ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:50/409)

Eierpunsch. Świąteczny likier jajeczny 72

odwagi używać surowych jajek. 300 ml domowego likieru jajecznego lub ajerkoniak ze sklepu 350 ml białego wina, słodkiego lub półsłodkiego 1 opakowanie cukru waniliowego 1-2 kieliszki białego rumu bita śmietana w sprayu lub Poncz jajeczny, powiększona wersja z sokiem pomarańczowym 750 ml likieru jajecznego/ ajerkoniaku ½ litra białego wina, najlepiej słodkiego½ litra soku pomarańczowego 1 opakowanie cukru waniliowego bita śmietana

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Fit ciasto missisipi. 58

płatków owsianych , daktyli i orzechów nerkowca , następnie delikatna warstwa kakaowa z nasionami chia i orzechami nerkowca, kolejna warstwa to masa budyniowa z awokado i bananem i na koniec kokosowa bita śmietana. Cóż za pyszne warstwy. Fit ciasto missisipi to czysta przyjemność! Chia inaczej szałwia hiszpańska. Należy do najzdrowszej żywności na świecie. Nasiona są pełne przeciwutleniaczy, które zwalczają wolne rodniki(...)kakao Masa budyniowa z awokado: – 4 dojrzałe awokado – 2 banany – 1/3 szklanki kakao – ½ łyżeczki soli – 2 łyżeczki esencji z wanilii – ¼ szklanki syropu klonowego Bita śmietana: – 1 łyżeczka wanilii – 4 łyżeczki syropu klonowego – 1 puszka mleczka kokosowego – sok z cytryny – kakao do posypania Mleczko kokosowe umieszczamy w lodówce

Zdrowy Styl Joanny
Chrupiące gofry z bitą śmietaną i owocami 68

mleka 1/4 szklanki oleju 3 jajka łyżeczka proszku do pieczenia szczypta cukru szczypta soli Składnik na bitą śmietanę 250 ml śmietany 1 łyżka cukru pudru kilka kropel aromatu waniliowego Bita śmietana przepis Do przygotowania bitej śmietany musimy użyć zimnej śmietany. Więc wyciągamy ją dopiero na chwile przed przygotowaniem. Dobrze jest też wstawić na 15 minut metalową miskę, w której będziemy(...)największej mocy. Wtedy gofry będą szybko upieczone i nie staną się gumowate. Gofry po upieczeniu przekładamy na kratkę i dajemy im chwilę wystygnąć, jeśli tego nie zrobicie to bita śmietana bardzo szybko Wam spłynie z gofrów. Na upieczone gofry nakładamy bitą śmietanę i Wasze ulubione owoce. Smacznego! Artykuł Chrupiące gofry z bitą śmietaną i owocami pochodzi z serwisu Kulinarny Blog

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przepis na ciasto czekoladowe z bitą śmietaną 107

kostka kawowa na ciemnym spodzie z bitą śmietaną w dwóch smakach. To wilgotne ciasto czekoladowe i dżem tworzą doskonałe połączenie smaków, ale także delikatną strukturę. Dżem śliwkowy, ciemne ciasto, bita śmietana z nutką kawy oto zestaw który można sobie zaserwować jako ciasto na weekend. Przepis na ciasto czekoladowe z dżemem i bitą śmietaną już czeka.   Zapraszam(...)Ciasto mąka pszenna uniwersalna 2 szklanki kakao 1 łyżka dżem śliwkowy 2 łyżki mleko 1 szklanka jajka 2 sztuki cukier 2 łyżki soda 1 łyżeczka olej 0,5 szklanki Bita śmietana śmietanka

Dieta moja pasja
Naleśniki z borówkami 57

u017cdy nale\u015bnik smarowa\u0107 serkiem mascarpone, posypa\u0107 bor\u00f3wkami.\r","Zawin\u0105\u0107 lub z\u0142o\u017cy\u0107 nale\u015bnik.\r","Na wierzch po\u0142o\u017cy\u0107 bit\u0105 \u015bmietan\u0119 i posypa\u0107 bor\u00f3wkami.\r"],"recipeYield":"4 nalesniki","keywords":"bita \u015bmietana,bor\u00f3wki,mascarpone,nale\u015bniki,owoce","totalTime":"PT0H35M"} Drukuj Naleśniki z borówkami Czas przygotowania

Bardzo Gruby Smok
Deser budyniowy z jabłkiem i mango 74

budyniowa przygotowana z domowego budyniu (bez proszku z torebki!) oraz serka mascarpone, o bardzo kremowej konsystencji. Orzeźwiającą nutę wprowadza tu frużelina o smaku jabłka i mango, a całość dopełnia bita śmietana z kremówki oraz posiekane orzechy włoskie. I tak otrzymujemy bardzo prosty deser o rewelacyjnym smaku, który zachwyci Twoją rodzinę oraz znajomych. Do deseru użyłam frużeliny Apple & Mango(...)uzyskania gęstej konsystencji budyniu. Budyń przykrywamy folią spożywczą tak, aby dotykała ona powierzchni budyniu i studzimy. W misce miksujemy budyń na przemian z serkiem mascrpone do uzyskania jednolitego kremu. Bita śmietana: Mocno schłodzoną śmietankę ubijamy mikserem na sztywną masę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Orzechy włoskie drobno siekamy. Deser: Przygotowujemy 5-6 pucharków. Na dnie każdego pucharka umieszczamy kruszonkę

Kuchnia MagdaLeny
Deser budyniowy z jabłkiem i mango 74

budyniowa przygotowana z domowego budyniu (bez proszku z torebki!) oraz serka mascarpone, o bardzo kremowej konsystencji. Orzeźwiającą nutę wprowadza tu frużelina o smaku jabłka i mango, a całość dopełnia bita śmietana z kremówki oraz posiekane orzechy włoskie. I tak otrzymujemy bardzo prosty deser o rewelacyjnym smaku, który zachwyci Twoją rodzinę oraz znajomych. Do deseru użyłam frużeliny Apple & Mango(...)uzyskania gęstej konsystencji budyniu. Budyń przykrywamy folią spożywczą tak, aby dotykała ona powierzchni budyniu i studzimy. W misce miksujemy budyń na przemian z serkiem mascrpone do uzyskania jednolitego kremu. Bita śmietana: Mocno schłodzoną śmietankę ubijamy mikserem na sztywną masę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Orzechy włoskie drobno siekamy. Deser: Przygotowujemy 5-6 pucharków. Na dnie każdego pucharka umieszczamy kruszonkę

Kuchnia MagdaLeny
Malinowy deser na zimno / Charlotte russe z malinami 58

okazję. SKŁADNIKI: *Szklanka o pojemności 250 ml. około 27 długich biszkoptów z cukrem masa malinowa: 3 łyżki żelatyny 4 łyżki zimnej wody 350 g mrożonych malin 1/2 szklanki cukru Bita śmietana: 2 szklanki śmietany kremówki 30% 1/3 szklanki cukru pudru 1 lyzka cukru z wanilia Do dekoracji: 1 szklanka śmietany kremówki 30 % 1 lyzka cukru pudru 1 łyżeczka cukru(...)stężeje, przed wyjściem go z lodówki ubić szklankę śmietany z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Deser delikatnie wyjąc z formy i przewiązać go wstążką. Na wierzchu deseru ułożyć bita śmietanę. Całość udekorować malinami. Gotowy deser posypać cukrem pudrem, można go również ozdobić listkami mięty. Smacznego

Pani M - kuchnia smakowita
CIASTO JAJKO SADZONE 106

brzoskwiń zalane krystaliczną galaretką nadającą niepowtarzalny urok, ciasto to będzie hitem niejednej imprezy ;) Biszkopt 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia   BITA ŚMIETANA 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru; 1 łyżka żelatyny   DODATKOWO Puszka moreli 2 galaretki krystaliczne     SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Biszkopt(...)końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenie piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 min. Upieczony biszkopt wystudzić. Bita śmietana Żelatynę rozpuścić w 0,5 szklanki gorącej wody, odstawić do przestygnięcia. Śmietanę ubić na sztywno pod koniec ubijania stale miksując dodać cukier puder oraz przestudzoną żelatynę. Biszkopt posmarować bitą śmietaną

RAROSSA
CIASTO JAJKO SADZONE 102

brzoskwiń zalane krystaliczną galaretką nadającą niepowtarzalny urok, ciasto to będzie hitem niejednej imprezy ;) Biszkopt 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia   BITA ŚMIETANA 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru; 1 łyżka żelatyny   DODATKOWO Puszka moreli 2 galaretki krystaliczne     SPOSÓB PRZYGOTOWANIA   Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu(...)końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenie piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 min. Upieczony biszkopt wystudzić. Bita śmietana Żelatynę rozpuścić w 0,5 szklanki gorącej wody, odstawić do przestygnięcia. Śmietanę ubić na sztywno pod koniec ubijania stale miksując dodać cukier puder oraz przestudzoną żelatynę. Biszkopt posmarować bitą śmietaną

RAROSSA
ZIMOWY TORT ŻURAWINOWY 111

lubię w każdym torcie jest słodko-kwaśny. No i wygląda przepięknie! SKŁADNIKI: (tortownica 20 cm) Biszkopt 5 jajek ¾  szklanka cukru 1/4 szklanka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej Bita śmietana ½ szklanki soku z Żórawiny 500 ml bitej śmietany 2 łyżki żelatyny rozrobione w ½ szklanki gorącej wody 4-5 łyżek cukru pudru Poncz Sok z cytryny ¾ szklanki przegotowanej(...)temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto pozostawić do wystudzenia, i dopiero wówczas można przekroić na trzy blaty.   Bita śmietana Śmietanę razem z cukrem pudrem ubić na sztywno pod koniec bujania powoli wlewać sok z Żórawiny wymieszany z żelatyną i dokładnie wymieszać. Pierwszy blat nasączyć ponczem posmarować 1/3 bitej

RAROSSA
KARPATKA 138

blogu równie pyszna ale z mniejszą ilością jajek niż poprzednia 😃. Ciasto idealne również na ptysie Składniki: 13 dag masła 260 ml wody 18 dag maki 5jajek szczypta soli   Bita śmietana   0,5 litra śmietany 30 lub 36 % 2 łyżki cukru pudru Cukier waniliowy 2 fix do śmietany Sposób przygotowania Wodę z masłem zagotować gdy masło się rozpuści wsypać(...)tłuszczem. Piec w temperaturze 200 C przez około 20 minut. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i gdy przestygnie wyjąć z blachy następnie ciasto podzielić na dwie równe części.  Bita śmietana Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier, cukier waniliowy oraz fixs i jeszcze chwile miksować. Bitą śmietanę wyłożyć na pierwszy blat ciasta przykryć drugim posypać cukrem pudrem

RAROSSA
TORT NA HALLOWEEN 110

biszkopt piernikowy z kremem budyniowym  SKŁADNIKI   Biszkopt (tortownica 20 cm)   5 jajek ¾  szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao   Bita śmietana 500 ml śmietany 36% 2 łyżki puree z dyni łyżka cukru pudru 2 Fixy do smietany Poncz Amaretto można rozcięczyć przegotowaną wodą   Krem budyniowy do dekoracji 2 budynie(...)następnie biszkopt przekroić na cztery blaty. Piec w temperaturze 160-170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Odstawić do przestygnięcia następnie biszkopt przekroić na cztery blaty. Bita śmietana Śmietanę ubić na sztywno z cukrem Podkoniec ubijania dodać fixy. Do ubitej śmietany dodać puree z dyni i delikatnie połączyć. Pierwszy blat biszkoptu nasączyć alkoholem posmarować ¼ bitej śmietany, przykryć

RAROSSA