez 30 minut w 240 stopniach. Po tym czasie z djąć pokrywkę i piec jeszcze przez

ChilliJemy
Krokiety z kapustą, grzybami i szpinakiem z ciasta na pizzę 268

studzimy i przekładamy na ciasto do pizzy – ja użyłem gotowego spodu, który bez problemu można kupić w sklepie (cienki prostokąt z ciasta, sprzedawane jak ciasto francuskie – nie mylcie z wypieczonymi spodami do pizzy). Zawijamy tworząc coś na wzór dużego krokieta i posypujemy ziołami prowansalskimi. Pieczemy 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Doskonałe do barszczu. Smacznego! Ja przygotowałem

MarcinChef
Tarta z jabłkami i orzechami 179

tarty, którą uprzednio wysmarowałam masłem i posypałam bułką tartą. Na cieście rozsmarowuję równo wieloowocową marmoladę oraz układam dekoracyjnie jabłka (pokrojone w talarki o kształcie półksiężyca), posypuję szczyptą cynamonu, cukrem i orzechami. Piekę w temp. 175C bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez 40-50 minut. Moja tarta nie ma idealnych od linijki brzegów - możecie je dekoracyjnie pofalować, wygiąć

Zasmakuj Kuchni
Proste waniliowe babeczki z jabłkami 111

proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju 2 jajka 1 większe jabłko Jabłko umyć, osuszyć i pokroić w niewielkie cząstki - razem ze skórką. Wszystkie składniki zmiksować razem przy użyciu ręcznego miksera. Ciasto nakładać do papilotek do 2/3 - 3/4 ich wysokości. Cząstki jabłek wkładać do ciasta. Babeczki piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Przed wyjęciem(...)sprawdzić patyczkiem czy dobrze się upiekły. Babeczki można polukrować lub obsypać cukrem pudrem. Są jednak wystarczająco słodkie, więc smakują również bez tych dodatków. Powyższy przepis ukazał się w 5. numerze magazynu "Życie ze smakiem" tutaj możesz przejrzeć magazyn tutaj możesz bezpłatnie pobrać go na swój komputer zapraszamy na facebookową stronę naszego magazynu

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pyszna, puszysta babka wielkanocna na maślance z czekoladą 212

dodajemy olej i miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do całości. Miksujemy na gładką masę.  I ciasto gotowe :-) Pół tabliczki czekolady łamiemy na małe kawałki i dodajemy do ciasta-mieszamy.  *jeśli nie chcecie babki z czekoladą, nie musicie jej dodawać, ciasto jest pyszne bez żadnych dodatków. Możecie też dodać np borówki , orzechy(...)chcecie :-) Formę do babki smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą. Ciasto wylewamy do formy.  Babkę pieczemy w temperaturze 170 stopni około 30-40 minut, do suchego patyczka.  I gotowe.  Babkę wyciągamy z formy, i polewamy polewą.  Ja moją polewę robiłam następująco: -pół tabliczki czekolady mlecznej wraz z łyżką masła i 3 łyżkami mleka dałam

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Puszyste racuchy z jabłkami, bez drożdży :-) 68689

mnie od zawsze, racuszki wychodzą  bardzo pulchne, puszyste, a są bez drożdży. Czas ich przygotowania to kilka minut, a ciasta jest bardzo wydajne.  Polecam wypróbować mój przepis- warto :-)  No to zaczynamy: SKŁADNIKI -2 szklanki mąki pszennej -1 szklanka mleka -2 łyżeczki proszku do pieczenia -1 łyżka cukru waniliowego -2 jajka -3 łyżki cukru -1 duże

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Siekane ciasto kruche z czereśniami 185

ciasto, jest bardzo proste. Bardzo dobre, kruche ciasto z owocami i bezą, pycha. Do miski wrzucić mąkę, cukier puder, żółtka, proszek do pieczenia, masło pokrojone na małe kawałki. Za pomocą noża posiekać ciasto, następnie szybko zagnieść dłońmi. Włożyć ciasto do woreczka. Wstawić do zamrażarki na 15 minut. Blaszkę o wymiarach 25 x 20 cm, wyłożyć papierem do pieczenia

Kuchnia Pokoleń
Tarte tatin z boczniakami 138

orzechami i przykryj płatem ciasta, nie musisz nic wykrawać, po prostu pozawija ciasto na i dociśnij na brzegach. Piecz przez 30 minut w temp. 200 C. Po wyjęciu z piekarnika, jeszcze ciepłe poprzecinaj wzdłuż brzegu formy, przykryj talerzem i odwróć, powinno po kilku „puknięciach) odjeść bez problemu z formy, Smacznego! ps. Zachęcam też do spróbowania innego mojego przepisu

greenscarf
"Odcienie miłości" A.Munro - osładzam prozę życia kanadyjskim torcikiem 126

stopni, ale UWAGA - już po 5 minutach zmniejszam do 170 stopni i piekę ok. 40 minut. Trzeba sprawdzić drewnianym patyczkiem, czy ciasto jest dopieczone. Patyczek wyjęty z masy musi być suchy . Lekko wystudzony torcik polewam polewą, ale nie jest to niezbędne, jest bardzo smaczny także bez niej. Polewę przygotowuję ze stopionej czekolady wymieszanej ze śmietanką. Ozdabianie bywa różne, czasem

I tu będę miała takie te
Tort orzechowy z nutką mięty 123

Ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, czas pieczenia ok. 35 minut. Po upieczeniu orzechowy blat przekładamy na kratkę kuchenną do góry nogami aby odparowała i nie opadła. Do tortownicy przelewamy koleją porcję ciasta i pieczemy następny blat. Masa maślana klasyczna: - 50 dag masła bez dodatku oleju - 5 żółtek - 22 dag cukru - 3 kopiaste łyżki prawdziwego

Apetyczna babeczka
Czekoladowy piernik fasolowy ( bez mąki i cukru ) 186

łyżki przyprawy do piernika ( jeżeli unikamy mąki pszennej, szukajmy przyprawy bez jej dodatku ) Do miski przekładamy wszystkie składniki oprócz przypraw i octu. Miksujemy na gładką masę blenderem/malakserem. Na koniec dodajemy przyprawy i ocet.  Wylewamy ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki i pieczemy 55-60 minut w 170'C lub do tzw. suchego patyczka. Ciasto można przełożyć

kawawszklance
Słodki Chleb z Cukinią à la Ciasto 188

orzechy, cukinię, jabłka i całość dokładnie mieszam łyżką. Teraz ciasto przekładam do foremek wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczenie chlebka z cukinią: Foremki wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na drugą od dołu półkę i piekę około 90 minut. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu. Chleb z cukinią jest gotowy, pięknie pachnie

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Pocałunek murzyna 669

śmietanę i dokładnie mieszamy. Wsypujemy mąkę, sodę i wlewamy ocet. Ciasto dzielimy na 3 równe części, jedną pozostawiamy bez dodatków, do drugiej dodajemy kakao, a do trzeciej bakalie. Pieczemy każdą część oddzielnie w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 170 st. C przez ok 15-20 minut. Krem: 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 masło 2 łyżki mąki

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania