ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:194/1234)

Ciasto z rabarbarem i budyniem 81

proszku do pieczenia ½ szkl. cukru pudru 70 g masła 2 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii oraz: 500 g rabarbaru 2 torebki budyniu waniliowego bez cukru 3 szkl. mleka 5 łyżek cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżka masła Piekarnik nagrzać do 170°C . Składniki ciasta zagnieść w kulę. Schłodzić w lodówce minimum 30 minut. Rabarbar pokroić(...)kawałki. Nie trzeba go obierać, chyba, że ma bardzo grubą skórkę. Ugotować budyń z torebki dodając cukier, masło i wanilię. Lekko przestudzić. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie równe części. Pierwszą część rozwałkować na okrąg wielkości tortownicy i ułożyć go na jej dnie. Na ciasto wyłożyć równomiernie cały rabarbar. Zalać wszystko budyniem (ciepłym) i na górze

Posadzone i zjedzone
Ciasto z truskawkami - szybkie i wilgotne 160

Na ciasto z truskawkami, szczególnie w sezonie, gdy są świeże zawsze jest czas i ochota! 😍 Do przygotowania maksymalnie w 20 minut plus pieczenie. Efekt końcowy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik z bezą orzechową 176

owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie formę do pieczenia wyłożyć papierem pergaminowym. Ciasto rozwałkować na wielkość spodu formy i wyłożyć je na papier. Ciasto piec około 20 minut w temperaturze 180 st.C (ciasto powinno się lekko zezłocić). Podpieczony spód należy lekko przestudzić. Składniki na masę serową: 1,25 kg białego(...)ubijać, aż piana będzie gładka i lśniąca. Następnie dodać mąkę, bułkę tartą i zmielone orzechy., delikatnie wymieszać. Pianę równomiernie rozłożyć na masie serowej. Przygotowane ciasto włożyć do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec 1,20 godz. Po upieczeniu sernik studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Wystudzony sernik można posypać cukrem pudrem

In my kitchen
CIASTO BALOWE 173

dodajemy po łyżce mąkę i delikatnie mieszamy. Gotową masę wykładamy na blachę, spód wyłożony papierem do pieczenia, boki nie smarowane. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy ok.18-20 minut, na programie do pieczenia biszkoptów lub góra-dół, bez termoobiegu. Ja po wyjęciu z piekarnika zrzucam blaszkę na podłogę (na dywan, dnem do dołu(...)wysokości ok.50cm, tak by biszkopt równo opadał. Odstawiam do przestudzenia. Boki okrawam delikatnie nożem, wyjmuję biszkopt. Dokładnie wykładam blaszkę papierem do pieczenia tak, by gotowe ciasto nie stykało się z blachą, dopiero wtedy wkładam z powrotem biszkopt. Budyń: - 500g mleka - 100g masła - 3 jajka - 50g mąki orkiszowej typ750 - 20g mąki ziemniaczanej - 80-100g ksylitolu lub cukru - 1 łyżka

Smaczne Zdrowe
Drożdżowe serca z dżemem truskawkowym 194

dżem bez dodatków, tyle że zajmie Ci to trochę więcej czasu, przepis znajdziesz tu Przygotowanie nadzienia: zajęło mi kilka minut, umyte owoce pokroiłam na ćwiartki, wrzuciłam na dużą patelnię, podsmażyłam z dodatkiem cukru przez 3 minuty, rozdrobniłam za pomocą „ugniataczki” do ziemniaków, dodałam fixu i po 3 minutach mieszania i smażenia był gotowy. Przygotowanie ciasta: krok(...)temperaturę minimum pokojową. Zagnieć ze wszystkich składników ciasto, odstaw do wyrośnięcia na około 1,5 h (musi podwoić swoją objętość), po wym ponownie chwilę wyrób w celu odgazowania. Uformuj drożdżówki, po czym odstaw do ponownego wyrośnięcia na około 30 minut i możesz piec. Formowanie serduszek jest prostsze niż się wydaje. Najpierw podziel ciasto na pożądaną ilość porcji. Każdą rozwałkuj

greenscarf
Bezglutenowa pizza na pomidorowym cieście - ananas, banan, kurczak 219

ciasto stanie się gładkie - w razie potrzeby dolać wody. Dodać 2 łyżki koncentratu pomidorowego i posiekany tymianek (jeśli nie mamy świeżego może być suszony albo mieszanka typu zioła prowansalskie). Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub do foremek silikonowych. Warstwa ciasta powinna mieć grubość około 1 cm.   Nakryć folią i pozostawić na około 30 minut(...)smaku  solą, cukrem, pieprzem i papryką. Wyrośnięte ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 15-20 minut (powinno być jeszcze blade). Na wierzch nałożyć kurczaka z sosem pomidorowym, posypać startą na wiórki mozarellą  lub żółtym serem. Zapiekać jeszcze 5-10 minut. Dla alergika uczulonego na mleko przygotowałam wersję bez serowej posypki - też smakuje wyśmienicie: Zapraszam

głodny alergik
Rogale "marcińskie" 206

masę i u mnie nie było aż tyle lukru i posypki..ale mimo to były pyszne...Jestem ciekawe jakie rogale piekły inne osoby..którym od razu dziękuję za wspólne pieczenie.. Składniki na ok. 16 sztuk: 3 1/2 szkl. mąki 3 jajka 1/4 kostki masła 2 łyżki cukru 4 dag drożdży ok. 1/2 szkl.letniego mleka Masa: 1 1/2 szkl(...)zalać wrzątkiem, po 30 minutach odcedzić, osączyć, zemleć.[ u mnie bez mielenia - użyłam już mielonego maku i migdałów] Utrzeć z cukrem i śmietaną. Wyrośnięte ciasto rozwałkować. Placek pokroić na trójkąty. Na każdy nałożyć nadzienie. Zwinąć, formując rogale. Ułożyć na blachach przykrytych pergaminem, odstawić na 15 minut. Następnie piec 20 minut w temp. 220 stopni.. Polać lukrem. Razem

Moje domowe kucharzenie
Domowy sękacz 265

cukierni, ale bardzo podobny i pyszny! Jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa, bo lubię sękacze ;) Co więcej - ten sękacz smakował dwóm osobom, które w ogóle nie przepadają za ciastami, więc... taki mały sukces? ;) Składniki: 6 dużych jaj kostka masła 150-200 g masy marcepanowej 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 100 g cukru pudru 50 g mąki pszennej(...)soli i cukrem na sztywną masę jak do bez. Ubite białka delikatnie wmieszać do masy maślanej. Spód tortownicy wyłoży papierem do pieczenia. Na spód wyłożyć około 4-5 łyżek masy i rozsmarować równomiernie po całej powierzchni. Piec około 4-5 minut w pierkarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni. Ciasto powinno lekko się zarumienić. Wyjąć blachę z piekarnika, nałożyć

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Sernik piernikowy 199

wystudzoną masę czekoladową   i wszystko wymieszać. Dużą blachę wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 18 – 22 minuty w temperaturze 180 stopni C. Przed wyjęciem z piekarnika, sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się upiekło.   Po wyjęciu z piekarnika wystudzić. Składniki na masę serową: 1 kg sera trzykrotnie(...)końcu dodać budynie w proszku. Na upieczony i wystudzony spód piernikowy włożyć równomiernie masę serową, na nią zetrzeć na tarce zmrożone kruche kakaowe ciasto. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu sernik studzić w wyłączonym piekarniku przy otwartych drzwiczkach piekarnika, żeby ciasto nie opadło. Po wystudzeniu, sernika można posypać cukrem pudrem

Na słodko lub wytrawnie
Drożdżowe pierogi z żółtym serem, cebulą i wędliną 134

wałkowaniu ciasta na pierogi pomagał mój mały pomocnik Każde kółko rozciągamy lekko w dłoniach, nakładamy farsz i zlepiamy palcami brzegi tworząc pieroga. Pierogi układamy na blaszce (dużej z piekarnika) wyłożonej papierem do pieczenia. Zachowujemy odstępy. Każdy pieróg smarujemy rozmąconym jajkiem. Pierogi pieczemy w nagrzanym piekarniku około 20-25 minut. Ja przeważnie pierwsze 15 minut piekę bez termoobiegu

Słodkie okruszki
Babka Tulipan 123

temperaturze pokojowej: Ciasto: 250g masła lub margaryny 1/2 szklanki oleju 240g cukru 6 jajek – osobno żółtka i białka 300g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 1 budyń waniliowy bez cukru 1 kisiel wiśniowy bez cukru 1 łyżka konfitury malinowej (niekoniecznie) 2 łyżki suchego maku 2 płaskie łyżki kakao bez cukru(...)miski przełożyć masło, dodać cukier i ucierać mikserem przez około 2-3 minuty. Dodać olej, cukier wanilinowy i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. 2. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać na maślaną masę, wymieszać mikserem na jednolite ciasto. 3. Białka ubić na sztywno i w trzech partiach dodać do ciasta. Po pierwszym dodaniu piany

Mała Cukierenka
Biszkopt z truskawkami, różą, rabarbarem i białą czekoladą 114

puszysty i mięciutki. Tuż po wyjęciu z piekarnika warto nim.. rzucić, jakkolwiek to brzmi. Metodę tę można zastosować do każdego ciasta biszkoptowego, dzięki czemu ciasto podczas studzenia nie opada. Warto się odważyć i bez obaw upuścić biszkopt w blaszce z wysokości ok. pół metra. Na wszelki wypadek, żeby nie zrobić rys na podłodze albo blacie, kładę najpierw ściereczkę(...)koniec ubijania dodajemy mąkę ziemniaczaną. Łączymy pianę z żółtkami i mąką pszenną przesianą z proszkiem do pieczenia. Przekładamy do tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Posypujemy wierzch lekko mąką pszenną i układamy truskawki i rabarbar. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu upuszczamy ciasto z wysokości pół metra. Gdy biszkopt wystygnie, dzielimy go na dwa blaty. Warstwa różana: Jabłko obieramy

Wrzosowa Polana
Czekoladowy sernik z wiśniami i pianką 188

masę. Powoli wlewać przestudzoną czekoladę, cały czas miksując. Dodać mąkę i dokładnie połączyć. Dno tortownicy o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę czekoladową, wyrównać. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 15 minut. Wystudzić. Masa serowa: 350 g twarogu, zmielonego minimum trzykrotnie 60 g cukru 2 żółtka 1 mały budyń waniliowy 2,5 łyżek oleju(...)mąki pszennej 1 łyżka kakao Wszystkie składniki umieścić w misce, palcami wyrobić kruszonkę. Na wystudzone ciasto wyłożyć gęsty dżem wiśniowy, wyłożyć masę serową, wyrównać. Na ser delikatnie wyłożyć piankę. Posypać czekoladową kruszonką. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 60 minut. Smacznego :) Przepis dodaję do akcji

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto Snickers bez pieczenia 93

też sensu liczenia kalorii tego ciasta. To wypiek, który ma sprawić przyjemność, na który pozwalamy sobie od Święta, więc kalorie tutaj się nie liczą I nie martwcie się – ciasto nie jest przesłodzone, a to wszystko dzięki gorzkiej czekoladzie, która ładnie równoważny słodkość pozostałych składników Ciasto Snickers bez pieczenia Składniki na keksówkę o długości 16 cm: Spód(...)ciasta, wyrównaj wierzch i wstaw ponownie do lodówki na ok. 30 minut. Potem przygotuj masę czekoladową: w garnku podgrzej śmietankę z połamaną, gorzką czekoladą. Gotową masę wylej do formy, wyrównaj wierzch. Na masie czekoladowej ułóż pokrojony na kawałki baton Snickers. Ciasto ponownie wstaw do lodówki na kilka godzin. Gotowe przechowuj w lodówce. Smacznego Artykuł Ciasto Snickers bez pieczenia

365 dni dookoła kuchni
Jabłecznik z "karmelem" (bez glutenu, cukru białego, wegańskie) 66

wlać kilka łyżek wody aby się na początku nie przypaliły. Mieszać jabłka co kilka minut aby ugotowały się równomiernie. Jeśli będzie wytwarzać się za dużo soku gotować je bez przykrycia aby woda mogła odparowywać. Jabłuszka mają być miękkie ale nie rozgotowane, ponieważ będą jeszcze pieczone. 3. Ugotowane jabłka wymieszać z ksylitolem (ilość ksylitolu zależy od słodkości jabłek). 4. Skrobię(...)mieszanka chaga chai latte i proszek wymieszać razem. 2. Olej, cukier kokosowy i napój roślinny podgrzać w garnuszku. 3. Wlać mokre składniki do suchych i ciasto dokładnie wymieszać. 4. Ciasto odstawić na kilkanaście minut aż ostygnie i będzie nieco bardziej zwarte. 5. Następnie ciastem wylepiać wyłożoną papierem do pieczenia formę (spód i boki). 6. Zostawić trochę ciasta aby później

Candy Pandas

Proponowane wyszukiwania