ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:51/409)

Wuzetka 181

cukru 240 g mąki pszennej 100 g kakao 80 g masła szczypta soli Polewa czekoladowa: 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 100 ml śmietany kremówki 36 % Bita śmietana: 750 ml śmietany kremówki 36% 100 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki glukozy* 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej* Do nasączenia: 150 ml wiśniówki 150 ml wody** Dodatkowo(...)minut do suchego patyczka. Wyjmij i odstaw do całkowitego wystudzenia. Następnie ciasto podziel na 2 równe blaty. (Możesz również upiec oba blaty osobno, dzieląc podane składniki na 2 porcje). Bita śmietana Schłodzoną kremówkę krótko ubij mikserem wraz z mascarpone. Następnie dodaj cukier puder wymieszany z glukozą oraz skrobią (jeśli używasz) i ubij na najwyższych obrotach na sztywny krem. Oba blaty

Food Square
Poranek z kawą na dwa sposoby 122

waniliową lub imbirową. Kawa – mocna wanilia Składniki: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, u mnie Nescafe Azera Espresso Intenso 100 ml wody 100 ml mleka sojowego waniliowego pół laski wanilii bita śmietana kostka czekolady Przygotowanie: Kawę zalej gorącą wodą. Laskę wanilii przekrój na pół, wydrąż ziarna, dodaj do mleka i podgrzej. Gorące mleko dolej do kawy, udekoruj bitą śmietaną i startą(...)czekoladą. Kawa – imbirowa pokusa Składniki: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, u mnie Nescafe Azera Espresso Intenso 250 ml wody kawałek korzenia imbiru szczypta mielonego imbiru 2 łyżeczki miodu bita śmietana Przygotowanie: Imbir obierz, pokrój na kawałki, zagotuj go w rondelku z wodą. Zalej kawę, posłodź miodem, udekoruj bitą śmietaną i mielonym imbirem. Na zdrowie! Miłego dnia

Zasmakuj Kuchni
Torcik budyniowy z bitą śmietaną 211

torciki : ( tyle wychodzi z jednego biszkoptu ) Biszkopt : 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia bita śmietana : 750 ml śmietany kremówki 30 % 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 4 łyżkach gorącej wody 3 łyżki cukru pudru budyń 2 opakowania budyniu waniliowego 700 ml mleka 6 łyżek cukru(...)przekroić na dwie części , wyłożyć na każdą letni budyń ( wtedy biszkopt pozostanie delikatnie wilgotny ) i schować do lodówki ( najlepiej w foremkach do pieczenia , budyń nie ucieknie na boki ).Wreszcie bita śmietana . Ubijamy śmietanę na sztywno , pod koniec, jak zaczyna być gęsta , dosypując co jakiś czas cukier puder , aż do wyczerpania " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Rozpuszczamy

Ogrodnik w podróży
Ciasto kajmakowe 638

Ciasto miodowe ciemne i białe przełożone masą kajmakowo-orzechową ,a na wierzchu bita śmietana :) ciasto bardzo dobre a czym ciasta mniej tym lepsze ;) tak jest z ciastami na bazie miodu. Musi swoje odstać,dzięki czemu lekko mięknie .Nie dotarliśmy do efektu " zmiękczenia"- było za dobre ;) Foremka : 28 x 24 cm Temperatura pieczenia: 180C Czas pieczenia: 2 x 20 minut Ciasto(...)Puszkę kajmaku rozgrzewamy w garnuszku i dodajemy  połowę uprażonych,posiekanych orzechów (100 g). Tak przygotowaną masę wykładamy na ciasto ciemne, na masę kładziemy ciasto jasne i na wierzch bita śmietana  ubita z 2 łyżkami cukru pudru i posypujemy orzeszkami,które nam zostały. Ciasto wstawiamy do lodówki i najlepiej jak zrobimy go z 2 dni wcześniej. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Torcik bezowy z bitą śmietaną 195

kluski na parze Składniki - proporcje na dwa lub trzy torciki 2 duże białka 10 dag cukru pudru 1 płaska łyżeczka skrobi ziemniaczanej kilka kropli soku z cytryny szczypta soli Bita śmietana 1 opakowanie (400 ml) mocno schłodzonej śmietany o zawartości tłuszczu 30% lub więcej opcjonalnie 1 łyżeczka cukru pudru lub syropu klonowego lub miodu opcjonalnie 1 łyżka likieru amaretto Uwaga(...)chcecie zjeść torciki np. następnego dnia, to warto dodać do ubijanej śmietany łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej w 2 łyżkach gorącej wody (dodajemy ją pod koniec ubijania śmietany). Dzięki dodatkowi żelatyny bita śmietana dłużej zachowa kształt i konsystencję. Dodatki świeże owoce posypka czekoladowa zmielone orzechy lub migdały Przygotowanie Wariant dla tradycjonalistów Przygotowanie bezy: Białka lekko posolić, ubijać przez około minutę

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #19 Brownie z bitą śmietaną i owocami 461

albo niedzielę i do tego koniecznie na szybko? Polecam niezawodne brownie, które na dobrą sprawę możemy zjeść samo ponieważ smakuje wyśmienicie. Ale możemy również coś tam do niego dorzucić. Bita śmietana z owocami sprawdziła się znakomicie. W sumie to krem cytrynowy też pasowałby świetnie ale zajął by nam więcej czasu, a ciasto ma być ekspresowe. Brownie z założenia powinno być(...)ciasto wykładamy umyte wcześniej i osuszone owoce. Z foremki wykroiłam 20 porcji. Jedna to około 300 kcal Szybkie i proste ciasto na niedzielę Brownie czyli ciasto czekoladowe Czekolada, bita śmietana i owoce to świetne połączenie Pyszne wykorzystanie owoców sezonowych Proste i szybkie ciasto na niedzielę Smacznego!!! Justyna

Relaxtime
Mini bezy z bitą śmietaną i borówkami 156

spełnienie najskrytszych marzeń o deserach wszelakich... * SKŁADNIKI na 9 sztuk Beza: 5 białek 300 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego szczypta soli Bita śmietana: 300 ml śmietany kremówki 2 łyżki mascarpone 2 łyżki cukru pudru 250 g borówek * PRZYGOTOWANIE Beza Białka  ubij na   sztywno  ze szczyptą soli. Następnie dodawaj(...)minutach   zmniejsz temperaturę do   120 ° C   i   susz  przez  50-60  minut . Gotowe bezy   ostudź  w   lekko uchylonym piekarniku . Bita śmietana Kremówkę  ubij na   sztywno , pod koniec dodając   cukier puder  i   mascarpone . Gotowy krem wyłóż na   ostudzoną  bezę przed samym podaniem. Ozdób całość

Food Square
Słodkości na wielkanocny stół 179

zdrowe Rafaello i koniecznie zajrzyjcie do kategorii FIT. FIT Rafaello Z kolei u tych, którzy nie liczą kalorii i nie lubią piec na wielkanocnym stole musi pojawić się ciasto 3 BIT i banana dream. Ciasto 3 BIT Banana Dream Po więcej wielkanocnych przepisów zapraszam do kategorii WIELKANOC. Życzę wszystkim smacznych Świąt

Fitsweet.me
Ciasto wiosenna zebra 3476

Śmietanowo- galaretkowe wnętrze z jagodami ukryte pomiędzy dwoma biszkoptami. Dodatkowej słodyczy nadaje mu bita śmietana z utartą czekoladą. Składniki biszkopt (tortownica 21 cm) 3 jajka 3/4 szkl mąki 1/2 szk cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 400 g śmietany 18 % 1 galaretka agrestowa Gellwe 1 galaretka z owoców leśnych Gellwe 1 mały słoik jagód w soku 250 g śmietany(...)krem zostanie w całości wykorzystane a naczynie łatwiejsze do mycia. 6. Wierzch posypujemy utarta czekoladą. Ciasto ponownie wstawiamy do lodówki. Smacznego życzy Kategoria: Ciasta , Przepisy Tagged: akcesoria kuchenne , biszkopt , bita śmietana , czekolada , galaretka , Gellwe , jagody , na zimno , owoce , Tarka i Miarka , śmietanex

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Domowy kisiel z czarnej porzeczki 180

okiem... mrożone czarne kuleczki  😎. Szybka burza mózgów i już jest plan: robimy pyszny gęsty d omowy kisiel z czarnej porzeczki, a na wierzchu nieco rozpusty, czyli bita śmietana. Powiem Wam, że ten duet - czarna porzeczka i bita śmietana bardzo do siebie pasuje. Deser wyszedł pyszny, przywołał nam owocowe wspomnienie lata, a przy okazji dostarczył nieco naturalnej witaminy

Kulinarne przygody Gatity
Kokosowa bita śmietana z chałwą lnianą i owocami liofilizowanymi (wegański deser kokosowy) 170

napojów (np. do kawy - klik ). Tu postanowiłam zaprezentować Wam prosty deser, który jest po prostu niesamowity w smaku, a dodatkowo należy do kategorii fit. Spróbujecie?   (2 porcje) Bita śmietana: 1 puszka mleka kokosowego (pełnotłustego)  cukier puder (ilość wg uznania; u mnie to zazwyczaj 2, czasem 3 łyżki) 2-3 łyżki wiórek kokosowych (płaskie) Dodatkowo: chałwa lniana kokosowa(...)dowolnym smaku ) (*) owoce liofilizowane (u mnie ananas, banan, kiwi )   Bita śmietana. Puszkę z mlekiem kokosowym należy schłodzić w lodówce minimum 24 h (a najlepiej 2-3 dni). Następnie mleko otworzyć (nie wolno potrząsać) i oddzielić przezroczysty płyn (nie będzie potrzebny) - od twardej, gęstej śmietany. Śmietanę/tłuszcz połączyć z cukrem pudrem i ubić na sztywno. Na końcu wmieszać wiórki

Di gotuje
Tort truskawkowy na 6 urodziny 197

kostkę 5x5 mm i zmieszać łyżką. 3. Warstwa truskawkowa Za pomocą wyciskarki lub blendera zrobić sorbet z 400g mrożonych truskawek i dosłodzić go 50 g cukru trzcinowego. 4. Bita śmietana W dużej misce ubić 1 litr śmietany kremówki z 100 g cukru trzcinowego. Do 1/2 ilości bitej śmietany dodać 1/2 ilości rozpuszczonej żelatyny i wymieszać łyżką. Przełożyć do dwóch osobnych(...)wymieszać łyżką. Na brzegu tortu naklejać pionowo kocie języczki. Rozprowadzić nożem ostatnią, górną warstwę tortu. Pozostawić odrobinę masy do udekorowania tortu. Dekorować w dowolny sposób owocami oraz pozostał ą bit ą śmietan ą za pomocą szprycy cukierniczej. Przygotowanie tortu zajmuje co najmniej 2 dni. Pierwszego dnia należy przygotować biszkopt oraz galaretki. Drugieg o dnia zrealizować r esztę czynności. Tort można

Pij soki wyciskane
Ciasto piernikowe z czekoladą 187

ciasto z pewnością nie przypomina tradycyjnego piernika. Za to jest lekkie i pachnie niesamowicie korzennymi przyprawami oraz kusi kawałkami czekolady. Do kawy na jesienno-zimowe wieczory sprawdzi się idealnie. Gwarantuję, że nie poprzestaniecie na jednym kawałku. Inspiracja: Moje Wypieki Składniki na keksówkę: 2 duże jajka 100 ml oleju 1 szklanka maślanki 250 g mąki pszennej 120 g drobnego cukru(...)składników. Mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia (sodę), przyprawę korzenną wymieszać. Dodać do płynnych składników i zmiksować na gładką masę. Miksować tylko do połączenia się składników. Dodać czekoladę, wymieszać. Ciasto przelać do silikonowej keksówki (gdy używacie blaszki należy wysmarować ją tłuszczem i obsypać bułką tartą lub mąką albo wyłożyć papierem do pieczenia). Piec w temperaturze 175ºC przez około 60 minut

Fabryka pomysłów
Pierniczki bezglutenowe 231

Następnie dodajemy cukier, miód, miękkie masło i wbijamy całe jajko.  Całość bardzo dokładnie miksujemy. Pozostałe 100g mąki wysypujemy na stolnicę i bardzo dokładnie ugniatamy z pozostałą częścią ciasta. Na 15 minut odstawiamy do lodówki. Po tym czasie odrywamy 1/3 ciasta i je rozwałkowujemy. (wałek i stolnica są delikatnie podsypane mąką) Wycinamy pierniczki. Układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia

Pan i Pani Smith w kuchni