ciasto bez jajek - 13000 przepisów (strona:172/867)

Zdrowy tort czekoladowo-malinowy, bez mąki pszennej, masła 192

deser w lodówce. Taki tort możecie przygotować na urodziny i zachwycić gości :)   Ciasto: 50g gorzkiej czekolady bez cukru 1,5 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 30 g oleju kokosowego 3/4 szklanki cukru trzcinowego lub innego słodzidła 2 duże łyżki kakao 3 jajka 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka aromatu waniliowego 1/2 szklanki wrzącej wody Czekoladę rozpuścić(...)napęcznieje, podgrzać, ale NIE ZAGOTOWAĆ. Dodać do musu i wymieszać. Schłodzić w lodówce min 3 h. Gotową frużelinę zmiksować z uprzednio zmielonym (musi być gładki) twarogiem. Schłodzić całą noc. Ciasto przekroić na trzy blaty, przełożyć kremem. Można połać gorzką czekoladą.   Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Czekoladowe ciasto z masą pomarańczową i bezami 266

wilgotny spód wypełniony pomarańczową masą, a do tego kruche beziki......mmmm niebo w gębię, mówię Wam :) Spód*:*masło- 200g*czekolada gorzka- 200g*jajka- 6 sztuk*cukier brązowy- 120 gMasa:z tego przepisu (najedź myszką)Beza**:*białka- 2 sztuki*cukier puder- 100g+ skórka pomarańczowa i czekolada do ozdobieniaSpód:W garnuszku z grubym dnem roztopić czekoladę z masłem.Ostudzić.Białka oddzielić(...)który dodajemy stopniowo.Ubite białka pomału mieszamy z czekoladową masą.Przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30-35min w 180st.Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i wtedy ciasto powinno opaść tworząc miejsce na masę.Może się też zdarzyć, że ciasto opadnie już w piekarniku i tak też będzie ok.Beza:Białka z cukrem ubić na sztywną pianę i przełożyć

Kraina Miodem Płynąca
Prosta szarlotka orkiszowa z korzenną nutą 216

rozwałkowanych blatów na spodzie i wierzchu). Zrobienie tego ciasta nie powinno zająć zbyt wiele czasu, o ile mamy już przygotowane jabłka (u mnie domowy mus jabłkowy, bez cukru - naturalnie słodki :)). Prosta szarlotka orkiszowa z korzenną nutą 3 szklanki mąki orkiszowej 0,5 szklanki ksylitolu lub cukru trzcinowego 2-3 jajka (w zależności od wielkości) 3 łyżeczki proszku do pieczenia(...)opcjonalnie) mus jabłkowy - u mnie był to 1 duży słoik - 900 ml i jeden średni - ok. 400 ml Wszystkie składniki (oprócz musu jabłkowego) umieścić w misce i zagnieść gładkie ciasto. Podzielić je na dwie równe części. Standardową blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić jedną częścią ciasta spód (można rozwałkować). Wyłożyć mus jabłkowy i rozporowadzić po cieście. Drugą część pokruszyć

FitKot
naleśniki z ryżu bez mąki, cukru, jajek i mleka 134

składniki: 600 g ryżu 700 ml wody 60 ml oleju wykonanie: Ryż wsypujemy do garnka, zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Następnego dnia całość przelewamy do

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto 3BIT bez pieczenia 619

Pyszne, bardzo kremowe i baaaardzo słodkie ciasto bez pieczenia z masą budyniową, kajmakową i bitą śmietaną. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na krem: 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 całe jajko 2 żółtka 300 g masła 200 g cukru pudru Reszta składników: 600 g herbatników(...)opakowania śmietan-fixu 1 łyżka cukru pudru 1 tabliczka mlecznej czekolady CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Zaczynamy od przygotowania masy: W misce łączymy szklankę mleka, jajko, żółtka, cukier waniliowy, budyń i cynamon. Dokładnie mieszamy do połączenia wszystkich składników. W garnku podgrzewamy resztę mleka. Gdy będzie już gorące, ale jeszcze przed zagotowaniem, dodajemy cienkim strumieniem masę jajeczną

My Culinary Art
Biszkopt z kremem budyniowym i truskawkami 421

kochających ciasta z masą budyniową dla szukających przepisu na sezonowe ciasto Składniki na biszkopt: 6 jajek   7 łyżek mąki tortowej   szklanka cukru   łyżeczka proszku do pieczenia    Składniki na masę: kostka masła (200g) 2 budynie waniliowe lub śmietankowe z cukrem (lub bez cukru + 4-5łyżek cukru) 500ml mleka Składniki na owocowy wierzch: 2 galaretki(...)Piecz ok. 35 minut w temp. 160 stopni. Wykonanie masy: Przygotuj 500ml mleka. Odlej 3/4 szklanki. Resztę zagotuj. Do szklanki wsyp 2 budynie i dobrze wymieszaj. Jeśli masz budynie bez cukru to dodaj cukier do szklanki. Gdy mleko się zagotuje wlej zawartość szklanki i bardzo energicznie mieszaj, by zminimalizować pojawienie się grudek. Budyń będzie bardzo gęsty. Odłóż

Mania Wypiekania
Śląskie domowe nudle, czyli makaron 610

patelni, bez dodatku tłuszczu). To, w jaki sposób użyjecie makaronu zależy już od Was, a więc podaję przepis :) ps. najlepiej zrobić z podwójnej porcji. Makaron: 2 jajka   1 ½ - 2 szklanek mąki Ok. ½ łyżeczki soli Szklankę mąki wsypujemy do dość dużej miski. W mące robimy dołek, do którego wbijamy jajka i solimy. Na początku ciasto wyrabiamy widelcem lub szpatułką

Smakowy Raj
Białkowe ciasto czekoladowe bez mąki 324

ciasto nafaszerowane samymi dobrymi rzeczami :) Słodzone miodem i żurawiną, bez mąki i masła, przygotowane na bazie...fasoli. Tak, tak, na jedną blaszkę czekoladowca wykorzystujemy jej całą puszkę, podbijając konkretnie ilość białka. Jednocześnie uspakajam - nie zapłaczecie po pierwszym kęsie, ciacho jest mocno czekoladowe, bez warzywnych podtekstów ;) Składniki:puszka czerwonej fasoli małe opakowanie jogurtu greckiego 3 jajka 3 czubate łyżki(...)Białka oddzielamy od żółtek, które miksujemy z odsączoną fasolką, jogurtem, kakao i proszkiem do pieczenia. Dodajemy też miód według uznania - ja dorzuciłam jedną sporą łyżkę i ciasto wyszło mało słodkie, czyli dokładnie takie jak chciałam. Pamiętajcie, że potem dodajemy jeszcze słodką żurawinę, więc nie przesadzałabym z dosładzaniem ;)       Wracając do miksowania to radzę uważać - mieszanka jest

sama złodycz
Kostka alpejska – czekoladowy biszkopt z lekką masą bezowo – krówkową 941

przerażało mnie połączenie słodkich bez z jeszcze słodszą masą krówkową.A , że miałam opakowanie bezików, które dostałam w paczce z bdsklep.pl  , to postanowiłam zaryzykowac!Opłacało się!Ciasto tak jak sądziłam wyszło bardzo słodkie , ale zarazem nie na tyle , by zasłodzic się już jednym kawałkiem.Tak , wzięłam dokładkę chyba 2 razy;) Składniki :Biszkopt:- jajko – 2 szt– cukier(...)łyżka– proszek do pieczenia – 1 łyżeczka– kakao – 1,5 łyżkiMasa bezow0 – krówkowa:- masa krówkowa – 200 g– masło – 100 g– bezy – 100 gMasa śmietanowa:- śmietana 30% – 250 g– cukier puder – 1 łyżka– żelatyna – 2 łyżeczkiDodatkowo:- starta czekolada do posypaniaSposób przyrządzenia:  Biszkopt :  Białka ubijamy na sztywną pianę

Ostra na Słodko
Cassatelle di Agira 97

Palermo na talerzu 2 (link pod przepisem) – zobaczcie sami, jakie cuda można w nim znaleźć. Lista zakupów (ok. 30 sztuk) Ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 5–6 płaskich łyżek cukru 115–120 g ciepłego smalcu 1 jajko 1/4 łyżeczki cynamonu skórka z 1 cytryny (u nas: opakowanie cukru ze skórką cytrynową) 50 ml wody 4 łyżeczki ekstraktu

Proste-przepisy.pl
Naleśniki pełnoziarniste z "ruskim" nadzieniem ziemniaczano-serowym 147

razowe" w smaku ,a drobinki otrab beda wyczuwalne podczas jedzenia.Moje sa bez dodatku otrab.Skladniki na nalesniki:^2 szklanki maki orkiszowej pelnoziarnistej lub pszennej ^1 szklanka mleka i troche (okolo 300ml)^1szklanka wody mineralnej ^2 jajka^sol,pol lyzeczki^lyzka olejuNie ma tu potrzeby uzywania miksera.Do maki wbic jajka,powoli dolewac mleko z woda(lub samego mleka,jak kto woli(...)mieszac rozga,by nie utworzyly sie grudki.Z tej porcji upieczemy 12 srednich nalesnikow.Ciasto odstawic na 1 godzine,zeby odpoczelo.W tym czasie tez  maka mocno napecznieje,a ciasto zgestnieje.Skladniki na farsz:^okolo 80 dkg ugotowanych ziemniakow przecisnietych przez praske^okolo 25 dkg twarogu^jedna cebula,droniutko pokrojona i przyrumieniona na masle klarowanym^sol,pieprz do smaku^,majeranek jesli lubicieWYKONANIE

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Krokiety z mięsem mielonym i pieczarkami 391

naleśniki. Nie może być jednak za rzadkie, ponieważ wtedy mogą się nam rozpadać podczas przewracania. Trzeba to wypróbować samemu. Naleśniki smażymy na patelni już bez dodatku tłuszczu. Myślę, że dodanie odrobiny oleju do ciasta jest lepszym pomysłem, niż lanie go na patelnię. Naleśniki do krokietów nie powinny być zbyt mocno przyrumienione na brzegach, ponieważ mogą się wtedy łamać przy(...)puszczać sok, dodajemy mięso mielone oraz przyprawy. Smażymy do chwili, kiedy mięso nie będzie surowe. Całość odstawiamy, by trochę przestygła. Wtedy dodajemy jajko oraz bułkę tartą. Farsz musi być gęsty i w miarę suchy, bez pływającej wody. Gotowy farsz Nadzienie układamy na środku każdego naleśnika, po ok. łyżce stołowej - czubatej, brzegi zawijamy do środka i rolujemy. Jajko

Ratunku obiad
Kruche Bezowe Tartaletki z Cytrynowym Kremem 174

masła 90 g cukru pudru 1 jajko szczypta soli Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera, hakiem do ciasta kruchego lub ręcznie zagniatamy składniki na ciasto kruche. Gotowe ciasto formujemy w kulę, owijamy folią, wkładamy do lodówki na kilka godzin lub najlepiej na całą noc. Foremki na tartaletki smarujemy masłem, około 9-10 sztuk. Ciasto rozwałkowujemy na posypanym mąką blacie. Wycinamy(...)pomocą miksera, na najniższych obrotach. Tartaletki napełniamy kremem, za pomocą łyżki lub rękawa cukierniczego. Przykrywamy wcześniej przygotowaną bezą. Polewamy odrobiną pozostawionego lemon curd. Woreczek śniadaniowy napełniamy lemon curd, odcinamy róg i polewamy nim bezę. Przechowujemy w lodówce. Bezy: 6 białek 300 g cukru kryształu 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Do misy miksera wlewamy białka i ubijamy

Made By Mom And Son
Dutch baby – grzeszne śniadanie 114

bez problemu robić za deser – zwłaszcza jeśli chcecie zrobić coś samodzielnie, a macie mało czasu lub nie umiecie/nie chcecie piec ciasta. Satysfakcja gości gwarantowana! My moglibyśmy jeść dutch baby na okrągło! Jeśli skusił Was ten pomysł na śniadanie – jeszcze słowo od Wujka Dobra Rada. Naleśnik najlepiej robić w naczyniu o bardziej pochyłych niż stromych brzegach, wtedy ciasto(...)powinny robić dodatki. Jeśli lubicie słodkie naleśniki dodajcie więcej miodu do ciasta. Przepis,z którego korzystamy jest efektem testowania różnych receptur, bo proporcje mąki i mleka w przepisach na dutch baby różnią się od siebie. Według nas najlepszy jest właśnie ten (a pochodzi z cooking.nytimes.com ). Składniki: 3 jajka Pół szklanki mąki (70-80 g) Pół szklanki mleka Łyżeczka miodu Szczypta

Niedzielny kucharz
Jabłecznik 126

cynamonu Przygotowanie: Na stolnicę wysypujemy mąkę. Dodajemy cukier, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia. Wbijamy jajka i dodajemy posiekaną margarynę. Zagniatamy ciasto. Następnie ¾ ciasta rozkładamy na blaszce o wymiarach 25x35cm wysmarowanej margaryną i posypaną odrobiną bułki tartej. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180C (bez termoobiegu). Pozostałą część ciasta wkładamy do zamrażalnika. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następie

CityTaste - Przepisy