ciastka bez pieczenia - 4014 przepisów (strona:106/268)

Ciasteczka czekoladowe 138

bardzo szybko i tak samo zjada. Delikatne, z kawałkami czekolady sa właśnie takie, jak większość z nas lubi! To jak? Komu ciastko? Składniki 1 niepełna szklanka mąki pszennej 120 g masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 – 2 płaskie łyżeczki cukru waniliowego 80 – 90 g cukru brązowego 1 jajko 1 tabliczka gorzkiej czekolady(...)szczyptą soli. Całość mieszamy łyżką. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kulki wielkości sporego orzecha włoskiego. Układamy na blasze i lekko spłaszczamy łyżką lub palcem. Pieczemy do zrumienienia się ciasteczek przez ok. 15 min. Przestudzone ciastka układamy na paterze lub przechowujemy w zamkniętym pojemniku. Smacznego! Artykuł Ciasteczka czekoladowe

Raj dla Podniebienia
Muffinki pomarańczowe z ricottą 98

 Na zakończenie pomarańczowych receptur  przedstawiam Wam ekspresowy przepis na delikatne, mięciutkie muffinki  na bazie serka ricotta, idealne na drugie śniadanie albo deser do

Bon appetit mon amie
Ciastka jablkowo owsiane czyli Slodki Czwartek odc.84 i mam i nie mam... 212

trudno, ostatnio moje paskudy zrobiły się dość wybredne niestety... Przepis pochodzi z broszurki lidlowej. Ciastka jablkowo owsiane 165 g jabłek, obranych i startych na grubych oczkach 1 duże jajko po 50 g płatków owsianych, całych i zmielonych po 5 g proszku do pieczenia i cynamonu 20 g miodu Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy. Odstawiamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Mistrzowski sernik pomarańczowy . 226

pomarańczy wycisnąć sok. Jajka wymieszać z cukrem , ale nie ubijać . Dodać pozostałe składniki i połączyć bez długiego ucierania. Im mniej napowietrzona masa tym ciasto mniej opadnie po upieczeniu. Masę wylać na przygotowany spód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170'C Piec ok 60 -70 min . Po tym czasie wysunąć delikatnie sernik i polać po wierzchu śmietaną zmieszaną z dżemem

Malinowa Kawiarenka
Muffinki z żółtym serem i przyprawami 136

Od dawna chciałam zrobić muffinki bardziej na wytrawnie niż słodko, wpadłam na pomysł takich z serem, ale sam byłby nudny. Składniki (przerobiony ten przepis): 2 szklanki

W kuchni bez szafek
Szlakiem WGL II 114

Wiemy, bo sprawdziliśmy. Pani Ewa prowadzi warsztaty z plastyki obrzędowej.  Wypieka opłatki, z których robi wycinanki i wyklejanki. Wykonuje ozdoby na choinkę, pisanki, kwiaty z bibułki, palmy wielkanocne. Piecze sękacze. W stodole znajduje się mini skansen starych przedmiotów gospodarstwa wiejskiego.  Znakiem rozpoznawczym tego gospodarstwa są również przetwory z własnych owoców i warzyw. Przetwory, wyroby rękodzieła ludowego do kupienia(...)ziemniaczane dobre, dobrze usmażone.  Pierogi ruskie tak pieprzne, że smaku już się nie czuło, zupa krem z dyni poprawna, ale nie zachwycała. Ciastka Sokołki – gościniec z podróży z Sokołowa – nie wiem, jak są pieczone i z czego, ale brak mi w nich smaku naturalnych składników. Przepis podobno tradycyjny, ale smak nie ten. Zdecydowanie nie zachwycają. Podsumowując nasz wyjazd

królestwo garów
Coś na kształt depresji i sernik herbaciany 191

sernik. Ach, jaki dobry! C. nawet stwierdził, że może śmiało konkurować o tytuł najlepszego ciasta, jakie mu zrobiłam. Od razu mi się humor poprawił.Odkąd zobaczyłam go w gazetce Pieczenie jest proste, nr 2/2012 wiedziałam, że muszę go zrobić. Po pierwsze, samo zdjęcie mnie oczarowało - jagody delikatnie zatopione w masie serowej, całość przykryta kawałkami ciasteczek z czekoladą, podana(...)borówkami amerykańskimiSkładniki:(na tortownicę o średnicy 20 cm)spód:115 g ciastek digestive2 łyżki kakao75 g masłamasa serowa:3 torebki czarnej herbaty200 ml wrzątku200 g serka kremowego100 g cukru2 łyżeczki cukru waniliowegosok z 1/2 cytryny8 listków żelatyny400 g śmietany kremówki (38%)dodatkowo:125 g borówek amerykańskich50 g ciastek z czekoladąCiastka na spód dokładnie pokruszyć, wymieszać z kakao. Masło

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Przepis #142 Chrupiące ciasteczka czekoladowe - bez mąki, cukru i laktozy 97

Witajcie, czy możecie sobie wyobrazić zdrowe ciastka bez mąki, mleka, tłuszczu, cukru oraz tłuszczu? Pewnie stwierdzicie, że  takie nie istnieją... a ja mam dzisiaj właśnie przepis na takie zdrowe słodkości! Są wegańskie bez laktozy i glutenu (jeśli wybierzecie płatki owsiane bezglutenowe) oraz dodatku cukru (zawierają tylko ten naturalnie pochodzący z owoców). Oprócz tego robi się(...)dorzucamy do pozostałych składników. Całość dokładnie mieszamy. Z tak przygotowanej masy łyżką lub dłonią formujemy kulki, które układamy na papierze do pieczenia lekko je dociskając. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 25-30 minut. Ciastka sprawdzą się jako podwieczorek lub drugie śniadanie. Z powodzeniem można je zapakować na wynos. Do masy można również dodać inne bakalie

Health-Fit-Life
Czekoladowe ciasto bez pieczenia - mus czekoladowy 260

Dzisiaj chciałam się podzielić obłędnie pysznym i lekkim ciastem na bazi musu czekoladowego. Proste w przygotowaniu, nie wymaga pieczenia a miłośnicy czekolady je pokochają. Składniki

W kuchennej krainie
Sernik kasztanowo-krówkowy. Najlepszy! 142

chmurka, idealnie komponuje się z kremową masą serową. Całość upiekłam na spodzie z ciasteczek oreo, a wierzch udekorowałam prostym, ale efektownym wzorkiem i kandyzowanymi kasztanami. Te możecie pominąć bez większej szkody dla smaku; są elementem ozdobno-szpanerskim ; ciekawostką, którą być może ciężko kupić, a jestem też pewna, że nie wszystkich zauroczą.  Co innego sernik. To sernikowe spełnienie najskrytszych(...)dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st. C. przez 10-12 minut. Przestudzić. Serek, kremówkę, jajka, krem kasztanowy i ekstrakt zmiksować na gładką masę, tylko do połączenia składników. Przelać na podpieczony spód. Piec w 180 st. C. przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 140 st. C. i piec jeszcze 50-60 minut, aż wierzch będzie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bajaderka z zakalca 204

Chyba każdemu z nas nie raz i nie dwa przytrafił się zakalec. Zwłaszcza w okresie przedświątecznym, kiedy pieczenia jest naprawdę dużo, zdarza się to często. Nawet jeśli ciasto wyjdzie dobre, często odcinamy brzegi, albo wyrzucamy pozostałości. A to błąd! Zarówno z zakalca, jak i "resztek" naszych świątecznych wypieków możemy zrobić pyszną bajaderkę. Im więcej różnych ciast zmieszamy ze sobą(...)używamy suchych ciastek, należy dodać 3 - 4 łyżki kremu czekoladowego lub serka homogenizowanego Margarynę gotujemy z mlekiem, kakao i cukrem. Wrzucamy żurawinę i odstawiamy, aby całość nieco przestygła. Ciasto kruszymy albo mielimy na drobne kawałki. Odkładamy szklankę. Herbatniki dzielimy na dwie równe części. Połowę milimy na dość drobno, drugą kruszymy na kawałeczki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Odłożone

Kuchnia od dwojga
Najlepsze bezglutenowe ciastka maślane 142

wyszły nam takie najlepsze bezglutenowe ciastka Są rewelacyjne, szybkie w przygotowaniu, smakują mega fajnie. Takie maślane, kruche ciasteczka. A dla nowych osób na blogu napiszę tylko, że są bez cukru, zbóż i glutenu. Jak zawsze. Jak to lubimy. Tak jak to powinno być! Składniki: na jakieś ¾ blachy ciasteczek 1 szklanka mąki migdałowej ½ szklanki mąki z tapioki ½ szklanki mąki(...)szczypta wanilii szczypta soli Przygotowanie: Mąki i sól mieszamy, dodajemy rozpuszczone masło, miód, wanilię i dokładnie mieszamy aż wszystko ładnie się połączy. Formujemy ciastka w dowolne kształty (to część gdzie mile widziane są dzieci ) i pieczemy przez około 15 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Odstawiamy do ostygnięcia na 15 minut (w tym czasie bezglutenowe ciastka kruszeją

PaleoLife
Kruche ciasteczka z kajmakiem, żurawiną i polewą. 142

szklanki wykrawamy ciasteczka, jedno całe i jedno z dziurką. 3. Pieczenie: Ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około 10-15 minut. Upieczone ciasteczka studzimy. 4. Przekładanie: Ciasteczko bez dziurki smarujemy masą krówkową, przykładamy tym z dziurką, a do środka nakładamy żurawinę. 5. Polewę roztapiamy w kąpieli(...)polewa zastygła. 6. Po tym czasie ciasteczka są gotowe do podania. 7. Smacznego. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wyszło mi tak około 30 ciastek

Izabelawkuchni
PIEGUSKI ORZECHOWE Z CZEKOLADĄ 140

dodatku mąki i tłuszczów. Mocno orzechowe z dodatkiem gorzkiej czekolady - obłędny smak! Gdy ich spróbujecie już nigdy nie sięgniecie po te kupne ciastka 😉 Lepsze od oryginału! Składniki: 300 g orzechów ziemnych (bez soli i nieprażonych) 4 białka 3 łyżki cukru pudru 50 g gorzkiej czekolady szczypta soli Wykonanie: Orzechy ziemne mielimy na miałko. Białka ubijamy mikserem ze szczyptą(...)dalej miksujemy, aż piana będzie lśniąca. Następnie dodajemy porcjami zmielone orzechy, mieszamy. Czekoladę gorzką siekamy w drobną kostkę i dodajemy do masy, mieszamy łyżką. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy małe porcje masy, formując kształt ciasteczek. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 min. Studzimy. P.S. Przepis pochodzi z mojego bloga ALE Ciachoo! 2 KOMENTARZE

Kuchnia MagdaLeny
Orkiszowe ciasteczka z cynamonem 138

Ostatnio miałam ogromna ochotę na takie razowe ciasteczka bez cukru, więc postanowiłam upiec je z mąki postanowiłam z dodatkiem cynamonu, wyszły bardzo smaczne. Będąc na diecie o niskim indeksie glikemicznym można czasem sobie pozwolić na takie ciasteczka. Wzorek na ciasteczkach wykonałam wałkiem od firmy MyGiftDna .   Składniki: 200 gram mąki orkiszowej razowej(...)gram masła 1 jajko 2 łyżki ksylitolu 2 łyżeczki cynamonu Szczypta soli Wałek ze wzorem do dekoracji MyGiftDna Foremka w kształcie serduszka do wycinania ciastek Papier do pieczenia Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy pokrojone masło, jajko oraz pozostałe składniki. Wszystko razem zagniatamy na gładkie ciasto, zawijamy w torebkę foliową i wstawiamy na godzinę do lodówki. Ciasto

Bajeczna Kuchnia