Moje ulubione szarlotki :) SKŁADNIKI: CIASTO: 400g mąki pszennej 200g masła 2/3 szkl. cukru 4 żółtka 2 łyżeczki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy
Dziś Ja gotujeMoje ulubione szarlotki :) SKŁADNIKI: CIASTO: 400g mąki pszennej 200g masła 2/3 szkl. cukru 4 żółtka 2 łyżeczki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy
Dziś Ja gotujeBabeczki z żurawiną na mleku skondensowanym. Bardzo łatwe do zrobienia, smaczne i puszyste. Z podanej porcji wyszło mi około 20 babeczek. Idealnie smakują podane z
O kuchni z uczuciemSmakują naturalną słodyczą owoców - bez dodatku mąki, jajek, cukru (jest tylko ten naturalny owocowy). Czemu się tak trzymają? Wystarczy banan i wszystko trzyma się mocno razem:) Jedno ciacho, dobra kawa i miły dzień przed nami:) Tak jak szybko je przygotowujesz tak szybko znikają ze stołu. Po prostu ciasteczka owsiane fit. Ja po takim jednym ciastku jestem słodko zaspokojona(...)rozgrzej do temp. 180C. Ciasteczka formuj ręką w kulki, potem lekko spłaszcz na kształt ciasteczka i układaj z odstępem od siebie na papierze do pieczenia. Piecz 10 - 12 minut na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu z programem grzanie góra-dół. Jeśli masz towarzystwo lub dasz radę zjedz od razu, jeśli nie przechowuj je w szczelnym pojemniku do tygodnia
Zasmakuj Kuchnibiałko z dużego jajka 2 i 1/2 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1/2 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej odrobina soli 9 herbatników o smaku czekoladowym bez cukru (u mnie z serii fit&free od Cukry Nyskie – polecam) * do przygotowania serniczków możecie również użyć tradycyjnego sera sernikowego. Ja akurat wykorzystałam ser, który miałam(...)muffiny wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki na dno wkruszamy 1 i 1/2 ciastka (ciastka, których używam bardzo łatwo kruszą się w rękach). Następnie na pokruszone ciastka wykładamy naszą masę serową. Serniczki wkładamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnik na środkowy poziom. Pieczemy 20 minut. Po tym czasie zostawiamy jeszcze na 3-4 minuty przy uchylonym piekarniku. Następnie
Słodkie okruszkiwłoskiego magazynu "La Cucina Naturale". SKŁADNIKI na ok. 40 ciastek 140 g mąki ryżowej pełnoziarnistej 100 g skrobi kukurydzianej ( mazeiny) 40 g mąki gryczanej 2 łyżeczki ciemnego kakao 100 g cukru trzcinowego 100 g mielonych orzechów ( użyłam laskowych) 160 g margaryny roślinnej 2 łyżeczki proszku do pieczenia do dekoracji: czekolada deserowa, biała, mak, wiórki kokosowe, płatki migdałowe, posypki
Kuchnia bezglutenowapieprz 300 ml śmietany 18% 2 jajka szczypta estragonu Z mąki, masła i żółtek zagniatamy ciasto z dodatkiem szczypty proszku do pieczenia i soli. Wylepiamy formę do tarty, nakłuwamy. Grzyby i cebulę kroimy , podsmażamy (kanie zostawiamy bez smażenia) Odparowane grzybki studzimy. Śmietanę mieszamy z jajkami i przyprawami do smaku. Spód tarty podpiekamy w temp 180 st przez(...)wstawiamy ponownie do piekarnika na pół godziny, pod koniec można urichomić termoobieg dla lepszego przyrumienienia. Młynomag to najlepsze mąki do każdej kuchni i dla każdej kucharki. Od delikatnych ciastek do żytnich ciężkich chlebów. Można z nich zrobić wszystko. Polecam Młynomag do najlepszych tart na świecie
Gotowanie jest łatwezamiast ciastek maślanych można użyć ciastek Hitów czekoladowych - wtedy nie dodajemy już masła ** można zmieszać z innymi orzechami SPÓD: 1. Ciastka zmielić w malakserze, zblendować lub bardzo drobno skruszyć np. wałkiem. Masło rozpuścić, wymieszać z okruchami ciastek (powinny mieć konsystencję mokrego piasku. W ysypać na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i lekko ugnieść
Kto ugości moich gości?upieczeniu jak widać na jednym ze zdjęć, truskawka puściła sok i się skurczyła, wizualność ciastka ucierpiała, ale na szczęście smak pozostał. Składniki na 12 babeczek: 110 g masła 110 g cukru 110 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka kakao 3 łyżeczki kawy espresso lub kawy rozpuszczalnej w proszku 2 jajka
Blondynka GotujeSkoro dziś nasza pierwsza rocznica blogowania to koniecznie trzeba to uczcić jakimś deserem!!! ;-) Oto i on :D Składniki spód: 135 g zmiksowanych ciasteczek (bez kremu - jego należy ściągnąć i odłożyć na bok) 65 g rozpuszczonego masła masa: 1 kg sera twarogowego 3-krotnie mielonego 250 g cukru (myślę, że oryginalnie było go trochę za dużo) 6 płaskich łyżeczek(...)łyżki soku z cytryny 400 ml śmietany 36% około 130 g grubo posiekanych ciasteczek (tym razem z kremem) Ciastka zblenduj i połącz z rozpuszczonym masłem i wyłóż nimi spód foremki (najlepiej na jej spód położyć papier do pieczenia). Wstaw foremkę do lodówki. Do sera dodaj nadzienie z ciasteczek, dodaj cukier i wszystko razem zmiksuj. Żelatynę rozpuść
Cukier&PuderTakie ciasteczka przygotowałam na Dzień Ojca. Większość mężczyzn na hasło „ciasteczka z marchewką” pokręci nosem, jednak nie w tym przypadku. Ten słodkawy wypiek
Szybko Tanio SmaczniePopularne w sieci ciasto w mojej wersji. Dlaczego w mojej? Bo to mój biszkopt ( pieczony najpierw przez moją mamę, teraz przeze mnie, moim zdaniem najlepszy do
Opowieści z piekarnikaPrzepis na to ciasto znalazłam tutaj . Najlepiej smakuje na 2 -3 dzień gdy ciasto zmięknie od masy i wszystkie smaki się idealnie połączą. Ciasto robiłam bez
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaW Lidlu trwa właśnie tydzień włoski. Wykorzystując to, że dostałam paczkę pysznych sycylijskich produktów przygotowałam na bazie jednego z nich deser na zimno. Częstujcie się i
Kuchnia w czekoladziespłaszczać, ponieważ podczas pieczenia same "rozleją" się na boki.) Ciasteczka wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 9-10 minut w 190 stopniach. Po tym czasie blachę wyjąć z piecyka, odczekać kilka minut i ciastka przenieść na kratkę - do ostudzenia. (Początkowo będą bardzo miękkie i delikatne, ale podczas stygnięcia stwardnieją.) (*) Ciastka można upiec(...)było bezglutenowe . Ja użyłam surowego Criollo , gdyż często je kupuję ze względu na cenną wartość odżywczą. Cukier zwykły i brązowy śmiało da się zastąpić np. ksylitolem . Wszystkie zdrowsze składniki bez problemu możecie nabyć na stronie sklepu Magiczny Ogród . Inspiracja z blogu: Gourmand mama
Di gotuje