ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:207/1234)

CIASTO MARCHEWKOWE Z MASCARPONE I KRÓWKĄ 531

słodką, lepką masą krówkową. Uwielbiam! CIASTO MARCHEWKOWE Z MASCARPONE I KRÓWKĄ (źródło przepisu:  http://niebonatalerzu.blogspot.com/2015/01/atwe-ciasto-marchewkowe.html , ze zmianami) ciasto: 4 duże jajka  1/2 szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia 2 pełne szklanki marchwi startej na dużych oczkach  3/4 szklanki oleju z pestek winogron 1 łyżeczka cynamonu(...)cienkim strumieniem, mieszając nieprzerwanie do uzyskania w miarę gładkiej konsystencji, bez grudek mąki. Wrzucam posiekane orzechy, daktyle i morele. Mieszam. Masę przelewam do przygotowanej formy, wstawiam do piekarnika i piekę ok. 40-50 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu studzę chwilę w uchylonym piekarniku, następnie na kratce. Kiedy ciasto będzie całkowicie wystudzone, przekrawam wzdłuż na połowę. Czas na krem

W kuchni Karmel-itki
Snickers z mascarpone bez pieczenia + film 795

wsypujemy orzechy i całość gotujemy około minuty ciągle mieszając. Na krakersy wykładamy masę orzechową starannie ją rozprowadzając. polewa Do garnka wlewamy mleko, dodajemy połamaną czekoladę i wszystko rozpuszczamy na bardzo małym płomieniu cały czas mieszając. Gdy polewa będzie idealnie gładka zdejmujemy garnek z ognia. Ciasto polewamy rozpuszczoną czekoladą dokładnie ją rozprowadzając. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin(...)najlepiej na całą noc.   Artykuł Snickers z mascarpone bez pieczenia + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Chleb orkiszowy z kaszą gryczaną 129

oknem, bez zmiany czasu fermentacji. Co zmieniłam w tym przepisie? Użyłam kaszy gryczanej niepalonej, zamiast miodu dodałam melasę. Do ciasta właściwego dodałam mąkę orkiszową jasną, zmniejszyłam ilość wody o 50g, chociaż taka ilość nie ma większego znaczenia. Nie dodawałam drożdży, chleb urósł w niespełna 2 godziny. Ciasto właściwe po wyrobieniu, zanim włożyłam do foremki, odpoczywało około 30 minut. Foremkę(...)gryczaną Zaczyn, dzień przed pieczeniem chleba ·         2 łyżki zakwasu żytniego, ·         210g wody, ·         165g mąki orkiszowej jasnej. Składniki mieszamy, przykrywamy i pozostawiamy na 12-24 godzin. Ja ciasto właściwe przygotowałam w 15 godzinie fermentacji. Ciasto właściwe

Leśny Zakątek
Urodzinowe czekoladowe babeczki z różanym kremem 184

zostawić naturalny kolor kremu. Wszystko zależy od Was i od uroczystości na jaką przygotowujecie babeczki. Kilka minut przygotowań, a jaki fajny efekt Czym udekorować babeczki i torty? Przygotowując najróżniejsze imprezy okolicznościowe naprawdę nie trzeba być wybitnym cukiernikiem. Ja takim zdecydowanie nie jestem Kocham piec, wymyślać nowe słodkości, ale jeśli chodzi o dekorowanie, tu… muszę się jeszcze wiele nauczyć. Dlatego(...)miksujemy chwilę na najniższych obrotach. Do miski z płynnymi składnikami wsypujemy suche. Ciasto mieszamy łyżką. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i nakładamy masę (do 3/4 wysokości). Babeczki wkładamy do nagrzanego do 170-175 stopni piekarnika (środkowy poziom, grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Pieczemy około 20-25 minut, do tzw. suchego patyczka. Nie pieczemy babeczek za długo, aby nie straciły

Słodkie okruszki
Biszkopt czekoladowy bez proszku do pieczenia (2 blaty) 204

jest bardzo prosty i zawsze wychodzi. Może tutaj wielu osobom otworzą się oczy ze zdziwienia, że "jak to? Biszkopt bez proszku do pieczenia?! On nie wyrośnie!". Otóż BŁĄD! Prawdziwy biszkopt nie zawiera w sobie ani grama proszku do pieczenia, a jest idealnie wyrośnięty, niepopękany i do tego mięciutki i puszysty. Tak naprawdę proszek nas wspomaga gdy składniki(...)wszystkie składniki będą połączone to przekładamy do formy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 45 min. Po tym czasie sprawdzamy drewnianym patyczkiem i jeśli jest suchy to wyjmujemy (jeśli nie to jeszcze zostawiamy na kilka minut). Biszkopt wyjmujemy od razu i rzucamy nim o podłogę/blat kilkukrotnie z wysokości około 30-40 cm. Biszkopt

Jedzeniomania
Cytrynowe tartaletki z bezą i jagodami 130

bez nadmiernego ugniatania. Ciasto powinno być puszyste. Uformuj kulę, owiń w folię i włóż do lodówki na godzinę. Nastaw piekarnik na 180ºC. Wyjmij ciasto z lodówki, lekko rozwałkuj między dwoma arkuszami papieru do pieczenie. Wytnij okrągłe placki o wielkości dostosowanej do foremek. Wyklej foremki ciastem i ponakłuwaj dna. Wstaw tartaletki do nagrzanego piekarnika i piecz przez 15 minut(...)resztą śmietanki. Dodaj do gorącej śmietanki energicznie mieszając i podgrzewając. Mieszaj aż krem zacznie gęstnieć, nie gotuj ! Napełnij podpieczone tartaletki kremem i wstaw do piekarnika na 25 minut. W międzyczasie przygotuj bezę. Białka, sok z cytryny i cukier rozpuść w kąpieli wodnej cały czas mieszając. Kiedy cukier już się rozpuści (najlepiej sprawdzić między palcami czy cukier jest wyczuwalny) ubij pianę

codojedzenia
Babeczki Eton Mess z porzeczkami 98

Piekarnik nagrzewamy do 120 stopni, za pomocą rękawa cukierniczego, wyciskamy okrągłe bezy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, i suszymy ok 60-80 min, z podanej ilości wychodzi ok 12 szt wielkości dłoni 3. Idealnie kiedy beza jest śnieżnobiała, musi natomiast być krucha z wierzchu, miękka i ciągnąca w środku  4. Mus porzeczkowy - porzeczki obieramy z ogonków, dodajemy(...)babeczek wypełniamy papilotkami, za pomocą dwóch łyżek nakładamy ciasto do 2/3 wysokości papilotek i pieczemy ok 20 min, studzimy na kratce 7. Krem - miękkie masło miksujemy ok 7 minut mikserem aż stanie się puszyste, dodajemy ziarenka wanilii i stopniowo dosypujemy cukier puder, na koniec dodajemy pokruszone ok 4 bezy, mieszamy już łyżką  8. Na babeczki nakładamy niedbale porcję kremu

Słodki Kompromis
PĄCZKI PIECZONE 152

przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na około 10 minut w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia.  Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól i pozostałe 4 łyżki cukru. Mieszamy i dodajemy wyrośnięty rozczyn z drożdży oraz jajka. Wyrabiamy przez ok. 7 minut, przy użyciu końcówki do ciast drożdżowych, tzw. haka lub ręcznie, aż ciasto będzie gładkie. Cały czas wyrabiając dłońmi lub miksując(...)porcję  dodajemy, gdy poprzednia dokładnie połączy się z ciastem. Na koniec powinniśmy otrzymać lekkie i elastyczne ciasto, odstające od ścianek dzieży, nie klejące się do rąk.  Z ciasta formujemy kulę, wkładamy do miski, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na 1-2 godziny do wyrośnięcia (w ciepłe miejsce, bez przeciągów). Napuszone ciasto przekładamy na blat podsypany mąką

cool and minty
Czekoladowy tort z burbonem 162

jego ulubione ciasto zasiliłam podwójną czekoladą i czekoladową bezą.  Jak myślicie skradnie to ciasto jego serce??? Zdecydowanie tak :) Składniki :   biszkopt 7 jajek 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki (w tym 3 łyżki kakao) 1 łyżka octu 1 łyżeczka płaska proszku do pieczenia szczypta soli syrop do nasączenia 2 czubate łyżki cukru cukru 1 kieliszek burbonu(...)cukier, następnie po jednym żółtku, mąkę, proszek do pieczenia i spirytus. Biszkopt lubi dużo powietrza dlatego ubijamy go jeszcze ok 5 minut i przelewamy ciasto do formy pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 10 minut sama góra, następnie przełączamy piekarnik góra - dół i pieczemy kolejne 20-30 minut. Upieczony biszkopt wyciągamy z piekarnika i czekamy aż wystygnie

Niezły Młynek
Ciasto Lodowiec bez pieczenia 170

maliny, ale mogą to być inne owoce: truskawki, wiśnie, porzeczki czy brzoskwinie. Kolory galaretek też możecie dać inne, jakie wam odpowiadają. [embed]https://youtu.be/JIxG2rvE_5g[/embed] Składniki na ciasto Lodowiec bez pieczenia (tortownica o średnicy 24 cm): opakowanie okrągłych biszkoptów (około 100 g) 2 opakowania galaretki wiśniowej 1 opakowanie galaretki pomarańczowej 1,5 szklanki mleka (400 ml) 3/4 szklanki(...)wylewamy ją po prostu na biszkopty i odstawiamy na 10 minut do lodówki, aby stężała. Następnie wykładamy brązowy krem i wyrównujemy. Ciasto wkładamy do lodówki na około godzinę, do momentu stężenia kremów i wystygnięcia wiśniowej galaretki. Po tym czasie na wierzch ciasta wkładamy owoce i ostrożnie zalewamy tężejącą galaretką. Ciasto ponownie odstawiamy do lodówki, najlepiej na kilka godzin, aby całość

e-PrzepisyKulinarne
Chleb z siemieniem i słonecznikiem na miodzie 92

Zostawiamy na 30-40 minut do wyrośnięcia. Długą keksówkę wykładamy papierem do pieczenia (30 cm; ja użyłam dodatkowo poszerzanej, ale zwykła też jest ok). Ciasto uderzamy, aby się odgazowało i przekładamy do formy. Zwilżamy dłoń i mokrą wyrównujemy ciasto chlebowe w foremce. Zostawiamy na kolejne 40 minut. W tym czasie piekarnik nagrzewamy do 210ºC (lub 200ºC z termoobiegiem(...)środka wstawiamy osobną dowolną foremkę lub naczynie żaroodporne wypełnione wrzątkiem (można np. wstawić na dno piekarnika – para wodna sprawi, że chleb będzie bardziej chrupiący). Bez pary chleb także się uda. Wstawiamy wyrośnięty chleb i pieczemy ok. 40 minut. Po tym czasie (uwaga na wylatującą parę podczas otwierania!) wyjmujemy go z formy, usuwamy naczynie z parą i pieczemy

Poezja smaku
Pleśniak z wiśniami 151

pozostałe po zrobieniu nalewki, wtedy najlepiej wysmażyć je na patelni przez kilkanaście minut by straciły posmak alkoholu) 3 białka + szczypta soli + 3łyżki cukru pudru cukier puder do posypania  Z mąki, cukru pudru, masła, proszku do pieczenia, cukru wanilinowego, żółtek, śmietany i szczypty soli zagnieść ciasto. Ciasto dzielimy na 3 części (jedna większa i dwie równe), do jednej z mniejszych(...)obrotach. Formę do pieczenia wykładamy papierem. Wyciągamy z zamrażarki większą część ciasta i ścieramy na tarce do formy, rozprowadzając równomiernie. Następnie posypujemy bułką tartą, układamy równomiernie wiśnie i ścieramy na tarce ciemną część ciasta równomiernie pokrywając wiśnie. Następnie nakładamy bezę a na końcu ścieramy na tarce jasną część ciasta przykrywając równomiernie ubite białka. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do piekarnika

Mango Papaja
MAKOWIEC - najlepszy z najlepszych (tradycyjny i owsiany - bezglutenowy) 199

papier,11. Makowiec odwracamy tak, aby warstwa bez ciasta znalazła się pod spodem,12. Na papierze wykładamy do formy (najlepiej do keksówki. Jeśli tak jak my pieczecie 3 - można je       dać koło siebie do dużej blaszki),13. Smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy cukrem trzcinowym,PIECZENIE:45 minut, temperatura 180 stopni, góra-dół z termoobiegiem.Szczerze mówiąc(...)zwijało się źle! Konsystencja makowej masy została idealnie dopracowana, więc nie uciekała nawet z owsianego ciasta (które należy pochwalić - było "grzeczne", "posłuszne" i ładnie współpracowało).Tak oto wylądowały w piekarniku! :) Pierwszy po lewej jest owsiany.Po krótkiej chwili trzeba było je przełożyć, bo środkowy makowiec dostawał za mało ciepła.I pytanie, zagadka: czym się różni owsiany makowiec od tradycyjnego?- Jeśli

Wypisz Wymaluj
Sernik z rosą 268

rzepakowego BEZA : 4 białka 1 szczypta soli 1 szklanka cukru Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia i połączyć z cukrem pudrem. Posiekać razem z żółtkami i szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować na wielkość foremki 23 x 33 cm i ułożyć na dnie. Ciasto schłodzić przez ok 30 min i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C. Piec przez(...)pomocą rękawa cukierniczego z końcówką dużej gwiazdy. Wsunąć ponownie sernik do piekarnika i piec przez 20 min. Wyjąć sernik i wystudzić do temperatury pokojowej, a następnie przenieść do lodówki. Na bezie po pewnym czasie pojawią się kropelki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Boże Narodzienie , Ciasta warstwowe , Serniki pieczone Tagged: budyń , twaróg

https:KKuchniaMniam
Pyszne i bardzo proste w przygotowaniu ciasto jogurtowe ze śliwkami 119

Pyszne i bardzo proste w przygotowaniu ciasto jogurtowe ze śliwkami Składniki: 3 jajka 1/2 szklanki cukru (u mnie brązowy) 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 szklanka gęstego naturalnego jogurtu 1 szklanka oleju (u mnie słonecznikowy) 2 szklanki mąki ( u mnie orkiszowa) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (najlepiej BIO bez fosforanów) 30-40 dag śliwek ( można dodać inne(...)jabłka ) Przygotowanie:   Jajka ubijać mikserem około 5 minut dodając stopniowo cukier i cukier wanilinowy. Cukier powinien być całkowicie rozpuszczony. Następnie zmniejszyć obroty miksera do minimum i do ubitych jajek dodawać po kolei jogurt, olej, przesianą razem z proszkiem do pieczenia mąkę (można również składniki delikatnie wymieszać łyżką). Ciasto przelać do tortownicy posmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia

Moja Mama Gotuje

Proponowane wyszukiwania