ciasto bez jajek - 13000 przepisów (strona:163/867)

Sernik królewski 461

ciasto: 350 g mąki tortowej 150 g masła 150 g cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 jajko 2 łyżki kwaśnej śmietany Na sernik: 1 kg tłustego lub półtłustego twarogu*  5 jajek (białka i żółtka osobno) 175 g masła  1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 łyżka proszku budyniowego waniliowego bez cukru

My sweet a life
Świąteczne ciasto marchewkowe z powidłami 191

powideł śliwkowych ( u mnie domowe bez cukru) Polewa : 1/3 kostki margaryny 4 łyżki cukru 2 łyżki mleka 4 łyżki kakao Przygotowanie: Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Wlewamy powoli olej cały cza miksując, dodajemy startą marchew, posiekane orzechy włoskie i rodzynki, ciasto mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Babeczka czekoladowa z kubka 142

deser. Wystarczy kilka minut w mikrofalówce. Bez użycia miksera. Wszystko mieszamy w kubku (użyłam największego jaki mam, o pojemności 450 ml). Porcja jest duża. Można ją podzielić na dwie osoby. Ciastko jest najlepsze od razu po upieczeniu. Szybko staje się suche. 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao 1 jajko 3 łyżki mleka 3 łyżki oleju(...)największego kubka, żeby ciasto nie wypłynęło w czasie pieczenia). Dodać jajko, mleko i olej i zamieszać łyżką do uzyskania jednolitej masy. Piec w mikrofalówce o mocy 800 W przez 2,5 minuty. Ciasto pod koniec pieczenia gwałtownie się unosi ale po wyłączeniu mikrofalówki opada. Można je wtedy bez problemu wyjąć z kubka. Podawać np. z bitą śmietaną lub owocami

Bullio
Babeczka czekoladowa z kubka 237

deser. Wystarczy kilka minut w mikrofalówce. Bez użycia miksera. Wszystko mieszamy w kubku (użyłam największego jaki mam, o pojemności 450 ml). Porcja jest duża. Można ją podzielić na dwie osoby. Ciastko jest najlepsze od razu po upieczeniu. Szybko staje się suche. 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao 1 jajko 3 łyżki mleka 3 łyżki oleju(...)największego kubka, żeby ciasto nie wypłynęło w czasie pieczenia). Dodać jajko, mleko i olej i zamieszać łyżką do uzyskania jednolitej masy. Piec w mikrofalówce o mocy 800 W przez 2,5 minuty. Ciasto pod koniec pieczenia gwałtownie się unosi ale po wyłączeniu mikrofalówki opada. Można je wtedy bez problemu wyjąć z kubka. Podawać np. z bitą śmietaną lub owocami

Bullio
Łosoś z porami w cieście francuskim 284

Niektórzy nie wyobrażają sobie piątku bez obiadu z rybą. W takim razie proszę bardzo… łosoś z porami w cieście francuskim to propozycja dla tych wszystkich, którzy uwielbiają rybę, a nie mają zbyt wiele czasu na ich przygotowanie. Ten przepis możecie wykorzystać również jako przepis na pyszną, romantyczną kolację we dwoje :) Wygląd tego dania(...)wspominając o smaku jest nieziemski i z całą pewnością przypadnie Wam do gustu… sprawdźcie :) Składniki ok. 350-400 g łososia 1 średniej wielkości por ciasto francuskie odrobina masła sól pieprz 1 jajko Łosoś z porami w cieście francuskim – przepis Pora myjemy, osuszamy i kroimy cienkie półplasterki. Następnie dusimy go na odrobinie masła aby zmiękł. Podczas duszenia doprawiamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CIASTO FRANCUSKIE Z TOFFI I GRUSZKAMI 226

cynamon jajko – 1 sztuka PRZYGOTOWANIE : W garnku zagotować 100 ml mleka. Do szklanki wsypać połowę budyniu, dolać resztę mleka i wymieszać tak, żeby nie zostały żadne grudki. Użyłam budyniu z dodatkiem cukru. Niektóre są bez więc radzę dodać do smaku według uznania. Wlać do garnka, gotować przez chwilę cały czas mieszając. Ciasto francuskie odwinąć i podzielić na 8 kwadratów

kuchniabellissima.wordpress.com
Ciasteczka z kleiku ryżowego 117

kogo: dla szukających przepisów bez glutenu dla mających kleik ryżowy po dzieciach dla poszukujących przepisu na proste ciasteczka Składniki: paczka kleiku ryżowego (160g) np. Nestle 250g margaryny szklanka cukru 4 jajka Wykonanie: Utrzeć margarynę z cukrem i żółtkami. Wsypać do tego kleik i wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z ciastem. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia

Mania Wypiekania
Makowiec japoński 146

powiedzieć? To jedno z lepszych ciast robionych bez kłopotu i w sumie błyskawicznie. Świetnie smakuje i podoba się biesiadnikom. Czego chcieć więcej :) Składniki : 1 puszka masy makowej 800 g 5 jabłek 6 jajek 5 łyżek oleju rzepakowego Semco 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 10 łyżek suchej kaszy manny 100 g rodzynek 100 g orzechów włoskich Dekoracja

Gosia gotuje
Buraczane sakiewki z twarożkiem 177

miksujemy z burakiem tak by nie było widocznych jego cząstek. Margarynę topimy i lekko studzimy. Dodajemy jajko, wodę niegazowaną, mąkę, sól oraz tłuszcz. Miksujemy ciasto i odstawiamy na ok 30 minut, by odpoczęło. Po tym czasie smażymy naleśniki na mocno rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu po ok minucie z pierwszej i kilkudziesięciu sekundach z drugiej strony. Usmażone przykrywamy folią

Kuchnia w czekoladzie
Gryczane placki z truskawkami 184

soli 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka łyżka masła 20 g cukru waniliowego kilkanaście truskawek, bez szypułek i pokrojonych w plasterki Jogurt, mleko, masło i jajka roztrzepujemy trzepaczką. Wsypujemy do miski mąkę, sól, proszek oraz połowę cukru. Całość mieszamy na gładkie ciasto i zostawiamy na 20 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy po łyżce ciasta, w ciasto wkładamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Babka wielkanocna 184

Puszysta, wilgotna babka bez których Wielkanoc nie jest Wielkanoc. Moje dzieciaki ja uwielbiają więc piekę ja bardzo często.  Babka w klasycznej odsłonie, ale dobrych przepisów nigdy dość.   Składniki: 1 i 1/2 szklanki cukru 250g masła 1/2 szklanki wody laska wanilii 2 szklanki mąki krupczatki 4 jajka opcjonalnie aromat do ciast do posypania cukier puder Sposób przygotowania: Cukier

Pyry na Gaz
Sernik waniliowy z jogurtową polewą 154

Kremowy, delikatny.... co tu dużo pisać, po prostu pyszny! Taki serniczek będzie doskonałym deserem na wyjątkowe okazje. Przepis na sernik bez jajek, bez glutenu

Smakołyki Asi
Porzeczkowiec 851

masą serową, bitą śmietaną i czekoladą. Ciasto jest idealne na każdą okazję jak i bez okazji! Polecam! Porzeczkowiec Składniki: Ciasto: 3/4 szklanki oleju, 1/2 szklanki wody, 1 i 1/2 szklanka cukru, 3 łyżki kakao, 1 i 1/2 szklanki mąki, 5 jajek, łyżeczka proszku do pieczenia, łyżeczka sody, Masa serowa: 2 kostki sera 3x mielonego, 1 cukier waniliowy

paapilotkaa
Tarta z pieczarkami i porem 157

Ostatnio polubiłam tarty, kilka chwil i obiad lub ciepła kolacja gotowa. Dziś przedstawiam wersję bez mięsa, z pieczarkami i porem. Jeśli jesteśmy mięsożercami, możemy dorzucić do niej kurczaka lub kiełbaskę. Ciasto na tartę:   100g zimnego masła   200g mąki pszennej   1 jajko L 1/2 łyżeczki soli  Dodatki: 300g pieczarek 150g sera cheddar 1 duży

Szefowa kuchni
Proziaki 134

soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki sody mąki tyle ile zabierze zsiadłe mleko (lub maślanka) i jajko. Ciasto powinno być luźne. Przekładamy je na stolnicę wysypaną mąką. Rozwałkujemy cienki placek. Wykrawamy krążki za pomocą szklanki. Smażymy z obydwu stron na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu – patelnia ma być sucha). Proziaki urosną. Przekrawam je na pół. Smaruję masełkiem wymieszanym

MojaQchnia.pl
Sernik śliwkowy 190

sernika. Wyszły ozdobne kleksy w delikatnym śliwkowym smaku. Uwielbiam takie… bez spodu, bez polewy, lekko słodkie. Ciasto numer jeden na mojej Top Liście to zdecydoanie sernik! Składniki: • 1 kg sera białego mielonego • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego • 6 jajek • 2 opakowania cukru wanilinowego • 4 łyżki mąki ziemniaczanej • 1/2 szklanki śmietanki 30% Mus śliwkowy

To co kocham
Ciasto marchewkowe 226

dodatkowo zdrowe.  Do ciasta można zrobić prostą polewę ze słonego serka, ale bez niej jest równie pyszne. Tą samą polewą można także przełożyć ciasto i otrzymać tort marchewkowy. Ciasto marchewkowe  Składniki : ·   1,5 szklanki startej marchewki (ok.3-4 marchewki) ·   2 jajka ·   200g cukru pudru  ·   150 ml oleju rzepakowego  ·   50 g posiekanych

Aromatyczne Podróże
Chruściki na piwie babci Basi 164

Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta

Pysznosci Babci Basi
Ciastka z czekoladą i pestkami słonecznika 123

słonecznika uprażyć na suchej patelni i pozostawić do ostudzenia. Masło z cukrami utrzeć do puszystości. Dodać jajko, a następnie mąkę i proszek do pieczenia  Całość dokładnie wymieszać i połączyć z pestkami oraz czekoladą. Z ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Kuleczki (bez spłaszczania!) ułożyć (zachowując spore odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Ciastka piec (w rozgrzanym

Di gotuje
Papierówki smażone w cieście naleśnikowym 156

olej do smażenia cukier puder do posypania Mleko dokładnie połączyć z mąką, solą i cukrem. Dodać jajko i roztrzepać na gładkie ciasto. Odstawić na 10-15 minut. Jabłka umyć i osuszyć. Nie obierać ze skórki. Wykroić środek cienkim nożem lub specjalnym wykrawaczem - bez przekrawania jabłka. Pokroić w grubsze plastry. Każdy plaster zanurzać w cieście naleśnikowym i smażyć na mocno

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tarta z agrestem i kremem czekoladowym 217

Zimne masło posiekać z mąką, cukrem i proszkiem do pieczenia. Można również zmiksować w malakserze. Dodać jajko i wodę. Szybko zagnieść ciasto w kulkę. Spłaszczyć i schłodzić w lodówce. Po ok 30 min rozwałkować i nałożyć na tartę o średnicy 25 cm, bez rozciągania. Z reszty ciasta wycięłam motylki i piekłam 5 min. Ciasto nakłuć i piec w temperaturze

https:KKuchniaMniam
Naleśniki gryczane z jabłkiem i bakaliami - zdrowe i bezglutenowe 180

najlepiej na całą noc. Następnie odcedzamy wodę i płuczemy wodę. Blendujemy ze szklanką mleka i jajkiem na gładką masę. Jeśli masa będzie bardzo gęsta dolewamy jeszcze mleka, ciasto ma mieć konsystencję zbliżoną do tradycyjnych naleśników. Ja smażyłam na patelni ceramicznej całkowicie bez tłuszczu. Nadzienie: 2 jabłka 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich 1 łyżka

Cynamonowe szczęście
Drożdżówka marmurkowa 139

trochę wyrosnąć, potem ułożymy warstwami w blaszce i jeszcze raz pozostawimy do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 st. C, zwiększamy temperaturę do 160 st. C i pieczemy 30-35 minut. Doskonale smakuje bez dodatków,  ale można też posmarować masłem lub dżemem, lub jednym i drugim. Smacznego

Maminek kulinarny
Makowiec czekoladowy 209

tegoroczne święta. Czekoladowa masa makowa z mnóstwem bakalii - z orzechami włoskimi i laskowymi, rodzynkami i żurawiną. Bez dodatku ciasta, dla wielbicieli maku i czekolady to makowiec idealny :) Polecam! Składniki: 400 g masy makowej 75 g miękkiego masła 100 g brązowego cukru 4 jajka 75 g mlecznej czekolady 2 łyżki zmielonych migdałów 2 łyżeczki olejku migdałowego Białka oddzielić od żółtek

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto Fale Dunaju 159

roku. Uwielbiam je z wiśniami i masą budyniową, ale równie pyszne jest z innymi owocami, nawet bez masy. Jest doskonałe na specjalne okazje, ale może być też świetnym dodatkiem do herbaty. Na pewno posmakuje tym, którzy jeszcze go nie znają. Ciasto: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 3/4 szklanki mleka 2 szklanki mąki 1 łyżka proszku

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
makowiec z jabłkami 135

mój ulubiony makowiec. Bardzo wilgotny, ciężki, z dużą ilością jabłek ale za to bez mąki. To jedno z niewielu ciast, którym nie mogę się oprzeć.  *foremka 24*24 cm Składniki: 300 g maku 4-5  łyżek kaszy manny 5 jajek 200 g masła 1 i 1/2 szklanki cukru 600 g jabłek 2 łyżeczki proszku do pieczenia rodzynki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pierwsze eklerki z bitą śmietaną 171

śmietaną . Moje pierwsze, więc taką otrzymały nazwę. Przepis okazał się bardzo prosty, także w wykonaniu. I bez proszku do pieczenia, a i tak pięknie wyrosły. Składniki: ciasto: - 1/2 margaryny (125g) - 1 szklanka mąki pszennej (u mnie typ 450) - 1 szklanka wody - 4 jajka masa: - śmietanka 30% - cukier puder do smaku - śmietan-fix dodatki: - cukier puder do posypania Forma: blacha

Kuchnia co dnia
Knedle ze śliwkami z ziemniaczanego ciasta 181

pestki. Masę ziemniaczaną wyłożyłem na podsypaną mąką stolnicę, zrobiłem w niej dołek, wbiłem do środka jajka, dodałem szczyptę soli i mąkę. Wyrobiłem ciasto. Uformowałem z ciasta gruby wałek, pokroiłem na kawałki. Każdy kawałek rozpłaszczyłem na okrągły placek. Na środku każdego położyłem śliwkę bez pestki, zawinąłem ją w ciasto i uformowałem okrągłe knedle. Ułożyłem na posypanej mąką deseczce. Wodę lekko

R'n'G Kitchen