ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:301/892)

Sernik z kaszy jaglanej z frużeliną jagodową 183

kaszę jaglaną ;) Bez pieczenia, ekspresowy, poczekać trzeba jedynie na stężenie masy ;) Polecam! :) Składniki na sernik: 100 g kaszy jaglanej Kupiec 250 ml wrzącej wody szczypta soli 250 ml śmietany kremówki 125 ml gęstego jogurtu naturalnego 100 g cukru 2 łyżki żelatyny woda Do rondelka z wrzącą wodą wsypać kaszę i dodać sól. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć moc palnika i gotować(...)gładką masę. Żelatynę zalać 1/4 szklanki zimnej wody, odłożyć na kilka minut do napęcznienia. Po tym czasie podgrzać i wymieszać do jej rozpuszczenia, lekko przestudzić. Do zmiksowanej kaszy dodać kremówkę, jogurt naturalny i cukier, zmiksować do połączenia, dodać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 18 cm wyłożyć folią spożywczą, wylać masę, odstawić do lodówki do całkowitego stężenia

Domowa cukiernia Ewy
Rabarbarowy sernik na zimno. 107

twarogu trzykrotnie mielonego 250 g rabarbaru około 150-180 g cukru pudru (ja daję do smaku) 2 czubate łyżki żelatyny + 8 łyżek zimnej wody 200 ml śmietany kremówki (30-36%) bardzo mocno schłodzonej      Żelatynę zalewamy zimną wodą i pozostawiamy do napęcznienia. Rabarbar myjemy, dzielimy na małe kawałeczki, przekładamy do garnka, dodajemy 2 łyżki cukru pudru(...)przecieramy przez sitko, lub jedno i drugie (wtedy otrzymamy gładki mus, bez żadnych włókien, ja tylko blendowałam i było ok). Ser przekładamy do miski, dodajemy mus rabarbarowy, ubitą kremówkę i przesiany cukier puder, mieszamy. Gotową masę serową wykładamy na schłodzony spód, wyrównujemy i chłodzimy przez co najmniej 3-4 godziny. Gotowy dekorujemy truskawkami lub karmelizowanym rabarbarem. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Tort podwójnie czekoladowy. 167

składaniem ciasta przygotować mus z gorzkiej czekolady i ciasto czekoladowe, następnego dnia masę z białą czekoladą i polewę MUS Z GORZKIEJ CZEKOLADY: 280 g gorzkiej czekolady 400 ml śmietany kremówki (30-36%)       Śmietanę podgrzewamy niemal do wrzenia (do 80 stopni C) dodajemy połamaną w kawałki czekoladę i mieszamy aż się rozpuści. Następnie za pomocą mątewki energicznie mieszamy(...)wyjęciem z piekarnika sprawdzamy patyczkiem. Studzimy w formie. KREM Z BIAŁEJ CZEKOLADY: 1 łyżeczka żelatyny + 3-4 łyżki zimnej wody 100 g białej czekolady 300 ml zimnej śmietany kremówki (30-36%) ewentualnie cukier puder      Żelatynę zalewamy wodą i odkładamy. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej (umieszczamy w misce nad gotującą się wodą, miska nie może dotykać wrzątku

Rozpustne gotowanie
Armia Reniferow 107

papilotki nałożyć ciasta do 3/4 jej wysokości. - Nagrzać piekarnik do 180ºC. Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 minut. Wyjąć i przestudzić Krem do babeczek : - 600 ml śmietany kremówki (36%) -  ja dałam 30%  - 250 g serka mascarpone -  4 łyżki cukru pudru -  2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając

dlaSmaQ
Tort czekoladowy Crispello 433

łyżki naturalnego kakao  50 g startej czekolady gorzkiej  Krem czekoladowy Crispello:  1 szkl mleka  2 łyżki cukru  1 budyń czekoladowy  300 ml śmietanki kremówki 36%  1-2 łyżki cukru pudru  2 łyżki kakao  Dodatkowo:  około 100 g rurek (mogą być z kremem, np. czekoladowym)  opakowanie pralinek Crispello ( 15 sztuk(...)reszcie rozpuścić cukier i budyń czekoladowy. Mieszankę wlać do gotującego się mleka. Cały czas mieszając gotować do zgęstnienia. Gorący budyń zdjąć z ognia i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Stopniowo dodawać ostudzony budyń, cały czas miksując do uzyskania puszystego, gładkiego kremu. Na koniec wsypać przesiane kakao i krótko zmiksować. 3.   Pierwszy blat

Nastoletnie Wypiekanie
Babeczki z owocami i bitą śmietaną 205

tortowej) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 160g miękkiego masła 160g cukru 3 jajka 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego 12 umytych, obranych truskawek lub malin, jagód Krem: 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1-2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego fix do śmietany 12 malin lub truskawek   1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia(...)góra-dół (na funkcji termoobieg w temperaturze 160oC) przez około 25-27 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem: 5. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i fixem. Przełożyć ją do szprycy lub woreczka z metalową końcówką (użyłam końcówki Wilton M1) i ozdobić nią wierzch babeczek. Na końcu

Mała Cukierenka
Makaron tagliatelle w pomidorowym sosie z krewetkami 116

tagliatelle - Lubella ma świetny z pełnego ziarna 4 ząbki czosnku 1 papryka czerwona 150 ml gęstego przecieru pomidorowego z kartonu 100 ml wytrawnego białego wina  50 ml śmietanki kremówki 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła 20 całych krewetek bez pancerzy garść posiekanej pietruszki sól, świeżo mielony pieprz czarny Dodatkowo jako przekąska:  pieczone krewetki tygrysie przekrojone(...)lekko twardawy), po czym odsączamy go dokładnie. Lekko oprószone solą krewetki wrzucamy do sosu i gotujemy na średnim ogniu co chwilę mieszając. Po 6 minutach zmniejszamy ogień, dodajemy śmietankę kremówkę oraz natkę pietruszki i nadal mieszając gotujemy przez 2 minuty. Ta da, gotowe! ;) Najlepiej podawać od razu. Przepis bierze udział w akcji

Spektrum Smaku
Deser „Truskawkowa Pokusa” 102

który zachwyca swoim smakiem i wyglądem. Truskawki i śmietana mówią same za siebie :) Wyczarujcie taki deser bliskiej osobie! Na pewno będzie zachwycona. Składniki: (na 2 porcje) 150 ml śmietany kremówki 36% 150 g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny około 150 g świeżych truskawek Przygotowanie: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem

Nastoletnie Wypiekanie
Babeczki w owocami i bitą śmietaną 233

tortowej) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 160g miękkiego masła 160g cukru 3 jajka 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego 12 umytych, obranych truskawek lub malin, jagód Krem: 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1-2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego fix do śmietany 12 malin lub truskawek   1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia(...)góra-dół (na funkcji termoobieg w temperaturze 160oC) przez około 25-27 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem: 5. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i fixem. Przełożyć ją do szprycy lub woreczka z metalową końcówką (użyłam końcówki Wilton M1) i ozdobić nią wierzch babeczek. Na końcu

Mała Cukierenka
Tort z czereśniami. 184

łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka oleju Krem: 10 - 12 łyżek likieru śmietankowego z whisky lub innego albo sokiem z wiśni i likieru wiśniowego 250 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 400 g waniliowego serka homogenizowanego 2 łyżeczki żelatyny 100 g cukru Dodatkowo: 500 g czereśni 1 torebka galaretki z czarnej porzeczki lub innej w czerwonym kolorze(...)równe krążki. Blaty tortu skropić likierem śmietankowym. Żelatynę zalać około 70 ml gorącej wody, dobrze rozpuścić i ostudzić. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do wystudzenia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier, mascarpone i serek homogenizowany. Na końcu wlać ostudzoną żelatynę. Krem schłodzić w lodówce, aby lekko stężał. Placki przełożyć połową kremu, resztę masy rozsmarować na wierzchu tortu

Zakątek rozkoszy kulinarnych
TRUSKAWKOWY POCAŁUNEK – biszkopt z serową pianką i truskawkami 276

proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżką. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 30-35 minut. PIANKA SEROWA: Zimną kremówkę ubijamy na sztywno. Zimne ( ale nie tężejące ) galaretki miksujemy z serem, dodajemy cukier puder i ubitą kremówkę. CAŁOŚĆ: Biszkopt kroimy na 2 blaty, na 1 wylewamy połowę masy serowej, wygładzamy

Ostra na Słodko
Torcik Wuzetka 106

mąki pszennej  2 kopiaste łyżki naturalnego kakao  60 g cukru  20 g roztopionego i ostudzonego masła w temperaturze pokojowej  Masa śmietankowa:  300 ml śmietanki kremówki 36%  2 łyżki cukru pudru  1 łyżka soku z cytryny  1 łyżka żelatyny  odrobina gorącej wody  Polewa czekoladowa:  80 g mlecznej/gorzkiej czekolady(...)śmietany kremówki 36%  Dodatkowo:  kilka kostek gorzkiej/mlecznej czekolady do dekoracji  powidła śliwkowe Przygotowanie: 1. Ciasto czekoladowe:  Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując. Następnie dodać żółtka i zmiksować. Mąkę z kakao przesiać wymieszać. Wsypać do piany i delikatnie wymieszać. Na koniec wlać masło i również delikatnie wymieszać szpatułką, tylko do połączenia się składników

Nastoletnie Wypiekanie
Lody truskawkowe 118

czekolady. Muszę szczerze przyznać, że lody wyszły przepyszne. SKŁADNIKI 350 g truskawek 3 łyżki cukru 200 g śmietanki 30% 3 jajka szczypta soli 150 g cukru 500 g śmietany kremówki 36% 1 opakowanie cukru waniliowego WYKONANIE Truskawki umyć i wrzucić do misy blendera. Dodać śmietankę 30% i 3 łyżki cukru. Zblendować. Jajka dobrze umyć i najlepiej jeszcze sparzyć. Oddzielić białka(...)żółtek. Białka ubić z szczyptą soli na puszystą masę dodając większość cukru. Żółtka ubić z pozostałym cukrem również na puszysty krem. W kolejnej misce ubić śmietanę kremówkę dodając cukier waniliowy. Po ubiciu wszystkich warstw powoli je łączymy. Najpierw delikatnie mieszamy ubite białka i żółtka, następnie dodajemy śmietanę i na koniec mieszając delikatnie, powoli wlewamy masę truskawkową. Tak powstałą masę wkładamy

Passions hobbies life
Rafaello na biszkopcie 492

Krem z białą czekoladą. Składniki: Ciasto: 8 jajek 6 czubatych łyżek mąki kokosowej (można zastąpić pszenną lub migdałową) 1 szklanka cukru Krem 400 g białej czekolady 600 ml śmietany kremówki 36% Dekoracja: 400 ml śmietany kremówki 36% 1,5 łyżki cukru pudru (lub według własnego smaku) 4 łyżki wiórek kokosowych Wykonanie: Krem: Smietanę zagotować w garnku. Czekoladę pokruszyć na małe

O kuchni z uczuciem
Sernik z kaszy jaglanej z frużeliną jagodową 172

egzamin magisterski, tak, tak, ja też już jestem po obronie :D Składniki na sernik: 100 g kaszy jaglanej Kupiec 250 ml wrzącej wody szczypta soli 250 ml śmietany kremówki 125 ml gęstego jogurtu naturalnego 100 g cukru 2 łyżki żelatyny woda Do rondelka z wrzącą wodą wsypać kaszę i dodać sól. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć moc palnika i gotować(...)gładką masę. Żelatynę zalać 1/4 szklanki zimnej wody, odłożyć na kilka minut do napęcznienia. Po tym czasie podgrzać i wymieszać do jej rozpuszczenia, lekko przestudzić. Do zmiksowanej kaszy dodać kremówkę, jogurt naturalny i cukier, zmiksować do połączenia, dodać rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 18 cm wyłożyć folią spożywczą, wylać masę, odstawić do lodówki do całkowitego stężenia

Domowa cukiernia Ewy

Proponowane wyszukiwania