ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:56/409)

Koktajl z jeżyn 44

wiedziałam że na pierwszy strzał poleci koktajl z jeżyn. Z tego co pamiętam, na wsi piłam właśnie coś na pokrój koktajlu z owocami i jakimś nabiałem. Czy to była bita śmietana z nimi? Kule, no nie potrafię sobie przypomnieć co do dokładnie było. Ale jeżyny smakowały tak samo. I tak, miałam 5 pomysłów na minutę co zrobić z resztą owoców(...)Chociaż coraz bardziej wydaje mi się, że jednak były dodawane do ubitej śmietany. Może jednak na to się skuszę. Myślę i myślę i wiecie co? Nie, to nie była bita śmietana, to chyba była śmietana w proszku. Wiecie, o której mowa? W najbliższym czasie jej poszukam. Wiem, że ma kiepski skład, ale nic na to nie poradzę. Muszę w końcu

Kardamonovy
Rewelacyjne desery w pucharkach – 12 przepisów 109

wegański przepis Przepis na fit deser z truskawkami, nasionami chia i mlekiem kokosowym to pyszne deserki, które przygotujesz w jedyne 20 minut.… ZOBACZ PRZEPIS Przepis na 3 BIT – deser bez pieczenia Przepis na 3 bit, czyli proste ciasto z masą krówkową bez pieczenia w formie deseru! Jest to świetny sposób na… ZOBACZ PRZEPIS Kokosowy deser Banoffee Wersja

Via Gusto
Najprostszy TORT BEZ PIECZENIA – przepis 72

Jest szybki do przygotowania, ale smak i prezentacja są absolutnie zachwycające. Tort po prostu rozpływa się w ostach! Z czego składa się ten tort bez pieczenia? biszkopty herbatniki mascarpone bita śmietana wiśnie kakao Co sprawia, że ten tort jest tak wyjątkowy? Przede wszystkim warstwy ciasta doskonale się komponują ze sobą. Mascarpone, czyli włoski ser o kremowej konsystencji, nadaje naszemu kremowi(...)jedwabistą teksturę i delikatny smak. Bita śmietana sprawia, że ciasto jest puszyste, a wiśnie to doskonałe orzeźwienie pomiędzy warstwami! Całość jest uzupełniona przez biszkopty, które dodają delikatności i podstawy dla reszty składników. Dokładny przepis na ciasto znajdziesz poniżej. Jak przygotować tort bez pieczenia z kremem i wiśniami? Przygotowanie tego tortu jest proste. Po przygotowaniu kremu wystarczy tylko składać warstwy składników

Via Gusto
Budyniowiec truskawkowy bez pieczenia 40

pewno zachwyci każdego, kto go spróbuje. Herbatniki stanowią podstawę ciasta i dodają mu tekstury, natomiast budyń i mus truskawkowy są aksamitne i kremowe, zapewniając harmonię w smaku i konsystencji. Bita śmietana pod musem truskawkowym jest puszysta i miękka.  Dekoracja z wiórków białej czekolady i świeżych truskawek dodaje mu elegancji i uroku tworząc wspaniały wystrój, który zrobi wrażenie na każdym(...)opakowanie powinno mieć 60-70 g) Budyń truskawkowy dostępny tutaj 1 budyń waniliowy (37 g) cukier waniliowy ( 2 opakowania) lub ekstrakt waniliowy lub aromat waniliowy  masło (200 g) Bita śmietana : śmietanka kremówka 36% (500 ml) cukier puder (3 łyżki z lekką górką) żelatyna (4 łyżeczki płaskie)  woda gorąca (1/4 szkl)  Mus truskawkowy : truskawki ( 500 g ) 2 galaretki

Rita creative
Szybkie i proste ciasta bez pieczenia! 80

dżemem malinowym, a całość dopełniona lekką kokosową nutką.   Ferrero Rocher Przepis tutaj (KLIK) Trzy warstwowe, orzechowo-czekoladowe ciasto na herbatnikach, w smaku bardzo przypominające znane pralinki.   3 bit z truskawkami Przepis tutaj (KLIK) Znane i lubiane ciasto 3 bit, w nowej wakacyjnej wersji z truskawkami. Jest łatwe w wykonaniu i nie wymaga pieczenia. A w smaku…rewelacja

Blog z Apetytem
Pomarańczowa galaretka z winem i kremem jajecznym 54

pomarańczowy, białe wino, krem jajeczny i bita śmietana to rewelacyjny deser angielski. Krem ten wykonałam na warsztatach z Kurtem Schellerem. Idealny na zimową chandrę i długie wieczory. Składniki na 4 porcje: Galaretka ? 150 ml białego wina słodkiego ? 50 ml brandy ? 200 ml świeżego soku pomarańczowego ? 4 goździki ? 3 ziarna ziela angielskiego ? laska cynamonu ? 1 gwiazdka anyżu ? 1 łyżka cukru(...)łyżeczki żelatyny ? 8 biszkoptów podłużnych Krem ? 4 żółtka ? 2 łyżki cukru pudru ? 2 czubate łyżki mąki pszennej ? 425 ml mleka ? 1 łyżeczka skórki pomarańczowej ? bita śmietana do dekoracji Przygotowanie: Galaretka ? W małym naczyniu zagotować wino, brandy, sok z przyprawami i cukrem. ? Mieszać, aby cukier dobrze się rozpuścił i pozostawić na niewielkim ogniu przez około 5 minut. Wyjąć przyprawy lub odcedzić

To co kocham
Beza Czarny las 48

czekoladowym czyli po szwarcwaldzku. Kwaskowe wiśnie i gorzka czekolada doskonale uzupełniają słodycz bezy. Składniki: ? 6 białek ? 300 g cukru kryształu ? 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ? 1 łyżeczka octu winnego białego Bita śmietana ? 500 ml śmietany 30% ? 3 łyżki cukru pudru ? 2 czekolada gorzka Wiśnie ? 1 opakowanie mrożonych wiśni 450 g ? 2 łyżki cukru ? 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Wykonanie: ? Białka ubić(...)przez 2 godziny 30 minut. Wiśnie ? Rozmrożone wiśnie zagotować, odlać powstały sok. ? Wiśnie wymieszać z cukrem. ? W 1/4 szklanki ostudzonego soku rozpuścić mąkę ziemniaczaną, dodać do wiśni i zagotować. Bita śmietana ? Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno. ? Czekoladę zatrzeć na tarce, odłożyć 1 łyżkę do dekoracji, a resztę wymieszać z ubitą śmietaną. ? Na środek bezy we wgłębienie włożyć przestudzone

To co kocham
Beza z sosem cytrynowym i bitą śmietaną 36

czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej ? 2 łyżeczki octu winnego Krem cytrynowy – Lemon curd ? 3 cytryny – skórka i sok ? 3 jajka ? 100 g cukru ? 100 g zimnego masła Bita śmietana ? 1 l śmietanki 30% ? 4 łyżki cukru pudru ? ozdobne cukierki złote Wykonanie: Beza ? Białka ubić na sztywno. ? Dodawać po kilka łyżek cukru, cały czas ubijając. ? Masa ma być sztywna(...)powoli mieszać, aż się ociepli. ? Cały czas mieszając dodawać kawałki masła, jak tylko poprzednie się rozpuszczą. Mieszać 5-10 minut, aż masa zacznie gęstnieć. Gotową odstawić do ostudzenia. Bita śmietana ? Śmietanę ubić razem z cukrem pudrem. ? Na bezowy blat wylać krem cytrynowy, trochę zostawić do dekoracji. Krem ma wejść do dołka utworzonego podczas modelowania białek przed pieczeniem. ? Na wierzch wyłożyć

To co kocham
Ciasto Wuzetka 50

skrótu „WZK”, którego rozwinięcie to „wypiek z kremem”. Ogólnie przyjęło się jednak, że jest to ciastko warszawskie. Klasyczna wuzetka to ciemny biszkopt kakaowy i bita śmietana z polewą czekoladową, krojone w kwadraty z ozdobnym kleksem śmietany na wierzchu. Przepis na wuzetkę znajdował się w zeszycie kulinarnym mojej mamy, z czasów jej młodości, ale w moim rodzinnym(...)naszej rodzinie specjalistką w tej dziedzinie jest siostra Ula, która po latach ponownie odczarowała wuzetkę i ta z jej przepisu jest rewelacyjna. Wilgotne ciasto nie wymaga nasączania, a bita śmietana jest gładka i aksamitna. Smakuje lekko i nowocześnie. Stare ciastko warszawskie ma konkurencję, bo na drodze konkursu zostało wyłonione nowe – Beza Zygmuntówka. Więcej o bezie, gdy ją upiekę. Składniki

To co kocham
Beza Pavlova z kiwi 46

daje idealne połączenie. Składniki: Beza ? 6 białek ? 300 g cukru ? 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej ? 2 łyżeczki octu winnego Mus z kiwi ? 6 kiwi ? 1 łyżka cukru pudru Bita śmietana ? 1 l śmietanki 30% ? 4 łyżki cukru pudru ? 2 kiwi pokrojone w półplasterki Wykonanie: Beza ? Białka ubić na sztywno. ? Dodawać po kilka łyżek cukru, cały czas ubijając. ? Masa ma być(...)suszyć bezę przez 2,5 godziny. Mus z kiwi ? 6 sztuk kiwi obrać i pokroić, po czym zmiksować z cukrem pudrem. ? 2 sztuki kiwi obrać i pokroić w półplasterki. Bita śmietana ? Śmietanę ubić razem z cukrem pudrem. ? Na upieczony bezowy blat wylać mus z kiwi, trochę zostawić do dekoracji. Krem ma wejść do dołka utworzonego podczas modelowania białek przed pieczeniem

To co kocham
Tort czekoladowy z truskawkami 46

szklanki cukru ? 1/3 szklanki kakao ? 1 szklanka mąki pszennej ? 1 cukier waniliowy ? 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia ? 1/2 łyżeczki sody ? szczypta soli ? 1/2 szklanki mleka ? 1/4 szklanki oleju Bita śmietana ? 300 ml śmietany kremówki 30-36% ? 2 łyżki cukru pudru Polewa czekoladowa ? 100 g masła ? 2 łyżki cukru ? 2 łyżki kakao ? 2 łyżki mleka ? 500 g truskawek ? 1/2 łyżeczki(...)wyłożonej papierem do pieczenia i piec 30 minut. ? Sprawdzić patyczkiem – jeśli ciasto będzie mokre, to piec jeszcze 5 minut. ? Wystudzony krążek przeciąć na dwa blaty. Nie nasączać. Bita śmietana ? Do mocno schłodzonej śmietany dodać cukier puder i ubić na sztywno. Należy uważać, aby nie przebić śmietany, bo powstanie masło. Najlepiej stać podczas ubijania obok i pilnować. ? Odłożyć do dekoracji

To co kocham
Torcik bezowy z owocami 46

ładnie się prezentuje dzięki narysowaniu widelcem wzorków na bokach. Składniki: Beza – 5 białek – 300 g cukru – 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej – 2 łyżeczki octu winnego Bita śmietana – 0,5 l śmietanki 30% – 3 łyżki cukru pudru Owoce – truskawki, maliny, borówki, morele   Wykonanie: Beza – Białka ubić na sztywno. – Dodawać po kilka(...)miejsca na obwodzie. – Wstawić do piekarnika nagrzanego do 120 st.C i piec przez 30 minut. – Zmniejszyć temperaturę do 100 st.C i suszyć bezę jeszcze przez 2 godziny. Bita śmietana – Śmietanę ubić razem z cukrem pudrem. – Na upieczony bezowy blat wyłożyć bitą śmietanę. – Na wierzchu położyć owoce, udekorować listkami mięty

To co kocham
Ciasto Kawowe 64

kakao 5 jajek 160 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli KREM ŚMIETANKOWY 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru BITA ŚMIETANA 330 ml śmietanki kremówki 1 śmietan-fix 1 łyżka cukru pudru DODATKOWO 1 opakowanie biszkoptów okrągłych 250 ml mocnej kawy 1/2 słoika dżemu porzeczkowego kakao Wykonanie Biszkopt: Białka oddzielany od żółtek(...)upieczonego biszkopta. Okrągłe biszkopty kolejno moczymy w kawie i wykładamy na masę śmietankową. Na biszkopty wykładamy pozostałą masę i przykrywamy upieczonym biszkoptem kakaowym. Wierzch biszkopta smarujemy dżemem porzeczkowym. Bita śmietana: śmietankę kremówkę przekładamy do misy miksera, dodajemy cukier puder, wymieszanym ze śmietan-fixem. Miksujemy do uzyskania puszystej masy. Gotową masę wykładamy na ciasto. Pozostałe okrągłe biszkopty kolejno moczymy w kawie

Alle Dobre!
Ciasto porzeczkowiec 72

Ciasto porzeczkowiec to pyszne i efektowne ciasto przekładane. Porzeczkowiec to wilgotne, czekoladowe ciasto przełożone kremem śmietanowym, wierzch ciasta zdobi bita śmietana oraz starta gorzka czekolada. Dodatkowo mamy tutaj dżem z czarnej porzeczki, dla przełamania smaku, dzięki temu ciasto nie jest mdłe i przesadnie słodkie. Powiem więcej ciasto jest idealne, słodko – kwaśne. Ciasto porzeczkowiec  to wypiek obok, którego(...)pszennej typ 450 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej krem śmietanowy 500 g serka mascarpone 330 ml śmietanki 30% 1 śmietan-fix 3 łyżki cukru pudru bita śmietana 500 ml śmietanki 36% 3 łyżki cukru pudru dodatkowo: 50 g gorzej czekolady do dekoracji 2 słoiczki dżemu z czarnej porzeczki – około 440 g szklanka o pojemności

Gotuj z Prezesem
Stres i dodatkowe kilogramy – co mają ze sobą wspólnego? Jak radzić sobie ze stresem na co dzień? 38

stężenia glukozy Dochodzimy do sedna problemu. Wzrost stężenia kortyzolu zapoczątkowuje kaskadę zdarzeń, które mają nas przygotować na niebezpieczeństwo. Do mięśni trafia więcej glukozy . Jednocześnie zwężają się naczynia krwionośne, przyspiesza bicie serca, a układ odpornościowy oraz pamięć robocza zaczynają działać dużo sprawniej. Wszystko to doskonale przygotowuje nas do reakcji takiej jak ucieczka, ale jednocześnie ogranicza naszą zdolność do realizacji tych zadań(...)mechanizm obronny”, czyli wydziela kortyzol. W sytuacjach stresu przewlekłego jego poziom jest permanentnie podwyższony. Co za tym idzie, do mięśni stale trafia więcej cukru. Przyspiesza się bicie serca. Pamięć przełącza się na tryb roboczy. Energia jest przekierowywana nie tylko z mózgu, ale też z układu rozrodczego. Gdy stres trwa dłużej, kortyzol staje się – dosłownie – zabójcą. A przecież wiele osób

Natka Pietruszki

Proponowane wyszukiwania