Łatwe i bardzo szybkie ciasteczka bezglutenowe. Tak proste, że przygotowywała je moja ośmioletnia Córcia. Sama odmierzała składniki, zagniatała ciasto, rozwałkowywała, wykrawała, dekorowała i na
Smaczne ZdroweRugelach to tradycyjne żydowskie rogale, pieczone z okazji święta Chanuki. Tradycyjnie, znajdziemy w nich nadzienie z orzechów, ale spotkamy również warianty z nadzieniem z marcepanu, czekolady
Mieszam w GarnkuSkładniki: Biszkopt: 1 opakowanie mieszkanki do wypieku ciasta biszkoptowego (400g) 4 jajka 40 ml zimnej wody Masa czekoladowa: 2 budynie czekoladowe 3/4 szklanki cukru
Ciastka - domowe słodkościJuż od dłuższego czasu bojkotuje tłusty czwartek, zdecydowanie wolę dobry boczek , dlatego z premedytacją nie wrzuciłem przepisu na pączki chociaż miałem go już przygotowany. Jakoś nie
PaleoLifeSłodycze dzieci uwielbiają. Nie znam takiego który by ich nie lubił. Często robię sama w domu moim synom różne smakołyki, co prawda cukru dostarczam im sporo
Z Majeczką w kuchniObłędne zapachy opanowały moją kuchnię. Zapach drożdży i wanilii sprawił, że ślinianki się rozszalały, zmysły oszalały i każdy skłonny był pochłonąć bułeczki prosto z piekarnika. Jakimś
KucharzycaCiasteczka, które lubię i którymi zaraziłam już paru znajomych, czyli ciasteczka owsiane ze słonecznikiem w trochę innej odsłonie, nabierają innego smaku. Zastąpienie cukru miodem a mąki
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!110 g białek – 3 białka, 137 g cukru, 110 g cukru pudru, Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać, aż otrzymamy sztywną, gęstą
królestwo garówPonoć koniec czerwca to data graniczna, później rabarbar posiada dużą ilość szczawianów, które nie służą naszemu zdrowiu. Sernik jest genialny jak wszystkie z dodatkiem mleka kokosowego, idealnie kremowy, choć pieczony bez kąpieli wodnej. Tutaj dodatkowo kokos występuje w spodzie ciasteczkowym, a rabarbar przykrywa chrupiąca kruszonka kokosowa. Nie muszę zapewniać, że rabarbar z delikatnym kokosem to udany duet, posmakuje(...)masła Dodatkowo: około 400 g rabarbaru i truskawek 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki ksylitolu lub cukru Wykonanie: ciastka z masłem umieścić w kielichu blendera i zmiksować. Masą ciasteczkową wylepić dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Bok tortownicy wysmaruj masłem z podanych składników zagnieść kruszonkę, odstawić ser, cukier, mączkę ziemniaczaną i mleko kokosowe wymieszać mikserem na jednolitą masę
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mascarpone President . Sernik jest bardzo gładki i delikatny. Rozpływa się razem z wisienkami które są w środku. Odkąd kupiłam ten ser, pokochałam go. Lepszego nie znajdziecie do sernika. Bez zbędnych polepszaczy, wypełniaczy. spód sernika: 350 g herbatników kakaowych 100 g masła sernik: 60 dkg wiśni wydrylowanych 1 kg sera twarogowego z mascarpone President 250 ml śmietany kremówki(...)łyżka cukru trzcinowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej mięta do dekoracji wiórki z czekolady białej do dekoracji Spód sernika: Ciastka rozdrabniam blenderem, przesypuję do miski. Dodaję roztopione masło i zagniatam palcami. Dno formy o średnicy 21 cm wykładam papierem do pieczenia. Masę wykładam do formy, wyklejam spód i boki na wysokości całej. Wstawiam do lodówki na godzinę. Sernik: Wiśnie
wesoła kuchniawszystko, absolutnie wszystko, zyskuje automatycznie miano 'zdrowego' po dodaniu owej magicznej rośliny zwanej 'chia'... Czekolada? Od razu lepsza! Ciastka? Fantastyczne wręcz dla zdrowia! Ciasto? Niemal lekarstwo! :) Dlatego ulubiony i bardzo ceniony chlebek bananowy, z nieodzownym dodatkiem magii, nie przeszedł bez echa i nie dał na siebie długo czekać... Przepis z bloga Munchkin Time . Składniki(...)bardzo dojrzałe banany, rozgniecione widelcem na papkę 1 1/2 szklanki maki 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki soli 3 łyżeczki chia Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj foremkę - wyłóż papierem do pieczenia. Używajac miksera zmiksuj dokładnie cukier z masłem. Dodaj jajka i banany. Zmiksuj do czasu, aż składniki się połacza. W osobnej misce wymieszaj makę, sodę, sól i chia. Wsyp sucha
Lejdi of the housesię spełnią marzenia. Na około 18 malutkich, lub 15 większych będziecie potrzebowali 9 ciastek w całości dodatkowo kilka pokruszonych 500 g twarogu (użyłam quark) 150 g śmietany kremówki (użyłam double cream) 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 2 jajka 1 budyń waniliowy (bez cukru) 1 łyżeczka pasty waniliowej szczypta soli Foremki do muffinek wyłożyć papilotkami. Ciasteczka(...)włożyć jedną połówkę ciasteczka oreo. Wszystkie składniki przełożyć do miski (jajka wcześniej roztrzepać widelcem). Wymieszać dokładnie, ale nie miksować. Następnie przelać masę serową do papilotek i piec w temperaturze 160 stopni około 20-25 minut. Upieczone serniczki powinny być sprężyste i nie koniecznie przyrumienione. Upieczone wystudzić. Krem oreo 4 ciasteczka 200 g śmietany kremówki
Piekarz-Kucharz-Garkotłukułożyłam biszkopty, ale lepsze byłyby ciastka ciemne, kakaowe. Przygotowanie : Do mleka wsypać cukier, mąkę ziemniaczaną zmiksować Wbijać pojedynczo jajka i miksować, dodać wiórki i wymieszać, jeśli mamy Malibu- wlać Na ułożone na dnie biszkopty wlewamy ostrożnie masę serową Pieczemy w temp. 170*C przez 75 min. Odstawiamy do dnia następnego do wystudzenia i dopiero wtedy polewamy czekoladą. Wierzch udekorowałam(...)Mieszać do połączenia składników, polać wystudzony sernik, posypać wiórkami. Bez czekolady też będzie pyszny :) przepis stąd
Proste Potrawyinspiracji, więc postanowiłam zdać się na wyczucie. Wyszedł pyszny. Wyjadany na ciepło i po wystygnięciu stał się idealnie mokry Składniki: Spód: - 25 dag ciastek ( u mnie 15 dag petit bure i 10 dag kruchych, bez cukru) – 100 g masła; Masa serowa: - 80 dag twarogu; - 250 g śmietany 18%; - 5 jajek; - szklanka cukru; – dwa opakowania cukru wanilinowego(...)Herbatniki rozdrobnić za pomocą wałka, dodać rozpuszczone masło. Wyłożyć na dno tortownicy tworząc wyższy brzeg (Moja tortownica to około 26 cm). Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec 10 minut. Wystudzić. 2. Twaróg zemleć trzykrotnie, ja użyłam takiego z wiaderka, więc go nie mieliłam. Partiami dokładać twaróg i miksując dodawać śmietanę, jajka, cukier, cukier wanilinowy oraz mąkę ziemniaczaną
dom-agi.plchwilę bez przykrycia na średnim ogniu, aż nadmiar wody odparuje. Na końcu odstawcie do całkowitego wystygnięcia. 4. CIASTECZKOWY SPÓD (3 min) Ciastka pokruszcie (my robimy mini otwór w opakowaniu, po czym traktujemy je wałkiem, mamy wtedy pewność, że opakowanie nie wybuchnie – można je pokruszyć też w misce za pomocą tłuczka). W misce mieszamy pokruszone ciastka z kakao(...)masłem. Mieszamy i uzyskujemy coś w rodzaju mokrego piasku. Uwaga – mieszanka obłędnie pachnie, ale pamiętajcie, że jest potrzebna do ciasta. Przekładamy ją więc do natłuszczonej masłem formy (papier do pieczenia jest tu zbędny) i formujemy płaski spód z lekko podniesionymi brzegami (jeśli macie rozkładaną formę, wtedy musicie zakryć nimi linię łączenia, aby dyniowe nadzienie nie wypłynęło). 5. PIEKARNIK Ustawcie
Nerds Kitchen