Lemon Tart - Tarta Cytrynowa

Lemon Tart - Tarta Cytrynowa

Lemon Tart - Tarta Cytrynowa

This lemon tart is a french classic. I love that tangy taste and I hope you will like it too. Tatra cytrynowa to klasyka kuchni francuskiej. Uwielbiam ten kwaśny smak i mam nadzieję, że Wam też przypadnie do gustu. Ingredients for the pastry 110g flour 75g cold unslated butter 1 tablespoon ice cold water 1 small egg pinch of salt Ingredients for the filling Zest from 2-3 lemons 150ml freshly squeezed lemon juice 100g caster sugar 60ml creme freche 4 eggs and 3 egg yolks  3 egg whites and 5 tablespoons of ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Przyprawy i Kolory

Autor

Smaki

Kocham gotować

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, cytryna, sok, francuskie, bez pieczenia, szybkie ciasto, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami, ciasto z białek , szybkie ciasto bez pieczenia, ciasto cytrynowe, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego

Inne przepisy z Smaki Przyprawy i Kolory

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.