ciasto bez jajek - 13000 przepisów (strona:410/867)

Placki ziemniaczane 93

Po raz kolejny wracam do starych sprawdzonych przepisów. Tym razem padło na placki ziemniaczane, jedno z naszych ulubionych dań. Poniżej znajdziecie przepis podstawowy, bez żadnych

Cztery Fajery
Polenta, bezglutenowy dodatek do zup 146

Polentę gotuje się z kaszki kukurydzianej lub mąki kukurydzianej. Najczęściej podaje się ją pokrojoną na kawałki z gęstymi sosami mięsnymi, pomidorowymi lub grillowaną. Oprócz tego kaszkę

Codziennik Kuchenny
Muffinki morelowo-pomarańczowe 140

Składniki na 12 sztuk: przepis pochodzi z magazynu Kuchnia 300 g mąki tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek cukru pudru szczypta soli 2

Moja Galeria Smaku
Sernik jagoodowy bezglutenowy 166

Masa serowa z mrożonymi jagodami na kruchym spodzie, polana jasną polewą z mleka w proszku.  Wizualnie przepiękne, smakowo aksamitne, słodkie i aromatyczne.  Prosta konstrukcja

Ze smakiem bez glutenu
Sernik jagoodowy bezglutenowy 140

Masa serowa z mrożonymi jagodami na kruchym spodzie, polana jasną polewą z mleka w proszku.  Wizualnie przepiękne, smakowo aksamitne, słodkie i aromatyczne.  Prosta konstrukcja

Ze smakiem bez glutenu
Tort Pavlova 151

Dziś moje urodziny :) Dopiero wróciliśmy z urlopu więc chyba nie zdążę przygotować tortu ale dla Was i tak mam przepis. Tort Pavlova przygotowałam 2 tygodnie temu

Mienta blog
Zielone naleśniki z wiosennym twarożkiem smażone na oleju rzepakowym 212

Pisałam że będzie szpinakowo i jest. Dziś pyszne zielone naleśniki z dodatkiem szpinaku nadziane wiosennym twarożkiem z rzodkiewką i kwiatami szczypiorku.składniki:ciasto100 g świeżego szpinaku3

Monia miesza i gotuje
Pyzy ziemniaczane (bez glutenu) i "Trzydziesta pierwsza" 207

Od kiedy mamy różne kuchenne wspomagacze, praca przy pyzach zajmuje mniej czasu niż dawniej, kiedy poświęcałyśmy z Mamą prawie cały dzień, by zrobić ich wystarczająco dużo

Weekendy w domu i ogrodzie
Mazurek na mące kokosowej z czekośliwką i białą czekoladą z kokosa 172

bez cukru! To prosty przepis na mazurka na spodzie z mąki kokosowej z kakaową masą z suszonych śliwek (czekośliwką), kokosową polewą, przypominającą w smaku białą czekoladę, migdałami i lawendą. Bardzo przyjemny i prosty przepis, który możecie dowolnie modyfikować, aby stworzyć swojego wymarzonego mazurka. ;) * SKŁADNIKI na mazurek o wymiarach 25x25 cm Spód: 5 łyżek mąki kokosowej 3 duże jajka(...)jednej misce połącz mąkę kokosową z ksylitolem, płynnym olejem kokosowym i jajkami. Masę wymieszaj najpierw za pomocą łyżki, a następnie odstaw na 5 minut. Powinna stać się po tym czasie bardzo gęsta i plastyczna. Uformuj z niej mazurek o wybranym kształcie bezpośrednio na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 20 minut. Następnie

Food Square
Rogalsy 189

ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Blat posypujemy mąką i rozwałkowujemy ciasto (na grubość ok 0,5 cm) usiłując utrzymać prostokątny kształt. Podsypujemy mąką jeśli się klei. Następnie smarujemy 2/3 powierzchni drugą kostką miękkiej margaryny. Teraz czas na zabawę. Składamy ciasto jak kartkę papieru. Do środka najpierw część bez margaryny, a później jak już nam pasuje. Jak już poskładamy(...)jednolitą masę i zostawić do ostygnięcia. Na koniec wymieszać z ubitymi białkami. Ciasto rozwałkować na do grubości 0,5 cm, Wykroić trójkąty i nakładać masę. Zwijać od podstawy. Można nacinać podstawę na długości ok 2 cm, by formować bardziej wygięte rogale. Masa powinna trochę wychodzić spod ciasta. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Poukładać rogaliki i odstawić na godzinę/dwie

Karczma Honorietty
Wymyślny tort RÓŻE z owocowym kremem 227

pół szklanki zaparzonej mocnej herbaty wymieszanej z 3-4 łyżkami nalewki mandarynkowej Krem maślany na bezie szwajcarskiej (do dekoracji tortu): 600 g miękkiego masła 200 g białek (7 szt. jajek) 400 g cukru szczypta soli pół łyżeczki cream of tartar (winianu potasu) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego czerwony barwnik spożywczy w żelu Przygotowanie: Biszkopt ciemny: Białka oddzielić od żółtek i ubić(...)stopniowo dodawać cukier, a następnie kolejno żółtka i olej. Na koniec dodać obydwie przesiane mąki wymieszane z kakao i delikatnie wymieszać. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180°C przez ok. 35-40 minut (do momentu suchego patyczka). U mnie 40 min. Wyjąć z formy po całkowitym wystudzeniu, przekroić

Domowa Cookierenka Agi
Jabłecznik z pierzynką na tarcie 308

Formę ( o średnicy 20 cm) wysmarować tłuszczem i podsypać mąką. Ciasto rozwałkować na grubość 5 mm i przenieść do formy. Uformować ok 1 cm brzegu, resztę ciasta odciąć. Przygotowany spód podpiec 10-15 min w 180 st. C. Do musu dodać cukier waniliowy i cynamon, wymieszać. Resztę kruchego ciasta rozwałkować na grubość 5 mm, pociąć w paski(...)sztywno pianę, dodać resztę cukru i jeszcze chwilę ubijać. Na podpieczony spód wyłożyć mus, przykryć ubitą pianą. Na wierzchu z pasków ciasta ułożyć kratę. Piec ok 1 godz. w temp. 120 st. C, tak by beza wyschła, a ciasto się zarumieniło

Konrad Gotuje
Ciasto pleśniak ze świeżymi śliwkami 154

łyżeczki soli 200 g masła, zimnego 100 g trzcinowego cukru 3 jajka 100 g cukru 700 g śliwek Pokrojone i zimne masło, mąkę, proszek do pieczenia i sól posiekaj nożem do otworzenia kruszonki. Ja zrobiłam to w malakserze. Do wytworzonej kruszonki dodaj żółtka i zarób kruche ciasto. Podziel ciasto na dwie części. Jedną zawiń w folię i włóż do lodówki(...)pestki. Przygotuj prostokątną formę o wymiarach 18 cm x 25 cm i przykryj papierem do pieczenia. Na dnie zetrzyj porcję większego białego ciasta. Na wierzchu ułóż śliwki i zetrzyj porcję czekoladowego i białego ciasta. Rozprowadź równomiernie bezę. Teraz zetrzyj resztę białego i czekoladowego ciasta. Wstaw ciasto do nagrzanego na 175ºC piekarnika i piecz przez 45 – 50 minut. Wyjmij upieczone

codojedzenia
Sernik na spodzie brownie 157

uwielbiam czekoladę to bałam się tego ciężkiego mokrego ciasta, ale na pewno zagości częściej w naszym domu:) Polecam wszystkim sernik na spodzie brownie Składniki: Spód brownie: - 50 g masła; - 40 g gorzkiej czekolady, połamanej na drobne kawałki; - pół szklanki drobnego cukru do wypieków lub cukru pudru; - 1 duże jajko, w temperaturze pokojowej -opakowanie cukru wanilinowego; - 50 g mąki pszennej(...)dodać czekoladę i rozpuszczać na małej mocy palnika, mieszając od czasu do czasu, aż składniki się połączą i powstanie gładki sos czekoladowy. Ściągnąć z palnika, odłożyć do lekkiego przestudzenia. Jajko (w całości) ubić z cukrem przy pomocy miksera na puszystą pianę. Powoli wlewać lekko przestudzoną czekoladę (może być ciepła), miksując do połączenia. Dodać przesianą mąkę i zmiksować. Tortownicę o średnicy

dom-agi.pl