ciastka - 17101 przepisów (strona:173/1141)

Ciasteczka słonecznikowe z pastą 90

Domowe wytrawne ciacha słonecznikowe z dodatkiem czarnego sezamu. Podałam z pastą vege też ze słonecznikiem. Pyszne, chrupiące przekąski w sam raz na imprezę ale nie tylko. Ciastka są mega kruche.                 ciasteczka słonecznikowe: 50 g słonecznika 1 łyżka czarnego sezamu 150 g mąki pszennej typ 500 1/4 łyżeczki soli czosnek granulowany(...)żółtko   pasta słonecznikowa: 50 g słonecznika 8 pomidorów suszonych z oleju sól, pieprz    pozostałe: mix rukola pomidory koktajlowe 1 kawałek ogórka zielonego oliwki czosnek marynowany   Ciastka: Słonecznik rozdrabniam w kielichu blendującym. Przesypuję do miski, dodaję mąkę, sól, sezam, żółtko, zimne masło pokrojone. Ciasto wyrabiam krótko rękoma. Wstawiam na 30 minut do zamrażalnika. Ciasto rozwałkowuję

wesoła kuchnia
Ciastka francuskie 78

Ciastka francuskie z dodatkiem cukru dekoracyjnego to pomysł na szybkie słodkości do popołudniowej kawy. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie 5 minut! Gorąco polecam ten przepis. Ciastka francuskie – Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego &# The post Ciastka francuskie appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Choux au craquelin – ptysie z kruszonką i mango 74

nagrzanego piekarnika do temperatury 210 stopni grzanie góra, dół na 10 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejsz do 170 stopni i piecz kolejne 15 minut. Wyłącz piekarnik i pozostaw ciastka w zamknięciu jeszcze na 5 minut. Podczas całego procesu pieczenia pod żadnym pozorem nie otwieraj, ani nawet nie uchylaj drzwiczek piekarnika, w innym wypadku ciasto upadnie. Blaszkę wyjmij(...)grzanie g\u00f3ra, d\u00f3\u0142 na 10 minut. Po tym czasie temperatur\u0119 zmniejsz do 170 stopni i piecz kolejne 15 minut. Wy\u0142\u0105cz piekarnik i pozostaw ciastka w zamkni\u0119ciu jeszcze na 5 minut. Podczas ca\u0142ego procesu pieczenia pod \u017cadnym pozorem nie otwieraj, ani nawet nie uchylaj drzwiczek piekarnika, w innym wypadku ciasto upadnie.","text

ProstePesto.pl
Ciastka w 5 minut 67

wielkości kwadraciki. Następnie wyłożyć je na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec przez 15 minut, grzanie góra dół. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciastka w 5 minut pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
10 PRZEPISÓW NA PROSTE I SMACZNE DESERY 160

lubicie ricottę? DESER "MALINOWA CHMURKA"-  przepis tutaj Na moim blogu znajdziecie przepis na ciasto  malinowa chmurka , więc Was na deserki inspirowane tym właśnie ciastem. Kruche, pokruszone ciastka, maliny, galaretka, śmietana, bezy i płatki migdałów. Deser, który skusi każdego nie tylko swoim smakiem ale i wyglądem. Łatwy i szybki do zrobienia. Polecam :) DESER BANOFFEE, CZYLI DESER(...)MASCARPONE, TOFFI, CIASTKAMI I BANANAMI-  przepis tutaj Deser ten powstał na podstawie znanego ciasta banoffee pie. Mascarpone, sos toffi, banany i kruche ciastka. Tylko kilka składników i wyczarować można pyszny, słodki deserek gotowy dosłownie w 20 minut. Przygotujcie go a na pewno zachwycicie nim każdego, zarówno domownika jak i gości :) DESER JOGURTOWO- JAGODOWY Z BEZAMI-  przepis

Zrób to smacznie
Ciastka francuskie z twarogiem i owocami 123

Kolejna propozycja na prostą i szybką do przygotowania przekąskę na słodko - ciastka francuskie nadziane twarogiem i owocami. Idealnie smakują podane na ciepło. Jeśli chcecie dodać im słodyczy to przed podaniem możecie je posypać cukrem pudrem.  Składniki na 8 sztuk: 1 duże opakowanie ciasta francuskiego 1 kostka twarogu półtłustego (250 g) 2 żółtka 1 łyżka cukru wanilinowego 1 szklanka(...)serową, a na wierzchu ułożyć owoce. Brzegi ciasta posmarować roztrzepanym żółtkiem. Piec około 15-20 minut w 210°C (do zezłocenia ciasta) . Ewentualnie po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Wycinanie ciastek Nadziewanie ciastek i ich wygląd przed oraz po upieczeniu

Ugotować
Lukier 55

Świetny lukier o idealnej konsystencji do ozdabiania ciastek czy pierniczków. Pięknie kryje wszystkie powierzchnie ciasteczkowe – powstaje równa, gładka, biała warstwa. Dodatkowo można posypać wszelkimi posypkami cukierniczymi z wierzchu i będą się dobrze trzymały. Lukier ma świetną konsystencję, łatwo się rozprowadza na ciastkach. Co najważniejsze, nie ścieka z ciastek, ponieważ jest dość gęsty. Dodatkowo można wcisnąć

Bardzo Gruby Smok
Popękane ciasteczka czekoladowe 78

popękane ciasteczka do kawy   Popękane ciasteczka czekoladowe 200 g mąki pszennej 120 g roztopionego masła 140-170 g bardzo drobnego brązowego cukru (w zależności od tego jak słodkie ciastka lubicie) 60 g dobrej jakości kaka, ale możesz też dodać np. Maltesers Hot Chocolate   2 duże jajka w temperaturze pokojowej pół łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka proszku(...)pieczenia duża szczypta soli dodatkowo: drobny biały cukier i cukier puder do obtoczenia ciastek Popękane ciasteczka czekoladowe przepis 1. Masło rozpuść w dość dużym rondelku, dodaj cukier, kawę rozpuszczalną i  kakao.  Cały czas mieszając podgrzewaj przez około 5 minut na minimalnym ogniu, żeby cukier częściowo się rozpuścił. Wyłącz płomień i odstaw do ostygnięcia.  2. Do wystudzonej

Cztery Fajery
Ciastka z porzeczkami i czekoladą 57

zwykle bywa przy okazji urodzin, w ruch idzie blog Moje Wypieki. I tak jak nie jestem miłośniczką tego typu ciastek, to te są naprawdę super. Jestem nimi zachwycona, kwaśny smak owoców idealnie współgra ze słodyczą reszty. I powiem Wam szczerze, nie oczekiwałam że będziemy się nimi tak zajadać. A w planie, głupia, chciałam je zrobić z połowy składników. Jedyne(...)koniec dodajemy kawałki czekolady, mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Masę nakładamy łyżką, można sobie ewentualnie pomagać drugą łyżką, spłaszczamy, w każdą porcję wkładamy parę sztuk porzeczek. Między ciastkami zostawiamy duże odstępy, masa się nieco rozlewa. Pieczemy około 10 min w 180 stopniach lub do zrumienienia brzegów. Wyjmujemy z piekarnika na kratkę, studzimy. Artykuł Ciastka z porzeczkami

Kardamonovy
Jakie przyprawy warto stosować do bożonarodzeniowych potraw? 95

Cynamon bywa stosowany w wielu domach przez cały rok, choć właśnie w okresie Bożego Narodzenia szczególnie zyskuje na popularności. Korę z cynamonowego drzewa dodaje się choćby do wszelkich ciast, ciastek. W niektórych przepisach używa się go nawet do dań rybnych. Nie zapominajmy też o dodaniu szczypty cynamonu do świątecznych napojów, aby nabrały wspaniałego smaku.   Anyż Jedyni go kochają

Kuchnia MagdaLeny
MIĘKKIE PIERNIKI Z WYCISKANYM WZOREM 60

Takie pierniki nie tylko wyglądają uroczo, ale i to świetna zabawa w kuchni z dziećmi. Wzorki zostały odciśnięte stempelkami a następnie okrągłą wycinaczką wycięte ciastko. Pierniki są miękkie od razu po upieczeniu a w trakcie pieczenia zachowują uprzednio odciśnięty wzorek. Można je upiec nawet w dzień Wigilii i od razu zajadać ;) Składniki: * 250 g mąki pszennej (użyłam mąki poznańskiej(...)Ciasto podzielić na 2 części. Każdy kawałek ciasta lekko zagnieść, następnie rozwałkować na grubość 3-4 mm (pierniki mocno urosną). Stempelkami odcisnąć wzorki na cieście, następnie okrągłą wycinaczką wyciąć ciastka. Piekarnik nagrzać do 170'C. Ciastka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec pierniki około 10-12 minut

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania