ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:299/892)

Puszek 266

płynnego miodu; 150 g masła; 300 g płatków migdałowych; Cukier, miód, masło, mleko-wymieszać, podgrzać, dodać płatki migdałowe. Wymieszać ponownie i delikatnie podsmażyć. Bita śmietana I: 500 ml śmietany kremówki (30% lub 36% tłuszczu); 1 czubata łyżka cukru pudru lub kryształu; 3 łyżeczki żelatyny; Śmietanę ubić na sztywno razem z cukrem. Żelatynę rozpuścić w 60 ml wody i lekko przestudzić(...)Dodać do ubitej śmietany wlewając cienkim strumieniem i cały czas miksując śmietanę. Bita śmietana II: 500 ml śmietany kremówki (30% lub 36% tłuszczu); 1 czubata łyżka cukru pudru lub kryształu; kakao (do koloru); 3 łyżeczki żelatyny; Śmietanę ubić na sztywno razem z cukrem. Dodać kakao i delikatnie wymieszać. Na końcu dodać letnią żelatynę rozpuszczoną w 60 ml gorącej wody. Dodatkowo

In my kitchen
Miętowa serpentyna 207

likieru miętowego; 175 g czekolady deserowej; Do dekoracji: 200-300 ml śmietany kremowej 30%; 1 łyżka cukru pudru; czekolada do posypania;   Wykonanie: 1. W dużej misce ubić śmietanę kremówkę. 2. Dodać twarożek lub jogurt oraz cukier puder, starannie wymieszać. Przełożyć 1/3 masy do mniejszej miski, dolać likier miętowy i wymieszać. Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej(...)bitej śmietany, cały czas miksując na wolnych obrotach mksera. 3. Do pucharków nakładać na przemian przygotowane masy, następnie lekko je wymieszać, aby uzyskać ciekawy efekt kolorystyczny. 4. Pozostałą śmietanę kremówkę ubić na sztywno z 1 łyżką cukru pudru. Każdy deser przybrać bitą śmietaną i posypać czekoladą. Przed podaniem lekko schłodzić w lodówce

In my kitchen
Tort latte-macchiato z jogurtem 282

cukrem i 2 łyżeczkami cukru waniliowego. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, lekko studzimy i łączymy z 3 łyżkami masy jogurtowej, a następnie z resztą jogurtu. Ubijamy 100 ml kremówki i delikatnie łączymy z białą masą jogurtową. 2/3 kremu wykładamy na ciasto i wstawiamy do lodówki na około pół godziny. Pozostały krem odstawiamy w miejsce o temperaturze pokojowej. Ciemny krem: Jogurt(...)kawą w proszku. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, lekko studzimy i łączymy z 3 łyżkami masy jogurtowej, a następnie z pozostałym ciemnym kremem. Ubijamy na sztywno 100 ml kremówki i delikatnie łączymy z masą kawową. Ciemny krem wykładamy na jasny krem. Tort wkładamy ponownie do lodówki i schładzamy około 20 minut. Odłożony biały krem mieszamy i delikatnie wykładamy na ciemny

In my kitchen
Sernik malinowy z musem czekoladowym, bez pieczenia 281

wilgotne potrzebują mniej masła. Masa serowa: 600 g sera twarogowego- mielonego najlepiej podwójnie  2 łyżki cukru pudru 200 g malin 20-30 g cukru 150 g śmietany kremówki 36% 1 łyżka żelatyny na 2 łyżki wody Mus czekoladowy: 250 g śmietany kremówki 30% 100 g czekolady deserowej 2 łyżki żelatyny na 4 łyżki wody Dekoracja: Mrożone maliny Przygotowanie: Spód

KreatywnePiny
Czekoladki z Advocatem, czyli Pijane Myszki z Kwiatkiem 253

przepis :)  Składniki na 6 sztuk: ok.150 g czekolady gorzkiej ok. 50 g czekolady mlecznej 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny 130 ml likieru Advocaat Dalkowski 1 łyżka śmietanki kremówki ok. 175 g cukru pudru fioletowy barwnik w żelu Wykonanie: No to zaczynamy ;) Czekoladki robiłam późnym wieczorem. W pierwszej kolejności rozpuściłam czekolady w kąpieli wodnej, jak widać na zdjęciach myszki się(...)foremki i zalałam ostatnią warstwą czekolady, wyrównałam i wstawiłam do lodówki. Teraz wkroczyłam w nieznane i zabrałam się za stworzenie czegoś w stylu lukru plastycznego? Do miseczki wlałam śmietankę kremówkę,jedną łyżkę, trochę barwnika i partiami dosypywałam przesiany cukier puder. Miksowałam mikserem na wolnych obrotach, spiralnymi końcówkami. Kiedy z masy utworzyło się coś na kształt "kruszonki" odstawiłam mikser i ugniatałam

Blondynka Gotuje
Mazurek bakaliowy 315

szklanki mąki tortowej 120 g masła 3 żółtka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli  1 łyżka cukru  1 łyżka zimnej wody Do przełożenia: 250 ml śmietany kremówki 2 cukry waniliowe 1/2 puszki masy kajmakowej  Ozdobna rozetka: 200 g masy marcepanowej 1 białko Na wierzch: 1/2 puszki masy kajmakowej płatki migdałowe orzechy włoskie wiórki kokosowe rodzynki(...)blaty ciasta. Jeżeli nie - piec pojedynczo. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w temperaturze 180˚C, aż do osiągnięcia złotego koloru. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno dodając cukry waniliowe. Teraz ułożyć warstwami: kruche ciasto,  1/2 puszki  masy kajmakowej (fot.4) (jeżeli jest zbyt zbita, należy ją rozpuścić w kąpieli wodnej - wstawiając

Świat Ciasta
Czekoladowy krem do muffinek 202

Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Składniki: 250 g serka naturalnego do kanapek, 300 g śmietany kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 1 łyżka kakao, dekoracje (1 i 1/2 jajeczka czekoladowego na muffinkę + ewentualnie czekolada mleczna starta na małych oczkach tarki). /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy(...)font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Wykonanie: Śmietanę kremówkę ubijamy i pod koniec dodajemy stopniowo cukier puder, serek naturalny i kakao. Całość dokładnie mieszamy do czasu połączenia się składników. Do szprycy nakładamy krem i dekorujemy muffinki. Krem posypujemy czekoladą

paapilotkaa
Krem do muffinek o smaku mojito 220

delikatny, niezbyt słodki a pyszny i dość trwały krem do cupcake'ów!  Krem do muffinek o smaku mojito Składniki: 250 g serka naturalnego do kanapek, 300 g śmietany kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżki syropu barmańskiego mojito, zielony barwnik spożywczy, dekoracje. Wykonanie: Śmietanę kremówkę ubijamy i pod koniec dodajemy stopniowo cukier puder, serek naturalny, syrop barmański i barwnik

paapilotkaa
Ciasto Lion 10634

Ciasto Lion – Składniki: Herbatniki maślane – ok. 350g Batony Lion XL – 3 sztuki (razem 150g) Mascarpone – 500g Kajmak w puszce – 1 puszka (460g) Śmietana kremówka – 660ml Śmietan-fix – 3 opakowania Cukier puder – 3 łyżki Mleczna czekolada – 70g   Ciasto Lion – Wykonanie: Spód blaszki o wymiarach 25 x 25 cm wyłożyć folią(...)misce wymieszać ze sobą dokładnie serek mascarpone, 2 czubate łyżki kajmaku i 3 batoniki Lion posiekane na kawałki. Wyłożyć masę na herbatniki i przykryć ją kolejną warstwą herbatników. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Cukier puder wymieszać ze śmietan-fixem, dodać do śmietany i krótką chwilę miksować, do połączenia składników. Przełożyć śmietanę na ciasto, wyrówanać. Posypać wierzch startą czekoladą. Wstawić

Kulinarne Przeboje
Red velvet cake 174

szczypta soli - 6 łyżek kakao - 1 szklanka gęstej maślanki lub jogurtu naturalnego, w temperaturze pokojowej - 1 słoiczek (ok.30ml) czerwonego barwnika spożywczego w żelu (użyłam firmy Wilton) *masa: - 500ml śmietanki kremówki 36%, bardzo zimnej - 1 szklanka cukru pudru - 375g serka mascarpone - 375g serka kremowego lekko słonego np.Philadelphia lub podobnego Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Tortownicę o średnicy minimum 25cm posmarować masłem(...)wyłożyć na kratkę górą do spodu. Pokroić na 3 blaty po całkowitym ostudzeniu i najlepiej schłodzeniu w lodówce. Dzięki czemu unikniemy kruszenia się ciasta. Ściąć górkę w biszkopcie. Śmietanę kremówkę ubić mikserem na wysokich obrotach na sztywną pianę, następnie dodawać po 2 łyżki cukru pudru, cały czas miksując. Do drugiej miski włożyć obydwa rodzaje sera i zmiksować na małych obrotach

CookYourself
Sernik na zimno z prażonymi jabłkami | recenzja Lekue Dark Crystal Duo forma prostokątna- keksówka 296

średniej wielkości jabłka - mielony cynamon * masa: - 400g kremowego białego serka (np.Philadelphia, Mój Ulubiony etc.) - 150-200g cukru pudru - 5 płaskich łyżeczek żelatyny - 150ml soku jabłkowego - 500ml śmietany kremówki * galaretka jabłkowa: - 500ml soku jabkłowego - 3 łyżeczki żelatyny Herbatniki/ciastka pokruszyć na proszek, dodać cukier, cynamon i imbir. Wymieszać. Dodać rozpuszczone masło i dokładnie wymieszać. Wysypać do formy wyłożonej papierem do pieczenia(...)połączenia się składników. Sok jabłkowy (150ml) wlać do garnka, dodać żelatynę i podgrzewać na małym ogniu, do rozpuszczenia się żelatyny. Sok nie może się zagotować! Delikatnie przestudzić. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać schłodzony sok i zmiksować do połączenia się składników. Stopniowo dodawać do ubitego serka, za każdym razem mieszać łyżką lub szpatułką. Masę serowo-śmietanową

CookYourself
Tiramisu z lemon curd (bez jajek) 169

smaku. A my tak lubimy. Dodatkowo plus za brak jajek w przepisie :) Spróbujcie i wybierzcie swoje ulubione tiramisu. 'tiramisu z lemon curd' Składniki: - podłużne biszkopty - 150g mascarpone - 100ml śmietany kremówki (30%) - 4 łyżki cukru pudru - 6 łyżek lemon curd (przepis klik ) - kakao Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Mascarpone utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać 2 łyżki lemon curd

CookYourself
Sernik jagodowo-waniliowy z białą czekoladą i sosem jagodowym 221

łyżki mąki pszennej * masa serowa: - 1kg sera twarogowa wielokrotnie zmielona - 250g sera mascarpone - 200g gęstej śmietany 22% - 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego - 4 jajka - 75 ml śmietany kremówki 30% - 200g białej czekolady - 3 łyżki budyniu śmietankowego - 2 szklanki jagód - 1 laska wanilii * sos jagodowy: - 1 szklanka jagód - 1-2 łyżki wody - 1 łyżka cukru (lub więcej - w zależności od smaku(...)wystudzenia. Przygotowanie masy serowej: Ser twarogowy, mascarpone i śmietanę 22% zmiksować. Dodać mleko skondensowane i jajka. Dokładnie wymieszać. Masę podzielić na pół. Połowę przełożyć do drugiej miski. Dodać śmietanę kremówkę, ziarenka z wanilii i rozpuszczoną, w kąpieli wodnej, białą czekoladę. Dokładnie zmiksować. Masę przelać na schłodzony spód. Jagody dokładnie umyć i zmiksować blenderem. Przetrzeć przez sitko. Dodać do 2 części

CookYourself
Mini muffinki z gorzką czekoladą i kolorową bitą śmietaną 238

szklanki mąki pszennej - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 - 3/4 szklanki cukru - 2 jajka - 100g masła - 3/4 szklanki mleka - 50g gorzkiej czekolady (pół tabliczki) - 250ml śmietany kremówki (mocno schłodzonej) - 250g serka mascarpone - 2-3 łyżki cukru pudru Masło rozpuścić i wystudzić. Dodać mleko i jajka i dokładnie wymieszać. Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia i cukier(...)minut w piekarniku nagrzanym do 210C (mini muffinki - normalnej wielkości - piec ok.20-25 minut). Po upieczeniu wyjąć na kratce i wystudzić. Przygotować bitą śmietaną. Do misy miksera wlać śmietanę kremówkę, lekko zmiksować. Dodać cukier i mascarpone. Ubić na sztywno. Śmietanę podzielić na 2 części i do każdej dodać ulubiony kolor barwnika. Delikatnie wymieszać.  Bitą śmietanę przełożyć do szprycy i dekorować

CookYourself
Ciasto marchewkowe najlepsze 248

pieczenia - 1/2 łyżeczki soli - 100g rodzynek - 0,5 szklanki posiekanych (średnio) orzechów włoskich - 1 łyżeczka cynamonu - 1/4 łyżeczki mielonego imbiru - 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej * krem: - 250g mascarpone - 150g śmietany kremówki - 1-2 łyżki cukru pudru - 1 łyżka soku z cytryny - szczypta soli Jajka zmiksować, do białości, z olejem i 1/2 łyżeczki soli. Dodać mąkę, cukier, przyprawy i zmiksować. Dodać marchewkę(...)piekarniku nagrzanym do 180C (termoobieg) przez 45-50 minut, do tzw. "suchego patyczka". Ciasto po upieczeniu wyjąć z formy i wystudzić. Przekroić na dwie części. Mascarpone i śmietanę kremówkę delikatnie zmiksować, dodać sól, cukier i sok z cytryny. Zmiksować na sztywno. Podzielić na 2 części i przełożyć ciasto. Wierzch pokryć masą śmietanowo-mascarponową. Udekorować połówkami orzechów włoskich i oprószyć cynamonem

CookYourself