Genialny. Pyszny. Szybki. Idealny. HIT. Po prostu Fit Ptyś. Musicie zrobić!!! Ciasto: 1 jajko 2 łyżki mąki jaglanej i 1 łyżka mąki kokosowej 4 łyżki mleka kokosowego 1 łyżeczka cynamonu - lub kakao (ja nie przepadam) słodzik - u mnie bez kilka kropli aromatu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jajka miksujemy z proszkiem i pozostałymi składnikami :) Wstawiamy do piekarnika
Tetiisheripotrzeba o temperaturze pokojowej do misy robota wsypać cukier, orzechy włoskie mielone, miękką margarynę, jajka, mąkę przesianą z proszkiem, ucierać ciasto z 5 minut silikonowa niska forma do tarty 24 cm - do formy włożyć 3/4 ciasta i łyżką roprowadzić po formie, śliwki bez pestek wymieszać z kisielem i poukładać na cieście ciasno do reszty ciasta dodać startą skórkę
W Mojej Kuchni Lubięwiem, dlaczego, ale dość często wykorzystuję ostatnio wegańskie przepisy. Pewnie dawniej powiedziałabym, że bez użycia jajek wypiek się zupełnie nie uda i nie będzie ani puszysty, ani smaczny. Nawet próbujący tych moich wegańskich eksperymantów domownicy czasami dziwią się, że w cieście wcale nie ma jajek ;) Chciałam upiec coś "pączkowego" i tak wpadłam na ten przepis, który okazał się świetny
FitKotOstatnio proponowaliśmy Wam sernik tiramisu i nie da się ukryć, że zyskał Wasze solidne zainteresowanie dlatego dzisiaj kolejne ciacho z tej serii. Tym
Kuchenne Wariacjepostaci tego smakołyku i najczęściej na śniadanie (zamiast kanapek !!!) - w wersji na lenia bez żurawiny i orzechów, z garścią słonecznika :D No dobra, ale nie o moich przywarach miałam tu rozprawiać, tylko o buraczanym cieście. Zapomniałam dodać, że ciasto nie zawiera jajek. A mimo to ma idealną strukturę i smak. Także wyciągajcie ze spiżarni buraki albo zasuwajcie
Słodko-Słony Świat IlonyTym razem za sprawą Doroty Świątkowskiej i książki „Moje wypieki i desery” przeniesiemy się w ciepły klimat gdzie będziemy mogli spróbować australijskiej klasyki,
Kuchenne WariacjeSubskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na proste ciasto marchewkowe bez glutenu: Ciasto: 3 szklanki startej na drobnych oczkach marchewki (około 400g) 1 szklanka cukru (użyłam jasnego brązowego) 3/4 szklanki oliwy z oliwek (najlepiej extra virgin) 3 jajka – osobno żółtka i białka 1/4 szklanki mleka 1/3 łyżeczki aromatu waniliowego lub 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
Mała Cukierenkamojprzepisna.pl | Szarlotka z budyniem i pianką Dość nietypowa szarlotka, podstawa to ciasto kruche, następnie kwaśne jabłka, zapieczone w budyniu, a na to pianka bezowa. Szarlotka ta
moj przepis namoim domu zawsze nazywaliśmy je kluskami na parze. Puszyste, drożdżowe i delikatne. Bez nadzienia w środku lub z dżemem malinowym, polane masełkiem i cynamonem. Dziś w innej odsłonie - z borówkowo - orzechowym sosem. Składniki na ciasto: 500g mąki pszennej 2 jajka 1 szklanka mleka 30g drożdży 2 łyżki roztopionego masła 1 łyżeczka cukru sól Sposób przygotowania: Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy
Kuchnia Pani Wiosnyszkl mleka 2 łyżeczki maki ziemniaczanej ok 700 g śliwek 80 g czekolady Jajka ubić z cukrami , dodać rozpuszczoną margaryną i stopniowo mąkę i proszek do pieczenia . Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. na wierzchu ułożyć połówki śliwek bez pestek . Składniki na masę serową włożyć do blendera i dobrze zmiksować na jednolitą masę. Zalać śliwki masą serową
Gotowanie jest łatweodżywką białkową i rabarbarem. Drugi był z jajkiem, białkiem i rabarbarem. Trzebi był z jajkiem, białkiem, rabarbarem i orzechami. Który najbardziej smakował? Sama nie wiem, dużo się nie różniły :D Głównie chodziło mi o to by ciasto było zwarte i odchodziło bez problemu od naczynia. Składników jest 6, czas wykonania ok 40 minut. SKŁADNIKI: - 30g kaszy jaglanej (przed
fitolarun.blogspot.comgłowy, ale po drugiej próbie udało mi się go odtworzyć ;) Składniki (8 placuszków): 2 jajka 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru (proszek) 1 łyżka ksylitolu firmy Oleofarm 3 łyżki otrębów pszennych firmy Kupiec 200g chudego twarogu szczypta sody kilka sztuk truskawek do ciasta (można też bez) jako dodatek twarożek z truskawkami Sposób przygotowania: Jedno białko ubijamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwięc wrzucam na bloga. Jest świetną alternatywą dla zwykłej pszennej pizzy. Można zjeść całą! Bez wyrzutów sumienia. Inspiracją była dla mnie pizza Kate ! Dziękuje, bylo pysznie <3 Polecam każdemu! Składniki: Ciasto: 30g dowolnej pełnoziarnistej lub bezglutenowej mąki (u mnie gryczana) 2 jajka + 1 białko Bazylia Oregano Papryka słodka Papryka ostra Soł morska Sos: 2 łyżki koncentratu
CzarnawisienkaCzęsto piekę bananowe ciasto ,bo zawsze mam w domu jakieś niechciane ,zapomniane banany .Dziś bez kakao ,z samą czekoladą gorzką ,lekko klejące od bananów ,aromatyczne ciasto .Zapraszam. Składniki : 150 g gorzkiej czekolady 150 g miękkiego masła 100 g cukru trzcinowego 3 jajka ,w temperaturze pokojowej 180 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
Ladylaura.jeśli ktoś lubi może zrobić muffiny z samą kruszonką lub z samymi owocami, a bez kruszonki. Można powiedzieć technika dowolna :) Ciasto drożdżowe: 35 dag mąki 3 łyżki cukru 3 dag drożdży (+ 1 łyżeczka cukru) 1 niepełna szklanka mleka ½ łyżeczki soli 1 jajko 80 dag masła 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżka oleju Kruszonka: 70g masła 1/3 szklanki cukru
Smakowy RajWróciliśmy niedawno ze Stambułu. Jedzenie fenomenalne, chciałoby się chociaż w małym stopniu odtworzyć tamtejsze smaki. Wpadł mi w oko przepis ze strony Moje Wypieki na
Stare GaryCiasto jest bez mleka, bez proszku do pieczenia ani nawet sody. Bez problemu można wykonać je z mąki bezglutenowej np. kukurydzianej. Składniki: szklanka mąki 1 i 1/3 szklanki cukru szczypta wanilii 6 jajek szczypta soli śliwki (węgierki) bez pestek Sposób wykonania
w kuchni i w ogrodziepołączenie tego daje wyborny efekt, wręcz nie do opisania. Pyszne, idealnie kruche czekoladowe ciasto bez mąki, z nutką wanilii, do tego niebiańska pianka czekoladowa z małą dozą alkoholu... Idealnie współgra z filiżanką kawy lub herbaty. Przepis wynalazłam u Kasi. Ciasto:4 jajka, 150g masła,1/2 szkl. drobnego cukru do wypieków, budyń czekoladowy (45g), 150g gorzkiej czekolady, 50g mlecznej
Z miłości do słodkościPost Kieszonki francuskie z brokułami i fetą pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojebeda gotowe do zjedzenia.Tymczasem zadowalam sie tymi ze straganu.Dzis upieklam z nich eksperymentalne ciasto, bez maki, bez proszku do pieczenia. Za to pelne aromatu i mocno owocowe. Pyszne na zakonczenie lata.Ciasto amaretti z brzoskwiniamiskladniki: 1kg brzoskwin 175g biszkoptow 150g amaretti 3 jajka 100g cukru 100g mielonych migdalow maslo do smarowania 1 lyzka soku z cytryny 1/2 lyzeczki esensji(...)nich zmielone brzoskwinie i pokruszone ciastka oraz wanilie.Bialka ubijamy na piane i dodajemy do ciasta.Tortownice smarujemy maslem i posypujemy dno i boki pozostalym cukrem oraz odrobina zmielonych migdalow. Wykladamy ciasto. Wierzch posypujemy zmielonymi migdalami.Ciasto pieczemy przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.Po upieczeniu pozostawiamy do wystygniecia i jak ciasto bedzie juz chlodne sciagamy obrecz tortownicy.Posypujemy je cukrem pudrem
Przysmaki Karolkiotrzymania zwartej, gładkiej kuli kruchego ciasta. Ciasto można również wyrobić ręcznie - masło umieścić w większym naczyniu, dodać mąkę, posiekać nożem. Dodać resztę składników i szybko wyrobić do otrzymania gładkiego ciasta. Ciasto podzielić na 2 części, owinąć folią spożywczą, spłaszczyć, włożyć na 2 godziny do zamrażarki (lub na krócej, jeśli ciasto stwardnieje na tyle, by bez problemu zetrzeć(...)mąki ziemniaczanej lub proszku budyniowego waniliowego 125 g masła 3 jajka (bez rozdzielania na białka i żółtka) 1 szklanka drobnego cukru do wypieków Sposób wykonania: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misie miksera utrzeć masło z cukrem, do otrzymania jasnej, puszystej masy. Dodać jajka, w całości, cały czas ucierając. Dodawać twaróg i mąkę - porcjami, cały czas
Smaki Nataliikupię. Chcąc również trochę ograniczyć spożycie mąki pszennej, postawiłem na gryczaną. To był świetny wybór, bo takie naleśniki zyskują wspaniałego orzechowego aromatu, no i są oczywiście zdrowsze. Jajko, które dodaję do ciasta, nie jest obowiązkowe, ale nie ukrywam, że dzięki niemu znacznie łatwiej się je smaży. To, co w nie zawiniecie, to już Wasza sprawa. Ja postawiłem na moje ulubione(...)naleśniki starannie mieszamy w misce za pomocą łyżki. Odstawiamy na przynajmniej 1 godzinę (to bardzo ważne, bez tego naleśniki będą przywierać do patelni). Następnie ponownie energicznie mieszamy. Patelnię do naleśników mocno rozgrzewamy i dodajemy odrobinę oleju kokosowego, który równomiernie rozprowadzamy. Wylewamy porcję ciasta i rozprowadzamy je po całej powierzchni patelni, przechylając ją. Smażymy na małym ogniu, aż naleśnik zacznie
Food Square