ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:312/892)

Tarta z kajmakiem i bananami 228

wysmarować masłem, wyłożyć ciasteczka, wcisnąć w dno i boki formy. Schłodzić w lodówce. Nadzienie: 150 g mascarpone 250 g masy kajmakowej 50 g białej czekolady 200 g kremówki 2 banany Mascarpone zmiksować z masą kajmakową do gładkości. Dodać roztopioną czekoladę i dokładnie połączyć. Banany pokroić w około 0,5 cm plasterki. Masę wyłożyć na ciasteczkowy spód, na wierzch poukładać banany(...)Schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Po tym czasie kremówkę ubić na sztywno i wyłożyć na tartę. Wyrównać. Udekorować pozostałą masą kajmakową. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Mazurek kokosowy z malinami 175

ciasta i lekko docisnąć. Gotowe ciasto ponakłuwać widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 15 minut w temperaturze 200 stopni C. Składniki na krem śmietankowy: 250 ml śmietany kremówki 30 – 36% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii   Dodatkowo: ½ słoiczka konfitury z malin pralinki Rafaello 1 szklanka wiórków kokosowych Sposób wykonania kremu śmietankowego(...)Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec dodać serek mascarpone i wszystko dokładnie zmiksować. Wystudzone ciasto posmarować konfiturą z malin, na to wyłożyć krem śmietankowy, całość posypać wiórkami kokosowymi i udekorować Rafaello.   Gotowego mazurka można przechowywać przez trzy dni w lodówce. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Sernik jagoda-malina z białą czekoladą i gorącymi malinami 206

amerykańskiej 2 łyżki cukru pudru 8 łyżeczek żelatyny na 8 łyżek wody łyżka soku z cytryny Biała czekolada z gorącymi malinami: 200 g białej czekolady 5-10 ml śmietany kremówki Ponad to potrzebne będą: garnuszki do kąpieli wodnej szpatułka bądź ubijaczka do mieszania 2 miseczki o wysokich ściankach blender bądź blender ręczny mikser Uwaga: Jeśli w swojej kuchni nie masz(...)stała się rzadsza i szybko rozprowadzaj. Chłodzenie: Do momentu przygotowania czekolady oraz stężenia masy serowej Biała czekolada z gorącymi malinami: 1. Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej, dodać śmietanę kremówkę, dokładnie wymieszać. 2. Polać na stężały sernik Chłodzenie:  gdy masa ostygnie można włożyć do lodówki do stężenia masy czekoladowej. Najlepiej około 1-2 godzin w lodówce Sernik podawać schłodzony. Można

KreatywnePiny
Tort adwokatowy 287

alkohole szczerze polecam. Składniki: Biszkopt 3 jajka 3 łyżki cukru 2,5 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowo-adwokatowa 400 ml śmietany kremówki 30% 200 ml Adwocaat Dalkowski Starotoruński 80 g masła 80 g cukru pudru 2,5 łyżeczki żelatyny 1/5 szkl ciepłej wody Galaretka adwokatowa 150 ml Adwocaat Dalkowski Starotoruński 2 łyżeczki(...)adwokatowa: Cukier puder utrzeć z miękkim masłem do białości. Wlewać po łyżce adwokatu i cały czas miksować.* Na końcu wlać rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę i ponownie zmiksować. Zimną kremówkę ubić na sztywno i małymi porcjami dodawać krem. Masę przełożyć do środka tortu i wyrównać powierzchnię pamiętając by zostawić miejsce na galaretkę adwokatową. Włożyć na 1-2 godziny lodówki

Ala piecze i gotuje
Truflowe batoniki Daim 160

użyłam lipowego szczypta soli 60-70 g płatków migdałowych-pokruszonych Polewa truflowa: 200 g mlecznej czekolady- jak najlepszej jakości- dobra czekolada da lepszy smak końcowy 50 ml śmietany kremówki 50 ml serka mascarpone 4 łyżeczki masła Potrzebne również będą: papier do pieczenia, bądź folia aluminiowa brytfanna bądź duża deska do krojenia na której położymy papier bądź folię aluminiową  mały(...)około 5-6 minut, po czym nożykiem podzielić ją na batoniki. Ponieważ masa zrobiona jest z cukru- karmelki szybko zastygają. Poczekać aż karmelki stwardnieją. Polewa truflowa: 1. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone, wymieszać 2.  Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. 3. Masę śmietankową zagotować  4. Dodać ją do masy czekoladowej ciągle ubijając, gdy masy się połączą

KreatywnePiny
Mini serniczki bananowe na kakaowym spodzie 178

dokładnie zmielonego 1/4 szklanki kwaśnej śmietany 2 duże łyżki cukru 1 jajko 1 duży banan 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli Dodatkowo: Płatki czekoladowe Śmietana kremówka (30 lub 36%) - ok. 250 ml Herbatniki lub markizy dokładnie mielimy na drobny piasek. Dodajemy roztopione masło i dokładnie mieszamy, po czym wylepiamy dno papilotek i wkładamy do lodówki(...)składników. Przelewamy masę na schłodzony spód do ok. 3/4 papilotek. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około 20-25 minut. Po upieczeniu chłodzimy. Przed podaniem ubijamy śmietanę kremówkę - ja ubiłam bez dodatku cukru, ale możecie dodać trochę cukru pudru. Smacznego

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Mus czekoladowo-pomarańczowy 170

wysiłku kulinarnego. Jedyne o czym trzeba pamiętać, to to by dać mu chwilę odpocząć w lodówce a potem delektować się jego smakiem. Składniki: - 500 g mascarpone - 400 g śmietany kremówki - 2 tabliczki gorzkiej czekolady - skórka otarta z 2 pomarańczy - 1/2 łyżeczki cynamonu - szczypta mielonego imbiru Przygotowanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i mieszamy z serkiem mascarpone. Kremówkę ubijamy i łączymy

Zainspirowana w kuchni
Cupcakes Blondynki, czyli Czekoladowe z Ganache, Kremem Śmietankowym i Wisienką 189

tylko około 15, ale kochani, każdy z Was ma inny piekarnik i dlatego sprawdźcie patyczkiem, ok? Krem Śmietankowy: 375 g serka mascarpone (1 i 1/2 opakowania) 350 ml śmietanki kremówki 1 płaska łyżka cukru pudru Tu już wszystko jasne. Wszystkie składniki zmiksowałam razem do momentu, w którym uzyskałam konsystencję gęstego kremu. Uwaga, ie miksujemy za długo, żeby nie przebić kremówki

Blondynka Gotuje
Kawowe Ciasto z Serową Wkładką 182

minut lub do tzw. suchego patyczka. Odstawiamy do ostygnięcia. Ser: 450 g serka kremowego typu Philadephia 150 g cukru kryształu 2 jajka 110 g kwaśnej śmietany 80 ml śmietany kremówki 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Ser ucieramy z cukrem. Dodajemy stopniowo jajka i ucieramy. Kolejno dodajemy pozostałe składniki i ucieramy do połączenia się. Całość będzie dość luźna. Tortownicę o średnicy(...)kremowego serka typu Philadelphia 60 g masła 4 łyżki karmelu Masło ucieramy. Dodajemy serek i karmel. Ucieramy do uzyskania puszystego kremu. Ganache: 120 g gorzkiej czekolady 80 ml śmietany kremówki Śmietanę doprowadzamy do wrzenia. Ściągamy z ognia. Wrzucamy połamaną czekoladę. Odstawiamy na 2 minuty na bok a następnie mieszamy łyżką do rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy na bok do zgęstnienia. Dodatkowo

Made By Mom And Son
Czekoladki z winem 144

mogło być ;), z lekkim posmakiem alkoholu. Zasmakują Wam na pewno! Szybko się je robi, można je długo przechowywać w lodówce. Polecam! Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 5 łyżek śmietany kremówki 1,5 łyżki czerwonego wina kilka łyżek gorzkiego kakao Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ciągle mieszając, dodawać kremówkę. Wlać wino, dokładnie połączyć. Masę wstawić do lodówki, najlepiej na całą

Domowa cukiernia Ewy
Placek ze śliwkami 194

masła, 75 g cukru, Nadzienie: 750 g śliwek, 150 g cukru, 3 łyżki bułki tartej, 1/2 łyżki cynamonu, 400 g śmietany, 1 cukier waniliowy, 2 jajka, 100 g kremówki, 50 g mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem i twarogiem i masłem.Wszystko posiekać. Dodać jajko wymieszane z mlekiem. Zagnieść ciasto. 2/3 ciasta rozwałkować i ułożyć(...)ziemniaczanej). Śliwki rozciąć na 2 części i rozłożyć na cieście. 50 g cukru wymieszać z cynamonem i posypać tym śliwki. Śmietanę wymieszać ze 100 g cukru, cukrem waniliowym, jajkami, kremówką i mąką ziemniaczaną. Polać owoce i piec 45 – 50 min przy 170° – 180° C. Posypać cukrem pudrem. Ciasto kroić dopiero po całkowitym ostygnięciu

kulinarnajamka.blogspot.com
Lekki trocik z serkiem ricotta i brzoskwiniami 168

białka i żółtka oddzielnie) 80 g cukru 55 g mąki pszennej 16 g kakao ( 2 łyżki) ½  łyżeczki  proszku do pieczenia Masa serowo- śmietankowa: 200 ml schłodzonej śmietany kremówki 500 g serka ricotta 5-6 łyżkek cukru pudru 2 1/2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki gorącej wody sok z ½ cytryny skórka otarta z jednej cytryny Poncz: 1/2 szklanki gorącej wody(...)najmłodszych. Spód umieszczamy w obręczy do tortów. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie.   Lekko studzimy. Serek ricotta miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy skórkę i sok z cytryny. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Do masy z serka ricotta dodajemy lekko przestudzoną żelatynę, mieszamy mikserem. A następnie ubitą śmietanę. Delikatnie mieszamy. Masę wykładamy na uprzednio przygotowany spód tortu. Wyrównujemy. Ciasto wstawiamy

Mia Cucina Sofieta
Tarta z kremem czekoladowym i malinami na czerwonym winie 91

czerwone wino. Reszta robi się sama! Elegancko, ale prosto i wytwornie :) Ciasto : 250 g mąki pszennej 65 g cukru pudru 150 g zimnego masła 1 jajko 1 łyżka śmietany kremówki 36 %   Do miski wsypać mąkę, cukier, dodać masło i posiekać łopatka lub nożem. Wbić jajko i wlać śmietanę. Zagnieść ciasto i uformować w kule. Na blacie rozłożyć folie spożywcza(...)następnie obniżamy temperaturę do 190*C i pieczemy jeszcze 15 minut. Wyjmujemy i odstawiamy. Krem czekoladowy: 200 g gorzkiej czekolady 2 łyżki miodu 200 ml śmietanki kremówki 36 % 50 g masła W garnku umieścić śmietankę i miód. Podgrzać, dodać czekoladę połamaną na kawałki. Odstawić na 2-3 minuty, a następnie wymieszać. Dodać masło i wymieszać na gładki krem, gdy się

Chocolate Muffin Blog
Biały tort kokosowy Raffaello 404

wykwintny biały tort kokosowy.  Idealny na domowe uroczystości takie jak urodziny czy rocznice. Ciasto przygotowane jest na niezawodnym, nieopadającym, puszystym biszkopcie. Krem to moje ulubione połączenie śmietanki kremówki z serkiem mascarpone z nutą kokosowa i mnóstwem wiórków (bez żelatyny!). Blaty nasączone są likierem malibu, który nadaje ciastu cudowny smak i aromat. Tort jest niesamowicie prosty, idealnie wilgotny i nieprzesłodzony(...)samo dno) o średnicy 22 cm (moja ma 18 cm). Wyrównać. Piec 40-50 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć wystudzić. Krem : 500 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 1 szklanka wiórków kokosowych 4 łyżki likieru malibu Schłodzoną śmietankę ubić. Dodać serek i likier, zmiksować. Odłożyć 1/3 masy do dekoracji. Do pozostałej części dodać

Chocolate Muffin Blog
Łabędzie 111

Składniki: 2 szklanki wody 1 kostka masła ok 2 szklanki mąki 8 jajek Masa: 1 kremówka ok 3/4 szklanki cukru 2-3 łyżeczki żelatyny sok z 1/2 cytryny Wykonanie: Wodę i masło gotuję, na gotujące wsypuję mąkę i mieszam do uzyskania kuli. Ciasto studzę,do zimnego wbijam po jednym jajku i ucieram mikserem na jednolitą masę. Odstawiam na jakieś(...)już upieczone robię masę. Żelatynę zalewam 3-4 łyżkami zimnej wody, zamieszam i czekam aż spęcznieje. Potem zalewam wrzątkiem(ok 1/2 szklanki) i mieszam, aż żelatyna się rozpuści. Kremówkę miksuję na najwyższych obrotach do póki nie zacznie ładnie gęstnieć, wsypuję cukier i ucieram jeszcze kilka minut. Dodaję przestudzoną żelatynę,mieszam i schładzam w lodówce,by można ją było łatwo nałożyć

Ciasteczkowy Potwór

Proponowane wyszukiwania