ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:299/892)

Waniliowo-czekoladowe ciasto kręcone 122

wodę. Wykładaj do formy wysmarowanej masłem. Najpierw waniliową część, potem czekoladową. Piecz 60 minut w 180 stopniach.  Polewa z prawdziwej czekolady: 60 ml kremówki 70 gr gorzkiej czekolady szczypta soli 50 gr masła Kremówkę podgrzej ale nie dopuść do zagotowania. Wrzuć połamaną czekoladę. Wymieszaj aż do rozpuszczenia. Teraz dodaj szczyptę

AZgotuj!
Buraki faszerowane kaszą gryczaną 167

chciałam się z nią z Wami podzielić:)  3 buraki woreczek kaszy gryczanej cebula mała czerwona groszek w puszcze małe opakowanie ser feta pół opakowania 1/3 szklanki śmietanki kremówki oliwa z oliwek pieprz rukiew wodna Buraki upiecz w piekarniku ok 1,5 g w 190 stopniach zawinięte w folię aluminiową lub ugotuj do miękkości (smaczniejsze są jednak z piekarnika). Wystudź(...)kaszy wkrusz trochę fety, łyżkę oliwy, pieprz, sól Dodaj kosteczki cebuli. Dodaj groszek i delikatnie wymieszaj. Faszeruj buraki i natychmiast podawaj. Krem z fety: fetę lekko rozdrobnić, wlać kremówkę i zblenować. Można użyć sera koziego jeśli ktoś lubi

AZgotuj!
Ciasto z borówką amerykańską 173

jest to świetny wybór. Smak ciasta jest wyjątkowy. Składniki:   Spód  - 400g herbatników o smaku czekoladowym - około 200g masła Masa borówkowa - 600 ml jogurtu greckiego - 150 ml śmietanki kremówki 36% - 4 łyżki cukru - 2 łyżki soku z cytryny - 4 czubate łyżki żelatyny - 1/4 szklanki gorącej wody -  3 szklanki borówek Masa z serka mascarpone - 250 ml serka mascarpone(...)śmietanki kremówki 36% - 2 płaskie łyżeczki cukru wanilinowego - czubata łyżeczka cukru pudru - borówki do dekoracji Sposób przygotowania: Herbatniki mocno rozkruszamy i dodajemy roztopione masło. Bardzo dokładnie mieszamy i wykładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Mocno ugniatamy i tworzymy spód. Wstawiamy do lodówki. Borówki dokładnie myjemy i miksujemy blenderem na gładką masę. W 1/4 szklanki gorącej wody rozpuszczamy żelatynę. Dokładnie

Pan i Pani Smith w kuchni
Tort kajmakowy 254

Kompromisowy efekt końcowy przedstawiamy poniżej.  Składniki: Biszkopt - 5 jajek - szklanka maki tortowej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3/4 szklanki cukru Masa - 250 g serka mascarpone - 100 ml śmietany kremówki - 250g masy kajmakowej - 1 nakrętka wódki Poncz - 2/3 szklanki wody - kieliszek wódki - 2 łyżki soku z cytryny - cukier do smaku Dekoracja - gorzka czekolada 70% - płatki migdałowe - puszka kajmaku  - konfitura(...)niski  ( dzielimy go na pół ) i pieczemy kolejny z połowy składników. Masa . Serek mascarpone mieszamy mikserem z masą kajmakową i wódką.  W oddzielnym naczyniu ubijamy śmietanę kremówkę i dodajemy do masy serkowo -  kajmakowej. Mieszamy. Układamy warstwami. Biszkopt, konfitura jagodowa, masa, biszkopt (nasączony ponczem), masa, ciasteczka czekoladowe (około szklanki), biszkopt (nasączony ponczem), masa, jeśli mamy trzy placki

Pan i Pani Smith w kuchni
Mini ptysie z kremem truskawkowym 147

Składniki na ok 14 szt: pół szklanki wody 65  g masła pół szklanki mąki 2 jajka Składniki na krem: 225 g kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 75 g truskawek (u mnie mrożone) 2 łyżki galaretki truskawkowej 1/5 szklanki wody Zagotować masło z wodą. Do gotującej się masy dodać mąkę i energicznie mieszać drewnianą łyżka, ale powstanie gęsta odklejająca(...)rękawem. Piec 30 minut w 200 stopniach. Ostudzić i przekroić na pół. Galaretką rozpuścić w 1/5 szklanki gorącej wody, ostudzić. Truskawki rozmrozić i zmiksować z 1 łyżka cukru pudru. Kremówkę ubić, następnie dodać do mniej truskawki i dalej miksując galaretkę. Gotową masę schłodzić w lodówce a następnie przełożyć ptysie. SMACZNEGO! Przepis pochodzi z tej strony

Moja Galeria Smaku
Babeczki z Nutellą 122

babeczki wcisnąć po 1 orzechu laskowym i dać łyżeczkę Nutelli. Wykałaczką zrobić esy floresy z nutelli. Piec w 200 stopniach przez 15-20 minut. Babeczki wystudzić. Krem: 100 ml kremówki 30% 2 łyżki Nutelli Kremówkę ubić na sztywną pianę, następnie ostrożnie dodać Nutelle i połączyć razem. Przełożyć do rękawa cukierniczego i ozdobić babeczki. Oryginalny przepis znajduje się tutaj

Moja Galeria Smaku
Semifreddo truskawkowe 404

Składniki: 300 g truskawek 100g cukru 2 żółtka 1 jajko 1 łyżka cukru waniliowego 250 ml śmietany kremówki 30% Do miski włożyć żółtka, jajka, cukier, cukier waniliowy, wymieszać. Miskę umieścić na garnku z niewielką ilością gotującej się wody. Miksować przez około 7 minut. Zdjąć z garnka i dalej miksować kolejne 7 minut, aż masa przestygnie. Truskawki zmiksować na mus. Kremówkę

Moja Galeria Smaku
Ciasto a'la Ferrero Rocher 6041

kąpieli wodnej, przestudzić.   Mascarpone i nutellę przełożyć do miski, zmiksować. Następnie dodać czekoladę i orzechy. Dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Krem śmietankowy: 500 ml śmietanki kremówki 36% 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Śmietankę   i mascarpone przełożyć do miski, ubić mikserem na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier. Połączyć na wolnych obrotach miksera(...)nasączenia: 1/2 szklanki likieru karmelowego lub orzechowego 1/4 szklanki wody Wymieszać. Polewa : 100 g mlecznej czekolady 100 ml śmietanki kremówki 36% 1,5 łyżeczki miodu W garnuszku o grubym dnie podgrzać śmietankę z miodem, do wrzenia. Odstawić. Dodać pokruszoną czekoladę i wymieszać do otrzymania gładkiej konsystencji. Wystudzić. Dodatkowo do dekoracji: 250 ml śmietanki 36% 1,5 łyżki cukru pudru

kulinarnyswiatdomi
Tort tęczowy 177

Puszysty, delikatny i lekki tort. Swoim wyglądem robi ogromne wrażenie, nie tylko na dzieciach. Łatwy do zrobienia, ale czasochłonny. Przełożony najzwyklejszym kremem na bazie mascarpone i kremówki. Z dodatkiem barwników spożywczych, takich tortów nie robi się jednak na co dzień, mój przygotowany na specjalne zamówienie - na uczczenie znalezienia idealnej nieruchomości, która ma być dalszą lokatą kapitału, a to wszystko dzięki(...)sposób upiec pozostałe 4 kolorowe biszkopty. Składniki na masę: 500 ml śmietany 36% 500 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru skórka z 1 cytryny + mocna herbata z cytryną Kremówkę i mascarpone przełożyć do miski, ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder i skórkę z cytryny. Blat fioletowy położyć na paterze, skropić małą ilością cytrynowej herbaty i posmarować kremem. To samo

Domowa cukiernia Ewy
KOKOSOWE NALEŚNIKI Z BUDYNIEM MALINOWYM, ORZECHAMI I BITĄ ŚMIETANĄ 147

łyżki * sól – 1 szczypta NADZIENIE: * mleko – 1 l * mąka ziemniaczana – 4 płaskie łyżki * maliny – 2,5 szkl * cukier puder – 3-4 łyżki * śmietana kremówka – 200 ml * orzechy włoskie – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: NALEŚNIKI: Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie ze sobą mieszamy. Smażymy na złoto na mocno rozgrzanej patelni, odkładamy w ciepłe miejsce. BUDYŃ(...)drugiej połowie mleka rozpuszczamy mąkę. Przygotowaną mieszanką zalewamy gotujące mleko z malinami, gotujemy intensywnie mieszając, dosładzamy do smaku. CAŁOŚĆ: Przygotowanym budyniem nadziewamy naleśniki, dodajemy ubitą na sztywno śmietanę kremówkę i posypujemy prażonymi orzechami. Zajadamy

Ostra na Słodko
Naleśniki z musem czekoladowym i bananami 191

Naleśniki z musem czekoladowym i bananami to świetna propozycja na deser. Krem czekoladowy na bazie śmietany kremówki i mlecznej czekolady idealnie smakuje z bananami. Naleśniki są sycące, więc jestem pewna, że dwa wystarczą, aby zaspokoić Wasz apetyt na słodkości. Całość warto posypać gorzkim kakao, aby nadać naleśnikom lekko inny smak.  Składniki na porcje dla 2-3 osób*: ciasto(...)mlecznej czekolady (1 tabliczka) dodatkowo banany gorzkie kakao Składniki na ciasto naleśnikowe połączyć ze sobą, np. za pomocą trzepaczki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. Schłodzoną kremówkę ubić na dosyć sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać po łyżce przestudzonej czekolady. Przygotowany mus wstawić do lodówki, aby lekko stężał. Na rozgrzanej patelni (z odrobiną oleju) usmażyć porcje ciasto. Naleśniki ostudzić

Ugotować
Lody kawowe z likierem 167

obiad i kolację. A takie kawowe to jeszcze na podwieczorek :D Są mocno kawowe, nie za słodkie, kremowe i pyszne :) SKŁADNIKI 250 ml mleka skondensowanego słodzonego 250 ml śmietanki kremówki 50 ml likieru kawowego (lub 1 łyżka kawy rozpuszczona w minimalnej ilości wody i 50 ml wódki) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Schłodzoną kremówkę lekko ubijamy (nie na sztywno). Powoli wlewamy mleko skondensowane

DefinicjaSmaku
JAGODZIANKI NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ CUKRU 259

być również borówki, u mnie część była z jagodami, część z borówkami, obydwie wersje były przepyszne) - 1 jajko do posmarowania Lukier marcepanowy: - kilka łyżek cukru trzcinowego - kilka łyżeczek słodkiej kremówki - kilka kropli olejku migdałowego Drożdże wsypać do kubeczka, wlać wodę i dokładnie zamieszać. Odstawić na kilka minut aż się spienią. Do dużej miski wsypać mąkę, dodać szczyptę soli, ksylitol, cukier(...)temperaturze ok.15-20 minut do lekkiego przyrumienienia, na programie góra-dół, bez termoobiegu. Drugą partię piekłam już trochę krócej. Jeszcze gorące jagodzianki smarujemy przygotowanym lukrem z cukru trzcinowego i kremówki i odstawiamy, kto nie może się oprzeć, może od razu zajadać. Są przepyszne i wierzcie mi, że bardzo trudno im się oprzeć. Ale przecież oto chodzi by było smacznie... ;-) Smacznego

Smaczne Zdrowe
Deser warstwowy truskawkowo - cytrynowy szał 225

uwielbiamy słodycz. Z tej ilości składników, wyszło nam z mamą 7 szklanek do kawy latte.   Składniki :   250 g serka mascarpone 7 łyżek cukru 0,75 l śmietany kremówki sok z 1 cytryny 600 g  truskawek 200 g musli + garść owoców kandyzowanych ( mieszamy z musli) garść zmielonych orzechów garść zmielonych migdałów   Przygotowanie: Kilka truskawek odkładamy(...)kroimy na mniejsze kawałki. Pozostałe miksujemy z 3 łyżkami cukru. Mascarpone ucieramy z 4 łyżkami cukru i sokiem z cytryny. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. 0,5 l bitej śmietany po troszkę dodajemy do mascarpone delikatnie mieszając, do momentu połączenia się składników. 0,25 l zostawiamy przyda się na koniec do dekoracji. Do szklanek na dno wlewamy

Lili w kuchni
Anielski Puch Lili 117

powiedziała że nazwiemy go Anielski Puch Lili. Mi bardzo spodobała się ta nazwa. Składniki : 250 g serka homogenizowanego naturalnego 3 łyżki cukru pudru 0,5 l śmietany kremówki puszka brzoskwiń czekoladowe paluszki do ozdoby 2 śmietan fix garść zmielonych migdałów adwokat (w wersji dla dorosłych)   Przygotowanie: Połowę brzoskwiń z puszki miksujemy i wlewamy na dno szklanki. Pozostałe(...)syropu i zostawiamy na sitku żeby obciekły. W tym czasie, ucieramy serek homegenizowany z cukrem i łyżeczką syropu brzoskwiniowego  z puszki. Oddzielnie ubijamy 0,4 l śmietany kremówki ze śmietan fix i dodajemy ją delikatnie do puszystej masy z serka. Mieszając delikatnie aż się połączy. Masę za pomocą rękawa wyciskamy na mus z brzoskwiń. Na masę wykładamy

Lili w kuchni

Proponowane wyszukiwania