ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:60/409)

Tort szwarcwaldzki 124

Frużelina z wiśni z nalewki: 500 g wiśni z nalewki 200 ml wody 4-5 łyżek cukru sok z 1 / 2 cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 ml wody Bita śmietana: 1 l śmietany kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny Poncz z nalewki wiśniowej: 50 ml nalewki wiśniowej 50 ml wody Dodatkowo do ozdoby: 200 g gorzkiej(...)wody, wlać do gotujących się wiśni, przemieszać. Gotować jeszcze ok. 2 minuty, aż sok zgęstnieje i będzie miał konsystencję gęstego kisielu. Na powierzchni rozłożyć folię spożywczą, odstawić do wystygnięcia. Bita śmietana: Bitą śmietanę przygotować, gdy pozostałe części składowe tortu będą już zimne. Żelatynę zalać 50 ml zimnej wody, odstawić do napęcznienia. Następnie rozpuścić w mikrofalówce, nie doprowadzając do wrzenia

niecodziennikpary
Orzechowo - kawowy tort Wielkanocny 109

łyżeczek kawy rozpuszczalnej  16 łyżeczek żelatyny  0,5 l gorącej wody 4 żółtka 4 białka 300 g cukru 80 ml koniaku 600 ml śmietany 30 %  bita śmietana do dekoracji oraz kolorowe jajka czekoladowe  Przygotowanie:  wszystkie składniki na ciasto zagnieść, gotowe ciasto owinąć folią spożywczą. Następnie ciasto umieścić w lodówce na 2 h.  Ciasto rozwałkować(...)oraz białka, następnie całą masę kawową delikatnie mieszamy ze śmietaną oraz białkami. Zastygającą masą wypełniamy upieczony wcześniej spód. Gotowy tort odstawić do lodówki do całkowitego ostygnięcia.  Tort dekorujemy bita śmietaną i czekoladowymi jajkami. Smacznego

Niezły Młynek
Tort szwarcwaldzki 99

Frużelina z wiśni z nalewki: 500 g wiśni z nalewki 200 ml wody 4-5 łyżek cukru sok z 1 / 2 cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 ml wody Bita śmietana: 1 l śmietany kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny Poncz z nalewki wiśniowej: 50 ml nalewki wiśniowej 50 ml wody Dodatkowo do ozdoby: 200 g gorzkiej(...)wody, wlać do gotujących się wiśni, przemieszać. Gotować jeszcze ok. 2 minuty, aż sok zgęstnieje i będzie miał konsystencję gęstego kisielu. Na powierzchni rozłożyć folię spożywczą, odstawić do wystygnięcia. Bita śmietana: Bitą śmietanę przygotować, gdy pozostałe części składowe tortu będą już zimne. Żelatynę zalać 50 ml zimnej wody, odstawić do napęcznienia. Następnie rozpuścić w mikrofalówce, nie doprowadzając do wrzenia

niecodziennikpary
Kokosowy 3 Bit 112

Kokosowa wersja popularnego ciasta bez pieczenia 3-bit. Trzy warstwy kakaowych herbatników przełożonych masą budyniową, masą kajmakową i bitą śmietaną. Dla dopełnienia kokosowego smaku Wierzch ciasta posypany jest wiórkami kokosowymi. Kokosowy 3-bit jest bardzo prosty w wykonaniu. Po całej nocy w lodówce zyskamy puszyste, delikatne i wprost rozpływające się w ustach ciasto dla najbliższych. Gwarantuję, że zniknie błyskawicznie :) Składniki

Świat Ciasta
Ciasto Ferrero Rocher – tort czekoladowo-orzechowy 204

Delikatny i puszysty tort przekładany kremem o smaku uwielbianych czekoladek Ferrero Rocher. Przygotowanie ciasta nie jest w ogóle skomplikowane – to tylko najzwyklejsze ciasto, szybki krem i bita śmietana. Za to smak… powala na kolana! Ciasto czekoladowo-orzechowe Ferrero Rocher Via Gusto Delikatny i puszysty tort przekładany kremem o smaku uwielbianych czekoladek Ferrero Rocher. Przygotowanie ciasta nie jest(...)ogóle skomplikowane – to tylko najzwyklejsze ciasto, szybki krem i bita śmietana. Za… Drukuj Proporcje na: formę o śr. 24 cm Czas przygotowania: 1 godz. Czas pieczenia/gotowania: 25 minut Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y ) składniki Ciasto: 5 jajek 150 g mąki pszennej (użyłam krupczatki) 3 łyżki skrobi ziemniaczanej 2 łyżki kakao 100 g cukru 50 g orzechów (laskowych

Via Gusto
Pumpkin spice latte – kawa z syropem dyniowym 107

wpzoom-rcb-direction-step-16016514429047730","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Sch\u0142odzon\u0105 \u015bmietank\u0119 krem\u00f3wk\u0119 ubij na sztywn\u0105 pian\u0119, pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Bit\u0105 \u015bmietank\u0119 na\u0142\u00f3\u017c na wierzch do fili\u017canek z latte.","text":"Sch\u0142odzon\u0105 \u015bmietank\u0119 krem\u00f3wk\u0119 ubij na sztywn\u0105 pian\u0119(...)koniec ubijania dodaj cukier puder. Bit\u0105 \u015bmietank\u0119 na\u0142\u00f3\u017c na wierzch do fili\u017canek z latte.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/pumpkin-spice-latte-kawa-z-syropem-dyniowym\/#wpzoom-rcb-direction-step-16016514451087735","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Udekoruj tart\u0105 bia\u0142\u0105 czekolad\u0105 i mielonym cynamonem.","text":"Udekoruj tart\u0105 bia\u0142\u0105 czekolad\u0105 i mielonym cynamonem.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/pumpkin-spice-latte-kawa-z-syropem-dyniowym

ProstePesto.pl
Biszkopt z truskawkową pianką 108

Truskawki zblenduj na koktajl.","text":"Truskawki zblenduj na koktajl.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/biszkopt-z-truskawkowa-pianka\/#wpzoom-rcb-direction-step-5f6a02353dd71","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"\u015amietank\u0119 krem\u00f3wk\u0119 ubij na bit\u0105 \u015bmietan\u0119, nast\u0119pnie po\u0142\u0105cz j\u0105 z truskawkami i t\u0119\u017cej\u0105c\u0105 galaretk\u0105. Piank\u0119 wylej na biszkopt i wstaw do lod\u00f3wki(...)najmniej 60 minut.","text":"\u015amietank\u0119 krem\u00f3wk\u0119 ubij na bit\u0105 \u015bmietan\u0119, nast\u0119pnie po\u0142\u0105cz j\u0105 z truskawkami i t\u0119\u017cej\u0105c\u0105 galaretk\u0105. Piank\u0119 wylej na biszkopt i wstaw do lod\u00f3wki na co najmniej 60 minut.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/biszkopt-z-truskawkowa-pianka\/#wpzoom-rcb-direction-step-16007838058104924","image":""},{"@type":"HowToStep","name

ProstePesto.pl
Ciasto 3 bit – bez pieczenia 93

próbowaliście kiedyś przerobić waszego ulubionego batonika na ciasto? My tak zrobiliśmy z 3 bitem! Jest to deser bajecznie prosty w wykonaniu i nie potrzeba do niego zbyt wielu składników. Potrzebujemy troszkę czasu, odrobinę chęci i ciasto mam Artykuł Ciasto 3 bit – bez pieczenia pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Torcik czekoladowy z mascarpone i owocami 124

Ciasto czekoladowe: 3 duże jajka 50 ml oleju słonecznikowego 10 dkg cukru pudru 3 dkg kakao bez cukru 8 dkg mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Bita śmietana z mascarpone i owocami: 25 dkg serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru 8 gr żelatyny w proszku 50 ml zimnej wody(...)wystudzić a zimne już przekroić wzdłuż na pół. Masa krówkowa: andrut pokruszyć na konsystencję niemalże bułki tartej. Ja zrobiłam to w food procesorze. Pokruszony andrut wymieszać z masą krówkową. Bita śmietana z mascarpone: do miseczki wsypać żelatynę, dodać zimną wodę i odstawić na 10 minut. Po 10-u minutach włożyć na kilka sekund do mikrofali i podgrzać. Do miseczki odlać

MeCooks
Dodatki do lodów – z czym łączyć letnie desery? 162

smakują podane same, z dodatkami tworzą prawdziwą ucztę dla podniebienia. Podpowiadamy jakie dodatki użyć do lodów, by stworzyć przepyszne, letnie desery, w sam raz na wakacyjny odpoczynek. Klasycznie, czyli bita śmietana i owoce Chyba każdy z nad kocha to połączenie. Kremowe, dobrze schłodzone lody, delikatna, puszysta bita śmietana oraz kawałki sezonowych owoców to bardzo prosty sposób na pyszny deser. Możliwości

Słodkie okruszki
Ciasto Telimena z truskawkami, budyniem i bezą / Layer Strawberry Cake 220

only the bottom with baking paper, do not grease the sides). Bake for about 20 minutes in 180. Let cool completely. After cooling, you can gently cut off a bit of the top of the cake (optional). Soak with some strong tea. Prepare the meringue: beat the egg whites, until stiff peaks form. Gruadually start adding sugar and mix, until(...)cool completely. Blend the strawberries, until smooth. Prepare the jellos according to package instructions, but using just 500 ml of water. Combine with strawberries. Set aside for a bit, until thickens. Pour the thickening mixture on top of the cake. Chill in the fridge, until sets completely. Prepare the buttercream: prepare the pudding, using 3 cups of milk

Lekcje w kuchni
Torcik migdałowy z malinami 109

bezglutenowy , co powinno ucieszyć osoby uczulone na gluten. Składnikami są ogólnodostępne główne produkty to jajka i mielone migdały , sos malinowy przygotowałam z mrożonych malin, a biała chmurka to lekka bita śmietana. Do przygotowania ciasta czekoladowo-migdałowego konieczne są jajka w temperaturze pokojowej. Temperatura składników jest równie ważna, jak w przypadku biszkoptu idealnego to jest podstawa udanego ciasta. Jajka należy również(...)obłędny, a jednocześnie bardzo prosty i szybki do przygotowania. Print Torcik migdałowy z malinami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Mielone migdały, kakao, maliny i bita śmietana, obłędne! Course Desery Cuisine Polska Keyword maliny, migdały Prep Time 20 minutes Cook Time 35 minutes Total Time 55 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto

SprawdzonaKuchnia.pl
Czekoladowe z musem truskawkowym 145

ciasto jest obłędne! Czekoladowy, wilgotny spód, delikatny mus truskawkowy i bita śmietana. To ciasto wpisuje na listę obowiązkowych ciast w sezonie truskawkowym.  Koniecznie spróbujcie, a gwarantuje że nie pożałujecie :-)  Składniki blaszka 23/33: Ciasto: jajka 2 szt, kefir 1 szklanka, olej 0,5 szklanki, zaparzona kawa rozpuszczalna (ostygnięta) 1 szklanka, mąka pszenna 260 g, soda 1 łyżeczka, proszek(...)szczypta soli, mus truskawkowy: truskawki 900 g sok z cytryny 2 łyżki, cukier 160 g, żelatyna w proszku 24 g+ 6 łyżek zimnej wody, śmietanka 30 %  500 ml, bita śmietana: śmietanka 36% 500 ml, śnieżka w proszku 1 szt, dodatkowo: czekolada mleczna 8 kostek, Sposób przygotowania: Mokre składniki ciasta wymieszać  razem, następnie dodać cukier waniliowy, cukier kryształ oraz

kulinarne odsłony pati
Pszenny chleb bez wyrabiania (na drożdżach świeżych lub suchych) / No Knead Crusty Bread 111

minutes, until bubbly. Add to flour and salt, mix, using a wooden spoon or a dough hook - just until combined. Do not knead. The dough should be a bit loose and sticky, not smoothe and elastic as usual.Cover the dough with kicthen towel and let ir rise somewhere warm for about 60 minutes or until doubles in size(...)roll into a loaf.  Let your loaves rise once again for 45 minutes somewhere warm. Prepare the glaze: boil water with starch. Set aside to cool for a bit. Using a sharp knife, cut the surface of your risen loafes. Brush with the glaze. Bake for about 20-25 minutes in 220 C. Enjoy:) Modified recipe from this site

Lekcje w kuchni
Ciasto 3 bit bez pieczenia 109

Ciasto 3 bit spełni oczekiwania każdego łasucha :) Pyszne ciasto bez pieczenia na herbatnikach z kajmakiem, masą budyniową i bitą śmietaną. Jego przygotowanie zajmie jakieś pół godzinki ale powinno się schłodzić w lodówce kilka dłuższych chwil.   blaszka o wymiarach 25/30 cm. Masa budyniowa 500 ml. mleka  130 gramów masła 1 budyń waniliowy 40 g 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)łyżka mąki pszennej 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru Bita śmietana 400 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan fix Dodatkowo ok 400 gramów herbatników masa kajmakowa z puszki 400 g pół tabliczki startej na tarce czekolady Połowę mleka zagotować wraz z cukrami i masłem. Drugą część mleka dokładnie mieszamy z budyniem i mąkami, dodajemy do gotującego się

Andzia Pichci