ciastka bez pieczenia - 4014 przepisów (strona:115/268)

Meksykańskie ciastka czekoladowe z pieprzem cayenne/chili 104

spłaszczać, ponieważ podczas pieczenia same "rozleją" się na boki.) Ciasteczka wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 9-10 minut w 190 stopniach. Po tym czasie blachę wyjąć z piecyka, odczekać kilka minut i ciastka przenieść na kratkę - do ostudzenia. (Początkowo będą bardzo miękkie i delikatne, ale podczas stygnięcia stwardnieją.)     (*) Ciastka można upiec(...)było bezglutenowe . Ja użyłam surowego Criollo , gdyż często je kupuję ze względu na cenną wartość odżywczą. Cukier zwykły i brązowy śmiało da się zastąpić np. ksylitolem . Wszystkie zdrowsze składniki bez problemu możecie nabyć na stronie sklepu Magiczny Ogród .       Inspiracja z blogu: Gourmand mama

Di gotuje
Muffiny z truskawkami, czereśniami i czekoladą 106

łyżek oleju Dodatkowo: 50g czereśni (waga bez pestek) 50g truskawek 50g czekolady (użyłam mlecznej) Czereśnie (umyte, bez pestek) przekroić na pół, a truskawki pokroić w kostkę. W pierwszej misce wymieszać mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia, a w drugiej - jajko, mleko i olej. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości(...)czekoladę oraz czereśnie z truskawkami.  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) i wstawić do rozgrzanego piekarnika.  Piec około 25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Udekorować wg uznania. (Ja muffiny lekko oprószyłam jedynie cukrem pudrem, bo wszelkie polewy, czy lukry sprawią

Di gotuje
Czekoladowe ciastka bezglutenowe 195

chrupiące z wierzchu i ciągnące w środku, to coś pomiędzy brownie, a bezą, napakowane cennym polepszaczem humoru jakim jest czekolada. Ciastka są dość słodkie więc polecam nie dodawać czekolady o mniejszej zawartości kakao bo wyjdą za słodkie. Ważne również żeby absolutnie nie starać się odklejać ciastek przed ich całkowitym wystudzeniem. Składniki na ok 24 szt Czas przygotowania(...)pudru szczypta soli 200 g gorzkiej czekolady o zawartości kakao min  74% Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, przygotowujemy  dwie blachy i wykładamy je papierem do pieczenia 2. W misce miksera łączymy za pomocą rózgi kuchennej białka jajek, cukier, kakao i sól, jedynie łączymy składniki, nie ubijamy 3. Dodajemy do masy posiekaną gorzką czekoladę, mieszamy

Słodki Kompromis
Ciastka z chia, kokosowo owsiane z pomarańczą 126

bardzo łatwe do zrobienia ciasteczka chia z pomarańczą, wiórkami kokosowymi i płatkami owsianymi, można je także zrobić same bez pomarańczy będą smakowały równie dobrze. Składniki :  - 1 szklanka mąki (dowolnej ja dałam owsianą) - 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia  - 2 łyżki oleju kokosowego  - 4 płaski łyżki wiórków kokosowych - 2 dość czubate łyżki nasion chia(...)obrać i pokroić pomarańcza, następnie wymieszać wszystkie pozostałe składniki, dodać napęczniałe nasiona, i formować ciasteczka, można to zrobić na dwa sposoby jeśli mamy małe plasterki pomarańczy to formujemy płaskie ciastka i przyklejamy na nie plaster pomarańcza , jeżeli mamy duże plasterki i niestarczy nam ciasta, można zrolować ciasto i przykleić dookoła, ale wtedy ciasto może się nie trzymać, dlatego

zdrowa vege kuchnia
Pomysł na podziękowania dla gości - Komunia. 191

około 30 min. po czym, rozwałkowujemy ciasto na cienki placek 4-5mm . Okrągłą foremką wykrawamy ciastka, układamy na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i robimy dziurkę dość blisko krawędzi. Ja używam do tego zwykłej rurki do napoju. Pieczemy ciasteczka w 160  stopniach , 25 minut. Po upieczeniu, ciasteczka muszą ostygnąć, najlepiej żeby odczekały kilka godzin, dopiero(...)omijając otwór , a po delikatnym przeschnięciu, pisakiem piszemy na środku ciasteczka IHS. Najlepiej  żeby polukrowane ciasteczka wyschły przez kilka godzin, masa lukrowa dobrze zaschnie a my będziemy mogli bez umazania się i wstążki, dokończyć prezencik  dla gości. Drukujemy, bileciki . U nas z tym samym motywem co na zaproszeniach i prosty tekst. "Dziękuję za przybycie. Maja ". Oczywiście tekst

Farmażony
Shrek ;) 174

łyżki budyniu waniliowego (proszek) 2 opakowania cukru waniliowego szczypta soli Masa budyniowa 900 ml zielonego soku Pysio 3 budynie waniliowe bez cukru Masa śmietanowa 500 ml śmietany kremówki 2 galaretki agrestowe Dodatkowo: podwójna paczka ciastek delicji galaretka agrestowa Wykonanie: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Do piany stopniowo dodajemy oba cukry(...)piany dodajemy po 1 żółtku i miksujemy kilka minut aby masa była puszysta. Na koniec wsypujemy mąkę przesianą z budyniem i mieszamy delikatnie łyżką, do chwili połączenia się składników. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.Zostawiamy do ostygnięcia. Kiedy biszkopt wystygnie, przygotowujemy masę budyniową. Masa budyniowa: Budynie mieszamy ze szklanką soku. Resztę soku zagotowujemy w garnku i przygotowujemy budyń

Czerwona Porzeczka
SERNIK Z KREMEM CZEKOLADOWYM, KARMELOWYMI ORZECHAMI I WŁOSKĄ BEZĄ 158

łyżki * sok z cytryny – 1 łyżeczka * budyń śmietankowy Delecta – 1 czubata łyżka BEZA WŁOSKA: * białko w temp. pokojowej – 2 szt * cukier drobny – 130 g + 20 g * woda – 30 ml * Zbożowe kuleczki w czekoladzie Decorada Delecta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KRUCHY SPÓD: Ciastka kruszymy w blenderze na piasek, dodajemy kakao, cukier puder i roztopione masło – wszystko(...)kolejne 20 minut do mrożenia. WARSTWA SEROWA: Wszystkie składniki dokładnie razem miksujemy i wylewamy na schłodzoną masę czekoladową. Wkładamy na ok. 35-40 minut / 170C z termoobiegiem, pieczemy, studzimy. BEZA WŁOSKA: W rondelku zagotowujemy 130 g cukru z wodą, a następnie na wolnym ogniu podgrzewamy do 118C. W tym samym czasie ubijamy na sztywno białka, i kiedy cukier osiągnie już

Ostra na Słodko
Torcik truskawkowo-serowy na chrupiącym spodzie 129

wszystkich wielbicieli ciast bez pieczenia – szybki torcik truskawkowo-serowy. Idealny na taką pogodę, łatwy w wykonaniu i dość efektowny, powinien Wam zasmakować. Po raz pierwszy robiłam masę na bazie twarogu, zazwyczaj posiłkowałam się serkami homogenizowanymi i przyznam się szczerze, że tradycyjny sernik na zimno – klik jest jak dla mnie na razie numerem jeden. Myślę(...)pudru 500 g mielonego twarogu sok i skórka z z połowy cytryny 4 łyżki żelatyny 400 g śmietany słodkiej 30% 2 op cukru waniliowego 30 g bezów Masło roztopić, ciastka pokruszyć i wymieszać z jeszcze ciepłym masłem. Masę rozłożyć równomiernie na kwadratowej blasze (24×24 cm) wyłożonej pergaminem. Wstawić na około godzinę do lodówki. Truskawki umyć, osączyć

Pieguskowa Kuchnia
Kisiel owsiany Izotowa i ciastka ze fermentowanych ziaren owsa 161

Płatki owsiane to nic innego jak zgniecione ziarna owsa i bez problemu można je kupić. Poza tym jest większa możliwość ich wykorzystania po odlaniu skrobi. Ziarna po dwóch dniach fermentacji co prawda były miękkie ale do ciastek musiałam je zmielić, płatki owsiane pozostawiłabym w całości. Ciastka ze sfermentowanych ziaren owsa  • 860g dokładnie odsączonych ziaren owsa, użyłam(...)melasy, miałam z morwy białej, może być miód, • 3 łyżeczki trzcinowego cukru, • 3 łyżki z górką mąki kokosowej, • 3 jajka, • 2 płaskie łyżeczki sody, • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, • ½ łyżeczki soli himalajskiej. Ziarna owsa, masło, mąka kokosowa lub zwykła, jajka to składniki podstawowe. Dodatki można zmieniać wg uznania. Zamiennie lub dodatkowo rodzynki, żurawina, różnego rodzaju orzechy itd. Ziarno

Leśny Zakątek
Kruche ciasteczka z orzechami włoskimi 151

wykrawać różne kształty lub formować kuleczki - delikatnie je spłaszczając. To kto ma ochotę na takie kruche ciasteczka z orzechami włoskimi? (około 1 duża blacha z piekarnika) 80g orzechów włoskich (bez łupinek) 125g mąki pszennej 50g mąki ziemniaczanej 125g masła 50g cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego Orzechy należy podprażyć na suchej patelni i po ostudzeniu rozdrobnić malakserem(...)nożem, a następnie za pomocą dłoni wyrobić na jednolitą konsystencję. Gotowe ciasto rozwałkować na grubość 4 mm i wykrawać z niego ciasteczka o dowolnym kształcie. Ciastka przełożyć na blachę wysłaną papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 15 minut w 180 stopniach. Ciasteczka po ostudzeniu przechowywać w szczelnie zamkniętym piekarniku. Inspiracja stąd - klik

Di gotuje
Sernik czekoladowy z musem malinowym 124

czekolady deserowej 25 g czekolady mlecznej 30 g śmietany kremówki 30% Przygotowanie: Spód: Ciastka włożyć do woreczka foliowego i dokładnie rozbić tłuczkiem. Wymieszać z roztopionym masłem i wsypać na dno blaszki (około 22 cm x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Dokładnie ugnieść, wyrównać i wstawić do lodówki. Masa serowa: W rondelku podgrzać śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia

Oryginalny smak
Wybierasz się na Podhale? Koniecznie odwiedź to miejsce! 121

dań. W większości propozycje w menu są „fit”. Świetnym przykładem są pieczone frytki z batata, selera i buraka zaserwowane z własnej roboty sosem BBQ. Co polecam zamówić? Obecnie w menu dla roślinożerców mamy trzy kanapki, dwie zupy, makaron, pizze, koktajle, frytki, ciasto, ciastka, kawy… jest w czym wybierać. Jeśli jednak miałbym polecić jeden zestaw, to byłaby

Blendman
Przywiało kokosanki 114

Wszystkie sypkie składniki, łącznie z pokrojoną na kawałeczki czekoladą, mieszam. Jajka roztrzepuję widelcem. Wszystko trzeba wymieszać, wystarczy zrobić to widelcem, którym przygotowane były jajka. Mieszam tylko do uzyskania masy bez suchych fragmentów wiórków czy cukru. wymieszana masa z jajkami i płynnym masłem Piekarnik rozgrzewam już wcześniej do 180 st.  Najprościej upiec te kokosowe batoniki w foremkach silikonowych(...)nabieram, drugą zsuwam klejącą się masę do okienek foremek. Jeśli nie korzystacie z form silikonowych, możecie użyć zwykłej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę ok. 22-23 min. Z ww. ilości składników robię 12 ciastek w foremkach do muffin (ok. 6 cm średnicy) oraz dwie foremki 20 cm x 10 cm, te po upieczeniu zostawiam na jakieś

I tu będę miała takie te
Muffiny dla czekoladoholików 174

tego zaproszenia trudno nie skorzystać. Tylko czekolada – babeczki ekstra czekoladowe, nadziewane, z kawałkami czekolady Jeśli nie potrafisz żyć bez czekolady, koniecznie musisz wypróbować czekoladowe muffinki . Najlepiej użyć czekolady gorzkiej– o minimum 70% zawartości kakao - jest najbardziej aromatyczna. Jeżeli ubóstwiasz ciastka nadziewane, twoje kulinarne oczekiwania spełnią babeczki z kremem – wykorzystaj śmietanę kremówkę, ser mascarpone, kakao i cukier puder. Trzeci(...)czekolady. Ciasto na maślance uprzyjemni smak rozpływającej się w ustach czekolady. Prosty przepis na muffinki czekoladowe: margaryna lub masło 100 g mąka 250 g kakao 50 g proszek do pieczenia 1 łyżeczka brązowy cukier 150 g jajko 2 szt posiekana gorzka czekolada 100 g gorzka czekolada do polania W dwóch miskach zmieszaj składniki - w jednej mokre, w drugiej suche

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Bezy z czekoladą i cynamonem 77

Przedstawiam wam przepyszny i zarazem prosty przepis na bezy czekoladowe z cynamonem :) cud miód i bez w ustach :) Składniki: 4 białka 20 dag cukru pudru

W Moim Magicznym Domu
Ciasteczka makaronikowe migdalowe 59

2 białka, 1 szczypta soli, 125 g cukru pudru, 1 łyżeczka soku z cytryny, 300 g migdałów bez skórki, Migdały podprażyć na suchej patelni lub

królestwo garów
Smakołyk z kokosem 135

Smakołyk z kokosem to świetny deser bez pieczenia , jest nieskomplikowany w przygotowaniu . Podany do herbaty lub kawy smakuje wybornie a dzieci wprost za nim przepadają . składniki na 4 porcj e                     masa kokosowa 1 kostka margaryny pół szklanki cukru pudru(...)paczki herbatników przepis Ucieramy margarynę z cukrem pudrem . Do puszystej masy dodajemy sok z cytryny i wiórki kokosowe .Wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki . W maszynce do mięsa mielimy ciastka lub rozkruszamy je na proszek tłuczkiem do mięsa , dodajemy cukier wymieszany z kakao , wlewamy trochę wody ( ciasto powinno być gęste ) , mieszamy . Na pergaminie formujemy z ciasta kwadrat lub prostokąt

Smakowite Dania