ciasto bez jajek - 13000 przepisów (strona:166/867)

Bakaliowe ciasto z automatu! 145

moreli suszonych (bez siarki!) - 6-8 daktyli - 1/3 czekolady białej - 1/3 gorzkiej czekolady - posiekane blanszowane migdały (około 2 łyżki) - 2 jajka - 120 ml mleka 3,2% tłuszczu - 100 g masła - 1 łyżka miodu - 3 czubate łyżki cukru pudru - paczka drożdży instant (7 g) Wszystkie składniki oprócz bakalii umieść w misie automatu Panasonic , ustaw program ciasto bakaliowe. Postępuj według wskazań

SMYKWKUCHNI
SERNIK ZŁOTA ROSA 248

jednak nawet i bez rosy sernik jest przepyszny :) I szczerze powiem, że mi smakuje nawet bardziej z wysuszoną, bezową warstewką na górze ... Składniki na ciasto: 2,5 szk l. mąki 250g margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl. cukru 3 żółtka (białka zostawić) Składniki na masę serową: 1 kg zmiel onego sera białego 3 jajka 1/2 szkl. oleju(...)SEROWA: jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, a następnie dodawać w kolejności: zmielony  ser, budyń w proszku, olej i mleko. Całość wylać na ciasto. Nie przerażajmy się, masa serowa jest bardzo rzadka  Piec 45 minut w temp. 180st po czym  ubić pianę z 3 białek z dodatkiem 1/2 szkl. cukru. Bezę wylać

Walijskie Pichcenie
Korzenne tiramisu z malinami 192

Jestem wielką fanką tego ciasta-deseru, składa się z warstw biszkoptów savoiardi  maczanych w kawie z nutą korzennego aromatu , kremu na bazie jajek i mascarpone, dopełnieniem smaku są maliny osączone z syropu, ciasto podaje się dobrze schłodzone, jest tak pyszne, że nie można się od niego oderwać, a przy tym pięknie się prezentuje na świątecznym stole jako deser główny(...)garnka miskę stawiamy na blacie i mieszając dodajemy stopniowo w kilku turach serek mascarpone mieszamy aż powstanie gęsty krem.  Tutaj na filmiku fajny trik od #beko jak zmiksować bez bałaganu: Białka ubijamy  osobno na sztywną pianę, delikatnie mieszamy z masą serową. Zaparzoną gorącą kawę mieszamy z przyprawą do piernika, studzimy, wlewamy rum. Mieszamy. Pierwszą warstwę biszkoptów układamy

Wanilia i Kardamon
Pulchniutkie ślimaki z marmoladą i lukrem 197

Całość wyrabiam na gładkie ciasto (przy pomocy robota kuchennego, bez którego nie umiem żyć :) ) Miskę z wyrobionym ciastem przykrywam folią spożywczą lub jak ktoś woli to ściereczką i odstawiam na około godzinę.  Po godzinie na stolnicy oprószonej mąką rozwałkowuję prostokąt o grubości troszkę mniejszej od 1 cm. Rozwałkowane ciasto smaruję marmoladą i zwijam w roladę a następnie kroję(...)kawałki o szerokości ok 2,5-3 cm, układam poziomo na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smaruję roztrzepanym jajkiem. Tak przygotowane bułeczko - ślimaczki :) wkładam do nagrzanego piekarnika do 200°C i piekę przez ok 20 min (pamiętajcie, że każdy piekarnik grzeje inaczej i u mnie wystarczyło 20 min a u Was np. potrzeba będzie 30 min).  Lukier

Kuchnia Viki
CIASTO DROŻDŻOWE Z KRUSZONKĄ 183

przepisów przechodzących z pokolenia na pokolenie :) Ciasto drożdżowe z kruszonką czy bez idealnie pasuje do popołudniowej kawki czy herbatki ! Zawsze wychodzi , pysznie smakuje i szybko znika :)  SKŁADNIKI: 220 ml mleka 40 g świeżych drożdży 80 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 500 g mąki pszennej 60 g miękkiego masła 1 jajko 1 żółtko 1/2 łyżeczki soli *KRUSZONKA(...)mąki pszennej 50 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 50 g masła DODATKOWO: Opakowanie mrożonych truskawek Dżem truskawkowy do posmarowania ciasta *Kruszonkę można oczywiście pominąć :) PRZYGOTOWANIE : * Kruszonkę zagniatamy w rękach tak aby powstały małe kawałki , następnie przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki . CIASTO: Najpierw przygotowujemy rozczyn :pokruszone drożdże mieszamy z ciepłym mlekiem i cukrem , odstawiamy na ok.10 min ( żeby drożdże

Marcepanowa kuchnia
Biszkopciki dla dzieci 206

Moje Wypieki. Składniki na około 50 szt. malutkich 2-3 cm biszkopcików: 3 jajka 60 gr drobnego cukru 75 gr mąki pszennej tortowej 2 łyżki cukru pudru do posypania Blaszkę od piekarnika wyłożyć matą silikonową. Piekarnik nagrzać do 170 st. z termoobiegiem lub 180 st. bez termoobiegu. Mąkę przesiać, odstawić. Białka oddzielić od żółtek, bardzo dokładnie(...)delikatnie szpatułką lub ręką, najlepiej mieszać tylko w jednym kierunku, zagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego okrągłą tylką. Wyciskać w niewielkich, 1-2 cm odstępach od siebie krążki o średnicy około 2 cm i wysokości ok 1,5 cm. Posypać cukrem

moj przepis na
Zdrowy tort czekoladowo-malinowy, bez mąki pszennej, masła 224

deser w lodówce. Taki tort możecie przygotować na urodziny i zachwycić gości :)   Ciasto: 50g gorzkiej czekolady bez cukru 1,5 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 30 g oleju kokosowego 3/4 szklanki cukru trzcinowego lub innego słodzidła 2 duże łyżki kakao 3 jajka 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka aromatu waniliowego 1/2 szklanki wrzącej wody Czekoladę rozpuścić(...)napęcznieje, podgrzać, ale NIE ZAGOTOWAĆ. Dodać do musu i wymieszać. Schłodzić w lodówce min 3 h. Gotową frużelinę zmiksować z uprzednio zmielonym (musi być gładki) twarogiem. Schłodzić całą noc. Ciasto przekroić na trzy blaty, przełożyć kremem. Można połać gorzką czekoladą.   Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Czekoladowe ciasto z masą pomarańczową i bezami 297

wilgotny spód wypełniony pomarańczową masą, a do tego kruche beziki......mmmm niebo w gębię, mówię Wam :) Spód*:*masło- 200g*czekolada gorzka- 200g*jajka- 6 sztuk*cukier brązowy- 120 gMasa:z tego przepisu (najedź myszką)Beza**:*białka- 2 sztuki*cukier puder- 100g+ skórka pomarańczowa i czekolada do ozdobieniaSpód:W garnuszku z grubym dnem roztopić czekoladę z masłem.Ostudzić.Białka oddzielić(...)który dodajemy stopniowo.Ubite białka pomału mieszamy z czekoladową masą.Przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30-35min w 180st.Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i wtedy ciasto powinno opaść tworząc miejsce na masę.Może się też zdarzyć, że ciasto opadnie już w piekarniku i tak też będzie ok.Beza:Białka z cukrem ubić na sztywną pianę i przełożyć

Kraina Miodem Płynąca
Prosta szarlotka orkiszowa z korzenną nutą 239

rozwałkowanych blatów na spodzie i wierzchu). Zrobienie tego ciasta nie powinno zająć zbyt wiele czasu, o ile mamy już przygotowane jabłka (u mnie domowy mus jabłkowy, bez cukru - naturalnie słodki :)). Prosta szarlotka orkiszowa z korzenną nutą 3 szklanki mąki orkiszowej 0,5 szklanki ksylitolu lub cukru trzcinowego 2-3 jajka (w zależności od wielkości) 3 łyżeczki proszku do pieczenia(...)opcjonalnie) mus jabłkowy - u mnie był to 1 duży słoik - 900 ml i jeden średni - ok. 400 ml Wszystkie składniki (oprócz musu jabłkowego) umieścić w misce i zagnieść gładkie ciasto. Podzielić je na dwie równe części. Standardową blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić jedną częścią ciasta spód (można rozwałkować). Wyłożyć mus jabłkowy i rozporowadzić po cieście. Drugą część pokruszyć

FitKot
naleśniki z ryżu bez mąki, cukru, jajek i mleka 165

składniki: 600 g ryżu 700 ml wody 60 ml oleju wykonanie: Ryż wsypujemy do garnka, zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Następnego dnia całość przelewamy do

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto 3BIT bez pieczenia 649

Pyszne, bardzo kremowe i baaaardzo słodkie ciasto bez pieczenia z masą budyniową, kajmakową i bitą śmietaną. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na krem: 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 całe jajko 2 żółtka 300 g masła 200 g cukru pudru Reszta składników: 600 g herbatników(...)opakowania śmietan-fixu 1 łyżka cukru pudru 1 tabliczka mlecznej czekolady CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Zaczynamy od przygotowania masy: W misce łączymy szklankę mleka, jajko, żółtka, cukier waniliowy, budyń i cynamon. Dokładnie mieszamy do połączenia wszystkich składników. W garnku podgrzewamy resztę mleka. Gdy będzie już gorące, ale jeszcze przed zagotowaniem, dodajemy cienkim strumieniem masę jajeczną

My Culinary Art
Biszkopt z kremem budyniowym i truskawkami 448

kochających ciasta z masą budyniową dla szukających przepisu na sezonowe ciasto Składniki na biszkopt: 6 jajek   7 łyżek mąki tortowej   szklanka cukru   łyżeczka proszku do pieczenia    Składniki na masę: kostka masła (200g) 2 budynie waniliowe lub śmietankowe z cukrem (lub bez cukru + 4-5łyżek cukru) 500ml mleka Składniki na owocowy wierzch: 2 galaretki(...)Piecz ok. 35 minut w temp. 160 stopni. Wykonanie masy: Przygotuj 500ml mleka. Odlej 3/4 szklanki. Resztę zagotuj. Do szklanki wsyp 2 budynie i dobrze wymieszaj. Jeśli masz budynie bez cukru to dodaj cukier do szklanki. Gdy mleko się zagotuje wlej zawartość szklanki i bardzo energicznie mieszaj, by zminimalizować pojawienie się grudek. Budyń będzie bardzo gęsty. Odłóż

Mania Wypiekania
Śląskie domowe nudle, czyli makaron 643

patelni, bez dodatku tłuszczu). To, w jaki sposób użyjecie makaronu zależy już od Was, a więc podaję przepis :) ps. najlepiej zrobić z podwójnej porcji. Makaron: 2 jajka   1 ½ - 2 szklanek mąki Ok. ½ łyżeczki soli Szklankę mąki wsypujemy do dość dużej miski. W mące robimy dołek, do którego wbijamy jajka i solimy. Na początku ciasto wyrabiamy widelcem lub szpatułką

Smakowy Raj
Białkowe ciasto czekoladowe bez mąki 346

ciasto nafaszerowane samymi dobrymi rzeczami :) Słodzone miodem i żurawiną, bez mąki i masła, przygotowane na bazie...fasoli. Tak, tak, na jedną blaszkę czekoladowca wykorzystujemy jej całą puszkę, podbijając konkretnie ilość białka. Jednocześnie uspakajam - nie zapłaczecie po pierwszym kęsie, ciacho jest mocno czekoladowe, bez warzywnych podtekstów ;) Składniki:puszka czerwonej fasoli małe opakowanie jogurtu greckiego 3 jajka 3 czubate łyżki(...)Białka oddzielamy od żółtek, które miksujemy z odsączoną fasolką, jogurtem, kakao i proszkiem do pieczenia. Dodajemy też miód według uznania - ja dorzuciłam jedną sporą łyżkę i ciasto wyszło mało słodkie, czyli dokładnie takie jak chciałam. Pamiętajcie, że potem dodajemy jeszcze słodką żurawinę, więc nie przesadzałabym z dosładzaniem ;)       Wracając do miksowania to radzę uważać - mieszanka jest

sama złodycz
Kostka alpejska – czekoladowy biszkopt z lekką masą bezowo – krówkową 977

przerażało mnie połączenie słodkich bez z jeszcze słodszą masą krówkową.A , że miałam opakowanie bezików, które dostałam w paczce z bdsklep.pl  , to postanowiłam zaryzykowac!Opłacało się!Ciasto tak jak sądziłam wyszło bardzo słodkie , ale zarazem nie na tyle , by zasłodzic się już jednym kawałkiem.Tak , wzięłam dokładkę chyba 2 razy;) Składniki :Biszkopt:- jajko – 2 szt– cukier(...)łyżka– proszek do pieczenia – 1 łyżeczka– kakao – 1,5 łyżkiMasa bezow0 – krówkowa:- masa krówkowa – 200 g– masło – 100 g– bezy – 100 gMasa śmietanowa:- śmietana 30% – 250 g– cukier puder – 1 łyżka– żelatyna – 2 łyżeczkiDodatkowo:- starta czekolada do posypaniaSposób przyrządzenia:  Biszkopt :  Białka ubijamy na sztywną pianę

Ostra na Słodko