ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:308/892)

Ciasto truskawkowe 118

natura matką wynalazców. Internet chwilowo jest, więc dodaję przepis na pyszne, wiosenne ciasto truskawkowe. Drugą moją radością jest te małe kółeczko w rogu zdjęcia ! ;) Składniki: 0,5 l kremówki 100g cukru pudru 0,5 kg truskawek 5 galaretek truskawkowych -Biszkopt: tortownica 27cm 4 jajka 0,5 szkl cukru 1 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu Przygotowanie(...)złoty kolor w tortownicy. Ostudzić. 2 galaretki truskawkowe rozpuścić w 250 ml ciepłej wody, kolejne dwie  rozpuścić tak jak na opakowaniu, odstawić do ostygnięcia. Kremówkę ubić i dolewać po trochu  zimnej galaretki. 1 galaretkę rozpuścić w 250 ml wody i wylać na płaskie naczynie, po stężeniu pokroić  w kostkę . Kostki galaretki rozłożyć na biszkopcie i zalać bitą

Garnkowe fanaberie
Ciasto z rabarbarem i galaretką na biszkopcie 259

pokrojeniu na kawałeczki powinien być 1kg) 160g cukru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego 32g 2 budynie śmietankowe lub waniliowe w proszku, bez cukru 1 galaretka truskawkowa Wierzch: 500g śmietanki kremówki 36% 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka w proszku (może być dowolny smak, ja użyłam jagodowej) Dodatkowo: różowy cukier do ozdoby     Biszkopt: 1. Mąkę z kakao przesiać(...)Gorącą masę rabarbarową wyłożyć na biszkopt w blaszce. Wyrównać i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Wierzch: 10. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i odstawić do ostygnięcia. 11. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno i ciągle ubijając mikserem, powoli wlewać delikatnie tężejącą galaretką. Gotową śmietankę wyłożyć na wierzch masy rabarbarowej, ja zrobiłam to przy użyciu foliowego woreczka z końcówką Wilton

Mała Cukierenka
Tarta z fetą i boćwiną 129

FETĄ I BOĆWINĄ opakowanie ciasta na tartę (dla mniej zdesperowanych czasowo może być przygotowane wg tego przepisu *) spora wiązanka listków boćwiny 200g sera feta 3 jajka 75ml śmietany kremówki czubata łyżeczka tymianku cytrynowego sól i pieprz do smaku Piekarnik nagrzewamy do 180*C. Boćwinę płuczemy i siekamy na średniej wielkości kawałki. Fetę kroimy w kostkę. Formę na tartę natłuszczamy(...)wykładamy ciastem nie przyklejając brzegów. Jajka wbijamy do miski i dokładnie mieszamy miotełką. Dodajemy kremówkę i przyprawy i jeszcze chwilę ubijamy. Na rozłożonym cieście układamy boćwinę i ser, zalewamy masą jajeczną. Pieczemy 20-25 minut, aż wierzch się ładnie zezłoci. Można zjeść na ciepło lub zimno- pod ostrzałem zazdrosnych spojrzeń kolegów z pracy;-) Tarta w piecu, albo jeszcze lepiej

les mirabelles
Pianka truskawkowa (na śmietanie kremówce) 148

Pomysł na szybki i bardzo smaczny deser - pianka truskawkowa na bazie śmietany kremówki ♥ Poniższy deser jest łatwy do przygotowania i sycący. Prawie rok temu pokazałam Wam przepis na piankę z użyciem jogurtu naturalnego i galaretki ( klik ), a dzisiaj postanowiłam przygotować deser na bazie śmietany kremówki i zmiksowanych truskawek.    Składniki na 4 porcje: 1 małe opakowanie śmietany

Ugotować
King 121

King Składniki: jasny biszkopt , 300 g serka homogenizowanego waniliowego, 250 g wafelków orzechowych (bez polewy), 10 łyżek mleka w proszku, 10 łyżek mleka, 70 g orzechów włoskich, 300 ml kremówki, łyżka cukru pudru, tabliczka gorzkiej czekolady. Wykonanie: Jasny biszkopt przygotowujemy według przepisu . 150 g wafelków kruszymy, dodajemy płynne mleko, mleko w proszku, serek waniliowy i zmielone orzechy. Całość miksujemy(...)momentu połączenia się składników. Masę przekładamy na biszkopt. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i nakładamy na masę wafelkową. 100 g wafelków bardzo drobno kruszymy i posypujemy nimi bitą śmietanę. Startą czekoladą posypujemy wierzch ciasta. (Ja wafelki i czekoladę pokruszyłam za pomocą rozdrabniacza). Smacznego

paapilotkaa
Ciasto marchewkowe z kremem miętowym 213

łyżeczka imbiru garść rodzynek 1,5 szkl. cukru trzcinowego 2,5 szkl. marchwi 0,5 szkl. jabłek 3 jajka 1 szkl. oleju rzepakowego Krem miętowy : 250 ml śmietany kremówki 250 serka mascarpone 100 g landrynek miętowych Dodatkowo: 50 g płatków migdałowych Sposób przygotowania : Ciasto marchewkowe : Przesiać mąkę pszenną i krupczatkę . Dodać łyżeczkę proszku do pieczenia , cynamon , szczyptę soli , imbir, rodzynki(...)Dobrze wymieszać . Przełożyć do blachy , pokrytej papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 C do suchego patyczka ok. 40 minut. Krem miętowy : Rozpuszczamy landrynki w 100 ml wody. Śmietanę kremówkę 30 % ubijamy i dodajemy serek mascarpone . Lekko przestudzone landrynki wlewamy do kremu. Delikatnie mieszamy. Wykładamy na upieczone ciasto marchewkowe. Dodatkowo: Płatki migdałowe prażymy na patelni i posypujemy nimi ciasto . Smacznego

Słodkości i nie tylko
Tort delicja pomarańczowa 181

łyżki mąki pszennej typ 500  Młyn Kopytowa 4 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru Galaretka 2 opakowania galaretki pomarańczowej 2 pomarańcze Krem 250 serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki 36 % 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki miałkiej kawy rozpuszczalnej np.waniliowej Polewa 100 g ciemnej czekolady 2 łyżki śmietanki 36 % Najpierw przygotowujemy biszkopt. Ubijamy białka na lśniącą i sztywną pianę(...)lodówce i czekamy, aż galaretka całkowicie zastygnie. Teraz zajmujemy się czekoladą. Rozpuszczamy ją i mieszamy ze smietanką. Najlepiej rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i w szklanej miseczce. Śmietane kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy ser i mieszamy razem z cukrem i miałką kawą- kawa nie może być granulowana. Gotowym kremem smarujemy delikatnie galaretkę i polewamy czekoladą. Wkładamy do lodówki. Najlepsze mocno

Z Kuchni Do Kuchni
tiramisu 198

Deser, który chyba każdy próbował, a większość go pokochała! Szybki, prosty i pyszny! SKŁADNIKI 200 ml śmietany kremówki 30% 400 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 3 łyżki kakao 150 g biszkoptów (ja użyłam okrągłych) 2 łyżki amaretto (można pominąć lub zastąpić olejkiem migdałowym) 2 łyżeczki kawy zaparzonej w szklance wody PRZYGOTOWANIE Zimną śmietanę kremówkę ubić na sztywno

zabawa smakiem
Gruszka Goplany duszona w czerwonym winie z nadzieniem fudge o smaku czekolada-pistacja 178

przyrządzicie dla swoich mam. Do dzieła, gotujemy :) Składniki: (na 2 porcje) Masa Fudge-nadzienie gruszki: (na 2-4 gruszki- w zależności od wielkości gruszki) 280 g cukru 80 ml kremówki 3 łyżki świeżo parzonej kawy 10 g gorzkiej czekolady Goplana 20 ml wina czerwonego pół słodkiego 30 g masła łyżeczka soli 60 g czekolady pistacjowej nadziewanej marki Goplana plus(...)czym będzie wam wygodnie obracać gruszkę by się upewnić, że jest już na tyle czerwona ze wszystkich stron. Przygotowanie: Masa Fudge-nadzienie gruszki: 1. Czekoladę posiekać 2. Cukier, kawę, kremówkę, wino wymieszać dokładnie; odstawić na 15 minut, a następnie zagotować. 3. Dodać masło, gotować mieszając na małym ogniu 4. Odstawić dodać posiekaną czekoladę gorzką, pistacjową i złoty orzech oraz szczyptę

KreatywnePiny
Babka ,,murzynek ” z powidłami. 215

oleju 1 szklanka mleka 2 łyżeczki sody oczyszczonej 3 łyżki kakao 3 łyżki powideł śliwkowych ,u mnie z pomarańczy . Składniki na polewę: 70 g gorzkiej czekolady 70 ml śmietany kremówki Czekoladę wraz z kremówką rozpuszczamy w miseczce umieszczonej nad garnuszkiem z gorącą wodą .Dekorujemy ciepłą ciasto. Mąkę ,kakao ,sodę przesiewamy .Mleko ,olej ,jajka i cukry miksujemy tylko do połączenia się

Ladylaura.
Lody Śmietankowe i Truskawkowe Domowe - Najlepsze! 144

kuchni, poza tym wiem co jem i co podaję dziecku. Przepis pochodzi z You Tube :) Składniki na ok 1 litr lodów: 2 szklanki mleka (500 ml) 1 szklanka śmietanki kremówki 30% (250 ml) 5 żółtek 1/2 szklanki cukru 200- 300 g zmiksowanych truskawek Do rondelka wlałam 1 i 1/2 szklanki mleka, wsypałam cukier i na wolnym ogniu podgrzewałam mleko(...)kisielu. Kiedy już osiągnęłam tą konsystencję, rondelek wstawiłam do komory zlewy wypełnionej zimną wodą i w taki sposób studziłam zawartość rondelka. Kiedy mleko z żółtkami już było zimne ubiłam kremówkę i wlałam do miej masę mleczno-żółtkową i wymieszałam wszystko do połączenia się składników. Masę lodową wstawiłam do lodówki na całą noc, chociaż można wstawić  na ok. 30 minut

Blondynka Gotuje
Ciasto kawowe 211

łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej\ 1/2 kostki masła 3/4 szklanki cukru pudru 5-6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 4 łyżki likieru kawowego.  Bita śmietana 0,5 l kremówki 2 płaskie łyżki cukru pudru (opcjonalnie) 2 łyżeczki żelatyny Dodatkowo pół słoiczka dżemu z czarnej porzeczki. WYKONANIE Białka oddzielamy od żółtek,  ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy porcjami żółtka(...)kawowego. Ciasto przekroić na połowę. spód posmarować dżemem. Na to położyć masę budyniową. Przykryć drugim plackiem. Przygotować bitą śmietanę.  Żelatynę rozpuścić dokładnie w małej ilości ciepłej wody. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem. Dodać rozpuszczoną żelatynę. Masę śmietanową wyłożyć na biszkopt. Posypać kawą rozpuszczalną, tarta czekoladą. Widelcem zrobić delikatne rowki. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie

W kuchennym oknie Ewy
Sernik na zimno z brzoskwiniami (z serka mascarpone) 191

Przepyszny, aksamitny, leciutki brzoskwiniowy sernik bez pieczenia.  Bardzo prosty w wykonaniu, zasmakuje każdemu miłośnikowi serników na zimno :)   SKŁADNIKI (na tortownicę 24cm) 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 400 g naturalnego serka homogenizowanego (w lżejszej wersji może być jogurt naturalny) 5 łyżek cukru pudru 2 łyżki żelatyny ok. 15 sztuk okrągłych biszkoptów duża puszka brzoskwiń 1 galaretka(...)Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody. Dodajemy 1 szklankę soku z brzoskwiń  i odstawiamy do ostudzenia. (zimną wstawiamy do lodówki) Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzątku. Kremówkę ubijamy na sztywno. Mascarpone miksujemy z serkiem homogenizowanym i cukrem pudrem. Łączymy z bitą śmietaną i dodajemy przestudzoną żelatynę.Mieszamy.  Na dnie tortownicy układamy biszkopty, wykładamy masę serową

Moje Kuchenne Rewelacje
Sernik Czekoladowy kajmak, Straciatella 136

dodasz cukier. Moja masa nie była zbyt słodka więc dodałam około 60 g. 4 łyżeczki żelatyny na 4 łyżki  gorącej wody  Masa śmietankowa: Straciatella: 200 ml śmietany kremówki 36 % łyżeczka żelatyny rozpuszczona w 1 łyżce wody 40-50 g grubo startej czekolady deserowej, ja użyłam czekolady do wypieków o zawartości  55% kakao- by grubo zetrzeć czekoladę używam(...)spód i ostudzić w lodówce, aż masa całkowicie stężeje. Może to zająć od 2 do 5 godzin w zależności od stopnia chłodzenia lodówki. Masa śmietanowa-   Straciatella: 1. Śmietanę kremówkę ubić z rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatyną. 2. Dodać szybko łyżkę startej grubo czekolady, wymieszać delikatnie 3. Układać śmietanę na stężałą warstwę serową. 4. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia

KreatywnePiny
Quiche ze szpinakiem 172

liści szpinaku , jedna cebulka 1 ząbek czosnku 100 g kwaśnej śmietany, 1,2 piersi z kurczaka  sól , pieprz olej do smażenia ser fetta 100 g śmietany kremówki,  3 jajka 1 białko  50 g tartego parmezanu,  szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki płatków migdałowych WYKONANIE  Ciasto zagnieść z  2 łyżkami wody i w/w składnikami Zawinąć(...)Pierś obsmażyć na oleju dodać cebulkę.  Szpinak  posiekać. Mrożony odcisnąć. Do cebulki dodać szpinak rozkruszyć pół sera fetta. Przyprawić solą , pieprzem, dodać czosnek. Wymieszać.  Śmietanę i kremówkę, jajka, parmezan i przyprawy wymieszać. Ciasto rozwałkować. Można przez folię jak się lepi. Okrągłą formę wysmarować tłuszczem.Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.  Wykleić wnętrze okrągłej formy nakłuć widelcem wyłożyć

W kuchennym oknie Ewy

Proponowane wyszukiwania