ciasto bez jajek - 13000 przepisów (strona:417/867)

Flaugnarde wg Aleex 86

flaugnarde? Jak podaje źródło flaugnarde, znany również jako flagnarde, flognarde lub flougnarde jest to pieczony francuski deser z owoców ułożonych w naczyniu z masłem i pokryte grubą warstwą flan – ciasta przypominającego budyń na słodko lub duży naleśnik posypany po upieczeniu cukrem pudrem. Flaugnarde może być podawany na ciepło i na zimno. Flagnarde jest bardzo podobny do clafoutis, obydwa desery różnią(...)naczyniu wymieszać wszystkie składniki. Najlepiej użyć miksera, żeby masa była gładka, bez grudek. 2. Odstawić pod przykryciem na pół godziny. 3. Jedną większą formę (24cm x 24cm) lub 4 mniejsze naczynia do zapiekania posmarować masłem. 4. Rozgrzać piekarnik do temperatury 220 stopni C (bez termoobiegu). Przelać ciasto do foremek. 5. Wierzch deseru posypać owocami (jeśli chcemy). 6. Deser

W mojej kuchni
Muffiny podwójnie czekoladowe (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) 199

mojprzepisna.pl | Muffiny podwójnie czekoladowe (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) Przepyszne, szczególnie na ciepło, intensywnie czekoladowe muffiny. Kryją w sobie czekoladę gorzką i białą, słodzone

moj przepis na
Sernik na czekoladowym spodzie bez mąki. 159

półtłustego twarogu jajko 2,5 łyżki z brzuszkiem kakao łyżeczka kawy rozpuszczalnej  (proszek) 0,5 łyżeczki sody oczyszczanej  Masa twarogowa: 700 g dobrej jakości serka 2 jajka 3 łyżki śmietany 18% ksylitol do smaku szczypta soli sok z połowy cytryny skórka otarta z cytryny 2 łyżki manny łyżka mąki ziemniaczanej  Oraz: łyżka masła 2 łyżki wiórków kokosowych(...)spodu. Ona będzie miała nie zbyt równy wierzch, ale to nic, nim ciasto dobrze stygnie wszystko się wyrówna. Za to masa serowa będzie idealnie równa i gładka. I tym sposobem mamy... smaczne, zdrowe ciasto, które dla osób niewtajemniczonych, będzie fajnym wypiekiem,a nie produktem bez mąki, cukru i innych obciążeń

Dieta moja pasja
Brownie z kaszy jaglanej z migdałami - bez glutenu 137

słonecznikowy) 3 jajka pół szklanki mleka pół szklanki brązowego cukru (ok. 100g) pół szklanki ciemnego kakao (ok. 45 g) łyżeczka proszku do pieczenia (bez glutenu) lub sody szczypta soli 2/3 szklanki migdałów blanszowanych, ok. 70g (można zamienić na orzechy) Wykonanie tradycyjne : Kaszę przepłukać zimną wodą -  kilka razy- aż woda stanie się czysta (przejrzysta i bez bąbli). Kaszę(...)gładką masę (można to zrobić za pomocą blendera, wtedy cząsteczki kaszy fajnie się zmielą). Wyłożyć do foremki i posypać migdałami. Piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni. Ciasto dobrze sprawdzić patyczkiem, by nie było zbyt mokre. Wykonanie w Thermomixie: Kaszę przepłukać zimną wodą -  kilka razy- aż woda stanie się czysta (przejrzysta i bez bąbli). Kaszę ugotować

Mania Wypiekania
Owsiane muffiny z suszoną morelą i orzechami włoskimi 326

bez użycia miksera. Gorąco polecam, aby wszystkie mamy właśnie takimi łakociami raczyły swoje pociechy! Składniki: (12 muffin) 100 g płatków owsianych 200 g jogurtu naturalnego 180 g mąki pszennej 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 100 g posiekanych orzechów włoskich 80 g suszonych moreli drobno pokrojonych 1 jajko 120 g miodu(...)jednej misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, cynamonem, orzechami i morelami suszonymi. W drugiej misce rozbełtaj jajko, wymieszaj z miodem, olejem oraz płatkami owsianymi namoczonymi w jogurcie. Połącz wszystkie składniki ze sobą. Formę muffinkową wypełnij ciastem. Piecz ok. 20 minut do tzw. suchego patyczka. Owsiane muffinki najlepsze są zaraz po upieczeniu, jeszcze ciepłe … The post Owsiane

Moja Delicja
Aromatyczny piernik z jabłkami i dżemem 149

oraz żurawina, która nadaje słodkiego smaku ciastu. Jeśli chcecie spróbować trochę innego piernika niż taki tradycyjny, to polecam Wam ten przepis. Przepis sam w sobie podobny do nieco do piernika marchwiowego, który jednak w smaku jest bardziej klasyczny. A przepis na niego wkrótce będzie dostępny na blogu. Piernik możecie serwować tak jak lubicie, bez żadnych dodatków lub z polewą(...)totalTime":null,"recipeInstructions":["Jajka ubijamy z cukrem na puszyst\u0105 mas\u0119.\r","Dodajemy mi\u00f3d.\r","Suche sk\u0142adniki mieszamy w osobnej misce, dodajemy do masy jajecznej.\r","Miksuj\u0105c, wlewamy cienkim strumieniem olej.\r","Dodajemy orzechy, \u017curawin\u0119 i d\u017cem. Mieszamy.\r","Jab\u0142ka obieramy, kroimy w kostk\u0119.\r","Dodajemy do ciasta i mieszamy \u0142y\u017ck

Mieszam w Garnku
Babka kokosowa dla kokosowego fanatyka 274

Kokosowy fanatyk domagał się cukierniczej ofiary - oto ona! :) Pan Mąż wszystko co kokosowe darzy przeogromną, kulinarną miłością. Batoniki Bounty mógłby pożerać jeden za drugim, bez przesytu smaku. Wszelkie ciasta z dodatkiem kokosu wciąga niemalże nosem. Kokosowa posypka znika wtedy zawsze pierwsza, nie ma zostawiania najlepszego na koniec. Także i do poniższej babki Pan Mąż zapałał pociągiem niesamowitym. Aż się(...)Ewusiowe smaki . Nie miałam akurat weny na zbyt długie kotłowanie się w kuchni, potrzebowałam koncepcji na szybkie, mało skomplikowane ciasto. Ewa dołączyła je kiedyś do akcji Szybkie ciasta czyli ratunku goście!!! na Mikserze Kulinarnym i stąd do niej trafiłam :) Ciasto przerosło moje wszystkie oczekiwania! Nie dość, że w ogóle nie namęczyłam się przy pieczeniu (jest naprawdę banalnie proste), smak końcowy

Grunt to przepis!
Sernik cytryna z pomarańczą i kokosem 98

łyżki serka mascarpone 2 łyżki śmietanki 36% 4 jajka 1 szklanka cukru pudru + 1 łyżka skórka otarta z 1 cytryny + wyciśnięty sok sok z 1/2 pomarańczy 2 łyżki likieru kokosowego dekoracja (agrest, borówka, suszona róża, lawenda, płatki kokosowe) Wykonanie Twaróg mielimy dwukrotnie. Przekładamy do misy miksera/robota i wbijamy po jajku, ciągle miksując. Dodajemy cukier puder, likier, sok z pomarańczy(...)sernik ok. 15 min. Po tym czasie zmniejszamy temp. do 160-165C i pieczemy jeszcze 1h – 1h15min. Zazwyczaj piekę bez termoobiegu w opcji grzania góra-dół. Sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Wystudzony umieszczamy w lodówce do schłodzenia. Ciasto udekorowałam płatkami kokosowymi, lawendą, agrestem, borówkami i suszoną różą. Sernik jest bardzo delikatny! Smacznego! Artykuł Sernik cytryna z pomarańczą

Raj dla Podniebienia
Christmas Fruit Cake - Świąteczne ciasto z suszonych owoców 217

foremki i wygładzić wierzch.  Piec 2 - 3 godziny, aż patyczek wkłuty w ciasto będzie suchy i czysty. Wyjąć ciasto z piekarnika,  nakłuć w kilku miejscach i polać 2-3 łyżkami brandy. Następnie szczelnie zawinąć w pergamin. Dzięki temu zabiegowi wytworzy się para a wierzch ciasta pozostanie miękki. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Wyjąc z foremki, obrać z papieru(...)zawinąć w nowy papier do pieczenia, schować do szczelnego pudełka. Raz w tygodniu odwijać papier z wierzchu i polewać  "karmić" ciasto brandy aż do świąt. Przechowywać do trzech miesięcy. Ciasto można również zamrozić - w ten sposób bez problemu wytrzyma nawet rok. By je rozmrozić należy je pozostawić w temperaturze pokojowej przez noc. Smacznego

maniapieczenia
Placki z cukinii 160

łyżki posiekanej mięty (można pominąć) 2 cebule dymki, posiekana zielona część i cebulki 3 ząbki czosnku 6 jajek sok z jednej cytryny mąka pszenna lub kukurydziana (ile zabierze) skórka otarta z jednej cytryny ½ żółtej lub czerwonej papryczki chilli posiekana bardzo drobno, bez pestek (można pominąć) sól, pieprz, gałka muszkatołowa, zata’ar – 1 łyżeczka (opcjonalnie). Cukinie porządnie wymyłam(...)tłuczka do ziemniaków, biały ser. Zależało mi, żeby to nie była gładka masa, tylko fajne kawałki sera. Do sera dałam cukinię, posiekane zioła, rozgnieciony czosnek, przyprawy i jajka. Wymieszałam. Do tak powstałego ciasta dodałam mąkę pszenną, sok z cytryny i skórkę z cytryny. Mąki ma być tyle, żeby powstało bardzo gęste ciasto w którym „łyżka stoi”. Placki z cukinii smażyłam

ladykitchen
Sernik Oreo z bitą śmietaną 486

  Idealny sernik dla wielbicieli ciastek Oreo :) Delikatny ,słodki i rozpływający się w ustach.....         idealny będzie po mocnym schłodzeniu

Wypieki Rene
Gnocchi 161

Muszę przyznać, że to „mój pierwszy raz” z gnocchi:) Miały być kopytka dyniowe, ale zabrakło puree z dyni. Zostały za to ziemniaki, więc powstały pyszne kluseczki

Ania i Marcin gotują
Babeczki z rabarbarem - bez cukru, mąki pszennej i tłuszczu 136

Coś pysznego dla dbających o linię, czyli babeczki 3x bez ;) Bez mąki, bez cukru bez tłuszczu- a mimo tą są mięciutki i

DefinicjaSmaku
Naleśniki light 260

Naleśniki light? Niemożliwe! A jednak;) Bez zbędnego tłuszczu, na mącę pełnoziarnistej z dodatkiem miodu, znacznie zdrowsze od standardowych. Brzmi zachęcająco, prawda?  Naleśniki są bardzo

Krakowskie smaki Ani
Krokiety z mięsem i kapustą 119

wielkości jajek. Ciasto na naleśniki powinno mieć konsystencję rzadkiej śmietany. Gotowe ciasto odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie sprawdzamy konsystencję ciasta. Prawdopodobnie nieco zgęstniało, więc dolewamy odrobinę wody lub mleka. Na patelnię wylewamy łyżkę oleju, za pomocą ręcznika papierowego rozsmarowujemy olej po całej patelni. Na rozgrzaną i nieco uniesioną patelnię wylewamy porcję ciasta, poruszając nią tak, aby ciasto cieniutką(...)przekładamy do dużego garnka, najlepiej z grubym dnem. Dodajemy kapustę, podsmażoną cebulkę bez oleju, sporą ilość pieprzu ziołowego oraz pozostałe przyprawy. Mieszamy i podgrzewamy farsz do momentu, aż przyprawy się rozpuszczą. Na każdy naleśnik kładziemy około 2 łyżek farszu i ciasno zwijamy. Panierujemy najpierw w jajku, następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy krokiety na złoty

Wędrówki po kuchni

Proponowane wyszukiwania