ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:200/1234)

Razowe orkiszowe ze śliwkami i karobem (bez cukru) 197

chciałam sprawdzić, jak spisze się w cieście. Jest nieźle. Lekko cynamonowo, aromatycznie. Jesiennie.  Razowe orkiszowe ze śliwkami i karobem (bez cukru) 200 g mąki orkiszowej razowej 20 g mąki kokosowej 1/2 łyżeczki cynamonu  1/4 łyżeczki kardamonu 1 łyżka karobu 150 g jogurtu islandzkiego (typu skyr) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 3/4 szklanki erytrytolu(...)waniliowego śliwki bez pestek Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cynamonem, kardamonem i karobem. Jajka ubić z cukrem na puszystą, jasną masę (kilka minut do zwiększenia objętości), powoli dodawać olej. Na wolnych obrotach miksera dodawać na przemian suche składniki i jogurt islandzki, ciągle miksując na wolnych obrotach. Na koniec dodać skórkę z cytryny i ekstrakt. Ciasto wylać

FitKot
Chleb francuski 189

Właściwie to nawet przed świtem jeszcze, za oknami ciemno zupełnie. A ja już piekę :) I między jednym, a drugim pieczywem przepisy wpisuję. Chleb francuski już gotowy, w kolejce do pieczenia czekają bułki z makiem, chleb cebulowy, może i tostowy zdążę zrobić, może coś jeszcze i pewnie chałkę. A czego nie zdążę dzisiaj to dokończę jutro :) Właściwie(...)ciepłej wody Ciasto wyrabiamy szybko i energicznie. Wystarczy 5-7 minut porządnego, energicznego wyrabiania. Powinno lekko, delikatnie kleić się do dłoni. Przekładamy ciasto do wysmarowanej olejem miski, zawijamy szczelnie folią spożywczą i zostawiamy w ciepłym miejscu na 40 minut. Wyrośnięte ciasto przekładamy do formy i ponownie szczelnie owijamy i zostawiamy w ciepłym miejscu. Tym razem na 20 minut. Nagrzewamy piekarnik

Marder&Marder Manufacture
Greckie chlebki pita – miękkie i elastyczne, bez kieszonek 382

dnem, która nadaje się do smażenia bez dodatku tłuszczu (ceramiczną, teflonową, żeliwną). Na bardzo gorącą patelnię wykładamy rozwałkowany placek i pieczemy przez 2,5-3 minuty na jednej stronie, po czym przekładamy na drugą stronę i dopiekamy jeszcze 1,5-2 minuty. Zdejmujemy upieczony placek na talerz, przykrywamy bawełnianą ścierką, wałkujemy i pieczemy kolejny. Gorące placki układamy jeden(...)ścierką – dzięki temu zostaną miękkie.   Można jeść je ciepłe, zaraz po upieczeniu, smakują też na zimno. Bez problemu można je odgrzać, np. w opiekaczu czy na grillu kontaktowym. Zaraz po upieczeniu można też je zamrozić – przełóżcie chlebki warstwami papieru do pieczenia i włóżcie do woreczka z grubej folii przeznaczonego na mrożonki. Odmrażamy je w lodówce i odgrzewamy

Karo in the Kitchen
Maślane ciasteczka z fiołkami (bez laktozy) 178

budyniem i dodać do masy maślanej. Na koniec wlać mleko i zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość około 3 mm, na wierzchu ułożyć oczyszczone pojedyncze płatki fiołków, delikatnie docisnąć wałkiem. Wykrawać foremkami dowolne kształty i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 15 minut do lekkiego zrumienienia w temperaturze 180 stopni. Po przestudzeniu przechowywać w zamkniętym pojemniku(...)ciasteczka pozostały kruche. Przepis bierze udział w akcji kulinarnej Mlekovita – najlepsza na każdą porę dnia Artykuł Maślane ciasteczka z fiołkami (bez laktozy) pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Kokosowy sernik bez pieczenia 201

Kokosowy sernik bez pieczenia to pomysł na pyszne i szybkie ciasto, które przygotujesz bez użycia piekarnika. To ciasto idealne dla wszystkich miłośników kokosa oraz osób, które lubią ciasta na zimno. U mnie tego typu ciasta bardzo często pojawiają się w okresie letnim, gdy korzystanie z piekarnika wiąże się z niemożliwością wytrzymania w mieszkaniu. Ten sernik jest jednym(...)pomocą łyżki wmieszaj je w masę. Gotową masę przełóż na spód ciasta. Sernik wstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Ciasto przechowuj w lodówce. Przed podaniem możesz udekorować je gorzką czekoladą, polewą lub wiórkami kokosowymi. Smacznego Zobacz więcej – ciasta bez pieczenia Artykuł Kokosowy sernik bez pieczenia pochodzi z serwisu Z miłością

365 dni dookoła kuchni
tort chałwowy 202

mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao i mieszam delikatnie do połączenia składników. Ciasto wylewam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiam do gorącego piekarnika. Piekę około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Kiedy ciasto całkowicie ostygnie przekrawam je na cztery  krążki. Gotuję budyń według przepisu na opakowaniu, odstawiam do całkowitego ostygnięcia. Ucieram miękkie masło dodając(...)stopniowo zimny budyń, dokładnie miksuję. Na koniec dodaję pokruszoną chałwę i znów chwilę miksuję.   Składam tort układając na talerzu kolejno: - krążek ciasta nasączony kawą z alkoholem i cukrem - 1/4 część kremu - nasączone ciasto - 1/4 kremu  - bezy - ściśle jeden obok drugiego   - 1/4 kremu - nasączone ciasto - 1/4 kremu - nasączone ciasto - na wierzch wysypuję przesiane kakao

babka w formie
Fit nutella 103

idealnie sprawdza się na kanapkach. Będzie też doskonałym dodatkiem do naleśników, placuszków lub owoców. Można również wykorzystać ją do przełożenia ciast lub ciasteczek oraz do przygotowania innych deserów. fit nutella Przepis: fit nutella Składniki: fit nutella 300 g daktyli bez pestek 150 g orzechów laskowych 200 mleka roślinnego 5 łyżek kakao Fit nutella – jak zrobić Daktyle zalej gorącą(...)przez kilka minut do momentu aż otrzymasz gładki, gęsty krem. Przełóż do słoiczka i przechowuj w lodówce. Zobacz też inne przepisy na śniadania Serek z jogurtów Grzanki z kozim serem Pieczony camembert z orzechami Tosty z boczniakami i hummusem Tosty z awokado i jajkiem Scones – brytyjskie bułeczki Zobacz też nowe przepisy Ciasto milionera Fit nutella Bounty bez pieczenia

okolicepalnika.pl
Kakaowe gofry z quinoa ze smażonymi truskawkami (bezglutenowe, wegańskie) 167

Pożywne gofry z komosy ryżowej, a więc z pełnowartościowym białkiem, bez dodatku cukru, chrupiące, podane ze słodkimi, smażonymi truskawkami... poezja. Czego chcieć więcej :) Składniki (na dużych 8 szt.): 1 szklanka quinoi (komosy ryżowej) pół szklanki mąki kukurydzianej 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 1/3 szklanki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżeczka cynamonu szczypta soli 1 łyżka mielonego(...)minuty.  5. Do składników suchych dodać mokre, tj. siemię lniane, banana, olej kokosowy i mleko roślinne. Dokładnie wymieszać i odstawić na 10 min. (w tym czasie rozgrzać gofrownicę). Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodać 1-2 łyżki mleka roślinnego.   6. Ciasto nalewać partiami i piec dłużej niż w instrukcji urządzenia o ok. 3-4 minuty.  Ostudzić

Domowa Cookierenka Agi
Tarta z figami i kozim serem 393

minutach wyciągamy ciasto, rozwałkowujemy pomiędzy 2 arkuszami papieru do pieczenia i wykładamy w nim formę na tarte o średnicy 26 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem i ponownie chowamy do lodówki na czas nagrzania piekarnika. Na cieście kładziemy folie aluminiową a następnie wykładamy nasze obciążenie w postaci np. fasoli jaś. Spód tarty pieczemy 10 min w temperaturze 180 stopni, następnie ściągamy(...)obciążenie i pieczemy jeszcze 5 min. Składniki na masę (bez figi) łączymy przy pomocy trzepaczki a następnie wylewamy na podpieczony spód do tarty. Na masie układamy plasterki figi a następnie smarujemy je miodem połączonym z olejem. Całość pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni lub do momentu kiedy nasza masa się zetnie

Mohiella
Chleb owsiany z ziarnami dla diabetyka 214

najlepsze ziarniste chlebki z dobrej piekarni, a wykonać go można w kilka minut (plus pieczenie). Wystarczą tylko płatki, jogurt, trochę ziaren siemienia lub szałwii hiszpańskiej (chia), sól i soda. Trudno w to uwierzyć, ale ten chleb zdetronizował u nas żytni chleb z ziarnami na zakwasie , który piekłam dotychczas. Serio. Kilka uwag do składników – płatki owsiane muszą być dość(...)wymieszać z ziarnami, solą i sodą. Dodać jogurty i wymieszać dokładnie. Ciasto przełożyć do foremki ba chleb/podłużnej brytfanki (moja miała długość ok. 22 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na 10 minut i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza. Piec około godzinę bez termoobiegu, grzanie góra-dół. Wyjąć i ostudzić. Gorący chleb też jest pyszny

Dietolog
CIASTO PÓŁKRUCHE Z MORELAMI I BEZĄ – bardzo szybkie! 195

przesiewamy, dodajemy żółtka, posiekane masło, cukier i proszek do pieczenia – zagniatamy ciasto. Wylepiamy blachę wyłożoną papierem do pieczenia, nakłuwamy. Układamy pokrojone w plasterki morele. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec stopniowo wsypujemy cukier – ubijamy bezę. Wykładamy na rabarbar, zapiekamy ok. 50 minut w 170C ( gdyby beza za szybko się rumieniła – przykrywamy ). I gotowe! Smacznego

Ostra na Słodko
Muffinki kokosowe z rodzynkami 178

temp. pokojowej. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Wszystkie składniki mieszam rózgą w misce do połączenia, na końcu dodaję wiórki i rodzynki, mieszam łyżką. Formę na muffilny wykładam papierowymi papilotkami, napełniam ciastem do 2/3 wysokości. Piekę ok. 20 minut na środkowej półce piekarnika. SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
Całonocny chleb na drożdżach 286

całą noc w temp. pokojowej do fermentacji, w sumie 12 h. Rano ciasto wyłożone na oprószony mąka blat i uformowane w bochenek, wyrastało 1 h w koszyku w temp. pokojowej. Piekłem 40 minut w garnku żeliwnym, 20 minut 230oC z pokrywą i 20 min 190oC bez pokrywy. Smacznego

Przepisy na domowy ser i chleb
CHLEBEK NA SODZIE 203

ustawiamy pieczenie góra dół. Mąkę przesiewamy, dodajemy sól i mieszamy. Odmierzamy 400 ml kefiru, wsypujemy sodę. Gdy zacznie rosnąć wlewamy do mąki i zagniatamy ciasto. Przekładamy do blaszki, wyrównujemy. Posypujemy ziarenkami i pieczemy ok. 40 minut do suchego patyczka. Wyciągamy z blaszki i studzimy najlepiej na kratce. Smacznego :) Polecam również prosty przepis na chleb na drożdżach, bez wyrastania

Pani na deser
Chleb żytni razowy radziwiłłowski na zakwasie 131

miejsce. Po tym czasie ciasto chlebowe powinno podwoić swoją objętość Jak i w jakiej temperaturze piec chleb żytni razowy na zakwasie Piekarnik nagrzać do temperatury 220-230 stopni (grzałka góra - dół, bez termoobiegu). Piec przez około 10-15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 200 stopni, wyjąć chleb z formy  (zdjąć papier do pieczenia jeśli go używaliśmy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata