ciastka - 17601 przepisów (strona:257/1174)

Ciasteczka chałwowe 144

posypać odrobiną sezamu. Sezam na ciasteczkach przyklepać ponownie (ja robiłam to łyżką). Ciastka ułożyć w formie do pieczenia wyłożonej papierem pergaminowym (układać w odstępach, gdyż ciasteczka rosną). Ciastka piec na złoty kolor (około 15 minut) w temperaturze 180 st.C. * tahini to pasta sezamowa, którą kupiłam w świetnym sklepie internetowym arabskie.pl , który Wam serdecznie polecam

In my kitchen
Mandarynkowe ciasteczka 140

lekko mąką pszenną, by ciasto się nie kleiło do blatu) na grubość około 1 cm. Foremką wykrawać ciastka, układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce (zachowując odstępy pomiędzy ciastkami), wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 st.C i piec do czasu lekkiego zbrązowienia się brzegów ciasteczek, około 12-15 minut. Upieczone ciasteczka przestudzić lekko na blaszce, na której się

In my kitchen
Ciastka francuskie z jabłkami 237

przeciwległe brzegi wyciętego kwadratu zawijamy do środka, tak by powstała rynienka na włożenie jabłek. Na środek każdego kawałka ciasta położyć jabłek i posypać je 1/2 łyżeczki cukru (proponuję trzcinowy). Ciastka wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia zachowując odstępy około 1 cm między sobą. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C około 20 minut. Z jednego ciasta wychodzi(...)ciastek

Kuchcik gotuje
Tofurnik czyli nie bójmy się tofu 177

Cześć wszystkim dziś mam dla Was przepis na trochę inny sernik bo z tofu. Sernik jest z dodatkiem czekolady i migdałów. Składniki na tortownice 21 cm Spód: 200 g ciastek owsianych z żurawiną 2 łyżki oleju kokosowego Masa tofurnikowa: 300 g sera tofu  1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 szklanka mleka kokosowego 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki(...)cukru pudru 1/2 szklanki mleka kokosowego Do dekoracji: migdały Przygotowanie: Przygotowanie spodu: wszystkie składniki zmiksować w naczyniu blendera na grube okruchy. Tortownice wyłożoną papierem do pieczenia, na dno wysypać ciastka i wygładzić palcami. Przygotowanie masy: Jeżeli mamy blender kielichowy możemy włożyć wszystkie składniki i zmiksować na gładką masę. Jeżeli nie to wszystkie składniki oprócz mleka włożyć do miski

Panda i jej świat
Ciastka półksiężyce z lukrem 313

brzegów formy – jest upieczone. Po lekkim przestudzeniu, okrawamy brzegi ciasta nożem, wykładamy je z formy i ściągamy pergamin. Szklanką wykrawamy ciastka w formie półksiężyca. Po całkowitym ostudzeniu lukrujemy ciastka przy pomocy pędzla. Można je posypać siekanymi orzechami lub migdałami. Kategoria: Ciasta

kuchcikownia
Ciasteczka bakaliowe 338

pieczenia - blachę z ciastkami ponownie krótko schłodzić w lodówce (20-30 minut) - ciasteczka piec w 180-190 stopniach przez około 10-12 minut, najlepiej sprawdzić na jednym ciastku, czy jest już upieczone Ciasteczka można wzbogacić o ulubione bakalie, jednak połączenie ciasta kruchego z suszonymi owocami jest na tyle aromatyczne, że polecam Wam właśnie taki wybór dodatków, jaki zastosowałam

Smakołyki Bereniki
Czekoladowe ciastko XXL 163

Pyszne, chrupiące, mocno czekoladowe :) Idealne na prezent. Zapraszam do pieczenia! Składniki na 2 ciastka XXL: 4 łyżki masła w temp. pokojowej 4 łyżki białego cukru 4 łyżki brązowego cukru 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/2 szklanki mąki 4 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki soli 50 g mlecznej czekolady, drobno posiekanej CZAS PRZYGOTOWANIA(...)ponownie mieszamy. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Masę dzielimy na dwie równe części i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Z masy formujemy dwa giga-ciastka (o średnicy około 20 cm) i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 14-15 minut. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Smacznego

My Culinary Art
okoń morski 197

marchewki rzodkiewki kiełki sałaty Groszek zielony blendujemy razem z koprem  i miętą  dodając na koniec majonez i sól , zostawiamy  kilka sztuk groszku zielonego do dekoracji .  Ciastka kruszymy. Rybę smażymy obtoczoną w mące na oliwie około 2-3 minut z każdej(...)strony aż się zarumieni . Przegrzebek smażymy na klarowanym maśle  po 1 minucie z każdej strony , powinien być rumiany ale w środku wilgotny , gdy go przesmażymy będzie gumowaty. Sosem , ciastkami i resztą składników dekorujemy talerz i podajemy rybę i przegrzebek gorące. Smacznego

na gazie
Kruche ciasteczka z ziarenkami 158

posypuję ziarenkami oraz cukrem waniliowym. Ciastka układam na blaszce. 3. Piekę około 12 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasteczka bez posypki smaruję konfiturą, przykrywam je i sklejam z ciastkami z ziarenkami. Gotowe ciasteczka układam na talerzu. Do przygotowania ciasteczek użyłam mieszanki ziaren "Migdałowy przylądek" z ZIARENKOWA . W skład mieszanki wchodzą ziarna słonecznika, ziarna sezamu, płatki migdałowe, wiórki kokosowe

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasteczka z patelni 101

człowiek nie ma dostępu do piekarnika bądź nie ma ochoty korzystać z niego, a ochota na coś słodkiego trawi od środka. Co można w takim wypadku zrobić? Ja polecam ciastka z patelni :) Składniki: 2 szklanki mąki 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki drobnego cukru 125 g miękkiego masła 2 jajka 1 łyżeczka aromatu waniliowego Dodatkowo(...)miękkie masło i zagniatamy ciasto do którego lekko wgniatamy płatki migdałowe. Dodać jajka roztrzepane z aromatem waniliowym i zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość ok. 1 cm i foremkami wycinać ciastka. Smażyć ciasteczka na patelni delikatnie posmarowanej olejem po 5 minut z każdej strony. Smacznego :) A Wy macie jakiś fajny przepis na wypadek awarii piekarnika

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Cantuccini z migdałami i suszonymi morelami 138

Zawsze jak jadę do domu Tato pyta czy długo się robi TE ciastka. Mama zawsze mówi, że przyjechałam od nich odpocząć, więc gdzieżby śmieli mnie gonić do roboty... I jak tu odmówić? Mąż natomiast nieodmiennie nazywa ten rodzaj ciastek "kamieniami na kaczki", choć nie wiem czemu ;) Tata najbardziej lubi te z migdałami i morelami suszonymi , Mama woli

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Francuskie nadziane marchewy 168

grubości. Następnie zawijamy je spiralnie na foremki do rurek, zlepiając końcówkę ciasta. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej pergaminem, pozostawiając między nimi kilku centymetrowy odstęp. Gdy wszystkie ciastka są zawinięte, smarujemy je rozmąconym jajkiem z mlekiem. Następnie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C na złoty kolor (około 10 – 15 minut). Jeszcze ciepłe rurki, delikatnie zdejmujemy z foremek

Smakowy Raj
kruche ciasteczka ze słoną nutą 169

teraz czas, żebyście poszli w moje ślady! Przepis jest trochę zmodyfikowaną wersją przepisu Nigelli. No to robimy… SKŁADNIKI 170g masła 3 jajka – w tym jedno do pomalowania ciastek 2 łyżeczki cukru waniliowego 400g mąki 200g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli PRZYGOTOWANIE Masło w temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do uzyskania(...)Wyciąć dowolne kształty (ja użyłam okrągłej formy o średnicy 5 cm), ułożyć na blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem i włożyć do piekarnika na ok. 8-10 min – do zarumienienia ciastek. Działanie powtórzyć z pozostałymi częściami ciasta. PORCJE

zabawa smakiem
owsiane ciasteczka z kokosem 231

Krótko i na temat. Deser, po który każdy może sięgnąć, bo nie może się nie udać. Ciastka robi się szybko, fajnie się przechowuje i świetnie znoszą transport SMACZNEGO! SKŁADNIKI 170 g masła w temperaturze pokojowej 1 szkl. cukru 1 jajko 3/4 szkl. mąki pszennej 2 szkl. płatków owsianych (najlepiej górskich) 1 szkl. wiórków kokosowych 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia(...)jednolitej masy. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczyć je łyżką. Układać na blasze w sporych odstępach. Piec ok. 15 min. do zarumienienia ciastek. Po wyjęciu chwilę ostudzić i zdjąć z blachy. PORCJE

zabawa smakiem
Cytrynowe ciasteczka maślane do stempelków 195

ekstraktem waniliowym, mielonym kardamonem lub dodatkiem kakao – ale mi cytrynowa wersja najbardziej pasuje. Zapraszam na kruche cytrynowe ciasteczka maślane. Cytrynowe ciasteczka maślane do stempelków Składniki (na 20-30 ciastek): 125 g masła (w miarę miękkiego) 125 g cukru pudru 1 jajko skórka z 1/2 cytryny (dałam skórkę otartą z całej cytryny) sok wyciśnięty z 1/2 cytryny(...)wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkować, w razie konieczności lekko podsypać mąką. Wykrawać dowolny kształt, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli używamy stempelków to najpierw wycinamy okrągłe ciastka, średnicą zbliżone do stempelków, przenosimy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i dopiero na blaszce odciskamy stempelki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 10-15 minut

UgotujmyTo.pl

Proponowane wyszukiwania